Telescopul spatial James Webb a fost lansat cu succes! Craciun Fericit!

Lansarea a fost efectuata din spatiodromul Agentiei Spatiale Europene din Guyana Franceza cu ajutorul unei rachete Ariene 5. Telescopul spatial James Webb este rezultatul cooperari intre NASA,  Agentia Spatiala Europeana (ESA) si Agentia Spatiala Canadiana (CSA).

Este un eveniment cu totul deosebit, o realizare care ne aminteste despre cat de frumoasa poate fi uneori inteligenta oamenilor…

22 de comentarii:

 1. Un moment așteptat cu nerăbdare și emoții maxime. Și un oftat de ușurare după primul minut. Am incercat sa urmăresc lansarea însoțită de comentariile unor „experți” autohtoni, dar după doar două minute am preferat sa accesez direct transmisiunea NASA.
  Să sperăm că totul va merge perfect și în continuare.

  9
 2. E acu aștept sa apară poze cu noile descoperiri ?

  3
 3. Go Webb! Merry Christmas!!
  30 de ani s-a lucrat la proiect; este considerat cel mai scump proiect științific ever!
  Există oameni care au lucrat întreaga lor carieră la acest proiect.
  Cale bătută James Webb!!

  11
 4. Mari emoții pentru James Webb deși a fost lansat cu succes. Trebuie sa ajungă in L2, adică acolo unde este staționat Planck in momentul de fata, sa își desfacă pânzele alea supercomplicate care îl tin in umbra tot timpul și sa între in pâine apoi. Sper sa ne umple desktopurile cu space porn.

  James Webb s-a lansat la ora 4:20 AM PST. Dacă vrea cineva sa se mai lanseze, pentru lift off optim recomand https://youtu.be/XUQyM98fq2U ?

  6
 5. Am trecut de primele emotii, dar hai sa fim seriosi greul abia acum urmeaza. Ma ia groaza cand ma gandesc cat de complexa este secventa de activare…

  8
 6. În sfârșit vești bune din Guyana. Ce se intampla dacă Ariane făcea kaboum? Cine a avut curajul să facă asigurare?

  • Ariane Espace oferà propria sa asigurare, gestionata printr-o societate de reasigurare care beneficiază de garanția statului francez.

   Ariane 5 este racheta cea mai fiabilă din lume la ora actuală.

   17
   • Doar ca al dracu de scumpa. De 2,5-3x mai scumpa decat Falcon9 sau Proton M. Cat despre fiabilitate, Falcon 9 are 132 de reusite din 134 lansari. Eu zic ca e mai fiabila. Si nici rusoaica nu e prea departe la esec vs succes.

    2
    • Ariane 5 a avut și ea două eșecuri din mai mult de 100 de lansări. Ultimul datează din 2002, iar primul a fost chiar zborul inițial de încercare (1996).

     1
 7. De ani buni astept momentul asta. O zi mare pentru umanitate.
  Succes Webb!

  3
 8. Salut.Sunt foarte bucuros ca 80 la suta din tehnologia de la bord e ivaneasca,deci pana la urma occidentalii sau rugat de ivani la capitolu dotare,bravo Putinel,pana la urma ai ramas cu destu-n nas,ti-au traso occidentalii.

  2
  • Wtf did I just read? Poți detalia te rog care sunt tehnologiile furnizate de ruși? Eu as fi mers pe 98% tehnologie rusească. Occidentalii doar au vopsit telescopul.

   10
 9. superb/ eu inca mai am emotii…pana nu il vad ca va transmite ceva..sunt cateva sute de proceduri care urmeaza sa fie executate,,,

  2
 10. Sper sa existe cât mai multe cooperări între NASA, Agentia Spatiala Europeana (ESA) si Agentia Spatiala Canadiana (CSA).

  1
 11. Sit care furnizează toate informațiile tehnice și navigatie despre telescopul Webb.
  https://m.hotnews.ro/stire/25263252

 12. Daca ai incercat sa fii ironic, nu prea ti-a reusit. Greselile gramaticale le trecem tot la categoria „ironii”?

  2
 13. Cel mai bun comentariu citit pe streamul de la NASA. Unii cheltuie zece miliarde pe un telescop care va extinde cunostiintele omenirii si altii investesc aceasi suma intr-o noua racheta nucleara interncontinentala cu 10 focoase

  3
 14. Bayraktar TB2- AO – 8200m, autonomía 27 h…

  Hermes -5500m .autonomía 20h

  ,”Hermes en 2016 fue señalado como la aeronave más problemática y el que más fallos registra en menos tiempo.”..articol in publicatia spaniola „.La Vanguardia”

  Probabil ca au remediat toate problemele !

  E o alegre buna avand in vedere capabilitatile Elbit.
  Tribute sa stim ce vrem, sa fim” liderii orí unii din multime”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *