Ziua Eroilor

Ministerul Apărării Naționale organizează cu prilejul celebrării Zilei Eroilor, ceremonii militare şi religioase.

În Capitală vor fi depuse coroane de flori, începând cu ora 10.00, la Cimitirul Israelit Filantropia, iar de la ora 12.00 la Mormântul Ostaşului Necunoscut – Parcul Carol I, la Monumentul Eroilor căzuţi în misiune în teatre de operaţii şi pe teritoriul României – Parcul Tineretului, la Monumentul Eroilor Patriei – Universitatea Naţională de Apărare ”Carol I”, la Cimitirul Militar Ghencea și la Cimitirul Eroilor Revoluției. 

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne organizează ceremonii la: Parcela eroilor de pe D.N. 1, Monumentul Ultimul Străjer al Capitalei, Monumentul Eroilor Jandarmi din Parcul Cișmigiu și Monumentul Pompierilor din curtea bisericii Sfântul Gheorghe – Plevna. 

Manifestări similare vor avea loc şi în garnizoanele din ţară, cu participarea reprezentanţilor autorităţilor locale, unităţilor şcolare, cultelor religioase, asociaţiilor de veterani şi ai organizaţiilor neguvernamentale. Ceremonii vor avea loc, cu sprijinul reprezentanţelor diplomatice ale României, şi în onoarea eroilor noştri căzuţi și înhumați pe teritoriul altor state.
În toate lăcaşele de cult se vor trage clopotele la ora 12.00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ se va păstra un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei. Festivităţile de comemorare vor începe după oficierea Sfintei Liturghii a Înălţării Domnului.

Manifestările dedicate Zilei Eroilor care se vor desfășura atât în Capitală, cât și în țară, vor cuprinde și momente de rostire solemnă a numelor eroilor români căzuți pentru România în Primul Război Mondial. În București, astfel de activități – de Rostire solemnă a numelor morţilor de război români din Primul Război Mondial – se vor desfăşura la Cimitrul eroilor români din Primul Război Mondial, din cadrul Cimitirului Militar Ghencea (începând cu ora 10.30) și la Mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul „Carol I” (începând cu ora 15.00). 
Mai mult, anul acesta, Ziua Eroilor coincide cu sărbătorirea a 95 de ani de la amenajarea, în Parcul „Carol I”, a Mormântului Ostaşului Necunoscut – simbol al sacrificiului şi dăruirii pentru făurirea României Mari, moment aniversar, de asemenea, marcat în acest cadru solemn.

ONCE

9 comentarii:

  1. La Buzau va fi festivitate mare.S-a refacut Cimitirul Eroilor,intraeea in oras a fost reamenajata,modernizata(s-au refacut trotuarele si pe stalpi nu mai sunt cabluri ) gardul sediului diviziei Getica a fost refacut si este plin cu poze din 1-ul razboi mondial si drapele ale tarilor din Nato,tehnica militaraexpusa-mli84 jder, medevacul jder,piranha3 c, mrap-ul, hummwv-ul , standuri cu arme personale, wolf-ul politiei militare. Vor survola cerul mig21 lanceR,f16 de la Borcea si eurofighter de la Mk.plus participarea luo Johanis impreuna cu multi ambasadori din state Nato.ieri a fost retragere cu torte

  2. Cinste si respect eroilor nostri.

  3. Al meu a fost la Stalingrad.

    • bunicul meu a murit in august 1944 LA odesa,nu de glont,ci de dizinterie,si acum am a casa matricola lui de inregistrare ( ca o fosta moneda de 5lei) ,caporal craciunescu gheorghe ,regimentul 35 infanterie,sa le fie tarana usoara …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *