AGM-88E Advanced Anti-Radiation Guided Missile (AARGM)

An F/A-18F Super Hornet assigned to the Salty Dogs of Air Test and Evaluation Squadron (VX) 23 conducts a captive carry flight test of an AGM-88E Advanced Anti-Radiation Guided Missile at Naval Air Station Patuxent River, Md. (U.S. Navy photo by: Greg L. Davis)

F/A-18 Super Hornet cu AGB-88E in teste

Americanii au crescut comenziile pentru racheta anti-radar AGM 88E cu inca 556 de bucati, ducand astfel ciclul de productie pana in 2023 inclusiv. Noua comanda vine din partea US Navy si urca totalul de rachete comandate de la 1879 de unitati pana la 2435 bucati, la un cost total de putin peste 2 miliarde de dolari.

Varianta “E” a AGM 88 este rezultatul unei cooperari intre americani si italieni, astfel incat acum beneficiaza de un senzor pasiv care detecteaza radiatiile electromagnetice, sistem de navigatie prin satelit/inertial si un nou radar milimetric pentru ghidare in faza terminala.

Racheta mai poate ataca tinta si folosind o imagine transmisa prin datalink via satelit, pentru a putea sa faca fata oricarui tip de bruiaj.

Pana in acest moment AGM 88 este integrata pe F/A 18 SuperHornet, EA-18G Growler, Panavia Tornado, F-16 si EA-6B. F 35 va putea folosi arma de pe pilonii exteriori.

Intr-un test real in 2015, AGM 88E a lovit o tinta marina, demonstrand astfel capacitatea noilor senzori de a lovi cu maxima precizie tinte in miscare. Raza rachetei este de 150km.

GeorgeGMT

19 comentarii:

 1. Ma lasa mirat fapul ca nu au integrat racheta si pe F-15 care are o raza lunga si poate fi folosit si ca atac la sol, sa nu mai spun de capacitatile sale electronice sau ca poate iesi cu fruntea sus dupa ce si-ar face datoria lansand astfel de rachete si fiind cu un Suhoi in coada

 2. Se pot integra acest tip de rachete si pe F 16 A/B MLU, sau doar pe variantele mai noi? 🙂

 3. Uitati ceva tare aici:

  https://www.youtube.com/watch?v=Q2aEPSBshzE

  Reportaj NATO despre exercitiile romano-canadiene de pe MK. 🙂

 4. Doamne e urat mar migul 21. Pacat ca nu am putut pastra migurile 23 si 29. Sper sa cumparam minim 48 de f-uri. Eu as merge si pe niste avioane coreene fc1 sau macar t-38 ptr antrenament avansat, politie aeriana si atac la sol. Desii ptr asta bun era iar93 sau poate chiar 99. Si inca ceva. Ar trebui sa cumparam migurile 29 din moldova. ii ajutam si pe ei cu bani si poate revitalizam 8-14 miguri ptr noi ca si second defence. Sper ca n-am dat cu parul..

  • Numai ca in Moldova au ramas doar 6 bucati

  • nu ne permitem momentan mai mult de 24F16 si cel putin o ascadrila de MIG21L.

   • @gogu ne permitem daca vrem

    • Cititi cati bani s-au furat intara asta, cat insumeaza averile ilicite actuale…putem devansa Polonia, austria si Cehia impreuna la achizitii armate. Romania are nevoie urgent de ceva tehnica militara, situatia din regiune fiind cam dificila. Fara 500 apcuri, 300 ifvuri moderne, 250 tancuri mai noi, 48-60 avioane, 2-3 submarine si multe altele…suntem in situatie de risc. si se poate face ceva. 1 datoria germaniei ar trebui recuperata prin trasfer tehnologic in economie, investitii, donatii militare si bani(investiti de stat in economie, sanatate, invatamant, armata) 2. apoi averile ilicite ar fi recuperate(cel putin 30% din bani). ptr asta ar trebui aplicata o amnistie fiscala ff clara, precum au facut italienii acum vreo 8-9 ani. Ar intra sume astronomice in tara din conturile din strainatate. Daca amnistia ar prevede reguli clare. Italia a scapat de criza si de un dezastru prin tehnica aceasta.

     • punct si la obiect , ai uitat sa mentionezi ca ne trebuie si 4-5 sisteme patriot asa sa punem puncutl pe i

      • Sisteme patriot, hawk, crotale plus m163, bradley linebacker, plus modernizari navale anti-aeriene, antinava, antisubmarin, eventual cateva achizitii ptr flota dunarii, ptr delta, patrulare. aici nu ma pricep deloc…

  • are si unghiuri mai bune.

 5. Dacă SUA au avioane invizibile, la ce e mai trebuie rachete anti-radar avansate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *