Decizia in India se apropie

La inceputul lunii noiembrie India a anunta ca in cateva saptamani castigatorul contractului ar putea fi anuntat. Achizitia mamut  a 126 de aparate multirol sta acum in doi concurenti: Rafale si Eurofighter Typhoon. Daca francezii isi promoveaza aparatul mai subtil, EADS-ul a aruncat in lupta tot ce are: de la influenta politica, la transfer tehnologic impresionant si promisiunea celui mai bun fighter pe care banii il pot cumpara.

Astfel ambasadorul Germaniei in India, Cord Meier-Klodl declara emfazic vis-à-vis de EADS: „backed by four nations and four aerospace and defence industries about 400 of their partners who are all prepared to handover long term technology transfer”, si mai departe: „This makes us confident that we have a very competitive offer.”

La randul lor si americanii, eliminati deja din competitie vin langa europenii. Raytheon, gigantul american din industria militara, a anuntat ca a integrat pe Typhoon doua dintre rachetele sale: all-weather Paveway, si Advanced Multirole Air-to-Air Missile (AMRAAM). Unul dintre responsabili companiei americane in vizita in India, a declarat ca ambele arme pot fi integrate si pe alte tipuri de avioane, decat cele americane, AMRAAM-ul fiind deja gata integrat pe EF. De asemenea JSOW produs de ei, poate fi integrat pe oricare din cele doua aparate aflate in competitie.

In acest moment stadiul negocierilor este la pretul final, pe intregul contract. Ministrul Apararii, A K Antony declarand: „The proposal is now at the contract negotiations stage, and the final cost of procurement would be known only after completion of negotiations and finalisation of the contract.” Asadar ne putem astepta la o decizie cel mai tarziu in ianuarie, asta daca India respecta termenul inaintat la inceputul lunii noiembrie.

Din punctul meu de vedere indienii s-au hotarat deja asupra avionului ales, care va fi acesta?! Un Eurofighter Tranche III, ar fi probabil cea mai potrivita varianta….vom vedea!

 

 

Sursa: brahmand

http://www.brahmand.com/tags/MMRCA/1.html

4 comentarii:

  1. dade ce 126/?cum au ei escadrilele?18 avioane?dar noi?16?

    • Dracu stie! E greu sa patrunzi in mintea hindusilor. Noi avem 12 avioane/escadrila. 48 de avioane=patru escadrile.

    • 126:(12+2)=9.daca e ca la nato.12 simple si 2 duble.polonezii din alea 48 f16 au 36 simple,12 duble.or avea asa si ei 3X(12+2)=42 + inca 6 duble(care or fi la vreun centru de trecere pe f16 , gen Bacau la noi , dar asta e doar o presupunere,nu bag mana in foc)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *