Mi-28NE in Irak

irak-zakupit-40-vertoletov-mi-28n_588MI-28 (sursa)

Primele elicoptere rusesti Mi-28NE destinate Irakului au ajuns deja, fiind debarcate in portul Um Qasr la inceputul lunii ianuarie. Astfel 13 Mi-28NE si 15 Mi-35 au sosit pana acum in Irak din totalul de 40 de elicoptere de lupta contractate pentru fiecare din cele doua tipuri.

mi35irak_edytowany-1

Rusia si Irakul au cazut de acord in 2012 ca Moscova sa livreze, pe langa elicopterele mentionate si 48 sisteme antiaeriene Pantsir S-1, valoarea contractului fiind de 4,2 miliarde de dolari. Primele 4 Mi-35 au participat deja la operatii de lupta, fiind livrate inca din luna noiembrie, in timp ce pilotii si tehnicienii irakienii au inceput pregatirea in Rusia inca de la inceputul verii.

MI-35_noiembrie_2013_Umm-mainMI-35 fotografiate in noiembrie 2013 in portul Umm Qasr (sursa)

Janes sustine, in sursa de la imaginea anterioara, ca in contractul cu Rosoboronexport semnat in 2012 este prevazuta pe langa livrarea a 48 sisteme Pantsir-S1 si a unor elicoptere Ka-52 ‘Hokum-B’ twin-seat/single seat, lucru aparut si pe pagina RiaNovosti (aici).

Altair.com

GeorgeGMT

9 comentarii:

  1. Pentru o tara facuta praf de razboi si cu o economie aservita as zice ca Irakul sta al naibii de bine.
    In comparatie cu Irakul, Romania arata de parca am fi spalati pe creier toti pentru ca abia daca se misca ceva la noi.

  2. bine ca sunt departe 🙂 ca poate le ceream banii de care i-am iertat si daca nu vroiau asta era 🙂

  3. istia is distrusi dupa razboi cu economia sub pamant si totusi baga miliarde de $ in armament , intaleg ca Talebani is o problema mare dar totusi …

  4. Nea George, no offence, dar ăla din poză nu prea seamănă a Apachevski…ăla e cam Mi-24 aflat deja în dotarea iraqistanezilor… Sorry.

  5. Ce nas obraznic are ala din prima poza….

  6. ceausescu a dat bani lui SADAM , lui Gadafi,, si inca cui.?? oare Fidel c a primit si el saracu bani d e la Romania socialista in epoca d e aur,???
    Datoria IRACULUI sa sters , datoria Libiei.?? oare,, tot sa sters.?? Tezaurul sa ras ,, ce natie DARNICA – sa mai spuna cienva ca romania e o tara saraca …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *