Iranul isi trage avion. Stealth!

Amenintati cu lovituri aeriene de tarile din NATO, dar, mai ales, de Israelul cel razboinic, din cauza programului nuclear, iranienii nu stau cu mainile in san, ba chiar sunt gata sa-si construiasca propriul avion reactiv. Si stealth :)

Proiectul este destul de vechi, primul mock-up aparand in urma cu 10 ani iar zborul inaugural avand in 2004.

Rusii se pare ca si-au bagat “coada” aici, fiind suspecta implicarea celor 3 mari birouri de proiectare din tara lui Putin, MiG, Suhoi si Yakovlev. Motorizarea si avionica sunt astfel de productie sovi… rusa, la fel ca si motorul RD-33.

“Invizibilitatea” avionului ar proveni mai mult de la materialele absorbante a undelor radar decat de la modul in care a fost proiectat si construit, insa si acest este extrem de discutabil si, in mare, improbabil.

Aaaaa, si daca va intrebati, se cheama “Shafagh”!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=TkwLw9lqzXY&w=420&h=315]

 

 

Articol preluat de pe Aviatiemagazin, cu zambetul pe buze! 🙂  Bai daca sunt rai, sunt rai frate!

12 comentarii:

 1. Parca este un F 5 redesenat 🙂

  • Nu are nici o tangenta cu F-5.Mai degraba vad o asemanare in zona Lerx-urilor, a zonelor de admisie aer si a formei generale(desi arata mult mai bondoc) cu F-18 super hornet. Ar putea fi semi-stealth, asa cum si Super Hornetul are un RCS imbunatatit. Daca mai are si materiale absorbante atunci se poate chiar apropia de un stealth veritabil. Acuma problema e ca avionul are mai mult aspectul unui trainer avansat decat a unui mutlirol iar in privinta vitezei de peste 1 Mach, ma indoiesc ca ar putea trece asa cum nici Yakul-130(cu care aduce) nu poate trece..

 2. E clar bre, ii negru, mare si rau! De zburat, o zbura; performante, o avea; dar, cine l-o pilota? O fi maica-n negru, sinucigasa!?

 3. Mare e gradina lui …Allah
  E un fel de …strutocamila, din toate cate putin…si urat 🙂

 4. Asa cum ne batem noi joc de iraniei aici pe blog si cat de carpeala o fi avionul asta sau nu ei au industie aeronautica in conditiile in care Ceausescu le vindea tractoare prin anii 70. Acum ei fac avioane transonice si supersonice si noi nu suntem in stare sa mai facem decat un IAR 99 C soim submotorizat si cam atat, elicoptere nu mai facem decat din kit-uri de asamblare.
  Romania a ajuns in perioada interbelica iar Iran bate la portile tehnologiei moderne actuale halal progres!

 5. Atentie filmul si schema nu prea se potrivesc din film este mai apropiat de configuratia aerodinamica a aripii de la YAK 130.

 6. Acum la modul serios iranienii cel putin regimul de acolo sunt adusi la disperare . Masurile impuse , loviturile sub centura aplicate de FMI , Bancile americane Goldman Sachs, Rotschild . Americanii nu prea au nevoie de o tara cu capacitati nucleare in zona aia care sa preia influenta regionala in dauna Israelului si nici evreii nu vor asta . Acum este o partida de sah s-au pus in miscare piesele. Atentie Iranul nu o avea industrie , sta prost la nivelul bunurilor de consum etc. dar are o infrastructura militara redutabila si organizare buna . Americanii la o adica vor prefera sa adopte tactica ca si cu Coreea de Nord sa-i lase cu nebunia lor decat sa isi decimeze trupele . Au trupe in Irak si Afghanistan plus ca alt razboi inseamna alte miliarde cand ei nu au rezolvat o criza economica . Cred ca prefera sa aiba rabdare pana spre toamna . Daca reusesc sa obtina neimplicarea Chinei si Rusiei acolo vor intra in Iran . Dar conform rapoartelor de pe teren si a Cia ului si a informatiilor de pe sateliti americanii sunt pregatiti sa aiba pierderi foarte mari ce a fost in Irak a fost joaca de copii . Plus ca in Iran nu va fi destul sa intre in Teheran vor trebui sa se bata pentru fiecare metru cucerit, fiecare strada , plus ca Iranul are inca trei orase desemnate ca si capitala . Fortele militare iraniene vor fi sustinute de intreg poporul si repet asta intreg poporul iranian este de partea lui Khomeini . Iar aceste embargouri nu vor face altceva decat sa-i uneasca si mai mult . Iar ca suprematie aeriana ce au iranienii depaseste cu mult imaginatia americana . Americanii dupa primele 5 pierderi aeriene vor incepe sa isi faca lectiile din nou . Nu au avioanele lor in afara de tehnologie si armament nu au capacitate de a decide o lupta . Este de ajuns sa le cada un Su sau un MIg in spate o data cu toate rachetele lor smechere pilotii americani se caca pe ei . I-am vazut in lupta la nivel de strategie au credinta ca le stiu pe toate . Iranienii au construit niste chestii de sta mata in coada nici israelienii nu au imaginatie la ce se intampla acolo . Au impresia ca daca si-au bagat oamenii in diverse locuri i-au cumparat toate sunt bune si frumoase iar iranienii nu au absolut nici un fel de sistem de siguranta . Au sisteme triple, cvatruple ceea ce nimeni nu si-a putut inchipui . Israelienii si americanii se vor impaca cu gandul si vor trage linie .
  Asta in cazul in care tipii care au ajuns alaltaieri in Beijing si la Moscova nu reusesc sa scoata o intelegere de neimplicare . Normal nu gratis . Daca insa sunt inconstienti ne asteapta un razboi mondial in toata regula. Deja pe teritoriul Turciei , iranienii au armament in toata regula, au artilerie,oameni, comandouri si chiar doua batalioane de tancuri aduse prin combinatii . Daca ataca si rusii tot NATO si toata smecheria americana se duce naibii . Nu i-am vazut niciodata pe americani platind despagubiri de razboi si chiar ar merita pentru criza asta economica in care ne-au bagat .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *