Continuă campania de recrutare a rezerviștilor voluntari

rezerva armatei si covid19

Ministerul Apărării Naționale organizează o campanie suplimentară de recrutare și selecție pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar în Armata României, pe locurile rămase neîncadrate în anul 2021.

Astfel, campania de recrutare are ca scop ocuparea a 444 de locuri de rezervişti voluntari (maiștri militari, subofițeri, gradați și soldați), rămase disponibile în unităţi militare din 15 judeţe – Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Ilfov, Olt, Prahova, Tulcea și Vrancea.

Procesul de recrutare şi selecţie pentru seria suplimentară, care are loc până pe data de 21 ianuarie, se desfăşoară în baza prevederilor Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviştilor voluntari şi a Ordinului ministrului apărării naţionale nr.M. 25/2017 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 270/2015, cu modificările şi completările ulterioare.

La prezentarea la centrul militar, cetățenii interesați vor fi informaţi cu privire la avantajele îndeplinirii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, etapele procesului de recrutare şi selecţie, structurile desemnate să execute selecția, unitatea sanitară militară unde urmează să susţină examinarea medicală, precum și unitatea militară sau centrul de instruire în care urmează să execute programul de instruire iniţială, în situația în care fac obiectul acestei instruiri, potrivit legii.

De asemenea, candidaţii proveniţi din rândul cetăţenilor fără pregătire militară vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte exprimarea opţiunilor, în sensul orientării către funcțiile pentru care aceştia îndeplinesc criteriile specifice referitoare la nivelul studiilor și corespondența specializărilor dobândite în viața civilă cu armele/serviciile și specialitățile militare.

Detalii suplimentare cu privire la organizarea şi desfăşurarea activităţilor specifice procesului de recrutare, selecţie şi instruire, inclusiv asupra modului de aplicare a măsurilor de prevenire şi control a infecţiei cu noul coronavirus (COVID-19), pot fi obținute de la sediul centrelor militare zonale, judeţene sau de sector. Datele de contact ale acestora sunt disponibile la adresa: https://www.mapn.ro/contact/centre_militare/index.php.

* * *

La prezentarea la centrul militar, cetăţenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar vor completa o cerere de înscriere și vor prezenta următoarele documente:
– actul de identitate, în original şi în copie;
– certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
– acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
– permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
– livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.

* * *

Prin adoptarea Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 468, Partea I, din 05.05.2021, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari în Monitorul Oficial al României nr. 603, Partea I, din 17.06.2021, au intrat în vigoare o serie de măsuri care au ca scop creșterea atractivităţii serviciului militar în calitate de rezervist voluntar, dintre care cele mai semnificative sunt:

– creșterea cuantumului remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire sau la misiuni, de la 10% la 30 % din solda de funcţie, la care se adăugă solda gradului deţinut;
– creșterea cuantumului indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;
– eliminarea obligației privind restituirea cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;
– eliminarea limitărilor privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
– crearea posibilității repartizării în funcție, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.

 

MApN – Biroul presă

42 de comentarii:

 1. Si, off course, nu se duce nici dracu. Ca astia vor SMG/soldati, iar doritorii vor doar ofiteri. Doar ca armata are ofiteri in rezerva kklau. Probabil vor fi ceva ametiti care au trecut cu chiu si vai de bac, lucra pe minim pe economie si vor sa se joace de a armata cateva saptamani/an.

  5
 2. Pai ce? A fost inceputa vreodata?

  Daca era asa, trebuia sa avem vreo 100 si ceva de k de rezervisti.. Unde-s?

  Pana si Grecia cu o populatie de 10 milioane are peste 200k. Rade lumea de noi…

  4
 3. Dpmdv fiecare cetatean ar trebui anual sa parcurga macar un stadiu de 1-2 saptamani de antrenament OBLIGATORIU.

  Perioada ar putea sa fie remunerata (in limita posibilitatilor financiare ale statului) si/sau angajatorul ar putea sa-l plateasca precum o zi obisnuita de lucru. (aici se poate alege varianta optima in urma unor calcule/studii eventual ar putea exista mai multe varianta la alegere) Ar mai fi si varianta in care in loc de bani cetateanul sa primeasca niste reduceri sau gratuitati care chiar sa conteze precum taxe si impozite, poate diverse analize/investigatii/operatiuni medicale intr-un spital militar (care teoretic e mai bun decat cel „obisnuit”), bilete de tren/avion, bonuri de masa, etc.

  Stadiul asta poate sa fie impartit pe intreg parcursul anului ca sa nu-l iei pe om de la treburile sale timp de 1-2 saptamani deodata. Poate sa fie o zi sau cateva zile intinse pe tot parcursul anului, bineinteles cu o organigrama gandita in spate ca sa nu ajunga sa studieze teorie o zi si pe urma partea practica s-o faca peste 3 luni cand a uitat tot.

  Fiecare cetatean ar avea un profil personal in care sa se vada clar care este parcursul/istoricul sau in acest program ca sa nu ajunga sa faca acelasi lucru in fiecare an. Cu alte cuvinte in primii 2-3 ani se vor incepe cu chestii de baza, pe urma chestii ceva mai complexe iar peste alti cativa ani cetateanul va putea sa aleaga sa se „specializeze” pe o anumita ramura. Specializeze e mult spus pt. ca nu se compara cu un soldat profesionist dar poate un IT-st la un moment dat o sa prefere sa activeze in domeniul ISR/Intelligence/EW/geolocatie unde ar da si un randament mai bun in loc sa se murdareasca de vaselina tractand tancuri vechi de 50 de ani.

  6
  • Dpmdv, de ce nu te duci sa te inrolezi ca rezervist?

   8
   • Dpmdv s-ar putea s-o fac, depinde si cum va fi totul organizat in anii urmatori.

    Cand ajungi acolo ar trebui sa dai peste oameni profesionisti si competenti care sa-ti fie mentori de la care sa ai ce invata, care sa te inspire prin pasiunea lor pentru aceasta meserie.

    Daca e tot mentalitate de anii 80-90 atunci nu-i de mirare ca nu prea se baga lumea.

    6
  • Războiul se câștigă în fabrici și uzine. Vad ca sunteți preocupați sa ne tot inpungeti de fiecare data când aveți ocazia, generațiile voastre sunt cele care au făcut tara asta un gunoi.

   10
 4. La cit sunt de dezinteresati tinerii in ziua de azi de armata (si mai ales cei din guvern & MApN), mai bine ar da o comanda de cyborgi in japonia si facuti in china. Importanta e sa asigure conexiunea radio si munitia (vezi filmul Matrix). ???

  3
  • Nu tinerii sunt problema, si sincer sunt staul(eram satul si cand eram activ), ca ministerul sa dea vina pe societate. Adaptarea se face din spre institutile statului spre societate si niciodata viceversa in democratie.
   Asta este dovada vie, ca nu exista un real interes pentru programul asta.

   6
 5. Stimate MApN.
  Președintele Iohannis a promulgat legea care interzice cererea de copie după documente deja aflate în arhivele statului.
  In cazul specific al articolului :

  – Copie carte de identitate ? Pai e eliberată tot de stat.
  – „permisul de conducere valabil, eliberat de către autoritățile române, în original şi în copie. ”
  Nu știu cine e analfabetul care a scris cerință asta.
  ADICA ceri copie după carnetul de conducere eliberat de STATUL ROMAN.

  Dar culmea incompetenței , când ceri rezervistului livretul militar în original dar și copie.

  Dacă vine cu buletinul , e greu de găsit în arhivă aceluiași MApN cînd a făcut armata respectivul , unde, cu ce grad a ieșit în rezervă / pensie ?
  In rest succes.
  Cred că se vor înghesui cu miile pe posturile astea ” libere”. ?

  21
 6. Nu se duce nimeni pentru ca nu se adresează cui trebuie. Profilul celui ce urmează a se angaja in armata nu trebuie sa mai fie cel din 1980 toamna…. Orientati va domnilor de la ,,human resurses,, …..

  9
  • Ba stiu! Chiar foarte bine. Vor 466 SMG(subofiteri, maistrii, gradati) si soldati. Atat! Cui nu ii convine, se duce in week end cu prietenii la paint ball si gata.

   3
  • Le-am spus. ce au bagat la cap din 12 articole? Ca poti face dintr-un medic civil, soldat, infanterist, pistolar.
   Si anuntul este eronat prin omisiune. Nu spune ca din postrile respective, fara si fi deja rezervist, subofiter sau maistru, poti opta doar pentru… sgrv.
   Tare nu?

   3
   • Frate ,get it,nu sunt posturi pt infanteristi-pistolari.Nu se egzista.

    Posturile sunt pt muncitori calificați .Cele mai deștepte chestii îs transmisiuni.
    Programa e ca la ciclul inițial de pregătire,dar timpul mult mai scurt.Cum e Covid,e ca naiba tot,asa ca depinde de ce cdt are unitatea la care fac ăștia pregătirea.
    Pe scurt,copiii se simt fantastic,dar la bătaie mai bine se țin pe lângă vreun caporal cu 4-5 misiuni prin A-stan.

    Vestea buna este ca exista și o veste buna, se anunță schimbări pozitive și pe linia asta.Cum nu e oficial inca nimic,știi și matale ca e cu omerta.

    Vestea rea e ca nu e de anvergura poloneză, dar mno.

 7. Salut , eu as fi interesat de aceasta posibilitate dar cerintele sunt ca la un soldat angajat pe baza de contract si trebuie niste bani pentru vizita medicala care in caz ca esti respins ii cam pierzi. Solda e f mica majoritatea nu sunt interesati ,plus ca iti trebuie timp sa umbli pentru dosar si timpul costa banii pentru cei care lucreaza in privat.Intrebati un tanar sa vedeti daca ar ramane in tara sau ar pleca afara.? Traseu aplicativ te cam distruge daca nu esti f rapid si daca nu respecti baremele ,cred ca e o gluma asta cu 440 de angajarii chiar daca se face in mai multe etape totusi mi se pare putin incat sa ai o rezerva serioasa. Eu imi mentin ideia armata voluntara , suntem atatia tineri care lucram in privat si am face o anumita pregatire militara. In rest in Romanica totul pare o gluma , as numi-o ineficienta 33 km de autostrada dati in folosinta, un mic exemplu numit admistratie romaneasca. Au crescut toate si patronatul care e din Germany mi-au crescut incadrarea cu 145 lei care ce sa vezi merge in contul statului aproape integral eu acum ar trebui sa fac foamea , 42,3 suta din salar merge catre stat si mi se spune ca acum va fi coplata in sistemul sanitar, deci ce sa mai spunem mai mult , nu exista interes ca statul sa fie unul puternic si unde interesele sale legitime sa fie respectate ci doar se urmareste a se imbogati si a avea conturile pline cei care au fost sunt in admnistratie ,justitie, politica, si sunt atat de combinati intre ei incat isi acorda unul altuia privilegii fara a fi realisti si a tine cont de banii publici ai statului.In ritmul acesta vom fi o tara depopulata si datornica , o tara in care saracia va fi la putere de acum inainte multi anii si unde sentimentul apartenetei la acest stat va fi tot mai mic. Normal ar trebui sa ai o rezerva activa dar na stim realitatile. Pacat ca nu devenim o tara prospera si pacat ca ne depopulam si suntem tot mai saraci cu fiecare an.

  12
  • Merge mult mai mult la stat, dacă pui la socoteală impozitele pe imobile, autovehicule, teren și mai ales TVA la orice cumpărăm.
   Dar nu-i bai, avem exact ce merităm.

   3
  • Citeste cu atentie, astea sunt posturile pentru rezervisti voluntari si nu pentru activi. Nu ai traseu utilitar ai doar flotari, abdomene si rezistenta. Atat.
   Serviciul activ, alta mancare de peste, alte probe.

   2
 8. Treaba este simpla…
  PATRIOT PE BURTA GOALA, NU MERGE!!!

  Ca absolvent al Sccolii de Ofiteri de Geniu Panait Donici Valcea (cand se facea cu adevarat scoala si pregatire si poligon) trecut in civilie de scarba , zic:

  Nu o sa vina nici dracu pana nu este echiparea corecta si completa la trupa.
  Pregatirea sa fie efectiva si nu smotru cazarma. (se aude rahati de comandanti de garnizoana si alti lingai de unitate).
  Pregatire psihologica si de efect cu ce inseamna front si restul.
  pregatire utilizare arme multiple. Tehnica de lupta corp la corp ca nu se stie.
  Respect si mod de comanda orientat spre coeziune si eficienta, nu mistocareala si disppret.

  DACA NU.. SA VINA SA APERE CEI CARE AU CE APARA, VILE, AVERI, MASINI, TERENURI… SA FIE ECHIPA DE SOC DE DEMINARE SAU INTERVENTIE FRONT. CA AU CE APARA … RESTUL SUNT ILUZII .. TOTUL DISPARE IN PRIMELE ORE DE RAZBOI… FARA ENERGIE, APA, DRUMURI SI PARTE DE COMUNICATII = ZERO SANSE DE CEVA COERENT CA DTRUCTUTRS STATALA…

  Rezervistii nu se fac peste noapte si trebuie sa aiba ceva cunostinte tehnice minimale.
  Nu shaormari si vanzatori si frizeri….

  O SA NE TREZIM CAND O SA LE DEA PERVERSA LA UKRAINIENI.
  PE VIU SI DIRECT PENTRU CA POT (RUSII)… SA SPERAM CA NU …
  OM VEDEA…

  24
  • @Cristian P
   Ești supărat foarte tare …
   Vrei lupta corp la corp cu o dronă Hermes ?
   Vrei lupta corp la corp în războiul electronic ?
   Războiul informațional scoate din lupta inamicul fără consum de muniție.
   Rămâi la maturat sectoarele exterioare și văruit copacii , ca la GAZ nu mai ai șansa , s-au desființat .

   În caz că nu te-ai prins , fac haz de necaz .

   9
 9. Cred ca totul trebuie sa porneasca de la redefinirea rolului rezervistilor in vremurile astea.Ai nevoie de ei pentru completarea efectivelor si inlocuirea pierderilor,ca si pentru paza obiectivelor militare si civile de mare importanta.Iar acestia din urma sa aiba instruirea si dotarea pentru insurgenta,in caz de nevoie.
  Din pacate nu e cazul.Sa lasam la o parte lipsa de motivatie pentru a deveni rezervist si sa ne uitam la problemele militare.Renuntati la ideile astea de civili,cu 2 saptamani pe an de serviciu militar.Un rezervist are nevoie de minim 3 luni instructie militara anuala ca sa-si cunoasca camarazii,armamentul,echipamentul militar si ce se cere de la el.
  Un comandant are nevoie de minim 3 luni ca sa-si cunoasca si evalueze subordonatii si sa-i faca sa lucreze cat de cat ca o echipa.
  Pe acest considerent,daca la fiecare brigada ai avea cate un batalion de instructie care sa pregateasca rezervisti in serii de cate 3 luni,s-ar aduna la mobilizare exact numarul necesar de rezervisti.Vise umede ..
  Al doilea rol al rezervistilor ar fi de paza a obiectivelor si coloana vertebrala pentru insurgenta.Aici e bun la nevoie si vechiul armament sovietic.La razboi sa ne temem mai putin de rachetele trimise de rusi si mai mult de diversionistii rusi,cu adevarat impresionanti.Doar 2 diversionisti care si-au facut in secret un depozit de exploziv pot provoca mari pagube in timp scurt.
  La o privire mai atenta vezi ca sant uimitor de multe obiective care trebuie aparate la razboi,nu de catre agenti de paza pasnici si burtosi,a caror eficacitate= cea a unor catelusi prietenosi,ci de soldati vigilenti,cu degetul pe tragaci.Pentru asta eu zic ca efectivele ar trebui marite de 5 ori,cel putin..
  Sa ne orim acum si la rolul pe care ar trebui sa-l indeplineasca rezervistii la invazie,de baza a insurgentei.Pentru asta lipseste mai totul,incapand cu comunicatiile securizate,comandanti instruiti
  adecvat,specialisti,lunetisti,lista e nesfarsita.Dar mai ales rezervistul nu are habar si nu este instruit adecvat pentru lupta urbana,pentru gherila ..
  Daca se vrea ca un rezervist sa-si aibe rolul sau in fortele armate,sant foarte multe de facut.

  3
  • Pentru asta ai Jandarmeria(fostele trupe de securitate).

   2
   • Jandarmeria este pentru contrainsurgenta.
    Noi vorbim aici de insurgenta,adica rezistenta impotriva ocupatiei straine.
    Fireste ca la ea va participa si jandarmeria dar conducerea si pregatirea pentru asta este/ar trebui sa fie la armata.

    5
    • terminati dracului cu nebunia jandermeriei romane post decembriste.
     ministerul de interne este o adunatura de fosti si actuali militieni-securisti ce conduc discretionar o armata de lopatari pentru pazit statui ,institutii si emanati.
     politia si jandarmeria numai exista pentru cetatean de ani buni de zile.

     6
    • Zici bine matale,dar nu esti realist.Vrei insurgenta,o faci cu amicii.Armia actuala in mod oficial nu va face nimic sa pregateasca asa ceva.La nivel de individ,o mare parte din militari ar face,dar ar iesi o improvizatie,nu ceva organizat din timp.

     1
     • Pai tre sa te asiguri si ca aia pe care ii pregatesti au toate tiglele pe casa ca altfel te trezesti cu teroristi aparuti din neant care se duc la supermarket

      • Eterna frica a statului romanesc de propriul popor.Are nevoie de garanții peste garanții.Si face publica teama asta,asa încât unii de buna credință ajung sa creadă.

       Nici un psiholog nu garantează nimic decât în momentul testării.In rest,ghinion,trebuie sa trăiești cu ideea ca treci în fiecare zi pe lângă sute de bombe umane cu ceas.

       Și cel mai bun lucru e sa ai oameni înarmați și pregătiți cât mai numerosi a.i dacă apare un dilau la Lidl sa ai și alți câțiva în mulțime înarmați și cât de cât antrenați.
       Și chiar dacă dilaul ucide 5 inși,nu pierzi 50000 în război.

       Motivul real pt care nu prinde rezerva la noi e ca statul se teme de astfel de oameni.Sa ai unii care nu depind de bugetul public,înarmați si pregatiti,pt politruci, securiști,milițieni și birocrați înseamnă primul pas spre concediere.

       8
  • ce rezervisti vrei red daca in ziua de azi si cu google maps in mana unii nu stiu nici cum se cheama a treia strada de la locuinta pe care o au, daca se intampla sa caute cineva o adresa intreband

   1
 10. @Spring
  Cred că ai formulat incorect….
  Ai vrut să spui că pentru asta
  >ar trebui să < ai Jandarmeria….

  2
 11. Guys, I’m still here, doar ca traditional la inceput de an alerg ca bezemticul. Am ac de cojocul si lu’ astia ca le-am zis anul trecut, iara vin cu posturi aiurea si incadreaza 20%.
  ete ca iarasi am nimerit-o.

  8
  • hai mulțeam coane !!???

   2
   • La mulțeam si tie coane. Hai ca am inceput anul cu bine, o balba cum doar ministerul de senzatie putea face.
    Vai de curul nostru, ca uite ce se intampla pe langa noi. Azi-maine narodul de rusnac-sef invadeaza Ucraina pe fata, nu se mai ascunde dupa deget cu omuleti verzi fara insemne si noi… la fel ca in pandemie… cu nadragii la genunuchi, in spatele blocului.

  • Discuția cu rolul jandarmeriei în apărare ar trebui terminată simplu. Nu inventam apa caldă că nu ne pricepem. Ori copiata legea carabinierilor italieni, nu ăia de peste Prut, care au dublă comandă, de la MoD și Interne, ori aduși câțiva de acolo. După 30 de ani de migrație, sigur se găsesc și ofițeri cu origine română între ei.

   1
 12. Buna ziua.
  Are cineva idee ce fel de arme sunt scoase la concurs? Ma refer pentru SGP.

  • Din pacate nu, doar la CMJ poti afla asta. Si mie mi se pare o porcarie ca nu se publica, sa vada tot romanul doritor.
   Dar atentie, nu sunt posturi de SGP (soldat gradat profesionist ) ci doar de SGRV (soldat gradat rezervist voluntar). Toretic sunt si de sof/mm tot rezervist voluntar insa aici trebuie sa fii deja subofiter sau maistru in rezerva.
   Da o fuga la CMJ si vezi ce au. Stiu pe cineva care anul trecut s-a dus la intendenta, bucatar. Nu radeti, chiar ii place omului armata si facutul de mancare, are atestat de bucatar.

   1
 13. Cu schimbările politico-ideologico-climatice prefer sa lupt inpotriva unei armate care pune în aplicare politici anti naționale și pro globalisti, își pun mașinile în sensuri giratorii oprind micul întreprinzător și lăsând în păci multinaționalele și angajații Los cât și pe cei ce se înghesuie în aeroporturi pentru a lucra pe plantațiile nemților, halal armata pusa inpotriva propriului popor și în slujba unor grupuri criminale transfrontaliere de tip arahat și acoliții care au ajuns acum stăpânitor cu siringa, prefer sa iau drumul munților precum codreanu și sa susțin oamenii în primul rand apoi națiunea, și da voi lupta inpotriva oricărei armate conduse de ciuci și maciuci ce vor sa ne desființeze ca natiune. Curaj, nu vad curajoși aici sau e cenzura pe banii guvernului prezenta și aici???

  3
  • Hai mai lasa-ne in p#l@ calului cu frectiile tale. Anuntul ii clar, daca vrei sa inveti prin ce parte a pm-ului iasa glontul. Daca nu, combate „pro-globalistii” ca un viteaz de tastatura ce esti.

   7
 14. Credeti ca va fi un succes aceasta campanie?
  Va fi concurenta mare?
  Multumesc.

 15. Lt(rez) – nu știu dacă vedeți acest mesaj, topicul fiind mai vechi.
  Am înțeles din presa că de data aceasta au fost mulți doritori, în jur de 1400 pe cele 444 de locuri de rezerviști voluntari. Concurenta, nu gluma :). Ce s-o fi întâmplat?

  Anul acesta am înțeles că prin vara urmează o noua campanie de recrutare pentru rezerviști voluntari.
  Se discuta și despre serviciul voluntar militar. Sunt curios cum va arata acel proiect. Oare au în vedere tot ocuparea locurilor de soldat gradat rezervist? Eu personal, având în vedere că am o situație decenta că civil, în sensul că am.terminat 2 facultăți, lucrez pe specialitatea studiilor superioare as fi oricând de acord sa urmez acest serviciu militar voluntar, și după aceea să rămân în rezervă(nu mă intereseaza banii), însă nu as merge mai jos de subofițer. Poate se gândește.MAPN și la noi.
  Domnule Lt(rez), aveți idee cum.va arata acel proiect al.serviciului voluntar militar? Acele 4 luni vor fi continue? Daca da, e destul de dificil sa.lipsesti de la serviciu ațâțată timp. Poate ar putea să facă în așa fel încât să faci anul asta 2 luni, anul viitor încă 2…
  Am onoarea sa va salut.

  2
 16. Mă scuzați, am scris de pe telefonul mobil și am făcut unele greseli de exprimare. Mulțumesc.

  2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *