Boxer 30mm Lance Turret 8X8 IFV

M.C

4 comentarii:

 1. Se vede ca au cumparat Oerlikonul. Tunul seamana cu cel de 35mm de pe turela Skyranger.
  DiIn ce am gasit pe net, Lance cantareste intre 2,5 si 3,5 tone, in functie de configuratie.
  Nu stiu daca nu era mai simplu sa utilizeze o turela Skyranger 35mm, doar cu sisteme optice, si sa prinda pe lateralul ei, intr-o parte, modulul cu mitraliera 7,62 iar in partea cealalta un lansator dublu de rachete AT. Skyranger are o varianta in genul asta dar cu cate doua rachete antiaeriene.
  In plus, Skyranger cantareste doar 1,5 tone ceea ce e important daca vrei ca transportorul sa-ti ramana amfibiu (nu e cazul la Boxer).

 2. In afara armatei profesioniste ar trebui si o pregatire de trei luni cu tineretul pentru anumite cunostinte de situatii de urgenta.
  Uite cum fac altii si fac trei ani de armata.Muntzii lor sunt numai baze militare ,o stiu din gura unui elvetian.
  http://www.frontpress.ro/2014/06/dreptul-la-aparare-toti-elvetienii-care-fac-armata-isi-iau-armele-acasa.html/comment-page-1#comment-94731

 3. Pare o turela derivata din cea a Puma IFV, care foloseste tot un tun de 30mm – Rheinmetall 30 mm MK 30-2/ABM:

  https://www.youtube.com/watch?v=O3bG3x0Jwbs

  La o adica, de ce nu au folosit aceeasi turela pentru ambele, daca tot cal 30mm e tunul?

  Raspunsul ar consta probabil in parteneriate diferite, pentru piete diferite si numar mare de exemplare preconizate…

  Intr-adevar, la noi, unde potentialul de comenzi e mai redus, ar trebui mers pe un singur standard cal.35mm sau 40mm, indiferent ca e vorba de AA sau terestru (reutilizand temporar si sistemele de 30mm existente).

  Cat despre turele, intre AA si terestru cerintele de senzori si protectie sunt diferite, putand rezulta design-uri diferite cu mase diferite.

  Probabil asta e si explicatia la observatia Eroului Bula despre Skyranger vs Lance…

  • Ce-i drept, dispozitivul de la gura tevii pare identic, iar la asta se adauga „imbracamintea” tevii, destul de asemanatoare cu cea de la Skyranger.
   Acum, vorbind de dotare(ca tot n-avem bani), Skyranger utilizeaza, pentru combaterea tintelor terestre munitie FAPDS, cu raza eficace de 5000m, in afara de munitia AHEAD, pentru combaterea celor aeriene.
   Cum majoritatea IFV-urilor / APC-urilor utilizeaza (cele care o fac) kituri suplimentare de blindaj pentru protectie pana la 30 mm (foarte putine au pentru calibre mai mari) o „teava” de 35mm e numai buna, mai ales ca noi o putem produce la Resita (mai putem?).
   La un Skyranger, configuratie simpla, numai cu sisteme optice, completam cu un 7,62mm si doua rachete antitanc, fie pe laterale, fie cu o teleoperabila mica, pe turela(aceeasi combinatie).
   La un pluton de infanterie bagi una din masini cu Skyrander, varianta cu radar + 4 rachete AA pe lateral, iar restul masinilor le dotezi cum am zis mai sus.
   In felul asta, pentru combaterea tintelor aeriene, masina cu Skyranger cu radar va juca rolul de „master” pentru celelalte, dotate doar cu sisteme optice, in rest fiecare-si achizitioneaza tintele independent.
   E drept ca mai trebuie facut un calcul de cost (nu stiu cat e Skyranger cu / fara radar, nu stiu cat e Samson 30mkI-II) dar, daca lucrezi cu turele dedicate, gen Samson, vei avea nevoie de vehicule separate pentru VSHORAD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *