La frontiera…

…de Adelin Petrisor

82 de comentarii:

 1. O sa fim islamizati in curand,Timisoara va deveni un al doilea Calais ,crime,omoruri,violuri,agresiuni !

  • Relax, Timisoara este deja controlata de clanurile tiganesti care deja fac ce ai spus mai sus, nu poate fi mai rau.

   Oricum scopul lor nu e sa ramana in Timisoara ci sa ajunga in vest.

  • Din reportaj si din toate știrile media rezultă ca acești imigrați vor să ajungă în țările dezvoltate, România fiind doar o zonă de tranzit. Crime, violuri, agresiuni găsești cu duiumul în România actuală iar dacă mai adaugi sărăcia, corupția și indolența unei mari părți a populației este justificat de ce acești arabi preferă țările bogate ale lumii. Mare parte din aceste țări și-au asigurat poziția, bogăția și nivelul ridicat de educație și civilizație chiar pe seama emigranților.

 2. Winter is coming..

 3. Testeaza ei intens si litoralul romanesc, actiunile lor s-au intensificat foarte mult in ultima luna. Noroc ca vine iarna…
  Intrebarea care se pune este: ce face Turcia? A dat liber pe aici la migranti?

  • Asa se pare…Iar bulgarii care vad ca trc prin apele lor teritoriale, nu fac nimic.

   • Nu-i chiar asa Florin, bulgarii isi protejeaza granitele la fel ca si noi. Crez ca ei au chef de batai de cap in plus?
    Poti sa vii de pe coastele Turciei fara sa treci prin apele teritoriale bulgaresti.

 4. Din declaratia unui emigrant de prin Serbia, aflu ca ungurii sunt rai si ii bat. Si croatii au inceput sa-i bata…se reorienteaza spre noi.

 5. De data asta noi suntem aia care nu facem ceea ce trebuie…ca tara ma refer.

 6. Nu prea ma inghesuie dragostea de muslimani, nici nu imi trezeste vreo revelatie europeana strazile Bucurestiului pline de imbrobodite ca prin Bruxelles. Dar…. Un pahar cu apa, un sapun, un pat intr-o cazarma, un blid cu orez, e un lucru esential acordat unor nenorociti. Ne poate feri de alte rele mai tarziu, plus ca exista si memorie colectiva chiar si la o turma. As fi foarte curios daca granicerii nostri au fost instruiti in acest sens. Nu vreau sa vad pe net sau la tv, jandarmi lovind in barbosi cu plozi in brate.

  • Romania nu-i atrage. Si sunt de acord cu tine… un pat, un pahar cu apa, un blid de mancare si un comportament civilizat din partea noastra ar face bine la mentalul colectiv.

   • Luati amandoi atunci blidele cu orez si panourile cu refugees wellcome si fuga sa i ajutati pe oropsitii soartei! Sa faceti si poze cu Clotilde si sa le postati pe site, sa va recunoastem pe strada data viitoare!

    • Nu vorbeste nimeni de pancarde de bun venit. Vorbim de un minim de civilizatie. Tu ce propui? In afara faptului ca dai din tastatura? Sa-i lichidam? Punem niste mitraliere pe ei? Ii tragem in teapa si-i afisam pe plaje? cred ca avem noroc ca la politia de frontiera nu e vreun frustrat ca tine.

     • @in cazul in care nu te conformezi advertismentelor si somatilor politistului de frontiera ,se va face uz de armamentul din dotare! mai nou si pm md 65!-ca sa stiti!

      Daca tot esti farmacist cu merite extraordinare,ia ti familionu si vezi ca sunt cazuri de difterie la Kladovo si febra aftoasa la copiii refugiatilor din Pakistan si Maghreb de la Kikinda! sa le comunici asta si crescatorilor de animale din Mehedinti si din zona Banatului.posibil sa te bage n carantina 🙂

      Cu Putin noroc poate te propune Clotilde pt vre o medalie sau un contract mai avantajos cu casa 🙂

      • Oh da… esti un mic rambo de tastatura… as vrea sa te vad pe tine la o mitraliera sa executi foc asupra unei ambarcatiuni unde sunt femei si copii. In afara de smiles mai stii ceva?? Ti-ai voma matele din tine daca ai vedea efectul…
       Spre deosebire de tine, eu fac medicamente si pentru femei si pentru copii.
       Si intru deosebire de tine, care propui mitraliera, eu propun ceva auster, limitat la un pat, un pahar cu apa si un blid de hrana.

       • Ia hai bah, Florinele,daca tot lucrezi intr un obiectiv strategic,arata ne si noua,frustratilor ce inseamna munca umanitara!Hai ca io s cu tastatura n brate(la modu sincer :))…hai,arata ne umanitatea si progresismu din tine!…hai ca ti am dat locatiile.!

        • Eu nu sunt florinel cu tine si nici bah… Si nu schimba subiectul. Propui negru pe alb utilizarea mitralierei impotriva unor nenorociti…Eu voi face medicamente in continuare. Tu vei chibita postand vorbe fara minte… Poate Dumnezeu va avea grija de un zbuciumat ca tine.

         • EDITAT – te-am rugat deja sa eviti bah si altele asemenea

          • Fac acusi 40 de ani. Am un strabunic care a murit in Oituz. Celalalt, tunar, a luat o caruta pe piept la Marasesti. Un cumnat de al bunicii, fost puscas mitralior pe mg34, a scapat din stalingrad, ranit, ca sa-i fie sfartecata burta in tatra. A supravietuit pana acum 12 ani. Sunt complet impotriva unui razboi, toata viata mea am pus-o in sprijinul pacii. Inteleg faptul ca daca vrei sa ai pace trebuie sa fii pregatit de razboi si trebuie sa dispui de cele mai bune mijloace de disuasiune. Nu suport vorbele care fac rau.

          • Eu conversatia o inchei aici. N-am folosit apelativul bah si nici nu te-am luat la misto in comentarîi. Nu ti-am facut apel la familion, am spus ceea ce esti: rambo de tastatura.
           N-ai raspuns la nicio intrebare de a mea, legata de mitraliere…
           Inca o chestie…. in caz de razboi, miile de pacienti care vor fi, vor fi tratati cu medicamente facute si de mine, nu cu vorbele tale…
           Eu imi fac treaba deja…tu??

        • Draga mihu, iti recomand calduros sa-ti ponderezi limbajul… Bah si Florinele n-au ce cauta pe aici, ca n-am facut cu totii Vietnamul impreuna.
         Pana una alta Romania este semnatar al Conventiei privind statutul refugiatilor de la Geneva.
         Pe urma, sa nu uitam ca doar cu cateva decade in urma Europa a avut si ea parte de nenumarati refugiati. Ti-ar placea sa fii refugiat si sa te ia aia cu mitraliera direct de la granita? Nu cred…

         • @draga Nicolae
          In ordinea interventiilor pe forum, adreseaza ti recomandarile lu domnu farmacist si informeaza te despre prevederile legi referitoare la protectia teritoriului national, al ordinii constitutionale si al uzului de arma in cazul in care siguranta nationala este pusa in pericol! Nu vs jucati cu focul si lasati tara asta in pace!Conventiile internationale , inclusiv cea de la Geneva se aplica intr un cadru care sa nu afecteze ordinea constitutionala! Razboaiele asimetrice de astazi unde personalul combatant nu mai poate fi identificat conform articolelor din conventie, dau dreptul statelor semnatare sa interpreteze spiritul conventiei in interesul national si pt protectia cetatenilor statului in drept!

         • @ nicolae ai intervenit pe forum in mod arbitrar dupa schimbul de replici si netinand cont de ordinea schimbului de replici! Dlui farmacist i ai editat continutul injurios?

          • @ nicolae
           Ai legea 7 pare mi se p 1996 cu abrogarile si adaugirile de rigoare + inca o lege privind protectia frontierei de stat din 2010..s ar putea sa le confund.dr google iti sta la dispozitie, daca esti interesat!

          • @ nicolae Turcia este stat semnatar al conventiei de la Geneva!

          • http://www.prolex.ro/2016/09/14/uzul-de-arma-cu-noile-modificari/

           habar n aveam ca au modificat o anu trecut! sunt multe situatii unde nici nu mai ai nevoie de somatie!!!!!!!legea e muuult mai aspra si lasa mult mai mult loc de interpretare decat cea din 96!

           d)pentru imobilizarea infractorilor care, după săvârşirea unor infracţiuni, încearcă să fugă;-d modificat:
           d) pentru imobilizarea unei persoane care ameninţă cu comiterea cu violenţă a unei fapte prevăzute de legea penală sau care, după comiterea acesteia, nu se supune imobilizării, somaţiilor sau încearcă să fugă, iar rămânerea acesteia în stare de libertate poate pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a persoanelor;

           ..deci nu trebuie sa mai fie infractor sau sa existe suspiciuni intemeiate!!!! exact motivul pt care nu se tragea pana acum! hahahahaaa WOW! acu mi au atras atentia niste colegi.habar n aveam!

           art.52 ABROGAT?woaaa..nu pot sa cred!

          • PS art 52 nu e abrogat in sine,a fost insa radical modificat!

           NU SE MAI INTERZICE UZUL DE ARMA IMPOTRIVA MINORILOR SI GRAVIDELOR!
           nu pot sa cred

           multumesc lu nicolaesi FlorinA pt nervii provocati,altfel ramaneam ca magaru n ceata!

          • Dragul meu, legea 7/1996 este legea cadastrului si publicitatii imobiliare…. Nici macar pe aproape… 🙂
           Pentru unu’ care se da priceput ma asteptam la mai mult.
           Modul in care intelegi tu legile imi ridica oarecari semne de intrebare. Nu spun de care…
           Problema emigrantilor nu se rezolva si nu se va rezolva cu mitraliera, se va rezolva conform legilor interne si tratatelor internationale ratificate de Romania.
           Nu ma bucura acest aflux de emigranti asa cum probabil nici spaniolii, italienii, englezii, germanii si mai stiu eu care tara vestica nu se bucura de emigrantii din fostele state comuniste.
           Nu sunt de acord cu cotele de emigranti si nu sunt de acord ca unele tari din Uniune sa traga ponoasele unor declaratii politice iresponsabile ale cancelarului Germaniei. Insa de aici pana la mitraliera e cale lunga.
           Vad ca am uitat si de sirienii si celelalte popoare prietene aduse de lumina de la Scornicesti pe vremuri la studii.
           Sunt doua tari care au preluat masiv socul razboiului civil din Siria: Iordania si Turcia. Dupa care vin Grecia si Italia.
           Turcia a folosit asta ca atu in negocierile cu UE, Iordania doar duce greul…
           Ai fix retorica musulmanilor „pacifisti” pe care ii urasti cu atata pasiune… Aia au o scuza, tu n-ai niciuna.
           Esti foarte agresiv si tu ai fost cel care a intervenit in discutie intr-un mod care mie, personal, mi se pare ofensator. Dar nu trebuie sa ma justific in fata ta, sau sa-mi justific actiunile prezente sau viitoare in fata ta.

          • Mà bag si eu în discutée.
           D-le mihu, dacà tot và chinuiti sà cititi articole de lege :

           „PS art 52 nu e abrogat in sine,a fost insa radical modificat!

           NU SE MAI INTERZICE UZUL DE ARMA IMPOTRIVA MINORILOR SI GRAVIDELOR!
           nu pot sa cred

           multumesc lu nicolaesi FlorinA pt nervii provocati,altfel ramaneam ca magaru n ceata!”

           Cred cà ati ràmas în continuare în ceatà, fiindcà am impresia cà nu stiti sà interpretati ce este în rosu sau sters. Ce este sters cu linie la mijloc este suprimat. Ce este în rosu este noul text în vigoare:
           „…
           Art. 52. – Se va evita, pe cât posibil, uzul de armă împotriva minorilor, dacă vârsta acestora este evidentă sau cunoscută, femeilor, bătrânilor şi persoanelor cu handicap vizibil, precum şi în situaţia în care s-ar primejdui viaţa altor persoane, cu excepţia:

           a) cazurilor în care se înfăptuieşte un atac armat izolat sau în grup împotriva persoanelor prevăzute la art. 47 lit. a) şi b);

           b) situaţiilor prevăzute la art. 47 lit. j) şi k).

           Se interzice uzul de armă:

           a) în situaţia în care s-ar viola, în mod intenţionat, teritoriul, spaţiul aerian sau apele naţionale ale unui stat vecin;

           b) împotriva copiilor, femeilor vizibil gravide, cu excepţia cazurilor în care înfăptuiesc un atac armat izolat sau în grup, care pune în pericol viaţa sau integritatea corporală a unei persoane.”

           Personal sunt împotriva imigratiei extra-europene. Dar pot fi metode judicioase care sà evite aceasta.

         • @ Florin A
          Tot romanul a pierdut strabunici pe front.lasa patetismele astea in borcanu cu alifie.inca o data, daca esti pacifist, ce cauti pe un forum interesat de obiecte care aduc moartea? Fregatele si armele in general exista pt ca homo homini lupus! Alt scop n au! Nu sunt ferrari ca se apreciem pt stilistica sau motorizari! Toate aceste unelte cauzatoare de moarte violenta sunt necesare pastrarii integritatii nationale si culturale a natiunii romane! Nu a celei siriene, klingpniene etc!

          • Eu vreau sa vad ca avem o armata puternica. Dotata la nivelul sec prezent. Doamne fereste sa utilizam cate antibiotice putem fabrica.
           In nicio circumstanta razboiul nu ne va aduce ceva bun. Sunt pacifist dar sustin pacifismul prin descurajare militara. Descurajarea militara o ai cu cele mai bune arme. De aia vreau.si Patriot si HIMRAS şi F16 V si corvete si elicoptere de atac. Spre deosebire de tine se pare, nu vreau ca astea sa omoare oameni. Vreau ca astea sa impiedice sa mai fie oameni omorati sau schiloditi.Iar prezenta mea pe un sait militar, e legata si de stòcul strategic pe care il asiguram si de lucrurile pe care stim si le facem deja.

          • @Nicolae

           Dragul meu am spus„mi se pare„ caci dupa cum ai precizat,nu trebuie sa ma justific cu nimic in fata ta! este deci legea 17/1996.
           Dupa cum am precizat si in raspunsul editat catre domnu farmacist,folosesti impreuna cu acest domns dubla morala specifica neomarxismului la moda in Europa de vest(antifa-aia au o scuza,voi n aveti nici una!) unde doar scuipatul tau se justifica nu si replica pe masura la scuipat.De altfel,tot forumul poate observa cine a fost primul jignit in replicile cu domn farmacist FlorinA.
           Precum FlorinA folosesti o retorica selectiva si arbitrara incercand sa epatezi cu trimiteri la domenii de activitate in si despre care este clar ca nu ai nici o competenta de !ex-trimiterea la Geneva! a pomenii Iordania si Turcia in contextul razboiului sirian denota o necunoastere crasa a situatiei geopolitice din zona!

           Inca o data,poate este greu de priceput pt unii:trecerea frauduloasa a frontierei este pedepsita de legea penala!nesupunerea la somatia agentului de politie/jandarmerie sau a celui imputernicit sa exercite autoritatea statului cu toate mijloacele permise de lege,poate duce la deschiderea focului,chiar si fara somatie,cum s-a intamplat acum cateva zile cu Masina ce venea din Serbia!

           Romanii,cu exceptia celor care treceau Dunarea inot inainte de 89,au ajuns in statele din vest pe cai legale,cu viza,prin respectarea legislatiei tarilor gazda precum si a celei internationale!

           Aroganta si dublul standard in argumentarile si polemicile de orice tip nu tin loc de corecta informare!

          • @Mircea S

           am sesizat acum prevederea referitor la gravide.am mai citit o data ,convins ca nu citisem bine.in orice caz,pt mine tot un wow ramane!

       • daca ti se pare ca armamentul din dotarea autaritatilor e de panoplie,ce cauta mah pe site ul asta?

        • Eu am spus ce fac si cu ce ma ocup. Un militar adevarat n-ar dori sa foloseasca armamentul din panoplie. Pentru ca ar sti cel mai bine cat rau ar face. Intru pe acest sait pentru ca imi place. Vreau o tara puternica militar. Cu militari echipati la nivelul secolului 21. Comentez rar, si virulent cate o data impotriva unora ca tine care vorbesc vorbe fara sa le gandeasca.
         Scuze pentru admini, nu suport impostura si infatuarea cand le vad.

    • Si inca un lucru: eu de profesie sunt farmacist. Lucrez de14 ani in industrie, la un obiectiv strategic. Sunt mandru ca pana acum m-am achitat cu brio fata de juramantul lui Hipocrat, juramant pe care l-am facut la terminarea facultatii. Sunt o rotita intr-un angrenaj care a eliberat in anii astia, sute de milioane de unitati comerciale de medicamente. Exportam in toata lumea, din SUA, Canada, China, BRAZILIA, UAE, UE, AUSTRALIA samd… Secolul 21 si educatia indiferent despre ce vorbim, nu ne permite sa nu dam un pahar cu apa si un blid de mancare…

  • Sfanta, naivitate…

 7. 3 miliarde / an a fost „afacerea” purtarii de migranti din Libia in Italia.
  160.000 migranti pe an , varfuri de 1.000 pe zi ( cind marea era calma ca o balta)
  Cum italienii au ” strans surubul ” , prin bani dati libicilor dar si 6 nave de patrulare , fluxul a scazut constant pina la zero in ultimele 6 luni.
  Cum am scris , afacerea e extrem de banoasa ( fiecare migrant plateste bani gheata ) si se cauta alte rute.
  A mai ramas Serbia -Romania si Turcia- Romania.
  Ultima e cea mai periculoasa dar si cea mai profitabila. Sint peste 1 milion refugiati in Turcia iar Romania nu e capabila sa controleze constant apele teritoriale si zona economica exclusiva.
  Dovada ca a ajuns barca turca in fata la 2 Mai linistita si doar la spaerul tirgului au descoperit ai nostri problema.
  De ce nu putem controla usile tarii ? Simplu. Cit timp unica preocupare e redusa la salarii si pensi , inutil sa pretinzi eficienta.
  Daca prinzi barca in ape internationale , POTI chema turcii sa o duca inapoi in tara. Daca o prinzi doar in apele noastre nationale ,OBLIGATORIU trebuie sa le asiguri cazare , masa , haine.
  Greu cind guvernarea e manata de alte interese si siguranta teritoriala e doar propaganda.

  • Poliția de frontieră română are suficiente forțe și mijloace pentru a detecta orice survol al apelor teritoriale și zonei economice exclusive. Conform legislației internaționale privitoare la dreptul maritim accesul navelor civile in spațiul maritim propriu este neîngrădit. Deci aceste nave cu refugiați dacă respecta regulile de navigație nu pot fi interceptate decât când ajung la litoral. Și dacă le-ar intercepta, pentru verificare și control, la limita apelor teritoriale tot la mal ar fi aduși acești refugiați pentru că în marea majoritate a cazurilor nu pot și trimiși înapoi, ambarcațiunile respective fiind improprii transportului de persoane și numărului de pasageri aflați la bord

  • Nu e asa. Sunt depistate la timp dar stau la limita apelor teritoriale. Ce sa le faci? Si apoi cer salvare. Nu poti sa-i refuzi. De ce sa vina turcii sa-i ia ? Cum demonstrezi ca vine de la ei. Barcazurile alea sunt fara pavilion, neinscriptionate, fara statie,. Am mai zis ca trebuie sa se duca vestea ca nu e bine la noi. N-au documente ok, telefoanele resetate la mod fabrica, tinuti spartan in foste cazarmi unde nu e semnal gsm amenajate in tabere ca sa nu le zic lagar ,cu paza si garduri de sarma, fara bani de buzunar, hrana subtire pana cand se cer singuri acasă. Daca sunt lasati branbura prin tara ca lasa-i ca oricum fug in oocident se duce vestea repede ca pe aici e calea .

   • A mai fost o nava care a fost interceptata de turci la cererea partii romane inainte de a intra in apele teritoriale romanestiTurcii au raspuns prompt iar nava si pasagerii s-au intors in Turcia.Evolutia celor doua nave fusese monitorizata anterior. Cea de-a doua a reusit sa intre in spatiul nostru maritim ajungand la 2 Mai.

  • Iti recomand sa citesti ceva drept maritim inainte de a face comentarii pe aceasta tema.

   • Adica italienii erau prosti si romanii sint destepti.
    🙂
    In apele teritoriale a unei natiuni ( 12 mile maritime de la tarm ) se navigheaza doar cu aprobare.
    Voi debitati niste interpretari absurde a legislatiei internationale navale.
    Din apele internationale , italienii nu puteau trimite inapoi in Libia barcile interceptate ca Libia nu le primea . Acum le primesc . 🙂
    Unele barci , ajunse in apele internationale , trimiteau SOS cerind ajutor si aceasta e UNICA forma in care ajutorul naval e obligatoriu.
    Macar cereti parerea la Frontex inainte sa declarati ca fiecare face ce vrea in apele teritoriale a unei alte natiuni.
    Chiar credeti ca sintem toti prosti ?

    • Karadeniz are in spate niste ani buni de serviciu in marina romana. Cred ca stie ce spune.

    • Citește măcar legislația românească deși România este parte semnatară a tuturor tratatelor si legilor internaționale ca stat maritim și fluvial.
     Legea nr. 17/1990 privind regimul juridic al apelor maritime interioare, al mării teritoriale, al zonei contigue și al zonei economice exclusive ale României.
     Legea nr. 412/2002 pentru aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 42/1997 privind navigația civilă.

    • „mareaneagrà” are dreptate. Nu ai nevoie de aprobare ca sà navighezi în apele teritoriale ale unei tàri, cu conditia sà fie un „pasaj inofensiv”. Asta nu împiedicà deplina suveranitate ale tàrii respective (drept la interceptie si control, etc). Este Conventia ONU asupra legilor màrii.
     http://www.un.org/depts/los/convention_agreements/texts/unclos/unclos_f.pdf

     Libienii nu refuzau bàrcile respective. Legislatia internationalà spune cà nu puteau sà fie întoarse în porturi „nesigure”.

     Nici acuma nu sunt „primiti”. Doar cà s-au întâmplat douà fenomene.

     – Actiunea identitarilor europeni cu nava C-Star care au supravegheat actiunilor navelor ONG complice cu traficantii si nu mai puteau sà facà pe fatà.
     – schimbarea atitudinii sefilor de la garda de coastà libianà, care sunt acum plàtiti cu bani italieni si care interzic acum plecàrile din Libia si au gonit navele ONG din tot golful Syrtei, cu mult mai mult decât cele 12 mile.

  • Stefan, pe langa faptul ca-mi esti inca dator cu niste argumente si explicatii dintr-o conversatie anterioara, mai esti si atoatestiutor (ceea ce chiar nu e cazul) si categoric in tot ceea ce spui.
   M-as bucura ca pe viitor sa spui mai putine inexactitati si atunci cand o faci sa fii si pregatit sa-ti sustii afirmatiile cu dovezi si argumente.
   Altfel te vom considera un simplu trol, iar noi nu toleram trolii.

 8. nu e bine sa dai cu pietre daca locuiesti intr-o casa de sticla…

  am citit ca Romania e unul din locurile fruntase in lume la capitolul emigratie – suntem foarte aproape de Siria, unde e razboi civil.

  sau pusa invers problema – guvernantii romani din ultimii 20 de ani aproape ca au atins performantele lui Assad in a goni lumea din tara…

  Tara pare a fi in moarte lenta – fereasca D-zeu sa vina si vreun razboi ca sa accelereze lucrurile si sa goneasca si restul de romani care inca mai stau pe aici.

  Din intamplare si nu prea, aia de pe langa noi sunt la fel de praf ca si noi – Ucraina, Moldova, Ungaria. Bulgarii si sarbii mai misca ceva, dar nici ei nu stralucesc.

 9. @Alex3 nu mai citi saituri sau posturi tv de imbecilizare,se vrea islamizarea si nici noi nu vom scapa ,ce blid de orez cand ei sunt doldora de bani ,sunt migranti economici asta e clar ptr toata lumea .Sunt curios cand va fi prima femeie violata si ucisa ,asteptam momentul !

  • Oficial migranti economici sint aia veniti di Niger , Afganistan !!!!! , Irak. Afganistan adaugat la insistentele nemtilor . 🙂
   Cine vine din Siria e migrant datorita razboiului. Cine vine di Somalia , Etiopia sint migranti puri deoarece respectivele tari sint ca atare doar pe hartie.
   Nu le zic eu. O zile ONU prin agentia pentru refugiati.

 10. Atentie @stefan60 faci o confuzie ,odata ajuns in Turcia l s a asigurat masa si cazare plus bani de buzunar de la onu si niste bonuri de mancare cam 30 dolari pe zi de persoana ptr haleala ,sunt reportaje din turcia,iordania etc cu centrele de refugiati .Intrebarea este ,de ce daca au conditii acolo si sed bine pana se termina razboiul ,de ce vin in mUE?

  • Turcia nu e membra UE. Nici Iordania si Libanul unde se afla milioane de refugiati.
   Azilul politic , titlul de refugiat in UE se cere / acorda in prima tara comunitara unde respectivul pune piciorul .
   Cu certificatul de refugiat politic ( e si pasaport specific ) poti calatorii in oricare tara UE.
   Deci , se cerea in Italia ,( aia care veneau din Libia) sau in Grecia pt aia veniti din Turcia.
   Acum astia ajunsi din Serbia si Turcia in Romania , au dreptul legal sa ceara romanilor azilul politic, titlu de refugiat.
   Nu e obligatoriu sa si obtina. Problema la cei respinsi , cum ii trimiti inapoi acasa in Afganistan, Nigeria . 🙂

 11. Atentie @stefan60 faci o confuzie ,odata ajuns in Turcia l s a asigurat masa si cazare plus bani de buzunar de la onu si niste bonuri de mancare cam 30 dolari pe zi de persoana ptr haleala ,sunt reportaje din turcia,iordania etc cu centrele de refugiati .Intrebarea este ,de ce daca au conditii acolo si sed bine pana se termina razboiul ,de ce vin in mUE?

 12. Migrantii aia nu pot sa ajunga in Marea Neagra fara acordul explicit al Turciei. Eu nu am vazut absolut nici un prostest al MAE Roman fata de turci referitor la aparitia acestor migranti.

  Asta unu la mana.
  Doi la mana, barcile astea nu se vad pe sateliti? Adica eu refuz sa cred ca in 2017 o barca poate sa plece dintr-un port turcesc si sa ajunga pe litoralul nostru fara ca noi sa stim – ar insemna ca sutem MULT MULT mai varza decat imi inchipuiam eu …

  • De fapt tu esti muuult muult mai varza de fata de cat iti inchipui

  • @lion heart
   Chiar suntem mult mai varza decat va inchipuiti ! In toate si in tot. Asistenta sociala pt. putori merge bine.

  • Bărcile apar pe sistem, ca sunt autorizate. De asta si sunt conduse de ciprioti/turci/bulgari/romani. Dar ce vrei? Să-ți zică automat satelitul si pe cine cară barca? :))

   Si daca noi suntem varză, atunci ce is bulgarii? Astia trec prin apele lor fara probleme

 13. Rapid (este un subiect care trebuie discutat pe indelete caci este foarte grav):
  Pe langa echipamentele actuale:
  Cel mai simplu, sa nu intre in tara, ar fi bloane de supraveghere (raza 5-6km) ii vezi din timp si cu ajutorul unor difuzoare si/sau reflectoare le spui „te vad, nu intra”. Mai poti ridica si ancora bloane meteorologice simple doar sa ii descurajezi sa vina prin acea zona.

  Unde ne sunt bloanele de supraveghere…. sunt ideale pt. asa ceva….

  Drone. Se pot folosi si avioanele tinta cat timp bazaie ceva si se aude pot sa descurajeje (aici cateva „pe benzina” sunt mai utile decat cele electrice sa ii sperie – cele electice sunt bune sa il depistezi).

  • Peste 1 miliard euro contractul de securizare a frontierelor cu EDAS.
   Pe ce au metr purcoiul asta de bani ?
   Pe binocluri si dispozitive de vedere pe timp de noapte ? 🙂
   La cifra aia , trebuia sa aiba toata politia binocluri si toate masinile sisteme IR.
   Poate in schimb au finantat gras niste partide si politicieni ca daca se declara ” folosim la maxim TOATE dispozitivelor de vedere zi noapte ” , e mai credibila varianta cu spaga.
   Tara asta e mereu in izmene cind e o urgenta. De la avion prabusit descoperit de tarani , la migranti denuntati de calatorii trenului.
   In schimb se mobilizeaza propaganda sa ne explice cit sintem de buni , dotati . 🙂
   Pariem ca la asa efort pe granite , peste doua luni pling toti ca nu mai sint bani de carburant , ore suplimentare de platit , piese de schimb ?

   • http://linx.crji.org/88-88-5436/unde-ajuns-milioane-euro-ale-concernului-eads-pentru-contract-din-romacircnia

    „Modalitatea prin care EADS a obținut acest contract, nu a fost făcuta public. Luni mai târziu, presa din România a dezvăluit faptul ca acest contract, parafat de către Năstase in favoarea EADS, nu a respectat legislația în vigoare privind licitațiile publice. DNA, care investighează cazul, pleacă de la premisa ca EADS a cumpărat contractul printr-o rețea de firme, de care gigantul Fujitsu – Siemens nu ar fi străin și în cadrul căreia se pare ca a jucat un rol important.”

    Se pare ca EADS a plătit cel puțin patru milioane de euro către concernul IT iar jumătate din acești bani s-ar fi scurs către două căsuțe poștale din Liechtenstein și Olanda. Ulterior, cel puțin așa suspectează procurorii, banii s-au scurs către aparatul de stat din România. Atât Năstase cât și Fujitsu nu au dorit să facă comentarii deoarece procedurile sunt încă în curs.

    „Alți bani ai EADS au curs către o a doua firmă din România. Încă una care nu avea habar de securizarea frontierelor ci mai degrabă de depășirea lor și anume în domeniul comercial. 2,2 milioane de Euro a încasat ICAR Business Research SRL, în conformitate cu datele prezentate de investigatori, între 2005 – 2009 de la EADS. Pentru ce? Investigatorii presupun că pentru mită. Un lucru este sigur: și proprietarii ICAR aveau cele mai bune legături cu Guvernul României și Serviciile Secrete.”

   • Bani, sau mare parte din ei, s-au dus pe seminari privind securitatea. EDAS nu avea capacitatea si nici cunostintele necesare in a securiza o granita, asa ca faceau seminari.

    Pana la urma tot romanii am facut-o dar cu bani putini…

  • De fapt, o solutie neletala si 100% eficienta ar fi LRAD militare, asa-numitele „arme sonice”. Parca am auzit ca Jandarmeria ar avea chestii de astea in dotare.

 14. Incredibil,baloane ….pai aia sunt soldati antrenati ,nu opresc nici la fregata marasesti ,isi cunosc f bine drepturile si ca nu pot fi ciuruiti sau opriti in cel mai rau caz scufunda barca si trebuie sa I salveze exact ca xei care trec in italia

  • Atunci sa retragem toata efectivele de pe granita, ce rost mai are. Fara granitie, oricum jihadul nu are granite:
   „“If you can’t make the hegira [journey] to the Islamic State, carry out jihad where you are; jihad doesn’t have borders,” one of the men says.”
   Dar stai, cum adica sa nu ajunga. pai daca nu sunt granite pot, cine sa ii opreasca. Damn, cum incurca granitele astea jihadul „fara granite”…..

   Daca isi cunosc drepturile isi cunosc si obligatile asa ca stiu si ca prima tara sigura, conform tratatelor internationale, nu este Romania. Deci ei stiu ca trec ilegal granita….

   Se stie ca cineva incearca sa aduca aceste mase de manevra (imigrantii) in Romania. Cel putin in Serbia se imprastie zvonul, printre imigranti, sa nu incerce sa intre in Ungaria sau Slovenia ca nu vor fi bine tratati (ba chiar batuti daca sunt prinsi iar conditiile sunt groaznice) ci sa se duca in Romania unde vor fi bine primiti. Este clar ca cineva incerca sa produca probleme aici.

   Ce se face pt. a contracara aceasta incercare de razboiul hibrid modern (folosirea islamului si a radicalizari, mult mai periculos decat cel „clasic”)….

 15. Incredibil,baloane ….pai aia sunt soldati antrenati ,nu opresc nici la fregata marasesti ,isi cunosc f bine drepturile si ca nu pot fi ciuruiti sau opriti in cel mai rau caz scufunda barca si trebuie sa I salveze exact ca xei care trec in italia

 16. Daca se dadea drumul la robinet cu 3 ..4 luni in urma, erau si mai multi ajunsi prin tara. Vremea din urmatoarele luni o sa ingreuneze probabil drumul spre Romania…este de vazut primavara – vara din 2018 cum o sa fie.

 17. Nu poti discuta despre razboi hibrid fara sa iei in calcul imigratia musulmana si islamul (dar cum nu este CP, ne facem ca nu intelegem). Relativul succes al Rusiei in Ucraina s-a bazat tocmai pe aducerea unor populatii straine acum ceva timp.

  Imigratia musulmana este folosita de anumite state sau entitati pt. a-si crea o masa de manevra. Ca sa poata realiza acest lucru au nevoie de radicalizarea religioasa a acelei populatii astfel incat sa nu se integreze si sa fie ostila statului in care traieste.

  Este o competitie in a „fideliza” (radicaliza si indoctrina pt. a impiedeca trecerea la ceilanti si/sau integrarea in statul gazda caci isi pierd influenta) intre 3 mari jucatori Fratia Musulmana, „Fratia Wahhabsita” si Iranul (sunt și alți mai micuti ISIS sau unii mai local). Fratiile sunt grupuri de state (unele din cele mai bogate din lume) care investesc miliarde de euro anual in actiuni care au drept scop fidelizarea/radicalizarea musulmanilor conform viziunii lor asupra islamului si controlul statului gazda. Accentul este pus in special pe cei europeni caci cine va castiga aici va controla Europa si cu aceasta influenta va castiga, in timp, oriunde in lume. Cum miza este suprematia formei lor de islam pe langa sumele imense de bani se folosesc toate mijloacele aflate la dispozitia acelor state.

  Ce le face atât de letale pt. orice incercare de a integra musulmanii este combinatia de ONG-uri, organizatii pt. apararea drepturilor omului, donatiile facute de statele bogate, fundatile islamice sau nu, servicii secrete, etc totul coordonat de “Fratii”. Au militarizat CP-ul si muticulturalismul si il folosesc impotriva oricarei incercari de a deradicaliza caci isi pierd influenta.

  Consecintele radicalizarii, desi nu sunt urmarite, pot fi:
  -devin foarte susceptibi la propaganda grupurilor teroriste (sustinere financiara si/sau umana si/sau comite antentate);
  -radicalii nu recunosc decat autoritatea (conducerea politica, religioasa, justitia) care deriva din islam (Sharia) deci pericolul nerecunoasterii/atacarii autoritati statului gazda cu diferitele dezvoltari insurecti, revolte, zone in care doar formal tara mai are control si atomitazarea tarilor;
  -pe masura crestirii nr. radicalilor razboiul religios devine posibil pt. ca nu doar nu recunosc decat autoritatea (conducerea politica, religioasa, juridica) care deriva din islam (Sharia) ii considera dusmani de moarte pe cei care nu au aceeasi viziune;
  -statul gazda devine din ce in ce mai vulnerabil la manipularea radicalilor, avand din ce in ce mai putine modalitati de ai controla. In urmatorii ani revoltele care au avut loc in Franta (si in UK, Suedia si va urma Germania), ca urmare a unor evenimente oarecum banale, vor putea fi pornite si folosite de orice tara are interes.
  Deja s-a testat ceva in Franta.

  Daca nu se schimba nimic in urmatorii 5-10 ani Franta, UK sau Suedia vor putea fi paralizate prin aceasta metoda. Germania urmeaza si ea. Puterile nefunctionale, bolnavi Europei.

  • @ Hannibal

   Corect tot ce ai scris !

   Ar mai fi de adaugat ca dupa 2-3 generatii de plozi arabi nascuti in Europa tarilor europeene li se va impune democratic prefixul ARABIA inanitea numelui tarii.
   (dupa binecunoscutul model europeean al placutelor bilingve si al multiculturalismului !)

   (de ex. Franta va fi Republica Araba a Frantei, Germania va fi Confederatia Arabo-Germana, iar Austria va fi ARABIA Austriaca etc).

   Noi, europeenii vom fi minoritari daca lumea va fi condusa in continuare prin simulacrul democratic de „vot al multimii”.

   DECI, cine este dusmanul nostru ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *