2S35 Koalitsiya-SV, rinocerul turbat al rusilor

1

2S35 Koalitsiya-SV este o noua generatie de obuziere autopropulsate senilate plecand de la 2S19, dar utilizeaza un nou tip de turela. Proiectul ar fi fost in lucru in 2014 si a fost tinut secret pana in perioada paradei din 9 mai 2015. Data exacta a inceperii dezvoltarii nu este cunoscuta, inca.

Potrivit surselor rusesti, acest sistem foloseste obuze ghidate si se remarca prin raza sa de actiune, lovind cu precizie tine pana la 70km distanta.

2

                                                                   Partea din spate

2S35 va fi echipat cu un tun de tip 2A88 calibrul 152mm, proiect ce este inca in curs de dezvoltare, armamentul secundar este o mitraliera grea de tip Kord calibrul 12.7mm, amplasata in partea de sus a turelei.

Turela este dotata cu sistem automat de incarcare, proiectilul folosit va fi de tip e 9K25, 152 mm Krasnopol cu ghidare laser, o noua generatie in curs de dezvotare.

3

                                                            Proiectil 30F39 Krasnopol

Echipajul ce opereaza acest sistem este format din 3 membrii: comandant, sofer si artilerist. Sasiul se bazeaza pe T-90 (si nu pe Armata), ofera protectie NBC, vedere pe timp de noapte, control computerizat si monitoare pentru fiecare membru. Alte date privind dimensiunile, autonomia si viteza maximana nu au fost facute publice.

https://www.youtube.com/watch?v=6MTdY8PfCkY

Citeste si

http://www.rumaniamilitary.ro/noua-generatie-de-artilerie-auto-propulsata-made-in-china

NeroFlash

18 comentarii:

 1. Dar cadenta de tragere?

 2. Pentru cei care mizeazà numai pe „Air Power” si uità artileria, este o gresealà pe care rusii nu o fac.

  1
 3. Daca mai tineti minte se vorbea inainte de un proiect de artilerie avand dublu-tun, dar pana la urma rusii au renuntat.

  https://www.pinterest.com/pin/357402920405537330/

 4. 2S19 „Msta-S” cam ramasese in urma obuzierelor autopropulsate de 155 mm vis a vis de raza de actiune.Daca chiar bate la 70 km,2S35 Koalitsiya-SV cred ca se situeaza in fata clasamentului,chiar daca nu ar fi capabil de MRSI(Multiple Rounds Simultaneous Impact)….

  • De ce n-ar fi capabil de ce spui matale? Trebuie sa traga proiectil dupa proiectil, ridicand concomitent teava, la timpi si unghiuri calculate teoretic. Efectul este ca la Katiusa.Ma rog!

   • Nu am spus ca nu ar fi capabil ,dar tinand cont ca pentru efectul de MRSI rusii au incercat asta https://www.pinterest.com/pin/357402920405537330/ (cu doua tevi)…am presupus ca nu ar avea inca aliajele pentru o teava care sa reziste la asa ceva,nici cadenta de tragere a incarcatorului automat…..

   • E invers daca vrei doar 2 lovituri/gura de foc sa cada in acelasi loc – prima lovitura trasa e pe traiectoria inalta (peste 45 de grade) ca sa stea mai mult in aer, a doua pe traiectoria scurta (elevatie sub 45 de grade)

    Ca sa ai MRSI ca la carte, cum e la PzH2000 de exemplu care poate trage pana la 5 lovituri care sa cada simultan, sunt doua lucruri, odata incarcaturi diferite de nitroceluloza sau ce o fi acolo in tubul cartus, si un calculator bun de tragere
    Din pacate pentru noi, nu avem asa ceva si cred ca vecinii de la rasarit au ca nu e mare lucru in teorie cel putin.

    Chestiile astea din pacate – ar trebui sa le avem si noi in armata, cu un obuzier modern de 152/155 7 trupetzi hotaratzi pot face o gramada de deranj in curtea adversarului la 70 de km fara sa coste cine stie ce.
    Dar la noi, „inca o baterie”, cre ca le cer doar domnii generali la carciumile pe care le frecventeaza

   • Intr o lume ideala cam spre asta ar trebui sa se indrepte artileria romana. Raza lunga, mobilitate, precizie. Adica artilerie autopropulasata de genul Vulcano sau macar ATROM la zi. Tunuri tractate cu miile nu ne mai permitem.

    Chiar daca suntem in NATO in caz de atac avem nevoie sa rezistam singuri vreo 3 sapatamani, pana s ar misca masinaria de la vest de noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *