Vedeta Shaldag – o scula buna la toate.

Partea a IV-a – nava pentru operatiuni fluviale Denumirea “pentru operatiuni fluviale” este putin fortata avand in vedere ca toate modelele prezentate pana acum au un pescaj intre 1,15 si 1,25m care le permite sa actioneze in mediul fluvial. In mod special, varianta de debarcare este destinata si operatiunilor fluviale.…

Continue reading

Cea mai veche profetie despre Al Treilea Razboi Mondial ramâne profetia cavalerului templier Ioan de Vezelay

Cea mai veche profeţie despre Al Treilea Război Mondial rămâne profeţia cavalerului templier Ioan de Vezelay, cunoscut şi sub numele  de  Ioan de la Ierusalim. El şi-a redactat viziunea lui la anii 1099. Cunoscută de templieri, Profeţia lui Ioan de la Ierusalim descrie cu o exactitate  uimitoare  istoria lumii  pâna…

Continue reading

Freză de deszăpezit a MApN

  Inginerii militari au realizat o freză de deszăpezire cu două dispozitive melcate care preiau și apoi aruncă zăpada la peste zece metri, în funcție de turaţia dată de operator. Specialiștii de la Centrul 185 Mentenanță “Radu cel Mare” din Târgoviște au finalizat lucrările la freza de deszăpezire care poate…

Continue reading

Evolutii BAE Hawk vs IAR-99

IAR-99 Desi discutia despre transformarea IAR-99 in avion de politie aeriana si cresterea capacitatilor sale in cadrul unui proiect denumit IAR SC/XT si mai nou DT (Demonstrator Tehnologic) dureaza de mai bine de 2 ani, o comparatie cu evolutiile altor aparate similare ar putea da concluzii si ulterior si rezultate…

Continue reading

RoAF – Ore de zbor: un dezastru rar vizibil!

Acest articol a fost scris cu mult inainte de nefericitul accident aviatic din Apuseni. Nu l-am publicat pentru ca-l tot “puricam” pe ici pe colo si bine am facut, pentru ca acum, dupa tragedia intamplata, randurile care urmeza vor fi intelese intr-o alta conjunctura si poate, pana la urma, vom…

Continue reading

Romanii vechi. Istoria noastra: Svastica la romani

This entry is part 25 of 27 in the series Romanii vechi. Istoria noastra

Episodul XXII – Tot despre svastica. Svastica de pe coroana Reginei Maria a României La 15 octombrie 1922 Ferdinand şi Maria erau încoronaţi la Alba Iulia ca regi ai României Mari. Cu această ocazie Regina Maria a purtat o coroană de aur de 5 kilograme, făurită după modelul coroanelor bizantine femeieşti purtate…

Continue reading