Ei îmblânzesc explozivii

Centrul de instruire pentru Geniu, EOD şi Apărare CBRN „Panait Donici”

Cursul „Weapons Intelligence Team”, care înseamnă exploatarea tactică și analiza tehnică a incidentelor cu dispozitive explozive improvizate, îi transformă pe militari în aparenți medici legiști, care adună, cu migală, cu instrumente care fac parte dintr-un kit special, mostre, mărturii, elemente care pot contribui la elucidarea explozivului folosit, dar și la conturarea detaliilor care vor constitui substanța unui raport complet.
Baza de instruire pentru EOD de la Vâlcea organizează pentru a doua oară acest curs, care a stârnit, la fel ca anul trecut, interesul internațional, cu 14 militari din țările membre NATO participanți.

Posted by OBSERVATORUL MILITAR on Friday, July 12, 2019

 

Florin Șperlea – PresaMil

7 comentarii:

  1. Faina si grea meserie !

  2. Nu vad ce ar fi fain. Te imbatraneste instant si te imbolnaveste de diabet. Doar daca te gandesti ca odata calificat, poti sa iti trimit pe lumea cealalta ceva dujmani. Asta e fain.

  3. Deci …pana la urma e ceva fain …

  4. Si despre pompieri , cineva care nu-I interesat poate spune la fel . Ce sa fie fain in a -ti distruge plamanii si a fi intotdeauna la un pas de moarte ? plus ca vezi o gramada de cadavre contorsionate si arse …si totusi pe cand eram mici , o gramada vream sa ne facem pompieri si sa salvam oameni sa nu mai spun ca toti aveam masinute de jucarie

  5. Stai ca bineinteles trebuia sa comenteze si un expert care nu stie diferenta dintre TNT si sapun galben

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *