AKERON, noua familie de arme de luptă de generația a cincea

MBDA prezintă AKERON, o familie unică de rachete tactice de generația a cincea, un salt calitativ față de armele de generația a treia și a patra disponibile în prezent pe piață. Această familie include rachetele MMP și MHT, redenumite AKERON MP și, respectiv, AKERON LP.

Cu AKERON, MBDA oferă acum o familie de rachete care se poate adapta la nevoile de luptă tactică colaborativă.

 

În prezent, unitățile de luptă operează în condiții complexe; pot fi zone urbane, câmp deschis, deșert sau zonă muntoasă, în timpul zilei sau pe timp de noapte. Pentru a răspunde amenințărilor diverse cu care se confruntă, operatorii trebuie să fie dotați cu o capabilitate versatilă, de mare precizie care să le permită să distrugă ținte terestre fixe sau mobile – inclusiv tancuri și vehicule de luptă ușoare de ultimă generație, dar și să neutralizeze adversarii aflați în poziții de luptă întărite sau defensive. Totul, cu reducerea la minimum a riscului de a înregistra daune colaterale. Operatorii trebuie, de asemenea, să fie protejați, grație tehnologiei de ghidare „fire and forget” sau prin posibilitatea de a angaja o țintă fără a-și demasca poziția.

Concepută pentru aceste realități operaționale, familia de rachete AKERON încorporează cele mai noi tehnologii în ceea ce privește imagistica multibandă de înaltă rezoluție, focoasele cu efect multiplu (antitanc, antiinfrastructură, antipersonal), conexiunile de date și algoritmii de ghidare multimodală bazați pe inteligență artificială. Toate acestea asigură o ghidare robustă și precisă la orice distanță, în orice condiții.

Operatorii au, astfel, la dispoziție cel mai larg spectru de opțiuni tactice pentru a se confrunta cu țintele lor, grație numeroaselor posibilități de angajare – fire and forget, human-in-the-loop, locking the target before firing (LOBL), locking on after firing (LOAL) – care facilitează tragerea în modul BLOS.

Rachetele din familia AKERON răspund nevoilor operaționale actuale și viitoare de luptă, inclusiv de pe platforme terestre, aeriene (elicopter, UAV) și chiar navale.

MBDA

9 comentarii:

 1. Ar trebui testate în Ukraina , reclama mai buna nu se gaseste.

  8
  • Popa Liviu Dorel

   Da in Rusia la Borodiansk nu pot fi folosite să distrugă rezervele de muniție ale Armatei Roșii ??? Sau la Sevastopol ?

   1
 2. O racheta venita foarte tarziu pe piata care nu ofera cine stie in plus fata de Spike 2.

  4
 3. Nu pot face jwk si govenu da coalitie o ghidushie sa se produca rachetili astea Akeron in Romania sub licenta, plus alte rachete atat de necesare ArmRo, precum NSM, rachete AA (aer-are, anti-aeriene), de croaziera, de artilerie, AT, AS, atat rachete europene, americane cat si de alta provenienta?

  1
 4. Info/contra info in tara romaneasca sunt degeaba, taranusi cu 3 carti citite la cursurile de lectura obligatorie, vai mama lor. As spune chiar ca pielea plii stie mai multa carte.

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *