Rheinmetall Lynx video

 

Diferente majore ale Lynx fata de mai batranul Puma:

– in jur de 15 ani diferenta intre cele 2 concepte (Puma a fost definitivat prin 2000-2001);
– Puma este Rheinmetall+KMW in timp ce Lynx este doar produs Rheinmetall;
– Lynx foloseste materiale de ultima generatie (+15 ani diferenta fata de Puma);
– Lynx este modular;
– Lynx ofera 2 platforme, cea mai compacta fiind pentru cei care doresc costuri mai mici de achizitie si mentenanta. Pentru versiunea compacta este disponibil un motor mai slab, de doar 750CP, ion timp ce Puma ofera doar 1100CP.
– Lynx refoloseste o parte din logistica Marder, mai ieftina si capitalizeaza efortul de modernizare a Marder, transpunandu-l intr-un proiect nou (costuri mult mai mici de R&D, deci amortizare mai rapida a costurilor, deci posibil pret mai redus al produsului);

 

Citeste si:
http://www.rumaniamilitary.ro/rheinmetall-lynx

21 de comentarii:

  1. Produsul este marketat foarte bine.Poate careva sa puna pe tapet specificatiile in antiteza cu alti competitori in special Kurganets-25?

    • are decat 6 militari pt desant? cam putini, macar 8 sa fi fost.

      • 6 in versiunea scurta si 8 in cea lunga. MLI-84M tot pe acolo e.

        • merci mult de raspuns! deci daca Lynx asta este o modernizare a lui Marder asta a fost o super idee pe care au avut-o germanii shi un MLI ca asta in varianta lunga si modular ar fi bun shi Armatei romane, produs sub licenta la UM Mizil shi care sa aiba elemente in comun cu un viitor tanc romanesc.

  2. Era prea scump Boxerul si au scos Lynxul ca nu pricep ideea nemtilor cu 2 IFV moderne pe piata?
    Bine asta.abia a facut ochi dar e clar ca va fi scos si el pe piata.

    • Avand in vedere ca sub jumatate din parcul de Boxer este functional in Germania am putea sa concluzionam (nu definitiv) ca are probleme de fiabilitate (poate chiar date de erori de proiectare).
      Trebuie avut in vedere ca au fost livrate cu stocuri de piese de schimb care intr-un timp relativ scurt au fost folosite. Este un vheicul greu cea ce duce la o uzura rapida a anumitor componente dar cam prea rapid ca sa fie ceva „nomal” sau sustenabil in anumite conditii de lupta.

      Romania nu trebuie sa cumpere tehnica de la germani sau francezi, licente da.

    • Boxer-ul e ăla cu roți, încearcă Puma poate!

  3. ii doar marderul vechi cu o turela noua la care iau spus lynx

    • nu e doar Marder, ca ala cu toate adaosurile abia ajungea la 33 tone. E o masina reproiectata pornind de la elemente MArder, dar mult mai modulara si bine mai grea si mai protejata!

      • tot asa am putea sa reproiectam si noi jderul si sai mai adaugam blindai si sai punem alt nume ….. dar nu are cine

        • doar ca efortul de reproiectare ar fi mult mai mare pentru a obtine o protectie similara Lynx, pentru ca MLI-84M se opreste sub 20 de tone, in timp ce Marder1 putea sustine o crestere de masa pana la 33t.
          Probabil am obtine ceva similar Kurganets, la 22-24t, dar posibil nu la acelasi nivel de protectie. Si o reproiectare de genul ala costa, chiar daca ai avea cu cine sa o faci, ar fi nevoie de cateva zeci de mil. de euro pentru a il transforma intr-un prototip viabil, testat si omologat.

  4. Oricât de bun ar fi un echipament atât timp cât nu produci tu (de la maşină până la muniţie + întreţinere) la tine în tară şi depinzi de alţii este ….frecţie la picior de lemn. Nu uitaţi cât s-au rugat ai noştri de nemţi să ne doteze (aşa cum se stabilise) diviziile de infanterie cu arme antitanc în WW II şi degeaba. Abia după dezastrul de la Stalingrad s-a vazut amploarea gafei făcute.
    Oare chiar nu învăţăm nimic din trecut?
    Da iei şi de afară să dotezi 2-3 unităţi de top, dar pentru marea masă trebuie să ai tu tot ce trebuie căci în caz de cafteală fiecare îşi vede întâi propriul interes chiar dacă este aliat cu tine.

    • Ghita Bizonu'

      in 1942 nu aveau nici nemtii artilerie AT de calitate… Cat despre amanemt de infanterie AT … cam nimieni (doar niste pusti AT care erau despasite )

  5. E un produs de export. Daca ar fi sa investesc in mli nu cred ca as merge spre lynx ci spre puma.

  6. Frumoasa masinuta; dar si filmul de prezentare… Ca fapt divers imi aduce aminte de bestia de M577 (transportorul din Alien 2); in special imaginile cu ploaia 🙂 …

  7. Astia au luat stopurile spate de la Audi???:)))))) Si lumina aia albastra din compartimentul de transport efectiv cerea niste muzica house, si era club in toata regula. Decat imagini cu ploaia ( foarte artistice si de efect de altfel) as fi preferat ceva cu tunul ala in actiune, trasoare in noapte, etc, ca vorba aia, e mli, nu berlina sa agati gagici cu ea.

  8. Intre Puma si obectu’ asta care diferenta ?

    • – in jur de 15 ani diferenta intre cele 2 concepte (Puma a fost definitivat prin 2000-2001)
      – Puma este Rheinmetall+KMW in timp ce Lynx este Rheinmetall
      – Lynx foloseste materiale de ultima generatie (+15 ani diferenta fata de Puma)
      – Lynx este mai modular;
      – Lynx ofera 2 platforme, cea mai compacta fiind pentru cei care doresc costuri mai mici de achizitie si mentenanta. Pentru versiunea compacta este disponibil un motor mai slab, de doar 750CP, ion timp ce Puma ofera doar 1100CP.
      – Lynx refoloseste o parte din logistica Marder, mai ieftina si capitalizeaza efortul de modernizare a Marder, transpunandu-l intr-un proiect nou (costuri mult mai mici de R&D, deci amortizare mai rapida a costurilor, deci posibil pret mai redus al produsului)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *