Romania Military

SAAB și Boeing au câștigat Programul T-X!

 

Forțele Aeriene din S.U.A. au acordat companiei Boeing 9,2 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unui nou sistem de pregătire avansată a pilotului, care va ajuta la pregătirea piloților de luptă și bombardiere pentru generațiile viitoare. Boeing este contractantul principal desemnat pentru Advanced Pilot Training Program. Saab este un partener de împărțire a riscurilor cu Boeing în dezvoltarea avionului T-X. În această etapă, Saab nu a primit o comandă de la Boeing.

“This selection allows our two companies to deliver on a commitment we jointly made nearly five years ago”, spune Håkan Buskhe, președinte și CEO al Saab. “It is a major accomplishment for our partnership with Boeing and our joint team, and I look forward to delivering the first trainer aircraft to the U.S. Air Force.”

“Today’s announcement is the culmination of years of unwavering focus by the Boeing and Saab team”, spune Leanne Caret, președinte și CEO, Boeing Defense, Space & Security. “It is a direct result of our joint investment in developing a system centered on the unique requirements of the U.S. Air Force. We expect T-X to be a franchise program for much of this century.”

Contractul inițial de 813 milioane USD către Boeing acoperă dezvoltarea ingineriei și producției (EMD) a primelor cinci aeronave și a șapte simulatoare.

Saab și Boeing au conceput, dezvoltat și testat în zbor două noi portotipuri construite în mod special – demonstrând designul și repetabilitatea sistemului în capacitatea de producție și de formare.

Boeing poate acum să înceapă plasarea comenzilor cu furnizorii săi, inclusiv cu Saab. Mai mult de 90% din oferta companiei Boeing va fi realizată în Statele Unite ale Americii, susținând mai mult de 17.000 de locuri de muncă în 34 de state.

Pentru mai multe informații despre aeronava T-X, vă rugăm să vizitați:

Exit mobile version