Minnedishu – United Somalis of America

Speaking of which…in USofA, during the state of emergency…what are the rules?

To stay inside, or not to stay inside, that is the question.

As of Saturday, these are the cities that have also instilled curfews:

Minneapolis: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
St. Paul: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
Roseville: Friday, Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Dakota County: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
Anoka County: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m., Sunday 8 p.m. to 3 a.m.
Bloomington: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
Edina: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
Brooklyn Park: Friday 8 p.m. to 6 a.m.
Brooklyn Center: Friday 8 p.m. to 6 a.m.
Maple Grove: Friday and Saturday 8 p.m. to 6 a.m.
Robbinsdale: Friday 8 p.m. to 6 a.m.
St. Louis Park: Friday 10 p.m. to 6 a.m., Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Oakdale: Saturday 8 p.m. to 6 a.m. and Sunday 8 p.m. to Monday 6 a.m.
Little Canada: Saturday 8 p.m. to 6 a.m. Monday June 1
Cottage Grove: Saturday 8 p.m. to 6 a.m. Sunday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Excelsior: Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Greenwood: Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Tonka Bay: Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Shorewood: Saturday and Sunday 8 p.m. to 6 a.m.
Duluth: Saturday 10 p.m. to 6 a.m. and Sunday 9 p.m. to 6 a.m.

_____________

„Stay Safe…”

 

363 de comentarii:

 1. PS – Deci pana la urma…AntiFa e organizatie terorista sau nu? Intreb pentru niste „prieteni” BlackLivesMatters.

  8
  • Astia,alde hantifa,au cumva steag rosu?trebuie sa fie rude cu naszistii,au acelasi comportament ca trupele de soc-SA ale fostului caporal austriac.banuiesc ca au legaturi si cu Roter front.
   Vorba batranului bulldog Churchill:”The future fascists are the Anti-fascists.”
   (cica nu mai este la moda blacks,au trecut la mujeres latinas,ca-s mai usor de prostit.Cand s-or dumiri negrii americani ca au fost trasi pe sfoara de neo-marxisti,atunci sa-i vedem pe unde scot camasa pe aia cu stea rosie in frunte,iubitori de adorno,marcuse,fromm)

   E o lupta impotriva intregului sistem american,de acaparare prin razmerite si rebeliuni a sistemului care a facut America mare.
   Sa vedem daca sistemul va rezista sub asediul acestor brigazi rosii,adapate si de profesorii marxisti din universitati.

   29
  • Democratii asa o considera…

   2
 2. Polițistul are legături cu serviciile rusești…

  7
 3. Daca arestau pe aia 2 a doua zi stateam ok… Bleah democratia asta…

  3
 4. Ăsta este răspunsul la drepturi și libertăți acordate minoritatilor , prin discriminarea majorității …

  22
  • Individul ca atare e tot un soi de …hmm..minoritar! Asa ca, si el si minoritarii, fiind slabi fata de majoritari trebuie discriminati pozitiv. Poti vedea asta ca pe ceva negativ doar daca te scufunzi intr-un asemenea hal in turma incat nu iti mai pasa de spatiul tau privat. Problema americana e ca, trecand peste steaguri si chiloti cu stele si dungi e o societate eterogena tinuta la impreuna de o bunastare a majoritatii si de politie..

   8
 5. Antifa a venit si la noi in 2008 la Summit
  Au fost convinsi de prietenii lui Iulian sa faca excursii prin alte parti

  7
 6. Intra parasutistiì peste ei

  6
 7. Trump tweet cu un sfert de ora in urma:
  The United States of America will be designating ANTIFA as a Terrorist Organization.

  „Don’t Tread On Me, God Damn, Lets Go”
  https://en.wikipedia.org/wiki/369th_Infantry_Regiment_(United_States)
  Unii din baietii aia NY Statal National Guard despre care mojistu’ Bill de Blasio spunea la nivel general ca „they are not military”

  13
 8. Vorbim strict doar de cat de ,,teroristi” is negrii sau si de cat de ,,grozava” e USA cand vine vorba de rasism?…n-are rost , știm bine că altii vor specula la maxim acest tip de ,,vulnerabilitate” pe care americanii o au dupa principiul ,,nu rata niciodata o criza buna” dar totodata n-ar trebui să blufeze cu asta, în caz de nasoleala vor matură cu afro-americanii asa cum au mai facut-o si-n trecut, pana la urma tot o ,,China ” si tot o ,,Rusie” is si americanii astia dacă ,,valorile democrației americane” vor fi in pericol.

  Din pacate asta-i nivelul de ,,libertate și democrație ” pe care cei puternici is dispuși să-l ofere celor slabi iar din pacate etalonul va ramane in continuare tot Europa nordică…..da , e vorba de acea Europa unde cetățenii plătesc taxe mari mai ales daca au venituri foarte mari și unde educatia, sănătatea și prosperitatea cetățeanului sunt litera de lege și de care nu se face abstracție.

  13
 9. N-aveai cum, tu spui lucrurilor pe nume…

  Si acuma pe bune, ce a impiedicat cea mai Mareata Natiune (fara ghilimele !!!) a acestei lumi sa rezolve discrepantele sociale si economice?…, fara pace si echitate sociala n-ai nimic si nu te poti numi o natiune mareata, maxim un imperiu, iar imperiile nu-s pentru totdeauna.

  Ce mi-ar placea sa se duca dracu toti mandrii astia, americani, rusi , chinezi care cata numa scort.

  9
  • Iti place SF-ul? O carte…”Alte Americi” de Norman Spinrad (publicata in ’88, la apogeul Razboiului Rece), sunt in ea 4 nuvele (limbaj licentios cat cuprinde) despre posibile decaderi ale USofA…dar introducerea e dementiala.

   Pe scurt…
   De ce exista o afinitate a Americii cu planeta Pamant si viceversa, complet diferita de restul tarilor. De ce, cand ei stranuta noi luam raceala…pentru ca, spre deosebire de ciumpalacii precum China sau Rusia,…America e o varianta a ceea ce poate fi toata planeta in viitor.
   Daca ei esueaza, noi toti esuam. Cu cat mai inalte principiile, cu atat mai dureroase caderile.
   Expresia insasi a Introspectiei cu care va plictisesc eu pe blog de atata timp. Element de baza, perfectibil, al crestinismului/capitalismului/democratiei euro-atlantice.
   Complet diferit de Razbunare (elementul definitoriu al perfectiunii intangibile a celorlalti).

   17
   • Da imi place SF-ul, multam de recomandare!

    Nu ma cert cu tine, stii ca suntem cu opinii diferite dar nu neaparat in barci diferite!

    2
   • si imperiul roman a fost la un moment dat „buricul pamantului”.si cel otoman si cel mai cel(chiar mondial la un moment dat) al britanic.de toate s-a ales praful si,ce sa vezi,omenirea si-a vazut de drumul ei. imperiile (si sua este in acest moment un imperiu ce domina,indirect si pervers, economic) au fost si vor mai fi.desi in acest moment pare neverosimil, si dominatia americana va dispare.numai sa nu dispara in stilul imperiului roman.adica niste multe sute de ani de haos total generat de niste „migratori” din extremul orient.

    8
    • Migratorii aia nu au fost nici pe departe problema principală. Imperiul a căzut din cauza conflictelor interne.

     8
     • Ca sa detaliez spusele lui Alex:
      -lupte pt putere interminabile (deseori degenerate in razboaie ca lumea)
      -inflatie masiva datorata unui deficit de comert cu China (istoria e ciclica, n-asa?…)
      -incompetenta administrativa
      -saracire generala a populatiei pe masura ce sistemul si-a atins limitele

      In multe cazuri migratorii fura INVITATI de un actor sau altul.

      2
      • Deficit generat de comerțul cu China? Nu exista asa ceva pt simplul motiv ca între romani și chinezi comerțul nu atinsese o asemenea amploare.

       4
       • Ba cum sa nu… matasea si mirodenii. Adevarat ca mirodeniile proveneau mai mult din India, insa China (de fapt, dinastia Han, supranumita si „Seres” de romani) a avut un impact suficient incat Senatul sa interzica barbatilor sa poarte matase. Romanii nu prea aveau ce sa da la schimb (cumva sticla, dar e mult mai greu de transporta; si culoarea violacee care se extrage din melcii marini ai Adriaticii, dar care au fost astfel supraexploatati) in afara de aur si argint. Ca atare aveau din ce in ce mai putin aur si argint. Ca atare, trebuiau sa reduca cantitatea de metale pretioase din monezi. Deci moneda valora mai putin (nu era un mecanism bun, dar era la indemana imparatilor mai preocupati de propria pozitie).
        Chiar Plinius cel Batran se plangea de asta in „Naturalis Historiae”.

        1
        • Hmm totusi nu era un comert Roma-China asa cum il vedem noi azi ca sa vorbim de deficit. Nu mai spun ca erau perturbatii din cauza razboaielor cu partii. in fapt Roma si china s-au cam ignorat cu cateva exceptii cand s-a incercat stabilirea unor relatii directe.Daca exista un deficit de metale pretioase cauzele sunt mai multe si mai grave decat comertul facut de intermediari. Un comert intens intre cele doua puteri nu este sustinut arhelogic nici aici nici acolo. Descoperirile sunt putine.

         6
         • Dat fiind ca s-au gasit monede romane si-n Coreea, Vietnam, Japonia, etc, nu as fi asa sigur ca era mic comertul. Adevarat ca partii si Xiongdu controlau ruta, si ca au fost perioade in care ruta era impracticabila, dar comertul in Pax Romana sa stii ca era in floare. Aveai vase venite din Etiopia actuala care traversau Oceanul Indian, pe langa ruta terestra.
          Cert este ca Roma avea o problema cu migratia aurului, iar masurile imperiale si senatoriale, precum si textele vremii o mentioneaza. Pe termen scurt, e ok, dar pe termen lung….

          • Motivele majore pentru caderea imperiului roman se pare ca au fost pana la urma niste pandemii devastatoare, ca tot e vremea Covidului. Bine alea de pe vremea romanilor au fost mult mai mortale, erau cu variola si ciuma, ceva de genu.

           Au fost vreo trei majore, prima pe vremea lui Marcus Aurelius (sec 2 d.H cred) si ultima pe vremea lui Iustinian (sec 6 d.H., a mai fost una mare intre astea), cand a fost ultima incercare majora, cu ceva sanse de izbanda, de a reface in buna parte imperiul si a-l aduce sub un singur imparat si in est si in vest.
           La un moment dat cica erau un sfert din populatie decedata, echivalentul de azi ar fi ca SUA sa piarda din cauza unei molime, in doar cativa ani scurti, in jur de 80 de milioane de cetateni. Asta combinat cu un razboi civil, sau cu un razboi cu Rusia sau China (echivalentul partilor pentru romani), urmat de o invazie dinspre Mexic cauzata de pandemie si cadere economica interna.

           Iar SUA sa treaca peste astea, odata la unu doua secole, si sa ramana de la prima pandemie inca juma de mileniu puterea relevanta nr unu in lume. Asta fara sa mai amintesc de crizele interne si razboaiele interne pentru putere, o buna parte din secolul trei d.Hristos au fost ocupati cu astea, cand fiecare general cu ceva influenta si legiuni sub comanda se proclama imparat.

           2
          • Sa spui ca deficitul pe partea de comerț cu China, de fapt cu Orientul ca nu făceau comerț doar cu China, a fost una din cauzele prabusirii imperiului este mai mult decât exagerat. Descoperirile de care vorbești atesta legături comerciale nu comerț intens. Grosul comerțului roman avea loc între provincii. Ca idee Roma consuma anual la un moment dat 23 de milioane de kilograme de ulei și 2 milioane de hectolitri de vin. Nu mai vorbesc de alte cantități de mărfuri comercializate. Dacă exista un deficit pe partea orientala și nu doar China acesta era compensat de resursele scoase la schimb între provincii.
           Cauzele majore au fost altele.

           9
      • comertul era cu india. ruta comerciala era india – egipt

       https://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Roman_trade_relations

       5
      • Una din cartile mele preferate, o recomand : „De ce esueaza natiunile – Daron Acemoglu, James A. Robinson”
       Natiunile esueaza din cauza corputiei interne, cand dispare meritocratia, eventual factori climatici

       5
  • Serghey,se pare ca este mai greu la ei. Vezi tu,ei nu au trimis milioane de negri in Siber…,pardon , Alaska,nu au exterminat alte zeci de milione de „dusmani ai poporului”.
   In general,nu au pus proprii cetateni,indiferent de rasa,convingeri religioase sau politice,in genunchi si sa le traga un glont in ceafa…

   17
   • @ Seba Ca sa nu fiu judecat gresit, de tine sau de altii mentionez de la bun inceput ca prefer SUA si sistemul lor de 1000 ori in locul „democratiilor originale” gen rusia, china sau turcia.
    Insa sa scrii aceasta fraza si trist ar fi sa si crezi cu tarie ce ai spus (Vezi tu,ei nu au trimis milioane de negri in Siber…,pardon , Alaska,nu au exterminat alte zeci de milione de “dusmani ai poporului”) denota o ingustime a mintii cum rar mi-a fost dat sa vad.
    Draga Seba spune asta milioanelor de indieni omorati de catre inaintasii actualilor americani, spune asta milioanelor de negri rapiti din Africa si tranzactionati ca vitele si supusi la cazne pe care cu greu ni le putem imagina azi.
    Hai sa fim corecti si sa spunem lucrurilor pe nume americanii nu sunt imaculati, au comis o groaza de atrocitati in propria ograda si in afara si s-au impus prin forta de mult mai multe ori decat au facut-o respectand ce e drept si corect.

    8
    • @Marius. Sigur ca da…schimbi istoria negrilor si indienilor facand anarhie, pardon, protestand. Ia vezi talica cine vindea negroteii aia din Africa, daca tot te documentezi, si pe unde mai este sclavie si acum. Poate afli ca indienii aia nu faceau si ei destule victime, ba de multe ori se aliau u omul, rau, alb ca sa isi scalpeze dusmanii. Smiorc, americanii cei rai ?, sigur ca preferi, la deruta, SUA.

     10
     • @rti
      Sa inteleg ca nu-ti place Buffalo Soldier a lui Bob Marley. ??

      https://m.youtube.com/watch?v=S5FCdx7Dn0o

      3
     • Mda, niste oameni albi plăteau, inclusiv indieni, pentru scalpuri altor indieni. Alea de bărbat valorau dublu, fata de cele de femei sau puradei, nu?

      Sigur oamenii ăia albi nu au venit la cucerit de teritorii, uneori chiar cu crucea în ✋, și nu au vrut să câștige, doar s-a întâmplat.

      De fiecare dată sunt de vina looserii, da parcă și un alb, guvernator de Massachusetts, a început sa îi plătească pentru podoabe capilare recoltate chirurgical.

      Învingătorii scriu istoria.

      Și da, prefer americanii. Dar nu pentru episodul ăsta.

      6
    • Care milioane de indieni? Cu puțin noroc la vest de Mississippi erau un bulion în era pre-columbiana. Când au început războaiele indiene in 1865 erau aproximativ 700.000 la vest de Mississippi, iar US Army aveau în anii buni efective de până la 25.000 în zona. Foamea, variola și conflictele interne au fost marii ucigași ai populației native și nu US Army sau coloniștii.

     15
  • pai ce sa ii impiedice ,esecul comunismului ,cand comunismul a esuat si-au dat seama ca modelul economic si social pe care il au ei e cel mai bun cu minusurile lui cu tot ,adica masa mare de persoane care nu muncesc in timp de criza care atat timp cat nu primesc ajutoare sociale se revolta ,dar totodata pt a supravietui trebuie incontinuu sa isi caute de munca si astfel in timp economia cand isi revine are de unde recruta angajati pe cand la noi in masa mare de ajutoare sociale cauta sa angajezi si cand economia isi revine sa vezi daca poti,cuplat cu marirea ap administrativ si in timp de criza si cand merge de unde muncitori ,si cu apetenta de profitabilitate maxima a patronilor romani si nevoia de taxare a statului ca sa dea ajutoarele sociale ,aia care stiu si pot migreza in vest aia care nu, ori la stat ori pe ajutor si ceo mai cadea ,asa ca traiasca socialismul multilateral dezvoltat din Romania

   4
 10. ”…America e o varianta a ceea ce poate fi toata planeta in viitor.”….io as fi mai poet decat tine, as spune ca-i chiar chintesenta planetei Pamant, un fel de ,,rezumat” al tuturor natiilor, sistemelor politico-sociale. economice etc…dar din pacate nu arata prea bine! si da, ai dreptate ,,Daca ei esueaza, noi toti esuam. Cu cat mai inalte principiile, cu atat mai dureroase caderile.”…..d’aia zbieram toata ziua pe site-ul asta, astia-s bolnavi rau de tot si s-ar putea sa nu se mai faca bine vreodata, …..ce dreaq fac muistii astia care ne conduc , de stau toata ziua cu mainile-n san si se cearta, eu cu cine pula mea mai votez ?!!

  3
 11. Nu comentez ideologia acum , numai ca este o asemanare izbitoare cu revoltele din cartierele sarace ale Frantei sau GB. Republicanii au ignorat saracia lucie , a unei paturi importante a populatiei care sa marit continuu. America este saraca!. multi oameni treiesc la nivelul minim , si nu au „bonuri de masa” , „bonuri de vacanta” , ‘spital pe gratis”. Multi sunt black , mexicani sau aficani si ceva arabi ( putini fara inviteli).
  Acum au iesit la suprafata , un fel de underground populatie…ca in filme.
  Politia nu este pregatita. NU au riot police adevarate. vezi Franta , Germania , italia …chiar Romania!.
  Jandarmeria Romina cu 300 de bastonieri punea ordine in orice oras, ca stie sa bata fera „drepturile omului”…plus pregatire si ” experienta”. mai nasol e ca acolo mai zboara si cite un glont adevarat. In rest miscarea se transforma in light revolution si anti Trump care a dat cu ostiea in gard. Rasismul e inca viu in USA>

  2
  • A dat cu oistea-n gard cand economia a crescut enorm sub mandatul sau doar lasand oamenii sa-si vada de propriile decizii (bune sau rele), devenind winners sau losers pe baza propriilor alegeri?
   Cand a avut cel mai scazut somaj printre minoritati din ultimele decenii?

   Sunt satul de „compasiunea/empatia” stangii!
   „Va garantam victoria”!
   Garanteaza o pwoola.
   Garantarea victoriei (cu ajutorul statului) duce mereu la esec.
   Stanga nu poate exista fara mase de ratati/victime de profesie.
   Succesul celorlalti e mereu „chiaburism”.

   Democratii la ei sunt PSDistii nostri…o revolutie/mineriada eterna la fiecare 4 ani de alegeri.
   Obama = blackface Victor Ponta.

   24
   • Unde naiba ai vazut tu ca a crescut economia?? Ca au avut amaristenii joburi de 8.5$ pe ora? Si Chinezii detin monopolul la tot ce se fabrica in USA? Nu exista produs fara sa aiba un part facut in China.
    Eu zic ca daca Ponta = Obama …Romania ajungea departe…asa macar ca inteligenta nu se poate compara. Plus Trumpy o fi el om de afaceri dar de Presedinte sigur nu are fata.

    5
    • Niciodata sa nu subestimez capacitatea stangii de a face negrul alb si albul negru…

     Nu te teme, s-ar putea extrem de curand in Romania sa treaca si de Camera Deputatilor planul socialist (mUE are unul identic) de modificare a salariului minim pe economie…la 60% din cel mediu brut pana la sfarsitul lui 2024 (ca propunerea de 45% a Comisiei de Prognoza de pe la sfarsitul lui 2018 din timpul lui Veorica…cel de acum e prin zona…nu le-a convenit)! Deja l-au trecut prin Senat, ii mai trebuie cateva avize de la vreo 2-3 comisii (in fond, e doar un articol si atat).

     Tu si Ghita Bizonu sa va lingeti pe degete de bucurie, ce mare rahat pe bat ati facut si ce bucurie ati adus pe capul tuturor! Marea cacaneala socialista! Eu zic sa treceti direct la 62,3% cat e in Franta, a mai rosie tara din mUE la capitolul asta (Grecia e ailalta). Ca se vor scumpi produsele si va scadea puterea de cumparare, in felul asta furandu-ne singuri caciula…las’ ca fineturile astea nu-s de nasu vostru. Basca se duc dracu si IMM-urile (nu era de ajuns ca suntem doar la 40% din media mUE). Sa vezi atunci migratie (apropo, la momentul Brexit UK avea 3 din cele mai dezvoltate regiuni din UE…noi ne laudam cea care are Vasluiul, ultima din cele 150 de regiuni mUE).

     Idioti peste tot…O sa-l omorati pe Trump, nu alta! (nu mai puteti de atata isterie c-a ajuns POTUS, fair and square, prin vot, parca ati fi copii) si o sa ajunga in istorie datorita voua ca un nou Abraham Lincoln (nici ala n-a avut fata de presedinte 😉 …primul al Partidului Republican, organizatie politica creata in 1853 tocmai pentru abolirea sclaviei…in 7 ani l-au avut pe Honest Abe si imediat Razboiul Civil…dupa care l-a asasinat John Wilkes Booth). Probabil o sa fie tot un actor de la Hollyweed de data asta care-i ia gatul lui Trump, mai stii? I’m looking at you, Kathy Griffin, you crazy bitch!

     Criminali mai sunteti, mai…ala saracu om moare sufocat de un politist si voi dati foc la toata tara, omorand afaceri, slujbe si alti oameni nevinovati.

     Infantili si periculosi mai sunteti…niste Camasi Maro, Garzi Rosii Maoiste, Khmeri Rouges…peste tot acelasi lucru…putzoi adolescenti/studenti care nu vor decat sa-si omoare parintii pentru ca viata e grea si munca e naspa. Sau fosile comunistoide cu mult trecute de 65 de ani de pensionare, le cauta moartea…a la Bernie Sanders, gheroiul Tik-Tokului!..care spunea in ’84 ca e bine ca sunt cozi la paine in statele comuniste pt. ca in felul asta saracii primesc paine…va mai amintiti ce faceam noi in ’84, noaptea pe la 3, ca sa prindem un loc pentru niste iaurt?

     Hai sa discutam si un pic de salariul americanilor…

     „According to the Bureau of Labor Statistics (BLS), the median wage for workers in the United States in the first quarter of 2020 was $957 per week or $49,764 per year (assuming 52 weeks of work per year). Wages were 5.7% higher than a year earlier.”

     Deci 52 de saptamani x 40 (5 zile x 8 ore) = 2080 de ore anual de munca (ca peste tot).

     49764 : 2080 = 23,925 dolari pe ora…asta e salariul mediu brut.
     Sa comparam cu 8,5 pe ora…

     23,925 = 100% …rezulta…
     8,5 = 35,527% salariul minim (din cel mediu brut) pe ora!
     Prin comparatie in Romania in 2013 a fost 35,64%! (in 2017 a fost 43,25%, cel mai mare de pana acum…anul trecut a fost 41%…insa studentii cu 1 an vechime au avut 46,32%..dar in 2020 nu se mareste la studenti, vor avea practic cam acelasi cu „needucatii”).
     Insa in realitate media minimului in SUA e 11,8-11,9 dolari pe ora…adica 49,32-49,74%!
     Literalmente „50%”! Jumatatea perfecta a drumului dintre conservatorul 40% al meu si socialistul 60%!

     Repet din alte dati…in mUE statele conservatoare pornesc de pe la 33% si cele socialiste ajung pe la 60%. Personal eu mi-am exprimat preferinta pentru 40%. ca sa fie premiata munca depusa, nu simpla existenta a salariatului. In fond, salariul minim pe economie e doar un salariu de subzistenta, nicidecum unul de „trai decent”, care este cel mediu brut.

     De precizat ca in muE sunt 6 state fara salariu minim: Cipru, Austria, Italia, Danemarca, Suedia si Finlanda.. Mai adaug non-mUE: Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Monaco. Cum dracu se face ca „scandinavii” aia „socialisti” nu au salarii minime. 🙂 Ce nesimtiti!

     Si acum bomba!
     Sa vedem cat ar insemna 15 dolari pe ora cum vor socialistii americani.
     62,7%!
     Holy sheet, ii ajung (si depasesc) din condei pe francezi!
     Hahaha!
     PS – de salarii nete n-am vorbit (adica despre cat isi baga statul pwoola in munca noastra, e complicat)

     22
   • Revoluția lui Bubba: reformarea sistemului de ajutoare sociale și balansarea bugetului federal.

    Revoluția fratelui meu negru: reglementarea sistemului bancar și reformarea sistemului de asigurări medicale, care incidental este pe placul astora care sunt baza marelui blond.

    Ce naiba are avea ăștia in comun cu chirnogii aia din PSD? Până și fratele meu negru este un om mai de dreapta decât orice politician cu stofa de dreapta in Europa

    16
    • Repeta dupa mine, „intr-o civilizatie…
     – nu exista o majoritate de oameni reusiti in viata care sa plateasca pentru toate problemele sociale unei minoritati de saraci; toti avem – mai multe sau mai putine – probleme.
     – nu exista o majoritate de oameni sanatosi care sa plateasca pentru toate problemele medicale ale unei minoritati de bolnavi; toti suntem – mai mult sau mai putin – bolnavi.”

     16
       • Voted for Bubba, voted for Bush 43, voted for the Brother, voted for that Wicked Old Harpie, will not vote for the Orange Clusterfuck. What’s the point?

        4
        • Scuze Alex/Razvan ca ma bag in mijloc cu offtopic.
         Am vizitat de mai mutle ori Minneapolis. Este unul dintre orasele foarte faine pe care le-am vazut si mi-a placut mult. Vremea e bineinteles infecta si ar deprima si un siberian. De fapt daca dau la o parte orasele istorice/cu centre vechi, cred ca este unul din cele mai placute locuri vizitate. Si bunastarea se vedea absolut oriunde ma uitam; si da, am vizitat si cartierele ceva mai putin bogate, dar oricum aratau decent, departe de ce am vazut prin sud. Foarte departe. Zonele rezidentiale „normale” erau tare cochete si m-as fi vazut stand acolo cu placere oricand. Sunt intristat sa vad grozaviile de acolo astazi. N-as fi crezut ca se poate asa ceva. Intamplarea face ca in una din vizite sa nimersc in mijlocul unei intamplari similare de am vazut pretutindeni numai „Twin Cities police easily startled”. Tot victima nevinovata (dar caucaziana parca). Am discutat cu cativa cunoscuti (ba chiar destul de multi) si opinia lor era una pozitiva fata de admistratia locala (atat cea statala cat si cea oraseneasca) in mare majoritate democrata – de fpat nu sunt sigur, dar cred ca toata (desi in istorie au mai cochetat si cu republicanii). Gasesc ca e absolut normal la cum aratau lucrurile, stat foarte bogat, oras asisderea, una din cele mai sigure state si orase (mai ales din MW) din SU, nivel de trai ridicat (imobiliare ieftine si foarte aratoase). Referitor la incident parerile erau ca este absolut regretabil. ca trebuie facut ceva in privinta asta, dar pe de alta parte lumea se referea la pedepsirea punctuala a indivizilor si cresterea instruirii. Tin minte ca cineva a facut o remarca legata de politie, ca nu e perfecta, dar ca o prefera asa cu proteste, decat situatia vecinilor din Detroit, unde criminalitatea e in floare, situatia nu e deloc sub control. dar nimeni nu pare sa organizeze mitinguri pe tema asta.Intr-un fel cinic, mai bine cu strigate din cand in cand decat cu impuscaturi tot timpul.
         Si acum Alex: ai avut ocazia sa vezi Minneapolis? Ce impresie ti-a lasat? Cum vezi acest oras (siguranta, conflicte, tensiuni) fata de altele?
         Razvan – nu prea imi dau eu cu parerea de situatia americanilor dar tin sa zic ca nu pare chiar intamplator ca bunastarea asta si dezvoltarea sunt mai degraba in zone albastre, Am vazut ca ai subliniat cresterile administratiei rosii. bravo lor si la mai mare. Dar daca ne uitam la cele mai bogate state (sa zicem top 10 contr gdp?) si cele mai sarace, sau la cele cu nivel de trai ridicat (sa zicem acelasi top pe gdp/loc) situatia e mereu cu albastru sus si rosu jos (ce exceptii notabile, precum Texas in primul sau Alaska in al doilea). Am prins prin state cateva schimbari de administrattii, si cea de la republicani la democrati a fost dramatica economic, cu o imbunatire mult mai vizibila si mai clara, Poate ca tine mult si de context si de alte evenimente, nu doar de presedinti. Cei din TC pareau mai degraba interesati (dpdv economic) de ce se auzea prin camera inferioara si ce zicea reprezentantul lor ca vrea sa faca, nu de senatori si presedintie.
         Sper sa treaca nebunia asta si sa vada ei pe urma daca pot imbunatati ceva.

         2
         • Cand am emigrat in SUA in 1984 am locuit in Bloomington, Minnesota pentru cateva luni. Bloomington este of suburbie a Minneapolis. Desi in general zona metropolitana Twin Cities era considerata de restul statului oaza a liberalismului, pe mine ma lasat cu impresia ca era zona destul de consevatoare, influentata in mare parte de luteranism care cel putin acolo a avut o mare influenta in relatiile din comunitate cum ar fi sa ai grija de „your fellow man.” Stiu ca la vremea respectiva incepuse un influx destul de mare de imigranti din Asia de sudest, iar totate comunitatile au facut tot felul de eforturi sa-i integreze, cei drept printr-o abordare mai paternalistca. Cred ca de atunci demografia sa schimbat ceva, decant au venit si somalezii, iar efectul luteranismului probabil ca nu mai este asa de puternic. In comparatie cu suburbiile Philadephiei unde traiesc astazi, Twin Cities era la vremea respectiva o zona mult bine administrata, mai curata si mai sigura. Philadephia era si este cu totul altceva, iar „paternalismul” si spiritul civic cu iz de quaker il gaseai incidental pe ici pe colo.

          6
 12. Nea Razvane Buzdugane 🙂 In ce ZIP Code traiesti tu de le maninci asa pe piine?
  Pe dragu Bizonel lasa-L…….e prea old .

  2
 13. Vad ca se inmultesc cazurile de agenti de circulatie AntiFa calcati de camioane si SUVuri.

  De asemenea, unul din marii castigatori ai acestor proteste insurectii…Ford Motor Company. La cate Explorer 2020 (Interceptor) ale Politiei&Co au fost facute vraiste…nu-i de mirare ca altele trebuie sa fie comandate de consiliile locale, care bineinteles vor fi platite tot din banii/taxele contribuabililor, in general parinti de terchea berchea AntiPerspirantFa care locuiesc la subsolul caselor.

  PS- Ford, te rog, manca-ti-as, poti sa tai d-pillers de la modelul Explorer si sa le redenumesti „American/Large…Sedans”? Thank you!
  Sper ca cineva din Craiova ma aude si vine cu un pitch-in acolo unde trebuie, poate se lasa cu un bonus.

  PPS- 2nd place winner, Dodge Charger Pursuit…as spune.

  13
 14. Flacaii aia de i-au luat cu mascatii si i-au dus la Sectiile de politie din sectorul 3 de la un depozit unde se ascundeau? :)) Ei credeau ca au de-a face cu organe de prin Europa Sociala de Piata…Stateau ei pititi cu gandul sa faca agitatie mai pe seara. I-au luat mascatii ca din oala, i-au legat/legitimat si au stat cuminti la sectiile de politie pana la finalul summitului si apoi le-au multumit pentru ca au contribuit la turismul bucurestean ;)) Care a comentat ori s-a opus…s-a convins singur ca nu e bine

  9
  • Probabil erai in zona pe la Timpuri Noi
   A fost o actiune misto
   Au fost saltati ca din oala 😀
   Erau si ofiteri deplin conspirati infiltrati printre ei

   7
 15. https://www.foxnews.com/politics/son-of-minnesotas-attorney-general-declares-support-for-antifa

  Pentru Alex, cu privire la Jeremiah Ellison, consilier local, fiul lui Keith Ellison (State Attorney General Minnesota), continuare de la discutia din Permiteti Sa Raportez pe luna mai.
  https://www.rumaniamilitary.ro/mai-2020-permiteti-sa-raportez#comment-396329

  Pe asta chiar a zis-o/scris-o. Daca si tac-su s-a pozat cu manualul AntiFa, de ce sa fie fiul mai prejos?
  Intre timp am mai vizionat/citit si tot felul de luari de cuvant mai vechi ale respectivului cu privire la politie…he’s not a fan to say the least.

  6
  • Ca ai o problema cu politia este un. Sa afirmi ca omul candideaza pe platforma respectiva este cu totul altceva. Inainte sa ne dam cu presupusul despre „manualul” respectivar fi bine sa-l rasfoim un strop daca nu sa-l si citim. Titlul este deceptiv. Cat despre ANTIFA, astia nu sunt nici teroristi si nici o organizatie. Ii vezi tu pe chirnogii astia cu birouri pe undeva pe K Street in Washington? Sau hai un sediu pe undeva prin Harlem? ANTIFA este un termen generic care este aplicat la tot felul de mahniti.

   2
   • Nu bre, vand girl scout cookies from door to door!
    Si planteaza panselutze!
    Neorganizat, bineinteles.

    19
    • Deci imi cade inima in chiloti cand aud de astia intr-un fel similar ca pentru chirnogi si mahniti de genul Oath Keepers, et. al.

     1
     • Hahaha…skittish, Toombs, skittish!
      Kramerica e trecuta acum prin foc si para datorita lu’ Oath Keepers, nicidecum AntiFa si negrii in cautare de razbunare…nu?

      9
      • Antifa? WTF? Hai sa nu-i punem in acelasi cos pe niste oameni de culoare razbunatori, ciorditori, etc. (poti sa-i numesti cum vrei tu) cu niste chirnogi care daca ii intrebi pe astia razbunatori sa-ti dea o opinie despre ANTIFA or sa se uite la tine de parca ai fi prost si mai mult ca sigur or sa-ti raspunda la intrebare cu o foarte simpla intrebare: Who or what the fuck is ANTIFA?

       3
       • @Alex, tu stai in state… Chiar asa de prost instruiti sunt politistii? Si acuma aresteaza reporteri negri in direct, si acuma bat oameni nevinovati, chiar asa scapata e treaba de sub control din partea politiei? Sau sunt fosti soldati din Irak sau Afghanistan care vin cu sechele inapoi? prea e militarizata toata treaba, chiar are nevoie orice comitat de politie se aiba o masina blindata pt swat sau asa de multe MRAP-uri? Ok, inteles sunt cartierele rau famate de negrii dar in rest nu ti se pare ca totusi la cum sunt echipati politistii e un over kill? totusi sunt in USA nu pe strazile din Fallujah. Cred ca in afara de BOPE nimeni nu iese asa de inarmat ca si politia din state.

        De la minutul 7:50
        https://www.youtube.com/watch?v=KUdHIatS36A

        • Nu e Fallujah, e „Minnedishu”, ce e asa greu de inteles?

         Apropo, ai vazut clipurile cu camioane, camionete, suvuri trecand peste hoardele de ciumeti care vor sa le opreasca (in multe cazuri chiar s-a intamplat ca aia de la volan, in momentul opririi si deschiderii portierei, sa fie luat la morti pe paine de zecile de lighioane ce i-au inconjurat…si se intampla in continuare).
         MRAPs…
         „Duuuude, is the situation that bad that we need this?”
         It is now.
         Da ai zis bine…BOPE. Realist.

         10
         • Am vorbit zilele asrea cu niste baieti din BOPE, s-au dus peste aia care faceau scandal si le-au tras-o, ei nu stau la negocieri
          As we speak e iar taraboi

          6
          • „Am vorbit zilele asrea cu niste baieti din BOPE..”

           Serios? Asta nu e unitatea aia de PM o țâră mai specială, ce aveau acu’ ceva timp un sef cam neonazi?

           A și fost demis, parcă…

           2
          • Nu cunosc povestea aia
           Spun ca au avut incidente si i-au linistit, am vazut inclusiv filmari

           5
         • @Razvan, in majoritatea cazurilor protestatarii erau pasnici, cred ca politia americana nu stie sa dezescaladeze problemele. Oameni impucati in curtile lor pentru ca filmau politia, reporterul CNN arestat doar pentru ca era negru, in timp ce colegul lui alb povestea ca era la cateva sute de metri distanta si glumea cu politistii. Cred ca in multi politisti s-a umflat orezul si se leaga de cei pasinici aiurea. Corect, trebuie folosita forta impotriva vandalilor, dar nu poti sa sugrumi un om si sa il arestezi doar dupa 2 zile de presiuni. Probabil e o cultura a violentei in cadrul politiei( in unele districte probabil..)

          5
        • exista in interiorul unor sectii de politie o cultura din asta razboinica unde se vad sheepdogs si o dau in niste teribilisme destul de infantile. un mediu unde tot felul de frustrati care isi doresc sa fie razboinicii luminii se potrivesc bine. practic ce ar fi si jandarmii nostri daca ar avea mai multe atributii ca si acolo e o cultura din asta unde a bate civili,suporteri si protestatari e lauda

         pe scurt zis 0 leadership la nivele joase.

         cam toti care vin in privat si au fost politisti,jandarmi, riot police sau ce structura mai vreti (indiferent de tara) trebuie sa stai cu ochii pe ei sa nu faca vreo duda. au in cap multe prostii. sunt si exceptii evident.

         3
  • https://time.com/5647304/white-nationalist-terrorism-united-states/ Stiu ca imi pierd vremea, unii nici cu cifrele in fata nu accepta realitatea.

   9
   • necropsii care se contrazic,comportament violent in functie de cine povesteśte,filmări care pot sustine ambele variante,furtuna perfectă .nu stiu dacă amenintrile cu armata regulată sunt cele mai indicate acum pentru trump.tactul,diplomatia si moderatia le vad mai indicate….vorba ducle mult aduce.
    cu cat se prelungeste nebunia cu atat piederile vor fi resimtite electoral de presedinte si deja are un trend descendent cu covidul ăsta.
    că antifa,că white supremacist,că kkk,că iluminati,că republicanii,că trump,că dracu si cu tacsu….fara a fi in contact direct cu societatea lor eu nu pot emite culpabilitati si responsabilitati.
    dar e bine că din românica lui dragnea,ponta si dăncilă mulți își umfla pieptul verde śi servesc lectii de politica interna și morală americanilor.
    ps.numai amintesc de factiunea care ïi tot îngroapă ritualic deja de zeci de ani ….iar dispare america,iar se ruineaza,iar …

    10
   • Cornele, lasa frate cifrele pentru milenium-istii care nu au cunoscut niciodata ce inseamna sa traiesti intr-un regim de stinga. Vad ca intelegi si singur ca iti pierzi timpul. Indivizii alde tine asteapta sa ne fie rusine pentru ca ne-am nascut albi, hetero… Afroamericanii si-o fac cu miina lor ca nu degeaba la 13% din totalul populatiei americane reprezinta 2/3 din totalul puscariasilor.

    9
    • Vrei sa zici milenialii probabil..matale esti mandru ca esti alb si hetero?..strasnice realizari..

     4
     • Nu știu dacă ar trebui sa fie mândrie dar de ce ar trebui sa fie rușine?

      11
     • @ Cornel. De ce sa nu fie mandru, in caputul tau este o rusine daca este alb si hetero ? Sa inteleg ca ai motiv de mandrie doar daca nu esti alb si hetero ? Negrii au ajuns in USA pe toate functiile posibile din toate domeniile, daca sunt buni la ce fac nu conteaza rasa. Problema lor, principala, nu este legata de rasism ci de cu totul altceva – vezi ce spun Larry Elder, Thomas Sowell, Candance Owens, Michael Stelee, Ben Carson, etc. (negri). Ce a facut Olaba pentru ei in 2 mandate si hoarda de democrati ce au ocupat functii in stat de zeci de ani (Biden, Schumer, Pelosi, Waters, Nadler, Schiff, etc.) ? In USA nu exista o problema generala cu rasismul, chiar daca exista rasisti in ambele tabere, sa nu crezi ca doar albii sunt rasisti, ei sunt doar o minoritate. Protestele astea arata doar anarhia dorita de gruparile de stanga, nu au legatura cu discriminarea negrilor. Nu am vazut in fituica data de tine ceva despre ofiterul negru omorat de aia plecati la jaf si incendiat sau ceva despre paznicul negru omorta. Daca te simti vinovat pentru ceva e problema ta, nu pretinde ca toti trebuie sa ne simtim asa doar ca sa ne semnalezi ca esti virtuos. Sclavia era, din pacate, ceva normal pe mapamond (cum a fost de milenii, prin unele zone islamice inca este). Ea a disparut din USA in urma unui razboi civil pornit de republicani (aia ce au dat si primul politician negru) nu de democratii ce doar se folosesc de ei. E bine ca tu ai „realizari” marete sustinand, pe sestache, tampenii comise de idioti ratati, multi traind prin subsolurile parintilor, ce doresc implinirea utopiei socialist comuiste. PS. Da repede fuga, daca nu ai apucat, sa iti pui un chenar negru si curcubeu la retelele de socializare, nu uita si de #jesuinigga, pari exact genul asta de justitiar empatic si virtuos. * Nu uita ca in final, ultima minoritate este individul si alegerile lui iar, spre deosebire de alte sisteme incercate in decursul istoriei, sistemul democratic-iudeo/crestin-capitalist ii ofera, cel putin pana la inventarea unuia mai bun (nu ciorbe stangiste reincalzite), cele mai multe sanse de realizare personala.

      13
      • Sa-ti spun cinstit mi se falfaie de albi,negri,arieni,popoare alese si alte rahaturi. La fel ma dezgusta oamenii care se autoconfirma prin apartenenta la grupuri..daca igiena sociala ar fi asigurata as opta pentru o societate anarhica. Nu iti inteleg dispretul pentru marginali..cultura e creata de neadaptati si ‘ratati”

       5
       • Unde e dispretul ? Esti sigur ca ai opta pentru o societate anarhica ?

        10
       • „cultura e creata de neadaptati si ‘ratati” – asta e unul din miturile dragi tare socialismului, cel al artistului neinteles, eventual in mizerie.
        In realitate majoritatea artistilor plastici, scriitorilor, etc (ca sa nu mai spun de savanti sau ingineri) mari erau/sunt departe de-a fi niste ratati sau neadaptati social. Au fost si cazuri de-astea mai ales pe sf. de sec XIX – inceput de sec XX dar in general s-au descurcat OK.

        4
 16. #mUiE_celor ce nu iubesc România !

  #antifa_să_moară_toți_batuți_de_jandarmi

  7
 17. Daca erai in Fallujah se lasa cu mortaciune in majoritatea cazurilor. Nu toți în uniformă se fac gabori sau pompieri. Și nu toată lumea rămâne cu sechele. De obicei ăștia care au purtat uniformă sunt mult mai precauti, mai ales cu aplicarea forței letale. Asta cu militarizarea este o tendință care apare în unele comitate/ municipalități. Daca este să-l asculți pe Oliver ai crede că toate departamente au așa ceva în dotare. Astea sunt afirmații ale băiatului asta care nu le poți verifica, de genul 90% of scientists agree that human activity is responsible for climate change – de parcă știința ar fi un proces democratic.

  6
  • Am o fost prietena care sta chiar langa Fort Bragg. Zicea ca multi se intorc traumatizati din Afghanistan sau Irak, dar vestea buna e ca sunt f multi romani trimisi la specializare acolo. Tipa e profesoara si nah, nu prea stie ea ce e Fort Bragg ala ca sa fiu mai explicit :))

   1
 18. Alex, au blocat un pod la voi din cate spuneau prietenii din Philadelphia, cred ca stii

  2
 19. N-as fi zis ca asta se poate intampla intr-o democratie consolidata unde exista atata disciplina incat se protesteaza cu ar15 la gat.

  11
 20. Antifa este oganizatie internationala, extremista – terorista si care are legaturi cu organizatii extremiste. In unele state se ocupa cu terorizarea celor care nu sunt de stanga, atacarea diverselor evenimente si a politiei, iar unele grupuri doresc “eliminarea” rasei albe.

  Antifa Idiots – 2017 G20 Hamburg Summit Protests (nu mai stiu exact daca aici apar steagurile Antifa dar sunt video in care apar – daca nu au fost sterse 🙂 )
  https://www.youtube.com/watch?v=5gdlEiZSqT8

  Antifa: End ‘whiteness’ as a race, stop funding police departments

  „A prime goal of far-left Antifa is to rid America of “whiteness” as a race, according to a handbook written by a historian who helped organize the anarchist “Occupy Wall Street” movement in 2011.

  Anti-capitalist author Mark Bray rejects “exterminating” whites. Instead, he proposes to remove it as a race and thus terminate its high standing while creating a “classless society” that would naturally do away with crime.”
  https://www.washingtontimes.com/news/2020/jun/1/antifa-end-whiteness-race-stop-funding-police-depa/
  Ce se intampla acum nu mai are nimic de a face cu protestele intrepatatie contra actiunii criminale a politistului (din pacate s-a astepata prea mult pana sa fie arestat si acuzat. Extrema stanga deja a sarit sa il acuze de rasism, pe ce baza?). Ce este mai trist, multe din aceste distrugeri afecteaza comunitatiile celor de culoare, pt. care cica protesteaza.

  Antifa foloseste violenta pt. atingerea scopurilor lor politice sunt un fel de “mineri”. Ideea este ca toate aceste distrugeri sa arate ca este necesar ca societatea sa accepte mai multe “reforme” de extrema stanga (ideologia lor). Toate aceste tensiuni care le vedem explodand din cant in cand sunt mentinute arficial tocmai pt. a fi expluatate politic.

  DJT are dreptate cand vrea sa ii clasifice ca fiind organizatie teorista.
  ..
  @Razvan Mihaeanu
  BUSTED: Keith Ellison Photographed With Portland ANTIFA Leader, Deletes Pro-ANTIFA Tweet

  „..show Ellison and Luis Enrique Marquez, a notorious leader of the Portland ANTIFA who has a criminal record and has carried the Communist flag.

  Keith Ellison was spotted hanging out with at the Minnesota State Fair. Sources who wish to remain anonymous for the sake of their safety told Big League Politics that Ellison spent over an hour with Luis Enrique Marquez, whose next court date is scheduled for November 28, 2018 according  to Multonomah Court employee Anthony Tran.”
  https://www.theunitedwest.org/2019/07/02/busted-keith-ellison-photographed-with-portland-antifa-leader-deletes-pro-antifa-twee
  Oricum, cred ca te concentrezi prea mult pe un singur personaj. Ce functie are Keith Ellison?.
  ..
  Simpatic:
  „WATCH: MSNBC reporter says Minneapolis protests not generally ‘unruly’ as building burns behind him

  8
 21. pe comedy central in loc de reclame au spot i can’t breathe de 9 minute….

  3
 22. LtGen Jay Silveria. A good man.

  4
  • St. Louis City Retired Police Captain David Dorn, a good man:

   8
   • He might have been a good man, but at the age of 77 you’re in no shape to take on a pack of assholes with guns.

    2
    • Du-te si voteaza pentru Hillary!..ca respect pentru Benghazi.

     Si vezi ca generalul tau a reactionat in stil „virtue signaling” la un fake race crime = hoax.
     Ala care a scris „Go home n.gger” s-a dovedit a fi chiar studentul negru (apoi lasul a dat vina pe faptul ca s-ar fi lovit la cap si nu mai era el…da, siiigur, pur si simplu a vrut sa scape de niste probleme disciplinare anterioare) pe a carui usa a fost scris.
     Un fel Jussie Smollett.
     Hoax.
     _________________
     Iar in privinta lui Jeremiah Ellison, am spus:
     „Procurorul General Statal de care amintii mai sus (apropo, cica fiu-so candideaza la consiliul local cu platforma “a world without police”)”.
     E un „cica” bagat acolo, in caz ca nu l-ai observat. Dar poate observi ciripiturile/tweets din ultimele zile ale respectivului, inclusiv cel in care ia partea AntiFa. Like father like son.

     12
     • Ce are baba aia cu asta? Acum ce facem? Ne bem propria apa din cada ca sa mentinem discursul cu ANTIFA cand pe majoritatea faptasilor ii doare-n cur de ANTIFA?

      https://www.nbcphiladelphia.com/news/local/most-looters-and-vandals-appear-to-be-young-philadelphians-not-associated-with-the-protests-da-says/2416086/

      4
      • „Voted for Bubba, voted for Bush 43, voted for the Brother, voted for that Wicked Old Harpie, will not vote for the Orange Clusterfuck. What’s the point?”

       Who the fck is is Wicked Old Harpie? 🙂
       Ca imi cer scuze daca nu e Hillary.

       9
       • Da si? Ce tot incerci sa insinuezi aici? Ce dracului are baba asta de a face cu ANTIFA si tot rahatul asta?

        4
        • TDS is the path to the dark side.
         TDS leads to anger.
         Anger leads to hate.
         Hate leads to suffering.

         Antifa si young-adults e pleonasm, desteptule!
         Gandire de putzoi fara experienta in viata.
         Garzile Rosii ale lui Mao cu Cartulia Rosie in mana, fetite de 13 ani Khmer Rouge care te impuscau pentru ca stii sa spui „bon jour”.

         Ai votat ca un prost.
         Moaca Trump, neprezidentiabilul asta terchea-berchea, incurca-lume, e cel mai prezidentiabil presedinte pe care voi, fckerilor, l-ati avut de la Reagan incoace.

         11
         • Si unde sunt astia? Sau ai pierdut din vedere ca toata mizeria asta a pornit de la unul care purta uniforma si avea un capac de sticla de bere la piept si care reprezenta legea pe acolo? Numai ca asta „in numele legii” a reusit sa ucida pe cineva in mod nejustificat. Iar aia care de fapt il platesc/plateau pe prostul ala sa repezinte legea in comunitatea lor s-au cam razvratit un strop cu un fel de „fuck you”: ia-o pe asta sa vedem cum va descurcaci acum. Deci ce tot o tinem cu ANTIFA sus, ANTIFA jos, ANTIFA all over cand astia care sunt faptasii se pisa cu mare jet pe ANTIFA ta?

          10
          • Iar aia care de fapt il platesc/plateau pe prostul ala sa repezinte legea in comunitatea lor s-au cam razvratit un strop cu un fel de “fuck you”.

           Adica dobitocii locali care VOTEAZA pe alde Ellison&Son(&AntiFa mai nou) de decenii?
           Baa, trezeste-te!
           Stropii aia sunt acum rauri.

           10
          • Da bine. Let’s continue to drink our own bath water.

           7
          • „Minneapolis City Council Pledges to Disband Police”

           Sunt 13 consilieri, din ei…12 democrati si un ecologist.
           …intr-un oras cu primari democrati din 1978, neintrerupt.
           …si House.Reps. din 1963, neintrerupt.

           Cum e gustul de sapun, Alex?
           In „a world without police”.

           10
          • No shit. Money talks, bullshit walks. Ăștia ai fost aleși. Poliția nu. Poliția lucrează pentru cei care aleg și sunt aleși, nu vice versa. Vezi că mai sunt unii prin Geargia care sunt pe cale să rămână fără de pe departament de politie. Daca tot crezi că aia așa de mult „skin in the game” de ce nu contribui atunci la fondul ăla de apărare al proștilor aia care l-au ucis pe Floyd.

           1
   • Republicanii au strans fonduri pentru Dorn si democratii platesc cautiuni pentru „protestantii pasnici „.

    6
   • Din cei 7 suspecti (toti negri)…

    …L-au arestat pe Killmonger-ul asta:
    „24-year-old Stephan Cannon charged with murder of retired St. Louis Police Captain David Dorn, who was gunned down while attempting to stop looters at a pawn shop 5 days ago”

    5
 23. Aia de la antifa au vrut sa sparga un magazin azi-noapte dar spre surpriza lor au gasit cetateni inarmati acolo si s-au carat rapid 😀

  9
  • aia de la antifa au spart / dat foc la magazine in toata tara si continua sa o faca, basca bataile.
   Antifa, BLM, „looters”..se amesteca unii cu altii fara probleme.

   Dar vezi doamne, sunt „white supremacists” care fac lucrurile astea! Ale dracu „fantome”!
   Asta e insurectie borderline cu razboi civil stanga versus dreapta in toata regula, dar voua inca nu va vine sa credeti.

   Dupa WWII, la fiecare aproximativ 25 de ani de generatie, americanii au astfel de insurectii.
   – flower power bullshit in 60-70, first wave;
   – apoi la inceputul anilor ’90, second wave (dar ce a urmat in cazul Rodney King a avut un impact minor pentru ca tocmai se terminase Razboiul Rece si Estul Europei a demonstrat euro-atlanticilor ororile stangii; say „thanks Eastern Europe, we dodged the bullet because of you”!);
   – third wave…NOW.

   Glumim despre putzoii astia adolescenti, dar jigodiile astea mase de manevra „true believers in the cause” sunt cei mai periculosi criminali. Repet, Red Guards, Khmer Rouges, Antifa…same shit. Astia sunt incapabili sa inteleaga ce presupune civilizatia, vor doar sa-si omoare parintii „care nu-i inteleg si ii jignesc cand le spun am fost si noi ca voi”. Putorilor astora le e frica de deciziile mature pe care trebuie sa le ia in viata asa ca mai bine distrug totul in cale!

   Are dreptate tanara asta, „yo’ll not oppressed, just lazy”. Daca n-aveam femeie o luam in casatorie pe aceasta Doamna Captain America (asa o numesc)!
   „Yo are free to go”…la care raspunde:
   „No! I am free to stay!…This is my House!”

   Fuck, yes!

   20
   • Putina lume isi imagineaza cat de periculosi sunt Antifa:
    „FBI reports have documented collaboration between college AntiFa chapters with Islamic terrorist groups ISIS and Al Qaeda:

    …There is evidence from informants that he is helping the Oakland group acquire the weapons they are seeking, primarily bomb making equipment and toxic chemicals and gasses. One of the men from Oakland traveled to Syria to meet with ISIS; the purpose was for training in tactics, but was thought to be primarily a bonding visit to discuss possible massive disruptive attacks in the U.S.”
    https://thenationalpulse.com/news/cis-director-cuccinelli-antifa/
    Nici o surpriza intalnirea a avut loc, unde altundeva decat, in Germania (ma mir ca nu a fost in Munich leaganul Fratie Musulmane europene).

    Fabrica de bombe si explozibil apartinand Antifa a fost descoperita, la timp, in Franta. Deja incepusera sa produca explozibil

    Antifa este organizatie terorista internationala. Colaborarea dintre extrema stanga si islamisti nu trebuie sa mire pe nimeni este noua alianta naturala. Pana la un punct ideologia lor este compatibila.
    ..
    Sa fim bine intelesi nu a fost numai un politist ucigas ci cel putin 2. Cel care a stat in zona pieptului este la fel de vinovat, dar nu se potrivea povestei.

    Tensiunile la nivelul societatii sunt intretinute si folosite. Ei stimuleaza un „razboi civil” cultural (incluzand aici si rasele) cu scopul de a elimina cultura actuala care la randul ei da natiunea adica, de a elimina statele nationale si a le inlocuii cu „societati civice”. Baza statelor nationale este cultura lor in sens larg (limba, datini si obiceiuri, istorie, drepturi si libertati, etc) eliminand cultura elinimi statele.
    CP, multiculturalism, toleranta, etc toate acestea sunt folosite pt. a mentine acest „razboi civil”. Rezultatele se vad atat in US cat si in Europa.

    Se explica foarte bine aici:
    Noah Smith, a globalist advocate at Bloomberg News.

    „In September 2018, for example, Smith declared on Twitter that immigration is good because diversity will create a civic war between Americans and arriving cultures. “To make a diverse [nation] function, you can’t expect people to follow the [home nation’s evolved] rules” about how people are supposed to behave, Smith said, adding:
    People from diverse backgrounds are constantly struggling to understand each other better, to take each other’s divergent family histories and cultural backgrounds into account, in order to get along at work, at school, in marriages, etc. That effort strengthens us.”

    Smith’s imposed civic war over diversity imposes a huge political, economic, and civic cost on ordinary Americans, and it prevents Americans from creating a stable society where ordinary people can use their culture to rule the elites.

    Smith derides a stable society as merely “homogenization and conformity.”
    https://americanpriority.com/news/bloomberg-oped-immigration-advocates-have-lost-the-national-debate/
    Si US plateste acest cost al imigratiei +100 miliarde dolari/an pierdere (directa, indirect este imposbil de cuantificat), Motivul principal al sustinerii imigratiei nu este cel economic…
    ….
    Este o tragedie ce s-a intamplat cu David Dorn (si altii) familia trebuie ajutata. Este bine ca DJT ajuta, lumea sa doneze.

    7
 24. cu cat se prelungeste nebunia cu atat justificarea scade….

  5
  • Mda, s-a trezit si portocala sa-l critice pe Mattis, probabil inca i-e ciuda ca omu nu i-a inghitit tampeniile pana la capat.
   Donald, care la un moment dat l-a luat la misto si pe McCain ca a fost luat prizonier (dupa ce avionu omului a fost doborat deasupra Vietnamului), acelasi Donald care a fentat la greu serviciul militar, pretinzand ca are nu-s ce problema minora la picior (de fapt pe baza de banii lu tata).
   Tot pe baza de banii lu tata a reusit si in viata, desi a avut si „performante” spectaculoase precum falimentarea unor cazinouri, faptul ca nu-i mai dadeau bancile de acolo imprumuturi si cel mai probabil s-a imprumutat de la tot felu de dubiosi.
   In plus, inca o dovada ca e marioneta lu Putin (care il are cu ceva la mana, speculatiile despre ce si cum sunt destule, chiar si diverse dovezi) pe sistemu tara arde si baba se piaptana. In timp ce SUA are treaba cu coronavirusul, cu manifestatii de strada etc, pe Donald il arde grija de Rusia si vrea sa o reprimeasca in G7. Noroc ca Britania si Canada (teoretic cei mai apropiati aliati ai SUA) au dat de inteles oficial ca nu accepta o astfel de propunere, din cate inteleg

   8
  • Vezi ca nu doar „portocala” l-a criticat ci si idolul Olaba. USA nu sta pe loc din cauza lui Mattis, a fost criticat iarasi pentru ca a reinceput sa ventileze rahat cu ajutorul LameFakeMedia (ce bias fata de Flynn vs Obamagate). Pe decedatul McCain l-a luat la misto pentru ca se credea erou de razboi si debita tampenii mai rau ca un democrat. Bine ca a facut (in visele lor) Olaba si Bidon (asmaticul balbait) serviciu militar.
   E na, a mostenit ce a mostenit si in final a marit valoarea. Macar asta intelege cum se fac banii, nu ca cei Bidon si Olaba vesnic angajati publici. Vezi ca e rasuflata treaba cu rusia si probabil unii democrati vor ajunge si in parnaie, mai citeste si tu si altceva in afara de fakemedia ?
   PS. Ce corona visezi ? Democratii si media sustin protestele, bine, inca nu ai voie la frizer, inmormantari, pe plaja, etc. Acum se intra in magazin cu masca dar si cu torta si caramida.

   12
   • Scuza-ma ca-ti spun, dar esti dus rau, aproape ca membrul fanatic al unui cult, vorbesti numa in slogane, proiectezi in mintea ta tot felu de chestii asupra altora, nu pare ca poti gandi la rece si obiectiv si pari ca ai impresia despre Donald ca e perfectiunea intruchipata, idolul salvator al omenirii, infailibil si invincibil, care a pus coada la cireasa si ar face sa curga rauri de lapte si miere. Asta daca l-ar lasa in pace „greaua mostenire”, Obama, Hillary, democratii, republicanii „tradatori”, fortele raului, Biden, McCain, Mattis, vremea proasta, carcelu de la piciorus, fakemedia, serviciile americane aservite etc. Doar prietenia cu Putin il mai ajuta si desigur nepotismul impus la Casa Alba

    Idiotul util Donald compromite de multe ori orice ideea rationala si normala de conservatorism si de respingere a exceselor tot mai imbecile de corectitudine politica ce apar in vest. Nu inseamna ca nu are si idei bune uneori, insa de cele mai multe ori nu stie sa manevreze lucrurile in mod corect si corespunzator, si asta combinat cu tampeniile facute sau afirmate destul de des (si foarte probabila compromitere a lui in fata rusilor care il imping sa actioneze in anumite feluri si momente) fac mai mult rau decat bine in general. Practic nu avea ce cauta in functia aia, cred ca si el a fost surprins, si nu in mod placut, ca a iesit cumva presedinte (din cauza sistemului electoral aiurit si invechit american), cred ca si el ar fi preferat sa nu ajunga in pozitia asta

    5
    • Excelent, ???? acum trage aer in piept, sterge spumele de la botic si citeste ce ai scris ????.
     Daca tot nu pricepi inseamna ca ai nevoie de ajutor.

     3
 25. Mai cheamă taika ilici niscaiva mineri, jandragneria își oferă serviciile pro bono, să vezi atunci paranghelie…

  1
 26. mda,îi vor turna lui trump pe cap toate belele americii….reale sau inventate.
  are parte de o sacrificare ritualică,doar o minune il mai salveaza.sau o mutare de geniu.

  4
 27. Procurorul general: „Forțe străine acționează pe străzile SUA”

  „Procurorul General al Statelor Unite a precizat că există dovezi că extremiștii include Antifa și alte grupări de diferite convingeri politice, precum și „actori străini care joacă în toate taberele pentru a exacerba violența”.

  Aceste afirmații confirmă ceea ce un înalt oficial din Departamentul de Justiție declara la Fox News miercuri că autoritățile federale au sesizat semne de coordonare „foarte bine organizată” din partea unor agitatori „profesioniști”, unii având conexiuni cu Antifa.

  „Va veni curând ziua în care se va face justiție”, a promis William Barr.”
  https://evz.ro/procurorul-general-forte-straine-actioneaza-pe-strazile-sua.html
  Prezenta unor tari si entitati era de asteptat, chiar Antifa are legaturi cu diverse guverne (sau mai bine zis cu oameni din acele guverne) din unele tari unde activeaza + sunt state si entitati care au mari interese ca DJT sa nu mai ajunga presedinte.
  ..
  DJT (si impreuna cu altii) poate ar trebui sa instituie un fond (ceva) care sa ajute victimele violentelor/distrugerilor. Sa nu condamne protestele pasnice si sa si combata violentele atat declarativ cat si cu Garda Nationala dar cu acordul autoritatilor locale. Daca acestia nu vor sa vina GN si violentele continua sa spuna cine este vinovat.
  ..
  Se pare ca Antifa in US a fost adusa din Europa via Suedia. Alaturi de politicieni din Germania, cei suedezii sunt mari sustinatori ai teroristilor Antifa (oare ce sevicii le fac? 🙂 ).
  https://www.projectveritas.com/news/antifa-practice-things-like-an-eye-gouge-it-takes-very-little-pressure-to/
  ..
  Fostul sef servicul secret german, dupa ce SPD si-a declarat suportul pt. Antifa si Red Aid (deja calsificata ca fiind organizatie extremista in Germania):
  “It is not sad. It is a scandal. We have a democratic problem if a previous pillar of our parliamentarianism declares solidarity with extremist groups such as Antifa and Red Aid.”
  https://twitter.com/HGMaassen/status/1267551559619088386

  3
 28. E warning in toata politia de 4 ore. Pt ca unii idioti s-au apucat sa atace siatematic casele si familiile politistilor

  3
  • Veche tactica dinaintea razboiului civil spaniol.Aceasi actori,acelasi scenariu,doar locatia difera,hainele si limba difera..Si smartphone-ul.
   Cred ca unii de pe la voi care se ocupa cu desenatul de sageti pe harti ar trebui sa inceapa sa faca niste planuri pt ce facem cand americanii nu mai vin pe MK,iar GN din Alabama are treaba pe acasa.Ca sa nu vorbim de treburi prin Pacific.

   5
   • #jandarmeriasalveazăromânia !

    2
   • Sunt deja
    Citeam smartmobs si swarm de prin 2000

    2
    • Batranul Arquilla.

     Baeti de la ei discutau in clar despre posibilitatea COIN la ei acasa.Fiind baieti rezon si regulamentari ,vorbeau despre a suprima o rebeliune a albilor.Trebuia sa treaca ceva palinca pe gat ca sa se priveasca in oglinda.Pe principiul,bro,esti (si) politist.Adica vezi care-i realitatea de la firul ierbii.

     Ideea secesiunii si a razboiului civil a vazut un trend ascendent in mentalul colectiv cam de prin ’95 incoace,odata cu schimbarea demografica.Nu am vazut negru pe alb,dar insurectii simultane cu un conflict in Pacific si in directa legatura apar pe la COA.Cum cred ei ca fac omleta fara sa sparga oua,asta e alta discutie.

     3
 29. Baieti din fortele speciale Utah au fost dati afara din hotel de o primarita
  Nu e fair

  3
 30. de ce e musai atac rasist si nu police brutality?
  de ce unii lideri republicani aleg să se dezică de trump in contiitle in care asocierea presedintelui cu acest eveniment este evident o mutare speculativă?… nu va fi niciun razboi civil,amploarea evenimentelor este controlabila până la urmă.ore îi bântuie LA riot-ul lui bush senior ?!s-au pișat pe ei de frică în loc să iasă sa combată manipulările evidente ,felul duplicitar in care acest caz este prezentat si fundalul politic din minneapolis.variantă mai bună decat trump nu au acum,pierd alegerile și numai pupă președenția încă două mandate dacă lucrurile rămân nelămurite iar presa si democratiii le sucesc cum le convine…..gop my ass !

  7
 31. Hai s-o spun totusi ca imi sta pe degete: Va dati seama ca de s-ar fi intamplat toate astea intr-o țara „neprietena” cineva trimitea bomba ca sa schimbe guvernu. ??
  Totusi e foarte bine ca nu intervine un alt stat care sa puna la dispozitia protestantilor RPG-uri, MANPADS-uri si dispozitive explozive ca iesea un American Spring si acolo..

  6
  • @ AlexIS
   „Totusi e foarte bine ca nu intervine un alt stat care sa puna la dispozitia protestantilor RPG-uri, MANPADS-uri si dispozitive explozive ca iesea un American Spring si acolo..”
   La ce au băieții ăia prin pivnițe și/sau spatele curților, RPG-urile și MANPADs-urile trimise de ORICARE alt stat sunt pistoale cu apă! Nu asta e problema!
   Părerea mea, hîc…

   1
 32. Abordarea ușoară, până acum, a președintelui ii va asigura realegerea. Rămâne de văzut dacă va mai avea o țară de condus anul viitor.

 33. Ce scria cica Dughin pe la sfarsitul anilor 90

  https://en.wikipedia.org/wiki/Foundations_of_Geopolitics

  „”In Foundations of Geopolitics, Dugin calls for the United States and Atlanticism to lose their influence in Eurasia and for Russia to rebuild its influence through annexations and alliances.[2]

  The Eurasian Empire will be constructed „on the fundamental principle of the common enemy: the rejection of Atlanticism, strategic control of the USA, and the refusal to allow liberal values to dominate us.”[9]

  Military operations play relatively little role. The textbook advocates a sophisticated program of subversion, destabilization, and disinformation spearheaded by the Russian special services. The operations should be assisted by a tough, hard-headed utilization of Russia’s gas, oil, and natural resources to bully and pressure other countries.[9]

  The book states that „the maximum task [of the future] is the ‘Finlandization’ of all of Europe”.[9]

  In Europe:

  France should be encouraged to form a „Franco-German bloc” with Germany. Both countries have a „firm anti-Atlanticist tradition”.[9]

  The United Kingdom, depicted as an „extraterritorial floating base of the U.S.”, should be cut off from Europe.[9]

  The book emphasizes that Russia must spread anti-Americanism everywhere: „the main ‘scapegoat’ will be precisely the U.S.”

  In the United States:

  Russia should use its special services within the borders of the United States to fuel instability and separatism, for instance, provoke „Afro-American racists”. Russia should „introduce geopolitical disorder into internal American activity, encouraging all kinds of separatism and ethnic, social and racial conflicts, actively supporting all dissident movements – extremist, racist, and sectarian groups, thus destabilizing internal political processes in the U.S. It would also make sense simultaneously to support isolationist tendencies in American politics”.[9]

  The Eurasian Project could be expanded to South and Central America.[9] „”

  Sigur, unele chestii sunt fanteziste si imposibil de realizat, altele s-au schimbat dar cel putin unele s-au realizat ori sunt in lucru aproape la virgula cu ce scrie acolo.

  Am cetit si chestii chiar mai interesante dar care intra deja cumva pe teritoriul societatilor secrete, ocultismului (si chiar folclorului/mitologiei), inclusiv despre un roman fugit in Franta la dupa WW 2, Jean Parvulescu (frantuzit Parvulesco) si care ar fi fost un mentor pentru Dughin. De la el ar fi preluat ideea cu „imperiul eurasiatic” si se pare ca se vorbea de scoaterea SUA din Europa si formarea unei axe Paris-Berlin-Moscova inca din anii 60-70, la fel despre lupta dintre atlanticism si globalizare vs o forma de national-bolsevism si conservatorism, cu implicatii mult mai oculte daca te uiti la scrierile omului dar asta e deja alta discutie

  4
 34. Da credeti ca de la 20k de protestatari in orase de milioane se destrama o tara cu asa aparatura de securiate? Ca vad ca prostia asta cu colapsul si ruperea SUA e la moda de doua saptamani. In Chile si Franta cand au fost proteste la fel de violente recent de ce nu a fost asa mare agitatie peste tot?

  3
  • @Luci

   Depinde de stat. În unele țări SUA colapsează deja de vreo 20-25 ani iar dolarul e hârtie de șters la fund.

   Pentru că în US îs alegeri prezidențiale în câteva luni, iar pulimea nu se prinde că sunt manipulați de alde Communist News Network. Mai ales după ce au ieșit la iveală niște înregistrări cu Biden și fostul președinte al Ucrainei – Poroșenko.

   Desigur, asta nu justifică nici abuzul polițiștilor, nici rasismul ca problemă socială în US, dar nu prea văd legătura între rasism și ce s-a întâmplat cu acel băiat.

   Polițiștii albi demult nu mai sunt majoritate covârșitoare, iar în orașele mari (ex. Washington, LA, Miami) sunt chair minoritari rău de tot. Un lucru pe care nu-l știu ”activiștii” FB-uli de pe la noi – în US încearcă să angajeze polițiști în funcție de structura etnică a orașului. De exemplu dacă în Miami ai 60% latinoși civili, nu va angaja nimeni 80% polițiști albi.

   Dar na, de ce să nu mai saprgă lumea ceva magazine și să dea foc la instituții de stat. E foarte fun.

   1
 35. @mihais
  Foarte mici sanse pana la urma mare parte din tensiunile din US sunt usor de stins, mai ales ca ele sunt sustinute/stimulate artificial de activisti, politicieni (vezi postul meu anterior despre Noah Smith pt. a intelege cum funtioneaza – nu se rezuma numai la imigratie). Activistii pot fi linistiiti ceea ce va reduce si tensiunile din societate..

  Ce este din ce in ce mai improbabil de controlat este ce se intampla in Europa “de vest” cu imigratia islamica (constructia imperiului neo Otoman 🙂 ). Franta, Belgia, UK, Germania, Suedia. Portugalia. Deja acolo se discuta de elemente de secesiune:

  “A few months ago, a police officer, Noam Anouar, who infiltrated Islamist circles… stated that no-go zones in France are now foreign enclaves on French territory. „The gangs operating there,” he wrote, „have formed a parallel economy based on drug trafficking. They consider themselves at war with France and with Western civilization. They act in cooperation with Islamist organizations, and define acts of predation and rampage as raids against infidels”. He noted that reclaiming these areas today would be complicated, costly, and involve calling in the army.

  People living in no-go zones [zones-urbaines-sensibles „sensitive urban zones”] are treated differently. Police officers have been told by the government not to stop them at all and to avoid as much as possible going near where they live.”
  Oricine ar trebui sa citeasca articolul ca sa inteleaga cat de fragila si periculoasa este situatia in acele tari. Islamistii nu se vor multumii numai sa controleze acele teritorii sau tari ci vor cauta sa isi extinda dominatia, de aceea nu exista numai pericolul scindarii acelor tari sau un conflict perpetuu ci extinderea lui in Europa.

  Intrebarea nu este daca se va fi razboi civil ci cand se va intampla si daca vor reusi sa ii “linisteasca”:
  “Yves Lefebvre, president of a police union, remarked:
  „The government knows that a large-scale uprising could happen, and that a minor incident might be enough to set the powder keg ablaze. Therefore, police officers have unwritten instructions: they must avoid incidents at all costs. If an incident occurs, they know that the government will blame the police, and no one else”.
  „The choice of the government is easy to explain,” he said. „The police would not have the materiel or the manpower to calm a large uprising”. He compared the current condition to riots in October 2005, and added that the situation in France today is quite different.

  The situation in France today is quite different. It is worse.

  In 2005, no-go zones existed, but they were not numerous – fewer than a hundred – and were located in the suburbs of the largest cities in the country. The police could still enter them; gangs and radical Islamist imams did not yet control them. Today, there are more than 750 no-go zones in France, and police enter them only by carefully preparing commando-like operations beforehand. Gangs and radical imams seem totally in control.

  In 2005, the riots had begun with the death of two young men. They had been trying to escape from the police and taken refuge in an electric-power substation where unfortunately they were electrocuted. Today, a simple traffic accident involving the police can lead to nights of destruction and looting.

  In 2005, the police tried to quell the riots, unsuccessfully. For three weeks, the country seemed on the verge of a civil war. Today, because members of the government seem to believe that if riots occur, a civil war really could happen, the police are asked not to intervene and to stand aside until the destruction stops.”
  https://www.gatestoneinstitute.org/15977/france-no-go-zones-riots?fbclid=IwAR1pshTaQ7RwTaxFwyY3a_FpykS1drPh53S9cIKCHhg1J7ioxV6ypP2DLw0
  Aceeasi situatie si in Belgia cu politisti atacati, incepe si in Germania (de curand 200 de persoane dntr-o zona no go au incercat sa atace politia cand incerca sa aresteze pe cineva). Peste tot sunt implicate si state, entitati care radicalizeaza musulmanii si care vor sa ii foloseasca ca soldati ori masa de manevra impotriva acelui stat (inclusuv politic sa obtina avantaje. Sunt state care au/sustin partide islamiste in state europene). Nu numai moscheile au un rol ci si stanga radicala.

  Si de aceea tot insist cu refacere industriei de armamant din Romania, fie ca vrem fie ca nu, valul va veni peste noi (intr-o forma sau alta). Probabil este pe ce se bazeaza Ungaria si altii, in cateva decienii harta Europei nu va mai fi ca astazi si atunci totul este deschis pt. redesenare, cine se pregateste creste cine nu dispare.

  ..
  @psycho
  Pai este “logic”, politistii, pe langa caucazian, erau: de culoare (cel care a stat pe spatele victimei) + cu origini asiatice deci concluzia “logica” este rasism. Cum de au reusit cei din campania lui DJT si aliatii lui sa nu pareze si sa lase sa e rastogoleasca o asemenea acuzatie, avand in vedere componenta etnica, este o mare antiperformanta.

  Pare mai rau decat este, situatia actuala nu il va afecta foarte mult (desi acum trebuie sa depuna un effort, nu va mai fi o plimbare). Stai sa inceapa nebunia, extrema stanga o sa livreze, economia o sa isi revina destul de repede (mai ales pe partea de somaj), o sa inceapa niste scandaluri…

  4
  • trump și republicanii stau și incasează lovituri peste lovituri fără a riposta coerent si organizat.s-au lăsat absorbiți in nebunia asta fără să schițeze o reacție pe măsura lor,.greșeli de începatori.
   stau śi se uită cu ochii căscati cum democratii si stanga radicala spală toate păcatele lumii cu ei.
   se zvoneste că o să se adreseze națiunii preśedintele,sunt curios cu ce mesaj….aici poate fi declicul.
   manipularea grosieră din timpul primei campanii prezidențiale va fi frecție la picior de lemn pe lângă ce ïi vor face acum adeversarii.dezamagit cumva de noncombatul republicanilor si de lipsa lor de fler politic,dosarul evenimentelor e subțire dar ei accepta senin sa fie demonizati la nivel global.

   3
   • Tu esti ca Don Lemon:

    „Do something, Trump!”
    24 hours later: „we don’t want to hear from the White House…”
    Another 24 hours later: „Why don’t we hear nothing from the White House?”
    Another 24 hours later: „Why Trump is getting involved in this?”
    Another 24 hours later: „Still nothing”
    Another 24 hours later „Trump is gonna call the military!”

    Si tot asa, nu exagerez, chiar asta s-a intamplat, am vazut/auzit la CNN zile la rand cu ochii/urechile mei/mele.

    Ce anume sa faca Trump in afara de bagat Armata peste ei?
    Ca guvernatorii s-au cacao pe ei, cu greu s-au lasat unii convinsi sa aduca Garda Nationala, iar acum nu mai stiu cum sa scape repede de ea…basca nici un sprijin local pentru fortele de politie.
    Pur si simplu localii/ NU vor sa aplice legea.

    Este o situatie tipica de „no win” pentru simplul fapt ca a teroristii astia si insurectia lor au un singur scop: distrugere. Indiferent cum reactionezi, faci si mai mult rau, ecaladezi situatia…ceea ce de fapt e chiar scopul nenorocitilor astora.

    Cand ai Muitzie care ingenuncheaza…ce mama dracu sa faci?
    La noi, de 10 august, Jandragneria a fost chiar autorul scandalului (lucru nerepetat in zilele – si saptamanile urmatoare), dar la astia nu ai decat „ingenuncheaza si spala-mi picioarele, sclavule!”

    Fostii sclavi vor sa devina noii proprietari de sclavi si fostii proprietari de sclavi sa devina noii sclavi ..asta e ideologia socialista: Razbunarea (scuza pentru a face rau tuturor care nu-ti executa ordinele idologice). Stanga nu stie de discutie in contradictoriu, pur si simplu te „cancelelaza” daca nu-i executi ordinul.

    „Defund” (adica exterminati!) the Police.

    Pai…foarte bine, ne intoarcem in Vestul Salbatic. Ceea ce ar putea fi cat de cat sustenabil in zonele republicane, pro-arme…dar e tot auto-distrugere, pentru ca ai si inamici externi, SUA a inceput sa devina cu adevarat putere globala si sa-si impinga „Manifest Destiny” (ironie…mai degraba Democratii) doar dupa ce s-a terminat Era Vestului Salbatic (si Razboiul Civil).

    „Demonizati la nivel global”..pai internationala socialista ce crezi ca face…vad ca si maimutoii prin Japonia incepura cu Black Lives Matter…Japonia…ca sa vezi ipocrizie.
    De UK nu mai vorbesc, Bruxelles, Germania…tipic, nimic nou sub soare…

    7
    • in covid s-a miscat mai bine,acum si el si partidul mie imi par groggy….abia dau semne ca se trezesc din pumni,sper.tocmai ca devin clare pe zi ce trec manipularile si deturnarea protestului initial m-as fi asteptat la un discurs politic percutant si bine tintit din partea lor.mai pui si tensiunile din tabara lor,vin si alegerile…

     • Mie unuia „ferocitatea” atacurilor la adresa institutiilor din SUA imi sugereaza implicarea straina. Asta e psyops toata ziua, nu stiu cat are de-a face cu inegalitatile reale sau imaginare. As zice ca e mana chinezilor folosind barosul rusesc. China are motivele, Rusia are „butoanele” si cartitzele si un chef de razbunare adunat cel putin 30 de ani. As zice ca scopul e incapacitarea SUA politica, diplomatica si militara cat timp va face China din Taiwan o noua Crimee probabil prin august/septembrie. Asta probabil ar fi scopul minim al actiunilor pe care le vedem zilele astea.

      3
      • Cu ceva zile in urma Susan Rice a sugerat pe CNN ca si Rusia ar fi in spatele …bineinteles conservatorii i-au sarit in cap, dupa toata faza cu „Russian collusion Trump”.

       Dar nu e minciuna, doar „Petrica si Lupul / Cry Wolf”.

       Daca Rusia/China etc nu s-ar implica in destabilizarile astea inseamna ca nu si-ar face treaba. Orice superputere care se respecta e implicata in asa ceva.

       9
   • @psycho
    Care nebunie? Totul e facut cu cap.
    Democratii l-au aruncat pe scari pe Sanders.
    Totusi socialistii de caviar au nevoie sa-i recicleze pe tinerii lui fani, si atunci marseaza pe chestiunea rasiala.
    In loc sa-si concentreze energia revolutionara pe privilegiatii luati la tinta de ideile economice radicale ale lui Sanders, tinerii woke se vor lupta cu „privilegiile” amarastenilor albi.
    Asta convine si republicanilor, si nici ei nu ies in pierdere: miscarile de strada confirma temerile celor de dreapta, intarindu-le convingerile, iar furturile, distrugerile si violentele le permit republicanilor sa foloseasca argumentul lege si ordine in lupta pentru voturile negrilor. Practic sistemul s-a protejat iar cele doua partide au iesit cu nucleele intacte/reactivate.

    2
  • Europa si America au aceasi problema,diferenta minora fiind ca unii au mexicani si africani iar altii au musulmani si africani.

   Tensiunile in ambele parti nu-s artificiale,aia e problema.Amu,nu exista fortele rosii 100% si albastre 100%.Nici macar in razboaiele cu otomanii din evul mediu nu erau.Un print pe nume Orhan si suita lui au aparat Constantinopolul in 1453.In razboiul din Bosnia,unii din cei mai buni comandanti musulmani erau sarbi ortodocsi.Exceptii de la regula au existat si vor exista.Importanta si relevanta este pozitia majoritatii unui grup.Am facut precizarea asta pt ca sigur apare vreun cretin sa comenteze ca ” nu toti”,”sa nu generalizam” ,”sa nu avem prejudecati” si alte de astea.

   Avem pe tava mama tuturor cauzelor nasoale.Islamul venind peste crestinism a dus la razboaie.Etnii amestecate au dus la razboaie.Ideologii imbecile venind peste oameni normali au dus la razboaie.Evolutii tehnologice au dus la noi ideologii,care au dus la razboaie.Conflictul dintre clase sociale a dus la razboaie.

   Evident,noi suntem beneficiarii tuturor.Asa ca razboiul e,cum ai spus,inevitabil.

   5
 36. Primele 2 minute si ceva…clown world…ca sa vedeti si voi de ce, in Minneapolis, din cei 13 consilieri…12 sunt democrati si unul e ecologist…si ce dobitoaca e Presedintele Consiliului Local – age „42 going 12”:

  Who do I call?

  9
   • No.

    But Alex-USMC got your back…Not.

    4
    • I don’t have anybody’s back but my own. Ti-am raspuns mai sus. Politia lucreaza pentru alesi si alegatori nu vice versa. Nu iti convine ce fac, ce au facut, ce au de gand sa faca o sa ai ceva de spus cand vin alegerile. You have the opportunity to throw the bums out. Iar acum nu stiu cu ce este mai presus ciucalaul asta sa-si dea cu opinia vis-a-vis chirnoaga aia de pe CNN. Cel putin aia a fost aleasa, prostovanul asta debiteaza mult rahat cu foarte putin talent. Nu sa sfarsit lumea ca sa dizolvat un departament de politie. Vezi ca pe aici exista precedente de genul asta. And no your’re not going to call God, you’re going to call the sheriff.

     3
     • „Politia lucreaza pentru alesi si alegatori nu vice versa”
      Nu stiu de ce repeti „apa e uda”…

      „Vezi ca pe aici exista precedente de genul asta”
      Poti sa dai cateva exemple..daca ai pentru orase de sute de mii de locuitori, chiar as vrea sa vad.

      7
      • Wha the actual fu*k? Cum sa desfiintezi politia ca unul incalca legea si va fi pedepsit exemplar, de asta sunt sigur.

       7
       • Camden, New Jersey, 2013. Zice-se ca asta chiar a schimbat lucrurile. Au trecut la alta modalitate de a asigura siguranta cetatenilor in Camden, probabil asta se va intimpla si in Minneapolis.

        2
        • Compton, CA. De asemenea.

         • Mda, multam de nimic, pe astea le-am gasit si eu intr-un minut de google.

          In Camden au reangajat pe cei pe care i-au concediat si au angajat in plus (in felul asta nemaiplatind beneficiile locale ci mergand pe salarizare de county, adica la jumatate, devenind din una din cele mai anemice forte…una din cele mai dense per capita la nivel national); in felul asta, avand un numar mult mai mare au fost capabili sa schimbe tacticile si metodele de patrulare, de raspuns, de interactiune cu localnicii. Au „desfiintat” o laie. Aceeasi oameni locali pe salarii diferite si noi din alte parti. Unde e desfiintarea?…cand ajungi (in orase de peste 50 000 de locuitori) la 57 de ofiteri la 10 000 de locuitori in Camden (media nationala fiind de 17!)..doar Washingtonul e mai mare cu 61 la 10 000!

          In Compton in momentul desfiintarii au contractat Departamentul sherifului din LA a doua zi, deci cu o forta deja exisenta. apropo, ghici pe cine au reangajat imediat in LASD? Aceiasi oameni din Politie. Unde e desfiintarea?
          _______________

          Astept in continuare exemple de DESFIINTARE reala a Politiei in orase si inlocuire cu alti oameni locali, si nu vreau sa aud de „towns”(orasele/comune) de cateva mii de locuitori unde toata lumea se cunoaste si se poate apara singura cu arme si sa formeze posse locale.

          Continui sa bei Kool-Aidul putzoilor astora stangisti infantili, devine penibil felul cum incerci sa le gasesti scuze.
          Ce e mai grav e faptul ca maimutoii astia Democrati se lauda ca „vor reforma/vor desfiinta” o Politie pe care ei o controleaza local de peste 40 de ani! intr-un oras cu 5 % mai mare decat Iasi al nostru.

          Ai ceva concret de desfiintare sau nu? O inlocuire cu o organizatie cetateneasca locala sau nu, cu oameni noi si nu exact aceeiasi? Imi aduci aminte chiar de „chirnoaga” aia Lisa Bender de mai sus din clip…o intrebare simpla..”pe cine chemi”?

          Modificarile astea n-au fost altceva decat reorganizari ale felului cum sunt folositi exact aceiasi oameni si sub o alta conducere si aducerea altora din zone care n-au nimic de a face cu localii.

          Singurul adevar despre Camden si Compton e faptul – extrem de neconfortabil pentru narratiunea stangista – ca agajarile altor uniforme a creat o schimbare a procentelor „raselor”in departamente!
          In ambele cazuri, a crescut numarul albilor in timp ce uniformele de minoritari mai deloc…devenind cu adevarat minoritari in departamentul unde erau majoritari inainte de „desfiintare”.
          Take that reality to the bank! mie personal mi se rupe de ce culoare are pielea lor, dar e un adevar…numai bun de studiat de statistica.

          Defund/Disband/Abolition…my ass! V-ati intors ideologic in anii ’50!..ai tarilor din spatele Cortinei de Fier, cu comisari ideologici sovietici si ofiteri politici peste tot. Un fel de distopie a la McCarthy…dar pe ideologie inversa!

          Ati ajuns sa fiti condusi de Blackshirts/Brownshirts, Garzile Rosii ale lui Mao, Khmer Rouges, Brigazile Rosii…insa toti pe „albastru”. Peste tot numai putzoi virgini cu „compasiune/empatie/bune-intentii pentru cei opresati”…care iti sparg capul la propriu daca nu executi dogma lor de inchizitie din cartulia antifa.

          STFU and bend the knee, chiaburule!
          Copiii sunt acum la putere, voi adultii sunteti so antiquado!

          11
          • „Ati ajuns sa fiti condusi de Blackshirts/Brownshirts, Garzile Rosii ale lui Mao, Khmer Rouges, Brigazile Rosii…insa toti pe “albastru”. ”

           Sigur. Asta de unde vine? Cumva o nuvela de P.K. Dick? Planeta Talaforme cumva? Tot incerci sa o bagi cu naratiunea asta democratii/progresivii/liberalii = socialisti/social democrati jegosi/comunistoizi/etc. Te uiti la o mana de oameni pe care ii poti picta cu naratiunea asta si gata, democratii astia sunt de kkt domle cand ei sunt mai de dreapta cam decat restul lumii la un loc. Dar ne place sa ne alintam cum o facea un prostovan pe nume J. McCarthy acum vreo 7 decenii in urma ca sa castigam niscaiva capital politic: democrats = 5th column/unpatriotic/idiots/etc. republicans = stronk. What pure, unadulterated bullshit!

          • „republicans = stronk”…Ce-i asta, bre, „russian collusion manual”?

           Eu am fost baiat gentil la faza asta cu intoarcerea in istorie…nici macar anii ’50, ati regresat cu USofA pana in era Vrajitoarelor din Salem, pentru Dzeu! O mana de adolescente fara putere au descoperit orgasmul de a arata cu degetul pe orice adult si gata…vrajitoare! Ardeti-o pe rug! Reee!

           8
          • Interesting about Salem. Ai citit Litera Stacojie/The Scarlet Letter de Hawthorne? Nu inteleg care este chestia asta pentru tine, cineva care nu are niciun fel de miza in toata mizeria asta. Daca tot imi spui cum ar fi trebuit sa votez, poate vrei sa ma ajuti eventual la plata impozitelor…sau cine stie, pentru un mic onorariu sa ma consiliezi in direct pe 3 noiembrie cum ar trebui sa votez cand o sa fiu de unul singur in fata masinii de votat, eventual.

           4
          • Law & Order

           Asta sa votezi!

           Puscaria pentru politisti care omoara oameni cu tehnica aprobata knee-on-neck, thru due process, prosecution and defence.
           Puscaria pentru orice cacat care a spart macar un geam, a dat cu un molotov sau a ridicat o caramida impotriva oricarei proprietati, a oricarui butic, aprozar sau brutarie/pizzerie mom&pop de la coltul strazii, thru due process, prosecution and defence.
           Vreau procese atat de multe, f.ckerilor, incat sa nu mai aveti cetateni disponibili pentru „jury duty” for four more years from now on!

           Law&Order!

           And f.ck that crony war-mongering bitch of yours, her betrail of Benghazi, and that POS Victor „Drone” Ponta de Chicago…and senile, children-sniffing Joe!

           Asta sa votezi, mustang! Coa.ele pe care nuts mai aduci aminte ca le ai.

           5
          • .Eventual poate îl votez și pe Papa Cioca nu? Probleme mai aproape de casa nu ai?

           4
          • https://www.nytimes.com/2020/06/11/us/antifa-protests-george-floyd.html?action=click&module=Top%20Stories&pgtype=Homepage

           Sa moara bibi decand cu ANTIFA asta ma paste gandul sa investesc in niste slugs pentru 590A1 pe care o am in dulap. Law and order stronk!

          • Hahaha, cu fiecare comentariu din ce in ce mai penibil, multam, nu stiam de ultimul bullshit de la NYT! Vad ca se merge in continuare pe „proteste” si apoi se dau exemple de „riots”…

           Good luck, Alex, you are now living in Fascist…Antifascistan!

           Step 1 – Invade area, declare peaceful state, and immediately set up strict border controls (walls!..but it’s ok when we do it, not Orange Devil)
           Step 2 – Ban guns, apart from the ones allowed enforcing the barriers set up in Step 1 and also to root out the wrong thinkers
           Step 3 – Apply for foreign food aid, from capitalist state.

           Idiotii dracului…nothing to see here, just some riots and fires, and lootings and dissolution of state, move alone…stupid, stupid mther fckers…ati ajuns sa va ingenuncheze niste copii care nu stiu decat sa dea in cap celor care nu gandesc ca ei.

           Literlamente Blackshirts/Brownshirts, Garzile Rosii ale lui Mao, Khmer Rouges, Brigazile Rosii!
           History…Mustang, DO YOU SPEAK IT?

           2
         • Well? Where’s you much cherished ANTIFA dude? Keep drinking that bathwater.

     • Contre intre Alex si Razvan… foarte rare. Cred ca se muta gravitatia in sus 😀

      3
  • ghostbusters !!….?

   2
 37. “STFU, bend the knee, wash my feet, suck my black dick (white AntiFa dick), be my slave for the next 400 years, and disband the Police, Colonizer! Oh,…and no weapons.”

  Thriller reeenactment clip!

  6
  • Am vazut si eu faza cu, merge pe CNN si FOX in continuu. II prezentata pe CNN ca si un mare castig si pe FOX ca o pierdere acceptabila.
   Eu, normal la cap find inca, ma intreb daca locuiesti in zona si iti fura un alb poftim din casa, pe cine suni? Pompierii? Elenelul lor?
   Parca este ireal ce se intampla.

   4
 38. „University to Investigate Lecturer for Reading MLK’s Letter from Birmingham Jail
  UCLA politics department condemns white lecturer for reading n-word, showing documentary addressing lynching”
  https://freebeacon.com/issues/university-to-investigate-lecturer-for-reading-mlks-letter-from-birmingham-jail/

  Astia au înebunit, sunt nostalgici ai bolsevicilor si liniei de partid !

  8
 39. Sunt 3 echipe militare care actioneaza acum
  Dar nu stiu daca e suficient
  Inca sunt targetati copiii si sotiile politistilor

  5
 40. Un articol foarte interesant despre „burgheji” vs hantifa de tinichea

  https://universul.net/rasism-sistemic-in-sua-sa-l-intrebam-pe-lenin/

  De genul:
  „Potrivit datelor Bureau of Justice Statistics din SUA pe 2018, la capitolul infracțiunilor interrasiale violente, găsim 547.948 de incidente comise de negri asupra albilor față de 59.778 incidente comise de albi asupra negrilor.
  Putem pune în balanță și alte cifre, din 2015, când America era luminată de feeria epocii Obama:
  Negri uciși de negri – 75% vs. Negri uciși de albi – 2% vs. Albi uciși de negri – 81%.”

  Normal ar trebui sa fie sloganul All Lives Matter,dar propaganda cu iz de naszism nu sufla o vorbulita despre un adevar documentat.

  10
  • Si procentajul din populatie nu crezi ca are nimic de a face cu asta? Dar rata criminalitatii intr-un segment al pupulatiei bazat pe rasa? Pagina 13 iti arata foarte clar ca rata de incidenta a negrilor asupra albilor nu este cu mult peste procentajul lor din populatie 15%/13% pe care cifrele respective sunt bazate.

   https://www.bjs.gov/content/pub/pdf/cv18.pdf

   • N-are nicio legatura revolta asta cu procentaje si statistici
    Stii ce curs se face prima oara la SOF?

    6
   • Daca statistica ar fi contat,negrii aia pupau picioarele statuilor alora care i-au adus acum 300 de ani pe stramosii lor.Daca statistica celor ucisi aiurea de politie conta,albii trebuiau sa faca rascoale mai mari.

    Btw,dintr-o bataie isi mai revine omul.Dintr-o omucidere nu e cunoscut decat un singur caz.Ai jumate din omoruri facute de 13%.

    Vlad are dreptate.Statistica e balega de taur in contextul dat.E inutil de citat,din orice tabara.

    9
    • „Ai jumate din omoruri facute de 13%..”

     Dă-ți două palme și poate citește raportul respectiv de data asta. Sau presupun că cifrele sunt un impediment pentru tine care nu prea ne ajuta cum ai mai făcut cu definiția unui pogrom?

     1
     • Vorbeste cu cine vrei asa,Marine,dar nu cu mine.Baga ochiu’ aci https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2018/crime-in-the-u.s.-2018/tables/expanded-homicide-data-table-3.xls .Si aci.Ia si mai de demult https://ucr.fbi.gov/crime-in-the-u.s/2014/crime-in-the-u.s.-2014/tables/expanded-homicide-data/expanded_homicide_data_table_3_murder_offenders_by_age_sex_and_race_2014.xls

      Dupa care cere-ti scuze si ramanem amici de net.Sau nu-ti cere si dute-n avans sa ti-o tragi singur.Traducerea in americana cred ca o sti.

      Si cu ce definitie de pogrom am confuzat audienta?

      6
      • Hai sa-ti dau un pont: se vorbeste despre crime violente nu numai de omucideri si despre raportul crimelor vis-a-vis rasa. Poate iti aduci aminte de progrom = 10 oameni omorati in furie – asta fiind explocatia ta la ce sa intimplat la Iasi in 1941. Cam nasol cand ucizi „in furie” un pic peste 10.000. Rah!

       3
       • Sa traiasaca US Army hai sa fim ceva mai concilianti si mai prietenosi.

        3
       • 1.Cum zice George,ca-i in curtea lui.
        2.Eu nu vad de ce sa-mi pierd vremea discutand de fapte de acum 80 de ani,cand toti democratii din batatura ta au raspunsul:condamnabil,dar intelegem de unde vine mania.Ii persecutau doar pt ca erau evrei,din antisemitism multisecular,instincte primitive s.a.m.d.De altfel,mai nou nici nu e legal sa discuti in alt mod despre aceea parte din istorie,de aceea sunt de acord cu tine:criminalii,monstri umani,fascistii,condamnam,never again.Ia si niste cenusa,pt ca strabunicii mei au esuat in a proteja inocentii.
        3.Avem niste fenomene ”interesante”:O majoritate A,minoritatea B,C,D…Grupul X face nasoale impotriva lui A.In X,cei din B.C,D sunt majoritari sau in orice caz suprareprezentati.Chiar daca BX sunt o minoritate in cadrul B,daca impactul psihologic e destul de mare asupra A,perceptia negativa asupra BX se rasfrange asupra B.
        Caz concret,1 politist omoara 1 negru.Negrii si aliatii lor arunca anatema asupra intregii politii.Caz de studiu,impactul asupra majoritatii albilor republicani al unei hoarde de huligani in majoritate negri.

        4.Cifrele tale cu violenta totala nu-s relevante in context,pt ca nu de la talharie sau viol a plecat circul,ci de la omor.Relevante ar trebui sa fie omorurile.Dar nu sunt pt ca,asa cum iti sugera Vlad,un foarte mic numar de oameni au un impact foarte mare.Relevanta e subversiunea intinsa deja de zeci de ani si diversiunea pt ramane sa vedem ce(probabil e doar atinsa o PL,nu are cum sa fie asta OBJ).PL cu pricina e posibil sa fie pur si simplu schimbarea perceptiilor albilor,astfel incat la momentul oportun astia sa actioneze la comanda.Control reflexiv 1.01.From China with love.

        7
        • Daca tot vorbesti strict de omucideri, atunci ar trebui sa te uiti si la victime un strop. Nobody gives a shit about a bunch of assholes with guns killing themselves over drugs. If an asshole with a gun that happens to represent the law, unlawfully kills somebody, particularly a minority, then you’re going to „hear” from all sorts of people. Imi cer scuze pentru limbajul colorat. No offense bro.

         1
 41. Nu stiu daca ati vazut foto din US si UK cu politisti ingenunchind in fata antifa

  3
 42. https://chicago.suntimes.com/crime/2020/6/8/21281998/chicago-violence-murder-history-homicide-police-crime

  18 crime într-o zi. Bilantul acesta nu a mai fost întâlnit în Chicago de 60 de ani. Majoritatea, dacà nu totalitatea, negri. BLM my ass !

  9
 43. A inceput de ceva timp si va continua cu mult avant,impotriva crestinismului,a scriitorilor,a tuturor oamenilor de cultura,a tot ceea ce a insemnat ridicarea Americii de catre europeni si nu numai.

  O statuie a lui Cristofor Columb a fost dărâmată de protestatarii din Richmond
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-24048671-sua-statuie-cristofor-columb-daramata-protestatari-virginia.htm

  O statuie a regelui Leopold al II-lea a fost înlăturată din Anvers ca urmare a protestelor antirasism
  https://www.hotnews.ro/stiri-international-24045932-belgia-statuie-leopold-lea-inlaturata-anvers.htm

  „Pe aripile vântului”, considerat rasist, a fost retras de pe HBO Max. BBC şi Netflix renunţă la „Little Britain”

  „Lungmetrajul este produsul epocii sale şi înfăţişează prejudecăţi rasiste care erau comune în societatea americană”, a comentat, marţi, pentru agenţia de presă franceză, un purtător de cuvânt al HBO Max pentru a explica retragerea lungmetrajului cu opt premii Oscar.

  De asemenea, comedia „Mica Britanie/ Little Britain” a fost retrasă de pe BBC iPlayer, Netflix şi BritBox ca urmare a criticilor la adresa unor personaje, potrivit BBC.

  Netflix a retras, vineri, serialul cu Matt Lucas şi David Walliams, împreună cu o altă comedie – „Come Fly With Me”.

  https://universul.net/pe-aripile-vantului-considerat-rasist-a-fost-retras-de-pe-hbo-max-bbc-si-netflix-renunta-la-little-britain/

  Urmeaza insemnarea cu fier rosu a celor care nu-s cu ei si care nu flutura steagul rosu al revolutiei marxist-leniniste sau nasziste (dupa cum vor arhitectii noii ordini).
  America este acaparata de de brigazile rosii,Omul Nou(mai stim d-astea cu omul nou de prin anii ’50 ai comunismului) nu stie de cultura sau de arta,doar de jafuri si distrugeri.

  @Alex Ce iese acum la suprafata nu mai are treaba cu rasa sau etnia.(e chiar rasism pe fata sa zici caucazian,afro-american,totti sunt americani,nu conteaza culoarea pielii,dar deh ..propaganda incorecta arunca mizerii in presa aservita)
  Statisticile ale arata ceva,depinde din ce parte a foii te uiti.
  Democratii se dau cu violentii,dar uita ca ei(dems) incurajau sclavia si se opuneau abolirii ei,sa le readuca cineva aminte de chesita asta.

  8
  • Leopold al ll lea era un rahat cu ochi, chiar și după standardele de la 1900: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Atrocities_in_the_Congo_Free_State

   Ăla nu trebuia să aibă statuie.

   7
   • Nu emigrantii din Africa trebuie s-o dea jos.

    4
   • Povesti.
    Pe de o parte se povesteste de 10 milioane de victime. Tot Congoul epocii respective avea abia 10 milioane de locuitori.

    Pe de altà parte istoria cu tàiatul mâinilor. Care este explicatia mitului ?
    Trupele auxiliare AFRICANE trebuiau sà justifice utilizarea cartuselor. Una din modalitàtile cel mai ràspândite era sà se aducà mâna dreaptà a unui rebel deja ucis.
    https://www.lalibre.be/debats/opinions/non-leopold-ii-n-est-pas-un-genocidaire-567922033570ed3894b6608a

    4
    • Povesti pe dracu.

     De la ce ” număr” contează câți mutilați au fost? Dar morți?

     Ăla a luat o tară pe persoana fizica și a exploatat-o ca pe propriul hinterland.

     Trupele alea africane in slujba cui erau, Mircea?

     Într-o perioadă în care în Europa nu mai existau sclavi, iar Belgia era civilizată.

     Sa îmi dai că justificare un link belgian e că și cum l-ai cita pe Putin zicând de Stalin că și-a apărat tara.

     7
     • 10 milioane de victime este cifra care este datà de site-urile de propagandà. Asta ca sà-ti spun ce credibilitate au când populatia totalà a Congoului era de 10 milioane.
      Iar link-ul belgian dà mai departe documentatia. Nimeni nu contestà explicatia(este doar ignoratà) cu trupele auxiliare africane si cà mâinile tàiate sunt ale mortilor. Ba chiar au pus fotografii cu negri vii, dar cu mâna mâncatà de leprà ca si când ar fi fost amputati de Leopold cel fioros.
      Când au venit belgienii, congolezii erau pe mâna sclavgistilor arabi, cà tot pomenesti de sclavagisti.

      4
      • Mircea,

       Hai sa ni-l imaginam pe Carol l, că i-a fost contemporan, făcând ce făcea căcatul ăla prin Congo, pe moșia lui, nu pe Domeniile Coroanei! Cum e?

       Iar aia care au arătat ce făcea erau misionari creștini, ce nu au nicio legătură cu dobitocii stângiști de astăzi.

       Iar argumentul cu sclavagiștii arabi e din nou unul jalnic, din categoria ” și ăla fură”, hai sa perpetuam o situație, tu, cu vocea ta l-ai pus pe ilustrul rege la același nivel cu arăbeții ăia.

       Omul a avut o afacere, și a scos tot ce a putut din ea, REPET, încălcând inclusiv standardele laxe ale perioadei ăleia. De aia a și renunțat ulterior.

       Iar unii astăzi politizează niște fapte obiective, funcție de agenda, și tu, și protestatarii.

       6
       • Nu politizez nimic si nici nu sunt strànepotul lui Léopold.
        Spun cà istoria congolezà nu numai cà a fost decontextualizatà mai ales anacronic, dar si exageratà.

        4
        • Niste oameni au fost omorâți și alții mutilați, pentru că un particular a vrut să facă profit de pe un teritoriu aflat în proprietate privată.

         E suficient de decontextualizat?

         Sper că nu am exagerat, nu am făcut referiri la numere, fotografii cu mutilați sau pledoarii făcute de belgieni, că da, nici ăștia nu au niciun interes, regimului personal al Regelui i-a urmat altul, statal.

         5
      • Hai ca aci ma scoti si pe mn din pepeni…
       Ok, n-au fost 10 milioane. Au fost 1 milion…intr-adevar, altceva 🙂
       Sau poate…cati crezi ca au fost? Da-mi un numar! Da’ vezi sa nu faci ca rusii cu Cernobil 😛 (31 morti; yeah, right….).

       C’mon, se stie ca Belgia era jalnica la a-si organiza coloniile. Pnm, daca ne uitam la actiunile lor din timpul genocidului din Rwanda, observam ca sunt jalnici si-n ziua de azi! Mandrii ca leii, si eficaci ca niste pisicute…

       Leopold a fost un sociopat din punctul meu de vedere. Poate la vremea aia, nu era asa rau, poate ce s-a spus despre el era pe fondul unor concurente coloniale… dar eu, astazi, om modern, cu sensibilitati moderne, am optiunea sa nu-i suport mecla pe o strada. Si nici al lui Columb (care, btw, a ajuns la parnaie tocmai pt a tratat nativii ca sclavi, contrar ordinelor regale).
       Prea multi psihopati sau parveniti sculptati….

       This is in no way an endorsement of the violent anti-gov acts carried out on US soil. Daca erau cinstiti si civilizati, mergeau la un judecator si cereau scoaterea statuilor.

       5
 44. Printre alte vânàtori de vràjitoare :
  Armata americanà pune în discutie schimbarea unor nume de baze (ca Fort Bragg) care au apartinut unor sudisti :
  https://edition.cnn.com/2020/06/08/politics/us-army-considering-renaming-bases/index.html

  Si plimbare cu motocicleta prin Chicago dupà ràzmerite
  https://www.youtube.com/watch?v=cKl8-mCY6Bw&feature=emb_logo

  7
 45. Au ajuns sa elimine filme ca Pe aripile vantului din grila de programe pentru ca s-a trezit unul ca John Riddley sa zic ca-i film rasist. Cu pasi marunti se instaleaza noua forma de totalitarism numita corectitudine politica.

  9
 46. Au inceput de multa vreme. Inca nu in public, dar carti “rasiste” sunt pe lista neagra de ani de zile.

  Cand incep sa arda oameni e pasul urmator.

  Pana acum,pe scurt avem asa: matematica e rasista pt ca unii nu se descurca. Fara misto. Istoria, literatura, filmele, religia, familia cu copii albi, statuile, Confederatia, intemeietorii (aveau sclavi) si oricum nu s-au opus, denumirile a vreo 10 baze militare (asta e de ieri/alaltaieri) si multe altele. Vreo cateva sute de idei, vorbe, comportamente uzuale(lista e in continua expansiune).
  Petraeus e o dezamagire. Toata viata s-a vanturat pe la Bragg si Benning, dar fix acum isi dadu seama ca is numite dupa generali sudisti. 100 de ani, de pe vremea cand erau in viata unii combatanti, nu au deranjat pe nimeni. Acum nu mai are nici el nici altii somn. Asta e.

  10
  • Inimioarele sunt rasiste, asa ca eu nu dau inimioare!

   6
  • sincer nu ti se pare ca cei care luptau pentru mentinerea sclaviei nu merita sa aibe statuie? Ca sa extrapolam, hai sa ii facem si lui dragnea statuie ca si el a luptat pentru mentinerea privilegilor coruptilor. Pe aripile vantului e un film rasist, hai sa recunoastem. In ziua de azi nu ai mai putea face un film de genu..

   2
   • „Pe aripile vantului e un film rasist,” de acord, e rasist.

    Dar nu trebuie interzis, scos de pe platforme online. Ar fi suficienta o punere in context, un disclaimer, 30 de secunde in care sa se explice contextul.

    Azi maine pornachele va fi mai safe!

    6
    • Colegu barny, poa’ sa fie mega rasist ca nu ar trebui sa ne intereseaze. Nu avem ce discuta pe parte de arta. Nu avem voie sa facem asta daca pretindem libertate.
     Pe logica asta, urmatoarele sunt Spartacus ala cu Kirk si Lista lui Schindler.
     Asa, ajungem la alt mare inteligent, Göbbels: „Cand aud despre cultura, pun mana pe pistol”. Chiar vorbeam cu Adrian mai sus, am citit Mein Kampf, eu cel care de cand postez pe acest site spun ca am o problema cu nationalismul. Am citit si pentru legionari, am citit si manifestul, capitalul, aia nu insemna ca achiesez la ideile respective, chiar din contra, dar ca sa ne formam opinii trebuie sa ne uitam pe tot spectrul.
     Eu personal sunt siderat. Nu credeam ca eu voi prinde astfel de vremuri dupa ce bunicu’, chiaburul, mi-a povestit cum i-au fost arse cartile in curte de niste imbecili cu stea rosie in frunte. Ca si aici este o discutie, zicem asa: pe mine in Romania nu ma afecteaza. Bine, platesti HBO GO si Netflix si ajung sa fie cenzurate. Problema este logica din spatele actiunii si nu actiunea in sine respectiv filmul. Repede cumparati „They died with their boots on” cu Errol Flynn si Olivia Olivia de Havilland, ca nu vad bine nici filmul ala. Nici Casablanca nu-i ce trebuie, ea ii femeia neajutorata si nu se pupa cu feminismul actual, ma rog, cum a zis un prieten: țâțoterorism.
     Tot nu ne afecteaza? Azi cu un film, maine cu o carte, poimaine….
     Vorba lui Sharky, parerea mea hîc…

     9
     • @ priam, ai dreptate, un disclaimer ar fi deajuns. Partea cu denumirea bazelor?

      1
      • E, aici ii deja mai complicat, pentru că numele alea sunt simboluri la care rezonează unii și alții nu.
       Și ținând cont de tipologia războiului, permiteți să spun că puteau să fie în oricare din tabere…

       5
    • In ce fel este rasist ? 80 de ani nu a fost rasist ? Cum se face ca nu negrii au fost deranjati ci sjw-istii lobotomizati ? Rasismul se regaseste la toate rasele, asiaticii sunt cei mai rasisti, ce facem, stergem toata istoria pentru ca se smiorcaie cativa papagali ce se pretind virtuosi ?

     6
     • RTI,

      Tu când l-ai văzut ultima dată? Poate ar fi cazul să te mai uiți o dată.

      Pentru mine prima data a fost la Cinemateca, prin 1985, nu am înțeles mare lucru.

      Și a fost declarat rasist încă de la apariție, că prezența o societate idilica unde problematica sclavilor și sclavia nu prea existau.

      Bineînțeles, niste dobitoci au reluat-o acum, că da bine pe agenda lor.

      Îi prezintă pe albii sudiști că educați, rafinați, pe yankei că maimuțe sălbatice venite sa le distrugă civilizația, sclavii din casa sunt un fel de rude mai îndepărtate, dar nu prezintă de ce a început războiul, cum erau tratați sclavii pe plantații și altele…

      Personajul Scarlett O`Hara e remarcabil, complexitate, o tipă , puternică, hotărâtă. Eu de aia l-am văzut de vreo 4-5 ori. Și
      il comparam cu Coliba unchiului Tom și ceva nu se pupa, că alea erau referințele mele atunci.

      Linia e simpla, o poveste de dragoste intre doi sudiști pe fondul războiului de secesiune dintre nord si sud.

      Nordul industrial a decis abolirea sclaviei, dar sudul agricol s-a opus, sclavi, culturi de bumbac etc.

      Saracii sudiști sunt nevoiți să lupte ca să își apere stilul de viață, nevoile și neamul ( lăcrămioara la colțul ochiului ), fata de yankeul invadator, prezentat în stilul davai ceas, davai palton.

      Statele sudiste și-au proclamat independența, e negată esența conflictului, sclavia, abolirea ei, dorința unora de a prezerva status quo-ul.

      După încheierea ostilităților, negrii bine îmbrăcați sunt prezentați că nouveau riche, in condițiile in care se știe că sclavii eliberați au cam murit de foame in lipsa unor surse de venit.

      În cazul negrilor sclavia a fost rasistă pentru că doar ei erau sclavi, iar lucrurile sunt prezentate cum trebuie pentru sudiști.

      Poți să cauți și singur referințe despre rasismul filmului, anterioare crizei actuale, acum e doar un element folosit de unii în războiul lor.

      “Pe aripile vântului” mi-a plăcut mult, dar nu sunt de acord cu niciun fel de forma de cenzură asupra lui, poate doar o explicare a contextului.

      8
      • Explicare a contextului…lol…pusee pardon, puseuri!

       4
       • Răzvan,
        Fără ochelari de cal vezi mai bine.
        Din păcate ești oglindă, cu nimic mai prejos decât aia pe care ii detești atât de mult.

        8
        • Hai sictir nenea neo-marxistu!

         7
         • Razvane,
          Uneori dai niste răspunsuri de am senzatia că bei.
          E vineri seară și ai exagerat?
          Și ți-am mai spus-o, nu am nici în clin și nici în mânecă cu ideologia pe care mi-o atribui, personal detest extremele la fel de mult.
          Tu te poziționezi pe un capăt al eșichierului, nu ai nimic de a face cu conservatorismul creștin pe care îl mimezi.
          Ești antifa, in oglindă.
          PS sunt sigur că nu vei lăsa comentariul

          10
          • Bre, ia-ti contextu’ utilizarii celor 3 scoici si bagati-l!…stii tu unde.

           3
          • Razvane,
           Sper că ăsta cu băgatul vine din partea utilizatorului, și nu a moderatorului.
           Ultimul ar trebui sa fie mai moderat.
           Și o să zici că și moderatorul are dreptul la opinie, dar contează cum și-o exprima.

           4
          • 1 – din principiu ii detest pe astia cu „stiu ca n-ai curajul sa-mi lasi comentariul”, e prima – daca nu singura – motivatie sa-i ignor;
           2 – eu sunt cel care te-am scos de la moderare (nu si ultimul comentariu, nu fusei prezent, cauta „vinovatul” in alta parte), am crezut in ultimele 2 zile ca esti acolo din cauza IP-urilor care incep cu „213” (idem cele cu „109”, astea sunt false, algoritmul are obiceiul sa mai maraie la ele.
           3 – da, baga-ti faza asta cu „avertismentele” la filme undeva! N-am nevoie de educatie cultural-ideologica, vreau doar sa vad un film si sa am opinia mea, nu cea tele-ghidata in avans.

           7
          • Razvane,
           In momentul in care văd că nu mi se publică comentarii, ce vrei sa cred? De aia a venit fraza aia pe care tu o detești.
           Și nu mă interesează cine mă bagă la moderare, cu tine discutăm, tu ești suspectul.
           Nu știu ce vrei sa spui de IP- uri.
           Iar la faza cu baga-le undeva, sunt sigur că dacă te-ai uita in ochii mei, nu ai spune așa ceva.

           2
          • Inca doua (poate trei) chestii:
           – si cateva din postarile lui Iulian (care, apropo, este admin) le baga sistemul azi la cutie pentru ca IP-ul folosit incepea cu 213…
           – asta, ultima ta postare, avea si o greseala la datele de identificare, deci sistemul te percepe ca nou venit (primul comentariu al unui nou venit e mereu moderat)…
           – sa ma uit in ochii tai?..bre, zana maseluta…te rog frumos…da? Eu nu ma uitam la ochii tai ci la bulane. (pentru ceilalti, nu, gluma nu este ce credeti voi)

           1
          • Asa o fi, Razvane, ca prea le spui cu foc.Inseamna ca sistemul nu e tocmai ok, daca nu il recunoaste pe admin, si ia exclusiv criteriul IP.
           Vezi ca zana maseluta indeplineste visele copiilor cuminti, vrei bulane, ai?

           1
          • Eew, baga limba inapoi, nu e frumos!

           1
          • Multumim din inima Partidului!
           StrongWoman is outdated…

           2
          • „Comportament perimat burghezo- rasist” vai de zilele noastre. Sper ca baza aia buna de care vorbeai sa-i ajute sa treaca peste curentul asta de anomalii ideogice care s-a abatut asupra lor altfel Statele Unite Sovietice Socialiste ale Americii scrie pe ei.

      • Priam. Cred ca prin 2012, am luat un blue ray pentru mama. Nu a fost la aparitie ci prin 60-70, cunoastem revolutia culturala. Este un film (fictiune) in contextul razboiului civil si este normal sa fie romantat-nu are pretentie sa fie documentar istoric. Despre Sud si sclavie este mult de discutat, nu au fost nici mai buni dar nici mai rai. Sclavia, din pacate, a evoluat odata cu civilizatia (a existat la toate rasele) si mai trist este ca inca exista. E punctul tau de vedere, dar tot nu vad rasismul. Nu gasesc justificare pentru cenzura cum nu gasesc nici pentru presupusele revolte spontane, revolte ce ne cer sa negam istoria si sa o rescriem in functie de diversi dubiosi.
       De acord, exact asa incepe dictatura. https://images.app.goo.gl/72hPSz7tP3WrAAaL6

       3
    • Apropo de faza cu disclaimerul, intial as fi spus ca si Razvan mai jos, bai nu, nu imi pune mie un „ghidaj” la inceput, merci. Ghidajul ar trebui sa ti-l faci singur pe baza de cultura, educatie, lectura etc. Daca ti se pare normal sa ai oameni „propietate” este foarte probabil ca esti retardat mintal sau calator in timp din trecut.
     Pe de alta parte, puneti frate disclaimerul, ca am stat si m-am gandit cu cine avem in definitiv de-a face: Ou Kinder, de tot cumpar eu pt nepotica mea, ii f’kin banned in US. Le scrie pe microunde, sa nu iti usuci copilul sau animalul de companie in cuptor si recent niste tembeli au baut clor care remediu pt covid. Cu toate astea dai arme si munitie la tot poporul.

     2
   • Pai la ce spoiala de cultura si educatie au grupurile de opinie din ziua de azi cine sa mai rumege astfel de filme acum conteaza doar productii dominate CGI si expunerea abuziva a modului de viata homosexual combinata cu „acceptarea diversitatii”. Cine mai are timp de superproductii despre omul clasic preocupat sa simta ca traieste cautandu-si jumatatea de sex opus. Iar daca personajele principale sunt albe sau de skta rasa dar nu de culoare atunci astfel de filme inseamna ca ai fluierat in biserica.
    Culmea miscarea idiocratilor negri si albi pune la indoiala multe din principiile pe care s-a edificat democratia americana. Dreptul la libera exprimare a devenit acum”doar unii pot spune liber ce gandesc”, proprietatea privata este sfanta dar nu in cazul in care tabara pe ea un cetatean de culoare ca atunci xevii rasist si te injura tot partidul democrat si presa afiliata incepand cu CNN, egalitatea in drepturi si indatoriri a fost anulata demult de discriminarea pozitiva etc.

    4
   • Sincer,mi se rupe in 14 de rasism si de cel real si de cel inchipuit.De cel inchipuit e evident de ce,iar de cel real pt ca fiecare are dreptul sa creada ce vrea,din ce motiv i se pare lui.Daca X nu vrea sa aiba a face cu mine pt. sunt roman si alb,nici eu nu vreau sa il vad.Libertate sa fie.Daca toata natia lui X crede acelasi lucru,atunci oricum vorbim de lucruri mult mai serioase.Gen ne pregatim sa ne caftim.
    In cazul minoritatilor “discriminate”,ai tot timpul sa te cari,sa te organizezi politic pt autonomie sau sa lupti pt o tara a ta,daca nu se poate altfel.
    Politica asta de a pune politia pe majoritate pt a preveni nus ce cacaturi e falimentara.Din acelasi motiv.Fie un numar mic e rasist si atunci ii ocolesti.Fie e un numar mare,iar atunci problemele sunt altele,mai profunde si vor iesi mult mai urat la iveala cand statul autoritar e slabit.Ptoblemele cu pricina e mult mai bine sa le discuti si sa le rezolvi democratic,din timp.Altfel poti scrie peste tot “bratsvo i jedinstvo,nase bogatsvo” ,aaa,pardon”diversity is our strength”.Tot la Bosnia si Kosovo ajungi.Daca nu discuti pt ca iti pun catuse,incepe buda.Pt ca sunt doar 2 metode prin care oamenii fac orice impreuna:prin convingere sau prin forta.Daca nu discuti,ramane forta.
    Un exemplu pozitiv am fi noi cu maghiarii.Unul negativ ar fi cei majoritari in Strehaia si Tandarei cu noi.Sau negracii din State.Sau tot migratorul prin vest.
    Aia de au luptat au avut o gramada de motive.Sudistii numeau razboiul civil “razboiul de agresiune nordista”.Sclavia era si ea pe acolo.Dar daca crede cineva ca Johhny Reb,albul sarac,a luptat 3 ani pt ca o mana de insi sa aiba sclavi…
    Ca rezultatul a iesit abolirea sclaviei e alta treaba.Lincoln si cei din jur ar pastrat sclavia doar sa refaca Uniunea.Pana dupa Gettysburg.Daaar,nu are nici o treaba sula cu bascula.Statuile daramate nu au treaba cu “justitia” ci cu puterea.”Noi suntem stapanii”.

    Oricum,dupa Lee sclavagistul(nu era,el personal) va urma Grant cel antisemit,Jefferson sclavagistul etc…
    Englezii sunt mai hotarati.Au trecut direct la Churchill.Va urma la francezi Napoleon pt ca a incercat sa reprime revolta negrilor in Haiti

    6
 47. când eram șoim al patriei primeam buline negre și roși?negre cel mai des insă cele rosii erau singurele are ajungeau pe perdeaua mamei.sunt rasist că le aruncam pe cele negre?

  2
 48. Zod won!
  Seful de Stat Major al Fortelor Armate ale Statelor Unite ale Americii, ingenunchind in fata lui CHAZ:
  https://www.snafu-solomon.com/2020/06/chairman-of-joint-chiefs-of-staff-mark.html#disqus_thread
  …acelasi lucru pe youtube, pentru cei – norocosilor! – care „nu prind” Twitter:

  Astept acum ca toata Garda Nationala sa-si ceara scuze – in genunchi, cum altfel? – pentru participarea la sustinerea si aplicarea Legii si Ordinii impotriva razmeritelor.
  Si va mai mirati de ce primarii si guvernatorii democrati ignora pe acesti teroristi domestici, neluand masuri si asteptand cu nerabdare ca Trump sa cada in capcana de a face ceva „authoritarian”.

  5
  • *https://twitter.com/InLinieDreapta/status/1271330026311450625?s=19
   *https://twitter.com/larryelder/status/1271232018634792960?s=19
   *https://twitter.com/RubinReport/status/1271277882162114560?s=19
   *https://twitter.com/smithmarion/status/1271234573939216384?s=19
   *https://twitter.com/BernardKerik/status/1270378486998458371?s=19
   * Asta este stanga „liberala” si tampitii ce si acum se mint si ne mint ca este alternativa corecta ?https://twitter.com/DesantosJake/status/1271285065947860993?s=09
   https://twitter.com/larryelder/status/1271284907558371331?s=19

   2
   • a) 10 ani? Am spus-o de cateva ori pana acum: Democratii au primari neintrerupt in Minneapolis din 1978. Si House Reps. in Districtul 5 (Minneapolis) din…1963! *editat, informatiile apar si in articol
    b) corect;
    c) whites are the new slaves and blacks (insert any minority) are the new slave owners: „justitie socialista”.
    d) bine ca are Seattle statuie cu Lenin.
    e) „Minnedishu”.
    f) „Bend the knee! Bend the knee! Bend the knee!…” https://www.youtube.com/watch?v=fbQ67cofOMo
    g) good one, don’t give them ideas!

    6
   • Holy shit, parca totul devine „mai” ireal, de parca ireal ar avea grade de comparatie.

    2
  • @razvan mihaeanu..pai astia in afara de „jos Trump” nu cred ca mai spun ceva. Ma confuzeaza destul de tare ce se intampla in SUA. Inteleg ca e o miscare „grassroots” dar la 2 sapt de cand a inceput nu vad din partea lor nici un fel de leaderi cu care sa se poata discuta, platforma de revedicari, samd. Din pct. asta de vedere romanii au fost bestial de organizati. Adica au cerut ceva, au primit o parte, lucrurile s-au schimbat, nu cat am vrut dar s-au schimbat. Aia in SUA is nebuni, se rezuma la daramat statui si spart magazine. Ca o simpla parere a mea, cred ca americanul obisnuit e mult mai naiv politic decat romanul (sau est europeanul) obisnuit. .
   Am fost si in 2018 si anul trecut in Seattle + imprejurimi (Everett, Renton, Georgetown), am stat acolo cate 2-3 sapt, cu serviciul. Cantitatea de boschetari care era prin zona pur si simplu m-a ingrozit. Exista adevarate sate de boschetari (in general drogati) cu „ulitze” printre corturi, asezate in general sub si pe langa podurile „interchange” pe care urci pe autostrada. Si prin Seattle-ul propriu-zis am avut impresia ca is mult mai multi homelesi ca la noi. Da, au discriminare chiar si in Seattle-ul care e un oras care se considera f progresist. Toata lumea o neaga vehement dar segrergarea rasiala e vizibila peste tot, eu am vazut putine cupluri mixte, chiar si gastile sau grupurile care se plimbau erau segregate in general. Se plimba lumea prin aceleasi parcuri dar fiecare cu ai lui. Da, se mixeaza albii cu asiaticii (sunt f multi japonezi in Seattle) negrii sunt cam singurei. Pe masura ce te departezi de Seattle spre Portland sau Vancouver, ai din ce in ce mai mult senzatia de TwinPeaks, localitati montane in mod clar locuite de albi, lumea destul de trasa la fatza si muncita, localitatile destul de paradite, pot sa spun c-am fost putin shocat prima data.
   Despre oportunitati nush ce sa zic doar pot sa spun ca am vazut ca daca esti dom’ inginer esti alb sau asiatic, daca esti dom’ manager esti alb si daca esti fata de la mailroom sau esti janitor atunci esti negru. Aia cu care m-am intalnit (BP-ii din echipele omoloage din SUA) erau in general baieti si fete albi plini de bullshit si PC pana luau pileala in plus la bord, moment la care debitau niste prostii si faceau niste glume (gen racial stereotypes sau homofobe) care ma faceau pe mine sa ma simt cam neconfortabil in caz ca ne aude careva. Cand se trezeau era ca si cum ce pana lor, au zis ei ceva, ei is cumintzi, is cu toate trainingurile de awareness la zi. Deci da, au in acelasi loc populatii f. diferite, cu posibilitati si asteptari f diferite, e normal sa aibe si tensiuni sociale mari. Dar in acelasi timp sunt si mari specialisti in a spune altceva decat cred. La momentul asta cred ca democratii vor sa-l demoleze pe Trump cat pot ei de mult, indiferent de consecinte. Protestul va fi lasat sa arda pana se consuma de la sine. Cam asta se intrevede la momentul asta.

   14
 49. Mark Twain la inchisoare, este rasist. La fel Michael Jackson este si el rasist, a incercat sa devina alb.

  13
  • O fi salvat el Europa de fascisti da’ pe noi, inclusiv aliatii lor polaci, ne-a bagat in cea mai neagra perioada a istoriei pret de 50 de ani. Multumita lui, am ajuns in epoca de piatra.

   Jos cu el.

  • Pun babe la colțul străzii?! Și pe ‘bruzli’ în patrulă?!
   Mai să schimbe judecătorii cu mulahi și i-au înfrânt pe toți, de la Columb încoace.
   Atunci să te ții cărți arse și dividiuri… să rămână numai coranul și șaria!

   5
  • O scalda, au desfiintat teoretic politia, dar practic nu au desfiintat-o si e posibil sa nu o mai desfiinteze deloc. Urmeaza legalizarea furtului si a jafului?

   4
 50. o constatare….
  actula „criză” americană i-a prins pe analiștii si politicieni români cu pantalonii în vine.
  fota și băsescu care de obocei au rationamente cel putin coerente au aparut prin declaratii total nepregatiti.niciunul din ei nu a mirosit manipularea stangii dimpotriva o ardeau aiurea cu trump si extrema dreapta.ctp săracul nici el numai stie in ce sa creada,o dă pe trump ca mai sus dar se si oripileaza la directia luata de proteste.
  culmea,rares bogdan a avut dupa mine o reatie mult mai pertinentă si competentă.

  4
 51. In Londra excesele BLM au inceput sa starneasca reactii, mii de oameni au iesit pentru a proteja statuile simbol pentru istoria Marii Britanii, se pare ca au aparut si excese, unii participanti au intrat in conflict cu jurnalistii si politia. Aparent participa si galerii ale echipelor de fotbal.

  4
 52. Macron a tinut un discurs televizat în seara aceasta :
  «la République n’effacera aucune trace ni aucun nom de son histoire », et «ne déboulonnera pas de statues»
  (republica[Franta] nu va sterge nici o urmà si nici un nume din istoria sa si nu va înlàtura statui)

  7
 53. V-am zis eu că SUA nu mai e ce-a fost și că a luat-o pe urma Romei. Întâi a fost UK, acum e USA.

  Ia de vezi normalitate sau viziune globală pe termen lung… America era cândva călăuza și liderul lumii moderne. Azi, nu prea mai aduce a lider de încredere.

  Da de și-or reveni? M-aș bucura, dar nu cred.

  2
 54. https://www.reddit.com/r/TheNewRight/comments/gxyx6g/antifa_vs_hells_angels_mongols/
  Daca asta-i pe bune, antifa tocmai i-a tras o bata unui stup de albine.

  4
 55. Cazul de la Atlanta l-ati observat?
  Deci un golan adoarme si blocheaza un drive-in, se bate cu politia, fura o arma de la un politist, trage cu arma (neletala, tazer) in politisti, este impuscat asa cum merita si politistul e de vina? pe bune?

  2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *