Les Chevaliers du Ciel

Amintiri cu Mirage 2000 si Alpha-Jet…

Un alt set, intretesut cu primul:

.

11 comentarii:

 1. Am văzut alfajet-ul la Băneasa in 2010 parca. Acrobație și mi-a plăcut tare mult. Un avion frumos! Peste IaR 99

 2. Al 2 lea clip e cel mai reusit , numa bun sa te faca sa visezi la mitingurile aeriene ce se apropie , pt. mine Bias si Campia deocamdata

 3. un deliciu vizual si auditiv cu cea mai frumoasa delta ever?

 4. Pacat ca Romania in afara de elicoptere si avioane civile Airbus si ATR, nu a luat din Franta si avioane militare si de lupta. Chiar nu ar strica lui FARo 24 Rafale-C/-B !!!
  Eeee frumos ar fi ca Romania sa cumpere, daca s-ar putea licenta lui Mirage-4000, precum au facut chinezii cu unele proiecte sovietice (Shenyang F/J-8), modernizandu-l la standrele actuale mai ales la avionica, armamente si materialele pt structura. Motoarele SNECMA M-53 P-2 sunt inca f competitive, poate si ele modernizate un pic.

  • Mirage 4000 a fost un demonstrator, a càrui carierà s-a încheiat cu unicul exemplar. Nu este nici-o licentà disponibilà. SNECMA se numeste acum „Safran Aircraft Engines” si motorul M88-2 e si mai smecheros, cel care motorizeazà Rafale. (Avion care pentru mine este cel mai performant multirol OPERATIONAL la ora actualà, asteptând ca F-35 sà-si îndeplineascà promisiunile).

 5. Știu ca nu zic vreo noutate, dar francezii știu sa facă arme și în particular avioane. Sunt curios cam ce vor aduce nou după Rafale.

 6. Nu mà intinereste, îmi amintesc cu nostalgie de vremea când citeam benzile desenate „Tanguy et Laverdure”, inspiratia filmului.

  Dacà tot trebuia sà cumpere un monomotor SH, tare mi-ar fi plàcut ca RoAF sà fi cumpàrat Mirage-2000-9 al emiratilor, nici l’Armée de l’Air nu au cel mai sofisticat Mirage 2000.

  Iar dintre filmuletele cu Mirage 2000, preferatul meu este àsta, cu specialitatea francezà, zborul la foarte joasà înàltime:
  https://www.youtube.com/watch?v=o1tNyZ5yuJ4

  • Merci de raspuns cu privire la Mirage-4000. Parerea mea este ca lui FARo in va trebui pe langa F-16 ABM Falcon si un tip de avion supersonic de lupta multirol bi motor turbofane. Pasul logic in aceasta directie ar fi F-15 Eagle (variantele AB pt ca ipotetic ar fi mai ieftine,dar se schimba situatia in cazul unor modernizari). Daca nu va fi F-15 AB Eagle, ar mai ramane : F/A-18 EF Super Hornet, F/A-18 AB/CD Hornet, EF Typhoon, Rafale-C/B.Care dintre aceste tiputri va fi ales ca sa ajute F-16 AB Falcon in FARo ramane de vazut si sa speram ca unul dintre ele va fi achizitionat in conditii profitabile dtpdv pt Romania!!!

 7. Oui Oui Vive la France!!! WW2&VIETNAM… Mancatorii de melci rusofili = best fighters in the world ca pak fa rusesc. Numai propaganda.

  • E un film. Artistic gen (storyline slabut, dar muzica misto).
   Chiar ma intrebam cand apar francofobii, ca parca e cam liniste pe acel front.

 8. Poveste SF, scenariu „ce ar fi fost dacă…..?”
  La cât o lalaie cu f 16, luam Mirage, și îl Kfir-erizam la zi cu Elbit, pă acilea pă la noi ?
  Cred ca aveam peste 48, și ceva tehnologie….
  Acu’, morții cu morții,…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *