Congresul forteaza armata sa accepte tancuri inutile

Sume foarte mari de bani se pierd anual din bugetul Departamentului American al Apararii. Daca actuala propunere a Congresului se aproba, atunci 91 de milioane de dolari vor fi irosite pe 33 de tancuri ce nu sunt necesare Armatei.

Printre miliardele de dolari prevazute pentru dotarea armatei in anul 2013, este prevazuta o crestere de 91 milioane ce prevede achizitia de noi tancuri M1A1 Abrams produse de General Dynamics. (este campanie electorala si la ei, asa ca nu isi permit sa piarda voturi disponibilizand personal tocmai acum).

Armata SUA se opune ferm la noi achizitii de tancuri si cere Congresului sa nu aprobe. (eu sper sa aprobe si sa le doneze Romaniei) 🙂

Si asa creste datoria de stat a Americii: Armata devine tot mai puternica, bancile tot mai influente, guvernele (reprezentantii cetatenilor) tot mai slabe.

O teorie a conspiratiei sustine ca 85% din rezerva financiara a planetei este detinuta de 5% din numarul populatiei. Eu ma astept ca gigantii financiari sa fuzioneze, datoriile guvernelor sa creasca si astfel procentul 5% va scadea si vom avea mai multi bani si influenta in mainile catorva smecheri planetari.

Democratia = puterea in mainile poporului. Si se va transforma daca deja nu s-a transformat in: puterea in mainile corporatiilor, iar corporatiile nu reprezinta poporul ci interesul unui grup restrans de indivizi.

Pe de alta parte nu putem sa nu observam cum Congresul american, conspirationist sau nu, prefera sa arunce cu milioanele de dolari, pe criza, numai in intentia de a-si preserva capacitatile de productie si specialisti in industria de armament. Ca fac bine sau nu, ca au o agenda secreta sau publica, ideea este ca prefera sa piarda bani, decat o industrie, in timp ce la noi…

Sursa: RT

 

Nero Flash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *