Iranul este invadat de…pietre inteligente!

Iar  Iranul nu poate spune nici macar ca acest lucru ar fi ceva epocal si nemaivazut. Si Libanul a fost invadat de pietre inteligente si vorbitoare! In cazul ambelor tari, respectivele pietroaie erau inteligente in sensul ca strangeau informatii si vorbitoare datorita faptului ca transmiteau prin satelit,  toate cate le vedeau cu senzorii lor destepti.

In cazul Iranului, cu ceva zile in urma, o foarte vigilenta patrula locala, a dat sa se apropie de un cataroi mai neobisnuit ce zacea si el acolo, ca orice cataroi. Nu avem cunostinta in ce consta ciudatenia pietroiului, chit e ca el, pietroiul adica, a atras atentia vigilentilor paznici drept-credinciosi. Numai ca la apropierea patrulei, pietroiul inteligent, a dat un ultim strigat de lupta prin datalink-ul sau, anuntand acasa, oriunde ar fi acest “acasa”, ca a fost descoperit si…s-a sinucis, explodand fara sa faca victime.

Acum, dupa autopsia resturilor ramase, persii sunt siguri ca cineva, nu poa’ sa spuna cine, le tine cale si trage cu ureche si cu senzorii la secretele lor militare. Ca uitai sa va spun cum ca respectivul pietroi se afla in vecinantatea unei facilitati nucleare iraniene, civila of course si foarte subterana. Ca asa e la ei facilitatile civile: toate subterane!

Acum,  persii nu aprecieaza in mod deosebit pietroaiele inteligente, insa au patit si lucruri mai neplacute. Se pare ca cineva le tot poarta sambetele si are ceva cu ei, nu stim cine, si le tot pune bete in roate in dezvoltarea programului lor nuclear, numai in scopuri civile bineinteles. Mai clar numai in luna septembrie, cineva foarte rau intentionat le-a taiat curentul la nus ce incinta nucleara de cercetare! Subterna si aia.

Ba, ca lucrurile sa fie cu adevarat nenorocite, le-a taiat curentul chiar de doua ori. Acum, iranienii s-au obisnuit deja cu astfel de mizerii, din partea prieteniilor lor americani sau israelieni, dar totul are o limita! Sa le arunci in aer stalpii de inalta tensiune…de doua ori intr-o luna, nu este asa un lucru elegant.

Si ca necazul sa fie complet, persii sunt absolut siguri ca sunt atacati permanent prin intermediul virusiilor de calculator. Au gasit recent unul, “Stuxnet” dar sunt absolut siguri ca Marele Satan si cu’ micul satanel, Israelul adica, mai o gramada de virusii din astia prin PC-urile lor.

Iar drept-credinciosii chiar au motive serioase sa-i acuze pe americani, mai ales pentru pietroaiele de supraveghere, pentru ca Marele Satan nu este chiar asa curat la suflet, precum ni se infatiseaza. Astfel americanii au o destul de lunga traditie in a folosi dispozitive pentru culegerea de informatii sau pentru bruiaj, disimulate in diverse obiecte nepericuloase.

Astfel, in razboiul din Vietnam, anticristi de americani au inceput sa arunce din avion tot felul de mini-senzori, numai ca vietnamezii din nord, nu erau nici aia nascuti de cateva zile, si au inceput sa le dea la cap senzorilor lu’ Varu’ Sam, cu asa talent si acuratete, de s-au luat americanii de ganduri. Si dupa ce au stat ei ceva timp aplecati asupra problemei, s-au gandit ca bambusul este cel mai bun prieten al senzorului, in jungla, asa ca au creat niscai senzori in piele de bambus.

Adevarat este ca asemanare era doar una relativa, iar la o examinare de aproape, oricat de chior ar fi fost vietnamezul-observator, se distingea foarte clar originea mai putin naturala a respectivului…”bambus”! Totusi ideea a avut destul succes si asta numai si numai cantitatii enorme de  bambus natural de prin junglele Vietnamului. Era adica extrem de greu ca totii bambusii sa fie verificati si intrebati de paternitate.

Revenind la pietrele care explodeaza prin deserturile iraniene, putem sau nu sa credem varianta iranieniilor! Poate ca asistam la un nou fenomen geologic, sau ceva cu totul iesit din comun, dar 100% natural, ca doar anul acesta trebuie sa vina sfarsitul lumii, nu?!, iar acuzatiile aduse americaniilor sunt cu totul nefondate, la fel ca si bucata de tabla, ramasa in urma pietroiului, pe care scrie clar: “ Made in USA”.

 

Sursa: strategypage

 

GeorgeGMT

 

 

3 comentarii:

 1. Nu prea mà bag cum se exprimà oamenii, cu mici exceptii, ca acestea.
  Stiu cà este interesant, în România, sà presari textul cu fel si fel de anglicisme.
  Dar fà-mi si mie un hatâr, mà oripileazà folosirea cuvântului „facilitàti” în românà pentru ceea ce nu este – adicà „înlesniri”.
  „Facilties” se traduce „instalatii”, „amenajàri”. Stiu cà google dà altceva…

 2. anon de serviciu

  Obiectivitatea în așternerea unui articol denotă profesionalismul scriitorului, chit că ține cu o facțiune dintre cele două. Cu alte cuvinte, aștept ca astfel de știri să fie tratate cu ceva mai multă imparțialitate și cu un limbaj nițel mai elevat. Dacă s-ar înșira și câteva date de ordin tehnic/design cu privire la aceste forme de spionaj (căci d-aia vizitez periodic acest site), ar fi îmbucurător.

  PS: în urmă cu câțiva ani, lângă ambasada Rusiei au fost semnalate astfel de pietre americane mișcătoare. Sau viceversa? 🙂

 3. Azi parlamentul turc si-a dat acordul ca armata turca sa intervina militar in Siria, daca va fi nevoie.Dupa cum merg treburile, cu siguranta ,,va fi nevoie,,ca armata turca sa intervina, si o va face in urmatoarele luni.Dupa ce conducerea Siriei va fi preluata de un guvern pro-turc, Iranul isi va pierde ,,ochii si urechile,,din Siria, adica instalatiile de radiolocatie care in prezent monitorizeaza Israelul.Dupa ce situatia in Siria va fi ok, va urma randul Iranului, care probabil va fi atacat militar atat de Israel, cat si de SUA.Posibil sa intervina militar, oficial, atat U.K. cat si Franta, atat in Siria cat si in Iran.Si cele doua tari trebuie sa isi probeze avioanele Rafale si Eurofighter, sau celelalte componente ale sistemului militar, pentru a vedea cum functioneaza, si evident, pentru a le face reclama.Posibilii cumparatori vor armament modern, testat la modul real in lupta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *