Politically correct

Politically correctness (PC), sau corectitudinea politica in traducere,  este o sintagma din engleza americana care a intrat rapid in circulatia internationala. Are la baza ideea ca oamenii ar trebui sa aiba grija sa nu se exprime sau sa actioneze intr-un fel in care ar putea sa ofenseze, sa excluda, sau marginalizeze un anumit grup de oameni dezavantajati social sau discrmimnati.
Mai direct – am invatat sa folosim rrom in loc de tigan, ca sa fim PC. DEX-ul din 2012, a fost adaptat  pentru a deveni Politically correct si  a eliminat o serie de semnificatii peiorative  ( 30 cuvinte legate de tigan).
Tot asa s-au schimbat definitiile pentru homosexualitate  si chiar iubire – care numai este un sentiment de dragoste fata de o persoana de sex opus, ci fata de o persoana.
Ca origine, curentul este considerat cu origini neo-marxiste, egalitatea intre toti – Scoala de la Frankfurt.
In opinia mea este vorba de toleranta, intelegerea si grija fata de cei care nu sunt ca tine, sau ma rog, asa era initia…
Poate cu unele exceptii, aceste idei sunt la baza majoritatii religiilor. In prezent insa cred ca Politically corectness a luat-o razna ca si ideea de comunism. Chiar daca teoretic este buna, in aplicarea practica este aproape utopie si e greu de pus in practica, mai ales cand se face abuziv.
Aplicarea excesiva  a PC, a adus Europa in actuala situatie,  valuri de imigranti si atentate peste atentate.  Aceasta atitudine fals umanitara de PC, a fost interpretata de altii ca o slabiciune si speculata la maxim, a ajutata la „innrobirea” majoritatii de diferite soiuri de minoritati.
Reactia populatiei la exagerarea PC, este ca in orice democratie  consolidata, votul.
Englezii au votat BREXIT si americanii Trump, deci impotriva PC.
Exista teama de alunecare catre extreme, care sunt de fapt o opozitie a PC. Asa apar homofobia, islamofobia, xenofobia si alte fobii aferente…
O caracterizare interesanta este ca Politically correctness este o forma de intoleranta foarte periculoasa, intru-cat este deghizata sub forma tolerantei.

trump

S-a intamplat si la noi dupa alegeri. Domnul aflat in fruntea partidului care a castigat alegerile, si-a inchipuit brusc ca a fost o victorie personala, adica a invins EL, singur, deci este Alesul!! Totdeauna politicienii sunt mai vulnerabili la atacul colegilor si asta e de cand lumea. Domnul respectiv, care nu putea sa fie prim  ministru din motive de legalitate, s-a gandit ca poate sa exercite functia si in acelasi timp sa fie cu spatele acoperit, prin metoda proxy.
Pentru asta si-a ales o persoana vulnerabila (dintr-o minoritate) care trebuia sa fie total dependenta de vointa sa si care sa nu ii pericliteze visele de preamarire.
A gasit victima care parea perfecta pentru el: femeie. turcoaica, musulmana, casatorita cu un sirian, fina  lui. Si s-a mai gandit domnul respectiv ca da lovitura de imagine pentru Romania: singura tara din UE cu un prim ministru musulman, in plus si femeie.
Un politician de astfel de anvergura nu poate pune pe primul loc decat interesul national, ca de aia a fost votat partidul sau.
Parea lovitura perfecta, bazandu-se pe Politically correctness, adica intoleranta totala fata de orice critica a unei persoane dintr-o minoritate. O oferta de nerefuzat! Si a functionat! Toata mass media s-a napustit sa sustina PC, adica pe respectiva doamna.
Nu mai conta nimic, decat sa fi politically correct.
Adica nu ai voie sa critici o persoana dintr-o minoritate, fiindca daca o faci esti naspa! Reflexele formate de PC  au functionat din plin. Am auzit inclusiv comentarii de genul: suntem in sec XXI, ce credeti , ca se rasuceste Stefan cel Mare in mormant ca avem prim ministru o turcoaica? Comentarii facute de celebri formatori de opinie!!
Deci domnul de la partid a stiut sa foloseasca reactia”intelighientei” la asa zisa corectitudine politica.
Presedintele a spus nu, in stilul caracteristic, adica fara explicatii. Toata lumea buna a fost bulversata . Sa ne aduca domne dovezi, ca altfel nu e politically correct.
Neamtul, alt minoritar a tacut. Ce putea sa spuna? Ca Romania e membra NATO si ca Erdogan a luat-o razna, ca Rusia si Turcia impreuna cu Iranul vor sa imparta Siria condusa de un dictator considerat criminal de razboi (de unii), ca avem la portile EU cateva milioane de migranti in majoritate sirieni? Ca noi nu avem armata si depindem de umbrela NATO? Toate atentatele sunt facute de islamisti extremisti ? Ca sotul doamnei si amicii de-ai lui au fost de mult luati in colimator de SRI, unii chiar arestati si expulzati?!
Asta ne mai trebuia cand Trump declara ce declara.
Oricum nu conta decat ce isi dorise omul cu mustata, profitand de Politically correctness. Parca era o reprezentatie cu un magician ce scoate un porumbel alb din joben.
Chiar credea ca suntem asa de toleranti si binevoitori, sau a fost o schema ieftina de smecherie tipic romaneasca? Dupa o campanie electorala atacand nume ca Julien sau Klaus, ca nefiind romanesti, domnia sa a venit cu un nume greu de pronuntat. Mi-a trebuit ceva timp pana sa inteleg ca e vorba de o doamna.
Imi pare rau pentru ce a suferit respectiva, dar asa e joaca.
Asa crede politicianul roman ca ii pacaleste pe toti si intern si extern, ca de aia e smecher!
Cred ca domnul respectiv a uitat proverbele izvorate din intelepciunea milenara a poporului roman.
Unul suna cam asa, adica politically correct: de ce ti-e frica nu scapi !

Mai jos e un pamflet ce circula pe net despre Politically correctness:

„Predau șah la unele școli din Occidentul progresist. Am mereu cu mine o tablă de demonstrație, pe care arăt copiilor funcția diferitelor piese și explic regulile de mutare. Copiii, între 7 și 10 ani, băieți și fete, de toate etniile și culorile.

– Deci, incep eu lectia, la șah avem 16 piese albe și 16 negre, care sunt asezate dupa cum vedeti aici…Albul mută primul și…

Un băiețel mai închis la culoare întrerupe:

-E intotdeauna așa? Albul mută mereu primul?

-Da, răspund eu și vreau să continui. Și putem să mutăm ori un pion ori…

-Nu e corect, întrerupe un altul. Ar trebui să mute amândoi primii, sa să mute negrul primul.

– Asta e regula, cineva trebuie să mute primul, albul e doar o culoare oarecare, nu e nimic superior in sine, incerc eu sa depasesc momentul. Cea mai importantă piesă de la jocul de șah este regele…

Clasa murmură. O fetiță ridică mână.

-Mama mi-a zis că regina e cea mai importantă piesă.

-Nu chiar, zic eu cu blândețe, regina e și ea foarte importantă, ca să știți, de fapt, regina este cea mai puternică piesă din joc….

Copiii par mulțumiți cu asta, mai ales fetele afișează un zâmbet de satisfacție.

-Regina e foarte puternică pentru că poate muta ca o tura și ca nebunul.

Fetele protestează.

-Cum puteți spune că o regină joacă la fel ca un nebun?

-Așa este jocul, nu l-am inventat eu, incerc eu sa ma apar. Nebunul este această piesă (o arăt) care merge în diagonală.

Copiii protesteaza.

– Nebun este un cuvânt urât. Nu e frumos să râdem de cei cu dizabilități mentale.

– Bun, dacă nu vă place “nebun”, să știți că în engleză se cheamă “episcop”, ca la biserică. Putem să îi spunem “episcop”, daca vreți.

Alte proteste, si mai intense.

-Dumneavoastră ne vorbiți acum de religie, noi suntem la o școală laică.

-Ok, Ok, încerc să îi calmez, atunci păstrăm numele de nebun. Nu, sau mai bine, bufon. Bufonul care făcea pe rege să râdă. Așa e bine? O să îi spunem bufon.

Copii se calmează. Putem mergem mai departe.

-Cum spuneam, chiar dacă regina e cea mai puternică piesă, totuși regele e cel mai important, pentru că dacă se pierde regele, s-a terminat partida, ai pierdut. Uite, regele este această piesă, care are o cruce pe coroană.

– Crucea este un semn religios, intervine o fetita. De ce nu are o semilună? Sau nici un semn? Cred că ar trebui să îi scoatem crucea, ca să nu ofensăm pe cei de altă religie. Așa am învățat la orele de educație civică.

Mă uit prin clasă și văd un băiat cu figură orientală.

-Cine se ofensează, dragii mei? Mohamed, așa te cheamă, da? Te simți ofensat de această cruce de pe capul regelui?

Băiețelul mă privește confuz.

-Ce înseamnă ofensat, dom’ profesor?

-Ofensat înseamnă supărat. (Mă minunez de mine însumi, ce repede îmi găsesc sinonimele…). Este cum te simți atunci când un alt copil îți ia prăjitura sau jucăria favorită, poftim!

-Eu nu am prăjitură și nici jucărie. Eu sunt venit din Siria.

Trebuie să schimb vorba, discuția asta nu prevestește nimic bun.

-Așadar, sa revenim la rege…

-Există un singur rege? Întrerupe un băiețel blond.

-Unul pentru fiecare culoare. Unul negru și unul alb. La fel și cu reginele. Una albă și una neagră.

-Nu se poate să fie doi regi albi sau două regine albe? întrerupse iar o fată.

-Nu, zic eu categoric.

Un murmur de dezamăgire.

-Păi nu e corect. Noi știm că există și familii cu doi tați sau cu două mame. Ar trebui să se poată.

Încep să îmi pierd răbdarea.

-Uite, la șah este așa. Șahul s-a inventat într-o țară străină, acum foarte mult timp, și așa era pe atunci.

-Păi poate atunci erau mai înapoiați, și femeia nu avea drepturi, și nici cuplurile de același sex, dar acum nu mai este așa. Nu trebuie să mai existe discriminare.

Ar fi bine să trec să explic alte piese, care nu posedă sex, și nici religie. Regele cu cruce și regina m-au băgat în bucluc.

-Așa, deci, continuăm. O altă piese specială este calul. Calul are avantajul unic că poate sări peste alte piese. Un nebun – adica bufon – nu poate avansa aici, la h3 (arăt pe tablă), dacă un pion îi blochează calea. În schimb, calul poate să sară direct de la g1 la f3. (arăt mișcarea).

– Dar nu e corect. Are un avantaj special. Nu este egalitate fața de celelalte piese.

– Da, așa este, zic eu încurcat, dar e normal să îi acordăm unele drepturi, pentru că este singurul animal din joc. Regele, regina, bufonii, pionii – sunt toți oameni, turnul este un obiect, calul este singurul animal. Trebuie să compenseze si el într-un fel.

-Așa da, se luminează copii.

-Dar, dom profesor – sare un alt băiat – nu e corect să exploatăm animalele, mai ales la război. Ele nu au nici o vină pentru conflictele între oameni.

Uf, ce lungă a devenit ora asta! Poate reușesc să scap cu o schimbare de nume, cum am făcut cu nebunul.

-Dacă nu vă place să îi spuneți cal, atunci îi spunem “cavaler”.

Copiii simt că e doar un truc de-al meu, sa scap ieftin.

-Dar cavalerul e cineva călăre pe un cal. Asta inseamna ca chinuim animalele.

Simt că explodez.

-Cal, cavaler, măgar, ce contează? Trebuie să îi spunem într-un fel! Avion e bine, că tot zboară peste ceilalți?

-Da, da! E bine așa. Avion e bine.

Și iata cum calul a ajuns avion. La explicarea capturii, a fost relativ simplu:

-Deci aici, in poziția asta, calul alb, adică avionul, a capturat, adică a luat prizonier un nebun, adică un bufon negru.

-Cum adică prizonier? Ce se întâmplă cu bufonul?

-Nimic, nu mai joacă mai departe. A plecat. A părăsit câmpul de bătălie.

-Aha, se luminează copiii – adică e un fel de refugiat.

-Refugiat! Perfect! Asta e cuvântul potrivit. Merci.

Ajungem în fine să povestim despre pioni.

-Ăștia mici, de aici din față, sunt pionii. Ei sunt un fel de soldați, care avansează în teritoriul inamic. Dacă  un pion ajunge cumva pe ultima linie, se poate schimba în regină. Într-o partidă de șah, am putem avea – dacă toți pionii se schimbă în regină, 9 regine alba pe tablă.

Fetele se înfurie, fac gălăgie, iar băieții își ascund un zâmbet de satisfacție.

-Un singur rege și 9 regine???

Mă salvează soneria. Copiii își strâng caietele, băieții mă salută cu respect, fetele ies îmbufnate din clasă.

Întreb un băiat:

-Ce oră ați avut înainte de ora de șah?

-Am avut literatură și am discutat despre desenele animate ale lui Walt Disney. Doamna profesoară ne-a explicat cum Disney a fost rasist, islamofob și misogin. De ce Albă ca Zăpada era albă, de ce în Aladin hoțului i se tăia mâna, de ce in Lion King nu a fost prezentat nici un om african….

 

Acum înțeleg. Sunt intr-o scoala scoala modernă..Îmi strâng catrafusele și părăsesc școala. Mă bucur că lecția s-a terminat la timp. Tocmai urma să explic o poziție de mat în care albul ar fi sacrificat regina. Nu știu dacă aș fi scăpat întreg….”

 Grigore Leoveanu 

439 Comments:

 1. primul lucru comunismul nu este o ideie buna executata prost este o ideie proasta executata perfect si dupa cati oameni religiosi au murit in puscarie sau milioanele de oameni morti de foame si multiple state distruse ai crede ca lumea sar fi prins pana acum
  al doilea lucru islamofobia homofobia si oricine foloseste cuvintele serios este idiot pur si simplu nu este o fobie daca ai dece sa iti fie frica islamul este pe locul unu cand vine vorba de terorism modial comunsimul pe doi si la cate ONG si tot felu de dubiosi am vazut invatand copii despre homosexualiate si transsexualitate
  majoritatea refugiatilor nu sunt sirieni asta este un fact pe care toata lumea il stie si pana si leftisti ca autorul articolului lau recunoscut sunt algerieni tunisisieni si dracu mai stie
  si ce plm cauta ala din siria refugiu tocmai in anglia germania franta cand sunt o gramada de tari vecine in care nu exista conflict

  • Primul lucru, s-au inventat semnele de punctuatie.
   Al doilea lucru, islam =/= terorism, iar homosexualitate =/= pedofilie, oameni cu cercei in c**aie care umbla dezbracati pe strada etc.
   Islamofobie/homofobie inseamna, in sens conotativ, frica si/sau ura fata de musulmani/homosexuali, in totalitatea lor. Deci, daca cineva e „teroristofob” sau „pedofilofob” nu inseamna decat ca respectivul e un om normal la cap. Daca, in schimb, individul e islamofob sau homofob, atunci el este un frustrat si/sau un incult.
   Parerea mea. ¯\_(ツ)_/¯

   • primu lucru nu ai adresat nimic din ce am zis
    al doilea fobia e frica irationala asta inseamna nu ura sau alte tampenii
    islamofobia este un termen inventat in vest menit sa atace cam oricine critica religia paci cum imi mai zic ei cand arati ca se comporta ca salbatici cam de la un capat al lumi la celalalt
    homofobia termen folosit cand cineva arata corect ca se comporta ca niste degenerati care doresc drepturi speciale facute pentru ei nu egale
    terorismul in vasta parte este islamic inseparabil de islam pentru ca este inspirat de quran intelegi si aceleasi argumente deja am auzit cand vine vorba de homosexualitate si pedofilie
    si acum revenind la faptul ca decat asta e parearea ta si nu un fapt

    • Termenii xenofobie, islamofobie, homofobie etc. au capatat un sens CONOTATIV, mai larg.
     Si inchizitia spaniola a facut niste lucruri cam dubioasa din punct de vedere moral in numele religiei, dar asta nu inseamna ca ar trebui sa instauram ateismul ca politica de stat. Tu judeci majoritatea dupa actiunile unei mici minoritati.
     http://www.dexonline.news20.ro/cuvant/homofobie.html
     Ce drepturi speciale au cerut homosexualii si de ce sunt degenerati?

     • in primul rand termenu este gresit din moment ce fobia inseamna o frica irationala
      asa si inchizita a facut asta acum cateva sute de anii si nimic comparabil cu islamul anul asta sa zicem
      da este o minoritate in vest in jur de 10% (cel putin asta arata un studiu ) sunt de acord cu atacurile teroriste dar asta tot inseamna sute de mii de oamenii si milioane la nivel modial si nu e greu sa observi asta
      intreabate ce drept ai tu ce nu este asigurat lor? si daca zici casatoria nu cred ca ai dreptul sa te casatoresti cu un barbat

     • O sa incer eu sa raspund.
      In primul rand homosexuaitatea este impotriva firii dpdv biologic, n-are nici un sens. Psihologic vorbind este o aberatie, oamenii aia sufera de o deviere comportamentala grava, atat timp cat instinctul de reproducere este definitoriu pt orice specie, iar homosexulaitatea este cu totul impotriva repoducerii speciei. Orice psiholog stie asta dar nu se discuta oficial si este in mof fals considerata o normalitate.

      Cam care ar fi diferenta intre un homosexual si un necrofill?! Intreb si eu, ambii au afinitai sexuale cu totul impotriva firii. De ce necrofilia este incriminata (deocamdata) si homosexuaitatea este considerata normala cand acest flagel este impotriva tuturor instinctelor unui om normal si al nostru ca specie?!
      Homosexualii dezvolta, mai ales cei pasivi, grave devieri de comportament, nu le plac femeile dar sunt extrem de efiminati, isi schimba comportamentul in societate, etc. Exemple sunt travestitii, cei cu schimbarea de sex, etc. Cine a vazut sau a avut a face cu un astfel de „pasiv” stie ce spun, ala numai este om intreg oricum ai privi problema.

      In linii mari fiecare face ce vrea la el acasa, doar ca aceasta „comunitate” este agresiva: marsuri, filme, acum vor casatorii, vor sa adopte copii, etc.

      Dpdv strict psihologic homosexulaitatea este o grava deviere de la normal si atrage dupa sine schimbari comportamentale majore, iar pe de alta parte prejudiciaza societatea atat dpdv moral cat si practic.
      Orice societate isi doreste ca membrii ei sa sa fie cat mai normali si oricum am invartio acest flagel nu este nici normal nici aducator de ceva bun.

      Pt cei care sustin aceasta abominatie nu pot decat sa-i intreb cum s-ar simti daca baiatul lor de 16-17 ani s-ar imbraca in roz, si-ar face unghiile si ar veni acasa cu un…prieten…

      Sunt degenerati din acelasi motiv pentru care sunt degenerati si alte „minoritati ” sexuale cum ar fi: pedofilii, necrofilii, gerontofilii, zoofilii, etc, etc

      • e mai rau de atat in anglia suedia de exemplu sunt transgender kids ofera operati de schimbare la copii de pana 9-10 ani si proganda incepe de la scoala devreme e de speriat
       PS bre iti zic eu diferenta e ca nu trebuie sa aduci flori sunt deja acolo 🙂

       • Si in Anglia Farage a fost inlaturat pentru a face loc unei miscari nationaliste mai putin populiste decat UKIP.

      • Aoleu…
       Daca e s-o luam strict dpdv biologic, singurul lucru care nu e aberatie e sexul cu scopul reproducerii. Sexul recreativ (care e pana la urma ceea ce fac homosexualii) are vreun rol biologic? Dar aia hetero care prefera un pic de anal (din partea unei femei) din cand in cand, aia ar trebui sa aiba dreptul la casatorie, sau sunt si aia de aceeasi seama cu pedofilii?
       De fapt, strict dpdv biologic, cam putine lucruri din societatea umana moderna nu sunt aberatii. Are sens, dpdv biologic, ca omul sa calce pe Luna?
       Tot din dpdv biologic, homosexualitatea e larg raspandita in regnul animal, deci nu stiu cat e de aberatie.

       Asta cu „nu e natural”, „dpdv biologic”, „impotriva firii” e o falsitate logica numita „apel la natura”. Omenirea nu mai e una cu natura de niste zeci de mii de ani.

       Cu devierea de comportament nu stiu ce sa zic, dar pana la urma poate toti suferim de cate unele, ca asa e viata: iti da niste conditii (inclusiv genetice) in care te nasti si cresti si care te formeaza. Atata timp cat respecta legea, isi platesc taxele si nu se f*t pe bulevard, ci in dormitor, nu cred ca e problema mea, a ta sau a oricui, cu care gaura si a cui prefera ei sa relationeze. Cu adoptia nu sunt de acord, dar cu privire la casatorie mie mi se pare ca nu e problema lui Popescu din Cucuietii din Deal ca se casatoresc 2 oameni, chiar daca de acelasi sex.

       Comparatia cu necrofilii e o alta falsitate logica numita „echivalenta falsa”. Comparatia dintre doua persoane in deplinatatea facultatilor mentale care se angajeaza binevoitor in intretinerea unui act sexual consensual, cu unul care violeaza un cadavru (si deci aduce un prejudiciu imaginii si memoriei persoanei decedate si cauzeaza durere familiei acesteia) mi se pare deplasata.

       • este o boala mentala si a fost clasificata ca fiind una pana a fost schimbata prin anii 70 sau 80 nu imi amintesc nu prin o theorie stintifica care dovedeste contrariu nu ci prin vot dupa ce comunitatea gay a facut scandal
        si daca decedatul isi da acordul inainte de moarte este corect atunci (vezi in cazul suediei o lege care era discutata si incestul)
        si mie nu mi se pare ca e problema lui Marcu din Fundenii sa schimbe legea una care este de mii de ani in Romania ca asa vrea el

       • De ce ar trebui Gigel si Costel sa se casatoreasca? Parca nu era treaba statului ce fac ei in dormitor daca nu o fac pe strada 🙂
        In dromitor sa faca ce vor, doar sa nu se mai afiseze. Casatoria deja inseamna ca noi le recunoastem deviatiile si le incurajam.

        • Casatoria are o gramada de avantaje financiare si legale. Unele pot fi obtinute fara casatorie, dar cu mult mai multa birocratie, altele nu. Si nu, casatoria nu inseamna incurajare, ci acceptare/tolerare.

         • Ba nu, nu inseamna tolerare. Inseamna ca statul, prin acceptarea casatoriilor intre homosexuali isi da acordul ca acestea ar fi un lucru normal, deci le incurajeaza.
          Tolerarea homosexualitatii inseamna sa nu ii iei si sa ii bagi la puscarie pe homosexuali, cum faceau nemtii acum ceva timp…
          Eu am zis foarte clar cum ar trebui tratati homosexualii: in dormitor faci ce vrei, nu te afisezi in public si daca vrei statul iti ofera tratament. Nu e deloc discriminare si intoleranta ce am zis.

          • capatu` satului

           termenu corect nu este tolerare ci incurajare a acestui compartament deviant,
           calificarea de comportament deviant nu este de ieri de azi şi a fost data de parintele psihanalizei: Sigmuind Freud;

       • Marcian,

        Tot ce ai zis tu acolo in prima parte are mult sens biologic. Sa iti explic. Omul pe luna e aceeasi cu omul care a plecat in nord din Africa si in cautare de resurse a colonizat Europa, Asia si toate lumea pana la urma. E spiritul omenirii. Sexul e la noi placut ca si la restul primatelor pentru a incuraja natalitatea mare, fiind fiinte sociale grupul mare iti ofera sansa de a supravietui. Grupurile care nu o faceau au disparut si au ramas aia mai futangii. Asa functioneaza evolutia.

       • Gogu' de la cazane

        „Tot din dpdv biologic, homosexualitatea e larg raspandita in regnul animal, deci nu stiu cat e de aberatie”

        Asta de unde o stii? Din materialele de promovare a celor din ONG si asociatiile LGBT?
        Un film se poate aranja usor cu un spray cu feromoni. Pe youtube circula la un momentdat un film cu un cerb ce incalecase un vanator si incerca sa i-o traga. In explicatii se arata ca vanatorul incurcase spray-ul cu feromoni cu cel care diminueaza mirosul transpiratiei umane….
        La unele specii, un act sexual simulat are rolul de a stabili dominatia sau ierarhia in haita sau turma.

      • NU homosexualilor!

      • Asa cum spunea tov Iliescu, homosexualii nu respecta functiile gaurilor. Exprimare de inginer!

     • Homosexualitatea este o boala, iar singurul tratament special la care ar avea dreptul ar fi acela de tratament inca de la primele semne de deviere.
      Mike Pence propune un tratament interesant 🙂
      Dar eu sunt mai civilizat si spun ca ar fi ok ca statul sa deconteze sedinte la psiholog pentru cei ce spun ca prezinta comportament deviant.

      • Voiam sa scriu „singurul tratament special la care ar avea dreptul ar fi acela de tratament MEDICAL” 🙂

       • Si functioneaza tratamentul ala medical? Sa inteleg ca iau niste pastile, fac ceva terapie si gata! Ciudat cum nu prea auzi de cazuri de homosexuali „vindecati”.

        • Daca boala este tratata de la varste fragede omul se indreapta… prin tratament psihiatric.
         Nu se vindeca cei ce nu vor sa isi inteleaga conditia…

        • @Marcian, Nu auzi de homo vindecati pt ca nu exista, in mod oficial, aceasta dezordine psihica…
         Pe de alta parte astfel de boli nu se vindeca, ideea este sa fie combatute si tinute in carantina.

         Solutia este simpla: fiecare face ce vrea la el in casa si cu asta basta, fara casatorii oficiale, fara marsuri si mitinguri, fara prezentarea acestui flagel ca pe o normalitate (de parca homosexualitatea este sinonima cu gustul in arta).
         Si bineinteles combaterea flageului in randul tinerilor, acolo unde un copil normal poate fi usor atras in mocirla. Adolescentii sunt cei mai in pericol in fata acestei „normalitati” si tot ei sunt si principalele victime.

         Presupunem ca ai avea un baiat de 16 ani, ai considera normal sa-ti vina acasa cu un „prieten” sau „prietena”?! Pt ca totul se reduce pana la urma la noi insine.

        • Marcian, esti gay? Nu e vreun atac ci doar o simpla intrebare. Ca daca nu esti atunci e si mai grav, din punctul meu de vedere. PS: Singurul sex logic, util si de bun simt e cel intre doi oameni de sexe diferite. Orice altceva este oglindirea gravelor probleme psihice a unor babuini ce pretind a fi homo sapiens. Parerea mea, nu dau cu parul.

         • Nu, nu sunt, dar daca as fi fost, faptul ca m-ai fi facut babuin ar fi fost un atac.
          Parerea ta cum ca homosexualii sunt babuini denota multe lucruri, numai o minte sanatoasa nu. Mie mi se pare ca persoanele care numesc alti oameni animale au mai degraba nevoie de consiliere si medicatie, nu homosexualii.

          • Pai daca unul din principalele voastre argumente este ca si animalele sunt homosexuale si noi incercam sa va explicam ca omul este superior animalului 🙂

          • @vioniribu

           Pai vedeti ca animalele sunt si heterosexuale. Daca heterosexualitatea e de fapt adevaratul pacat? Poate ar trebui sa facem si noi ca Alex cel Mare sau mai cvasi-mioriticul Traian, adica sa ne luam neveste doar pentru copii si in rest sa ne petrecem timpul in patul camaradului de arme favorit.
           Lasand la o parte sarcasmul, argumentul initial era ca homosexualitatea nu corespunde biologiei, naturii. Din faptul ca homosexualitatea e larg raspandita in natura rezulta ca nu e vreun „pacat biologic”.

          • Stai linistit ca daca erai homalau iti spuneam clar ce cred despre ei, babuin fiind un mic alint fata de ceea ce cred cu adevarat despre ei. Faptul ca tu nu esti si totusi ii aperi cu asa ardoare poate denota de asemenea multe lucruri, inclusiv o minte nesanatoasa, as putea spune chiar fara leac.

          • @Marician Cand doi barbati sau doua femei o sa poata sa faca impreuna un copil atunci homosexualitatea e ok. 🙂 🙂 🙂
           Si revenind. Eu unul cred ca omul este superior animalelor… Dar ma rog, unii poate vor sa ramana la nivelul ala…

          • @Paul
           Pai de ce n-o faceti? Asta e un site unde ne putem exprima opiniile, nu un loc unde comentam doar daca avem cum sa ne injuram.
           Daca dumneavoastra sunteti exemplul unei minti sanatoase, eu prefer sa fiu bolnav.

           @vioniribu
           Iar orientarea sexuala face diferenta dintre om si animal?

           Cum subiectul e cam off-topic iar eu am spus cam tot ce-am avut de sus, asta e ultimul comentariu pe care-l fac. Poate n-ar fi rau daca s-ar face un sondaj pe tema asta.

          • @Marician Sondajul nu o sa fie in favoarea ta 🙂 O sa ramai chiar surprins… cum a ramas toata europa cand a vazut ca 3 milioane de romani au semnat petitia Coalitiei pentru familie 🙂

          • @Marcian, hai sa nu mintim copii, homosexualitatea nu este deloc larg raspandita in natura, ea pare doar conjunctural in anumite situatii limita. In natura animalele homosexuale, daca or exista, dispar fara urmasii si cu asta basta.

          • @George GMT

           Am zis ca nu mai comentez, dar ce spui tu e pur si simplu fals. Girafele, pinguinii, leii de mare, chiar si leii „de uscat”, oile etc. sunt specii in care homosexualitatea e frecventa, iar bonobo e o specie complet bisexuala.

          • @Marician Eu am mai spus… sper totusi ca specia umana este superioara maimutelor bonobo… sper…

          • @vioniribu

           Iar eu te-am mai intrebat o data: orientarea sexuala e cea care denota superioritatea oamenilor fata de animale?

          • @Marician Sunt multe lucruri care ne denota superioritatea, iar acesta ar trebui sa fie unul dintre ele.

          • @vioniribu

           Recunosc ca mie mi se pare ridicola afirmatia cum ca daca esti homosexual esti inferior ca om, asa ca let’s agree to disagree.

          • @Marcian Okay, ne oprim aici.

        • Gogu' de la cazane

         Si chiar crezi ca ai auzi de astfel de cazuri? Unele cazuri chiar exista dar nu exista rezultate in masa. Dar si cele care exista sunt ingropate pentru ca nu corespund strategiei LGBT.

  • @Adrian, la noi si la ceilalti ”gameri” se numea communism, dar de fapt era(u) o forma(e) de guvernamant identica(e) cu dictatura(ele).
   Un system inchis in care puterea apartine unui singur personaj central si restul doar marionete fara minte fara putere de decizie. si noi toti ”jucatorii” lipsiti de orice spirit si suflet.

   Nu are nici o TREABA asa zisa elucubratie ”idee buna executata prost” sau ”idea proasta executata bine”.

   Ia si studiaza ( mie mie totuna) formele de guvernamant si ai sa vezi ca s-au incercat toate tipurile de-a lungul istoriei, dar cea mai buna ( aprox. ) apropiata de ce ne trebuie e democratia, ATENTIE , puterea trebuie impartita efficient si correct, si aceasta democratie trebuie insusita bine de factorii care o impart.

   Ei, de abia de aici putem vorbi de ”idee buna aplicata prost si viceversa”.
   De aceea o democratie e vulnerabila, dar o dictatura mai putin sau deloc, lacheii se preteaza bine la ultima organizare de guv.

 2. Nimeni nu corecteaza articolele astea? Sunt pline de greseli. Si se numeste „political correctness” sau cand e vorba de o persoana, poate sa fie „politically correct”.

  • nu neaparat, cu titlul actual articolul inseamna „Corect politic”, pe cand cu cel propus de tine ar fi insemnat „corectitudine politica”. Ai in prima fraza, daca citesti articolul, exprimarea sugerata de tine.

  • E scris pe fuga, sa zica „ca si ei…”. Asa i-au doborat pe aia prima data, asa vor sa ii doboare din nou, daca or fi atat de prosti.

  • @ Burzum Corect. political correctness. Mea culpa.

 3. ” iubire – care numai este un sentiment de dragoste fata de o persoana de sex opus, ci fata de o persoana.”

  Aici nu sunt de acord, exista si iubire platonica, iubirea aproapelui (si fata de proprii copii), iubire de sine si iubire fata de Dumnezeu/zeu.

 4. „Aplicarea excesiva a PC, a adus Europa in actuala situatie, valuri de imigranti si atentate peste atentate.”

  Primirea imigrantilor nu are legatura cu PC ci cu o nevoie economica, iar atentatele, mai ales primele, nu au legatura cu imigrantii ci cu cetateni nascuti si crescuti in UE, chiar daca parintii sau bunicii lor au sosit din alte parti.
  Se mai face o confuzie intre imigranti si refugiati…
  Legat de adapostirea refugiatilor, a celor in nevoie, care fug de razboi si alte calamitati, asta este in primul rand o atitudine crestina:
  http://www.sconews.co.uk/news/45710/pray-for-those-who-seek-refuge-far-from-their-native-lands-who-seek-a-home-where-they-can-live-without-fear-pope-says/

  • o fi asa bre dar nu shimba faptul ca marea majoritate a lor nu au de lucru din 1.2 milioane in germania numai sub 40 de mii au fost angajati
   da poate unele atentate nu au legatura cu imigrantii dar multe violuri furturi omoruri au legatura
   https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1_rNT3k2ZXB-f9z-2nSFMIBQKXCs&ll=50.4467080662778%2C20.636713820996192&z=5
   aia poate sunt nascuti in UE dar fac parte din europa cand tu vorbesti araba perfect si franceza stramb traind totata viata in franta esti francez?

   • Ce am vrut sa subliniez este ca problemele trebuie putin separate, altfel facand confuzii si incercand sa aplicam solutii la gramada, nu va iesi nimic bun.
    1. Legat de angajari, majoritatea au retineri sa angajeze imigranti proaspat sositi, care nu cunosc limba locala sau o vorbesc la nivel incepator. La asta se adauga echivalarea unor eventuale studii, recunoasterea unor diplome + cursuri suplimentare de incadrare/aducere la nivel.
    2. Cand ai timp si o freci, pentru ca statul care te-a primit nu te tine ocupat cu calificari/studii, incadrare macar partiala intr-o activitate, atunci violurile, furturile si alte infractiuni cresc, statistic vorbind. Uitat-te la gheto-urile din statele occidentale, unde gradul de educatie si ocupare al populatiei este redus… infractiunile sunt ceva obisnuit.
    3. Intrebarea este de ce modelul de cultura si civilizatie european nu a reusit sa fie adoptat de cei crescuti de mici in tarile respective?

    • Ideea e ca deja comunitatile de migranti incep sa isi construiasca mici enclave in interiorul oraselor unde fac ce faceau si in tarile de origine, doar ca acum primesc bani de la stat sa faca asta…
     Si la americani se intampla asta cu comunitatile de afro-americani. Au micile lor enclave „the hoods” unde se promoveaza cultura violentei de strada… adica esti smecher daca esti un golan dintr-o banda. La asta sunt expusi copiii de mici si modelul asta il urmeaza. E o bucla care nu poate fi sparta.
     Asa e si la noi cu comunitatile de tigani, unde copiii invata de mici ca e bine sa fii „mafiot” si ca doar fraierii muncesc. Tiganii de secole nu s-au integrat in societatea noastra. La fel si cu afro-americanii… Si tare cred ca la musulmani o sa fie si mai grav.

     Nu contest ca sunt si exceptii de membrii ai acestor minoritati care au ceva mai multi neuroni si isi depasesc conditia… dar majoritatea sunt la nivelul pe care l-am prezentat… Si asta e un fapt!

     • Asta pentru ca majoritatea statelor unde au sosit acesti migranti au inchis ochii cu deceniile si nu au facut o strategie coerenta, doar ca sa economiseasca niste fonduri. I-au izolat si lasat sa fiarba in suc propriu…
      Si la noi cu ai nostri minoritari a cam fost la fel. Eu am avut coleg de scoala, in generala, din etnia respectiva, care a ajuns sofer de tir… dar venea mama lui la scoala cand facea prostii si il certa ca-i face de rusine.

      Apoi cine vrea sa aibe astfel de vecini… e ca in bancul ala cu tiganul si romanul care sunt vecini si care se lauda cu ce au, si ies egali in toate, mai putin un lucru… ca unul n-are vecin tigan 🙂

      • Dar totusi mai e o chestie, de exemplu unele minoritati, cum ar fi cea armeana in Romania, s-au integrat perfect, in timp ce altele refuza orice fel de ajutor, ba chiar profita de bunatatea statului in unele cazuri (cei ce profita de ajutoarele sociale si toarna o droaie de copii care la randul lor vor face la fel)…
       Asta o sa fie o problema aproape imposibil de rezolvat pentru statul Roman… mai ales daca nu o rezolvam acum, pentru ca deja in 50 de ani tiganii vor fi majoritari si nu vreau sa par rasist, dar se vad duce tara dracu 🙂 Cum a fost in Africa de Sud, cum au ajuns africanii la butoane cum s-a dus tara in jos…

       PS: misto bancul 🙂

    • civilizatia europeana nu este promovata sau aparata in nici un fel lor (de catre europenii insasi) din potriva le este repetat ca este putreda si cladita pe suferita minoritatilor nu glumesc si din moment ce traiesc in cea ce este practic o colonie cu cultura lor de unde sa adopte cultura si veniti sute de mii milioane in un timp atat de scurt
     si la prima si doua problema nu ar exista daca nu ar fi avut stralucita ideie sa ia milioane de oamenii pe o perioada asa scurta cum sa angajezi tu 1.2 milioane cand in germania sunt cred ca 600 de mii de locuri de munca libere pe an plus ca mai sunt si populatia germana tot pe locurile alea de munca
     si unii pur si simplu refuza sa munceasca in schimb vor ajutoare

  • Imi place comentariul asta…..
   Am bantuit mult prin lume siuneori am alta viziune. Cea a lui Marius imi place.
   Poate nu devine un ziare….com, dar poate merge bagat la site un sistem de scoring, cu like-uri…….
   Respect pentru toata lumea, si cei cu pro…si cu contra…
   referitor la orice

  • @Marius Zgureanu

   Eu nu sunt de acord cu nevoia economica de forta de munca imigranta. Pentru asta exista automatizare, care va elimina 20-50% din slujbe in urmatorii ani, in functie de cui ii dai crezare http://www.limitstogrowth.org/articles/2016/12/28/the-social-contract-spotlights-automation-and-immigration/ Iar tarile care au inregistrat cel mai mare progres de sine statator (SUA, Anglia) aveau lipsuri constante de forta de munca care le-au impins catre eficientizare, automatizare si, de ce nu, salarii mai mari. Aducerea imigrantilor este risipa capitalului social al comunitatii mai largi si competitie neloiala fata de ai tai, care poate ar fi prins salarii mai mari si productivitate mai mare. Americanii stiu de ce. Asta daca muncesc – daca stau pe tanjala, tot de la aia productivi iau.

   Si in nici un caz nu sunt de acord cu nevoie de forta de munca de tipul celei pe care au adus-o programele de doi lei ale tarilor europene si SUA (versus Australia si Canada care sunt mai decente). Aceasta forta de munca presupune costuri sociale foarte mari, hazard moral printre politicieni (care isi fac bloc electoral) si instrainarea patrimoniului national si al habitatului geografic si cultural exclusiv al popriului tau (si sa zicem niste minoritati istorice ca na). Din aia 1,2 milioane de refugiati, numai 32.000 si-au gasit job, desi erau un grup in floarea varstei. Halal… Asta e de fapt problema – nu prea mai exista popoare asimilabile cu potential ridicat si spor natural ridicat pe care sa le atragi ca imigranti. Toti albii au TFR sub inlocuire, coreenii si japonezii scad dar o si duc bine, chinezii sunt multi dar nu vor fi niciodata ai tai http://www.economist.com/news/briefing/21710264-worlds-rising-superpower-has-particular-vision-ethnicity-and-nationhood-has etc.

   Daca vrei sa faci ca SUA si ca tarile din America de Sud odinioara, nu mai ai de unde, in afara de afrikanerii/burii aia oropsiti prin Africa de Sud. Sau de est-europeni, dar parca nu vroiam sa disparem de pe fata pamantului, si la asta s-ar ajunge cu TFR-ul nostru. Dar nimeni nu ii vrea pe buri (nici macar englezii, germanii sau olandezii din care se trag), din cauza corectitudinii politice – cat spor de virtute primesti de la salvarea lui varu-tau, mai ales din paradisul multiculti si colorat al Africii de Sud pe care tot Vestul l-a creat prin sanctiunile contra guvernului apartheid? I-am putea lua noi, daca tot vrea lumea imigranti, dar mi-e teama ca unii s-au salbaticit rau si n-o sa ii distingem cum trebuie de oropsitii care doar sunt murdari pe fata. Plus ca nu sunt de acord cu diluarea mostenirii sau puterii politice a copiilor nostri, introducand o alta masa culturala (decat daca nu cumva ii asimilezi complet, ceea ce ne-ar mai blonzi si pe noi … mmmmm Charlize).

   Cat despre refugiati, exista o limita si la obligatia crestina – nu scria ceva pe undeva sa nu iei painea de la gura copiilor tai ca e pacat? Platon spunea ca moralitatea impractica nu este morala. Adica sa iti ruinezi familia de dragul strainilor. Germanii ce au facut? Lucrurile puteau fi facute mai cu cap, cheltuind bani mai putini pe tabere de refugiati in MENA si respectand definitia refugiatului, ce naiba! Si, la un moment, confruntat cu nevoia de supravietuire, si valorile crestine ies pe geam si devii bestie. Asta sa vrea europenii pt copiii lor prin nechibzuinta de care dau dovada astazi? O lume in care populatia Africii explodeaza, in care e considerat rasist sa propui limitarea cresterii lor prin ceva mai drastic decat masuri voluntare(la nivel personal), iar situatia tarilor nu se amelioreaza, va produce multi refugiati stas. Si definitia refugiatului s-a tot schimbat. Lasa migrantii, unde vezi abuzul total – uita-te la felul in care americanii s-au jucat cu programul lor de refugiu ca sa tina oameni care fug de uraganul din Salvador de acum 15 ani, sau de cutremurul din Haiti, de gastile violente din Guatemala sau de sotii care isi bat sotiile (nu glumesc) https://en.wikipedia.org/wiki/Temporary_protected_status

 5. O formă perversă de cenzură, aia e „corectitudinea pulitică”.

 6. Se poate vedea cine a avut o postare pe aceeasi cu cateva zile inainte si cine a avut sute de articole impotriva de un an-doi incoace. N-ati zis voi ca combateti PC-ul ca sa il sprijiniti pe Trump? Acum il tradati pe Trump?
  De fapt, adevarul e mault mai simpul: voi nu luati partea cuiva, ci doar creati conflicte, pentru ca stiti sa faceti profit doar din conflicte si falimente.

  • La cine te referi in mod explicit?!

  • Goelette, bati campii cu gratie! 🙂

   Ideea este ca prea mult PC a generat o lehamite care a facut posibila aparitia pe scena politica si la nivel de decizie a unor oportunisti de doi lei.
   Vezi situatia interbelica, cand somajul si reglari de conturi in urma WWI au facut posibile ascensiunea unui Hitler, Mussolini, Stalin, etc…

   • Ceea ce nu se mai subliniaza astazi foarte des este masura in care Weimarul semana, dpdv cultural, cu ce avem astazi – o decadere a moravurilor publice, limitari drastice ale libertatii de exprimare a oprobriului si dezacordului si o lehamite din ce in ce mai mare fata de toti si toate. Si atunci au venit in scena „oamenii actiuni” care au promis schimbari decisive.

    Facand abstractie de „furoarea” de mai tarziu, mi se pare cu mult mai tragica situatia azi. Weimarul macar era in pioneze dpdv economic. Astazi, daca nu o luau anumite elemente razna si nu infectau restul spatiului public, viata europenilor ar fi fost chiar buna – dezvoltati, bogati, libertate personala, evoluati catre a fi mai pasnici si obedienti fata de lege (ceea ce ii termina acum) etc. Problemele si dezechilibrele economice se rezolvau ele pana la urma. Dar macar isi aveau tara, cultura si solidaritatea. Dar li s-a urat cu binele.

 7. In primul rând definitia in limba română a corectitudinii politice este teoria conform careia poti sa apuci căcătul de partea lui curată

  In al doilea rând Kaiser Klaus nu a prea zis nimic fiindca mnealui mai este cunoscut ca si Marele Mut si acuzat ca limba care o vorbeste cel mai fluent este Holtzschprahe (cestia cu Holtz am gasit-o pe Rumania Miliary cum tot aici am citit prima data glumita cu scoala progresista)

  In al treilea rând domnule Leoveanu dvoastra citati incorect . Comentariile cu Stefab cel Mare au inceput de la un primar PSD … insa minus CTP (iseist din aria principala) nu am gasit comneatriu ca NU se rasuceste . Asta daca dvoastra nu il considerati si pe Ilescu printre „celebri formatori de opinie!” „Ce are Stefan cel Mare cu Shhaideh? Domnul Dragnea o cunoaste, au lucrat direct, a fost ministru, este o femeie cu prestanta si cu experienta este optiunea lor, isi asuma raspunderea pentru propunerea pe care o fac.” Din cate vedeti nici urma de corectitudine politica ci un adnc pragmatism : au lucrat direct, are prestanta , are experienta … Acumintre boi credeti ca Deagbnea ar fi putut pripune pe MRU?!

  Insa va vaz pe dvoastra atins de corecttudine cand va plangeti de exemogobie ptr ca s-au folosit prenumele de Juluein si Klaus . In definitiv daca scriu Jiji a tipat ca se rasucesc vouivozii in morminte stiti f bine cine este celebrul personaj … la fel daca se scrie Ilici . In gnl asta se numeste notorietate nu xebofobie.

  Dar, fiti linistit s-a bifat : ala ales ptr ca era neamt si luteran a respins pe Sevil ca era femeie, turcoaica si de religie musulmana!

  A si sa nu uit : domnule la musulmani nu sunt nasi de cununie!!! Da ce emporta ca cadn este viorba sa prijinim guvernu de „tehnocrati”
  Manualul de Istorie de clasa IV-a al editurii Corint (autori: Bogdan Teodorescu și Corina Andrei), aprobat printr-un ordin al ministrului Educaţiei din octombrie 2016, îi învaţă pe elevi, la pagina 27, prin harta „popoarelor de azi“, că dincolo de Prut există doar poporul rus.

  Nici Basarabia, nici Ucraina nu sunt trecute pe această hartă, toată zona de la Nord-Est de România fiind locuită exclusiv de ruși, potrivit autorilor de la Corint. „
  http://www.stiripesurse.ro/romania–sub-drapel-secuiesc-in-manualul-de-istorie–raspunsul-socant-al-ministerului-educatiei_1171888.html
  „Onoarea” de a semna zisul ordin de apobare a manulului revine lui Mircea Dumitru (n. 14 iulie 1960) este un filozof român, profesor de logică la Facultatea de Filozofie și rector (din 2011) la Universitatea din București. Este membru corespondent al Academiei Române (din 2014) (wiki)Tehnocrat ce @@@@ @@-si! (daca era plontoner se temeau subordonatii sa il puna sa semneze asa ceva … )

  • Indrugi ca sa nu taci. Adica prostii. Dragnea al tau s-a speriat de revolta poporului psd . Nu are legatura cu presul. A dat-o pe aia cu suspendarea ca sa-si spele obrazul . Daca alegatorii nu erau turbati de furie ,il suspenda pe neamt. Nu mai comenta orice in favoarea lui Dragnea ,ca te faci de ras.

   • Ma ce de specialisti in poporul psd au aparut…. toti perdantii alegrilor stiu precis ce vrea „popoarul” psd …
    PAi daca este pe asa atunci Marele Mut a facut o greseala catastrofala neacceptand pe Sevil Shhaideh. Tbreuia sa o „binecuvanteze” si sa astepte nitel „revolta poporului psd ” care ar fi daramat guvernu si ar fi bagat in r@@@t PSD ul . Norocu’ lu’ Dragnea ca Kaiser Klaus nu are alta grija decat salvarea PSD de furia elctoratului psdist …

    Apropos cat de tampit il crezi pe Iohannis?

  • „Insa va vaz pe dvoastra atins de corecttudine cand va plangeti de exemogobie ptr ca s-au folosit prenumele de Juluein si Klaus .”
   Presupun că vă referiţi la numele Julien şi Klaus, pe baza cărora PSD şi-a făcut campanie. Ştiţi la ce mă refer, „România doar pentru români, ăla e străin, etc”. Mie personal cel puţin, mi se pare o mare neobrăzare să spui de cineva că nu-i român că nu-l cheamă Ghiţă, să-ţi faci campanie pe ideea asta, iar după ce eşti votat pentru că ai afirmat aşa ceva, să propui un ministru pe care-l cheamă John (nume luate la întâmplare, dar se pot înlocui cu Julien şi Sevil).
   Şi dacă tot vorbim de campania PSD, cum rămâne cu cei care nu-s oameni pentru că n-au copii? Kaiser Klaus a fost atacat din toate poziţiile pentru că n-are copii, iar PSD se bazează pe familie, etc. Badea Grindeanu are copii?
   Adică nah, înţeleg, atacăm pe cineva, dar măcar să nu folosim aceleaşi chestii pe care i le-am reproşat ăluia, că acum ne folosesc nouă…

   • In definitiv daca scriu Jiji a tipat ca se rasucesc vouivozii in morminte stiti f bine cine este celebrul personaj … la fel daca se scrie Ilici . In gnl asta se numeste notorietate nu xebofobie.
    Stiui cine-i unicu Gigi?!

 8. Corectitudinea politica este un cancer! 🙂 Si sta la baza cancerului mai mare numit „progresism”/”neo-marxism”/”neo-liberalism”… Ce e „doctrina” asta? Pai este:
  O „doctrina” care are la baza promovarea minoritatilor, in detrimentul majoritatii.
  O „doctrina” care promoveaza rasismul fata de rasa alba majoritara, spunand ca nu poti fi rasist fata de un alb.
  O „doctrina” care promoveaza transformarea societatii moderna intr-o societate de victime care au nevoie de „safe spaces” pentru ca „cuvintele doare” 🙂 .
  O „doctrina” care promoveaza feminizarea barbatilor (din aia cu blugi mulati de homosexual care fac atacuri de panica cand aud cuvantul „nigger” si care pretind ca au facut PTSD pentru ca au auzit focuri de artificii).
  O „doctrina” care vrea sa te faca sa te simti vinovat pentru ca esti un barbat, alb, crestin. De ce? Pentru ca in viziunea lor tu esti raul absolut.
  O „doctrina” care promoveaza globalizarea si amestecarea raselor, importul „religiei pacii”.
  O „doctrina” care ignora violul daca violatorul nu este un barbat alb, pentru ca daca ar zice ca un minoritar a comis un viol atunci ar instiga la ura.
  O „doctrina” care promoveaza homosexualitatea, si restul comportamentelor degenerate din aceasta categorie (de exemplu aia care spun ca exista mai mult de doua sexe 🙂 🙂 🙂 si carora eu le spun ca exista doua sexe iar restul sunt boli mintale 🙂 🙂 ).
  Si lista poate sa continue…
  Si intr-adevar aceasta idiotenie o sa duca la trezirea majoritatii si la renasterea nationalismului (America, Anglia, Polonia, Franta etc.).
  Singurul lucru care mai ramane de trasat este ce forma o sa ia noua miscare nationalista globala… Si sa asteptam sa vedem cum se sinucid acei „special snowflakes” cand vad cum o sa se umple europa de partide nationaliste.
  In Romania mai avem de asteptat vreo 2-3 ani pana sa avem un partid nationalist care sa conteze… dar vine si timpul ala 🙂

  • liberalismul a fost deturnat aproape complet de socialisti. astazi e mai mult de stanga decat de dreapta

   • Exact. Conceptia actuala de liberalism este foarte diferita de cea originala.
    Pacat ca acest cancer nu are un nume generalizat in toate tarile si fiecare se numeste cum vrea, desi reprezinta acelasi lucru si apara aceleasi interese.

   • Liberalismul din conceptia noastra a fost de la bun inceput de stanga. La Adunarea Nationala dupa 1789, dupa Rev. Franceza, cei care stateau in dreapta erau cu biserica, aristocratia si traditia. De bine sau de rau. Ca ne-am format noi alti conservatori din radicalii de ieri e altceva. Pana la urma, si loiberalismul asta de sistem economic (la care ader, personal) este un detaliu pe langa importanta monumentala a adevaratei decizii politice – pro-natiune sau anti-natiune? Sau, mai bine zis, pro-particularismul local sau pro-universalism.

    Cea mai ok sinteza era cu liberal-conservatorii incepand cu Burke si terminand cu centristii germani care au fost distrusi de elemente subversive in zilele noastre https://en.wikipedia.org/wiki/Liberal_conservatism

    Adica tii cu natiunea, volkul, istoria etc, nu inviti lumea a treia la tine decat ca sa ii trimiti mai invatati acasa, dar nu o iei nici razna sa iei gatul la untermenschen si ramai deschis catre noutati sociale si economice, in limitele bunului simt. Dar bunul simt trebuie sa se invete, pentru ca depinde de circumstante culturale anume, iar dreapta economica a abandonat scolile stangii sociale pt ca ce nevoie au de mintile tineretului cand primesc mana libera sa faca free trade si corporatisme? Asta cel putin a fost in SUA.

  • @vioniribu
   Teoria e buna pana cand dai de un alb cre(s)tin nationalist si incepe sa-ti insulte neamul si tara. Daca incerci sa-l iei cu ratiunea si sa-i explici ca nu trebuie sa generalizeze comportatementul unor infractori ca fiind definitoriu pentru o intreaga natiune iti va spune sa nu-l iei cu corectitudine politica din asta ca el e marele alb si CP nu merge cu el si stie el mai bine ce neam de …. sunt romanii si traiasca prietenia intre Occident si Putler, salvatorul rasei, religiei si g**azelor.

   • @Analistul Bre, in occident romanii sunt injurati si facuti infractori din cauza asocierii cu tiganii (din nou, nu toti tiganii sunt hoti etc. dar majoritatea sunt crescuti in aceasta cultura si o accepta ca fiind ok).
    Solutia? Stai in tara.
    Daca nu exista aderarea la UE acum aveam o tara de vreo 23-24 de milioane de oameni si nu se mai discuta de declin demografic si nu mai aveam imaginea de hoti in tarile occidentale.
    Vorba aia… „fiecare la casa lui” si „fiecare cu interesele lui”, valabil si pentru natiuni si popoare. Fiecare popor sa stea in tara lui si sa rezolvele problemele tarii dupa cum poate… daca nu poate… fiecare pasare piere pe limba ei.

    • @vioniribu
     Daca marele alb cre(s)tin nationalist s-ar limita la a injura infractorii sau cel mult toti imigrantii romani de la el din tara (tot o generalizare dar totusi nu la intregul popor), nu ar fi altceva?
     Problema e ca marele alb nu vrea sa se incurce in detalii care ii obosesc creierasul. Si e insetat dupa generalizari.
     Fiecare popor in tara lui nu e o solutie realista. Chiar si daca s-ar putea asa ceva tot ar exista turisti, reporteri. Toate taberele alea care au migrat la ei ar fi aici iar ei ar veni sa faca reportaje. Sau ar povesti/posta ce au vazut/filmat in Romania ca turisti. Iar problema generalizarii ar ramane.

     • @Analistul
      Turistii sunt ok, doar nu vrei sa inchidem granitele definitiv 🙂
      Ideea este ca nu ar trebui sa mai existe migratii in masa in secolul XXI.
      Cat despre interactiunile dintre popoare: acestea sa se rezume la comert, relatii diplomatice, aliante tip NATO etc.
      Nu cu supra-state gen UE. Nu cu comisii care ingenunchiaza dezvolatrea unor tari de frica crearii unei competitii reale. Nu cu multinationale care sa distruga afacerile autohtone si nu cu sclavagism modern.
      Cat despre generalizari… sincer acum, stereotipurile exista cu un anumit motiv. Problema apare cand unei natiuni i se atribuie stereotipurile alteia din cauza ca niste politruci la ordinul primit din afara au trasnformat peste seara tiganii in romi.

      • @vioniribu
       Dar nu trebuie sa mai existe nici generalizari in masa in secolul XXI.
       Cum crezi ca o sa fie cand turistii straini vor fi atacati de infractori, vor filma zone insalubre sau vor fi tepuiti? Sau cand romanii vor incarca imagini pe net? Sau presa straina va face reportaje? Pot sa fie 0 romani in afara granitelor, generalizarile pot continua.
       De-asta niste CP dozat cum trebuie nu strica. Pentru ca setea marelui alb cre(s)tin nationalist de a fi arogant cu alte popoare si a generaliza e nemasurata, iar educatia e uneori precara. Asa ca trebuie bagat niste CP „intravenos”.

       • @Analistul Scuze ca iti zic, dar te contrezi cu mine fara motiv 🙂
        Nu am zis ca generalizarile sunt ok, dar exista cu un motiv.
        Ce ma deranjeaza este cand romanilor li se pun in spinare nedreptatile facute de tigani si faptul ca in viziunea occidentala roman=tigan din cauza magriei cu „etnia roma”.
        Si apropo de generalizare. Zici ca nu e ok generalizarea dar tu tocmai jignesti cateva milioane de oameni spuand „cre(s)tin”… adica toti crestinii sunt cretini pentru ca asa considera @Analistul din carpati, martor al corectitudinii politice 🙂 🙂 🙂
        Cei care predica corectitudinea politica sunt de fapt doar niste frustrati ipocriti 🙂

        • @vioniribu
         Unde am zis ca crestinii sunt cretini? Am vorbit de „marele alb cre(s)tin nationalist”.

         Ironia era la adresa acestui tip de cetatean occidental (dar nu numai) in general slab educat dar foarte arogant, mare expert la generalizari si insulte la adresa altor popoare si tari, al carui crestinism declarat e superficial (de fapt e mai mult anti-islam decat crestinism pentru ca el oricum nu e practicant) si care are o obsesie cu culoarea pielii si frica de coloratii care vor deveni majoritari dar care n-are copii sau daca are e cel mult unu, care isi abandoneaza batranii la azil sa-i ingrijeasca imigrantii inferiori etc etc etc

         Ca sa rezum, parerea mea e ca excesele strica. Daca CP a devenit prea multa sau prost inteleasa, sa fie readusa la echilibru. Dar nu eliminata complet. E nevoie si de ceva CP.

         • @Analistul mea culpa daca am presupus gresit ca faci o generalizare asupra tuturor crestinilor.
          Cat despre CP… ce zici tu, CP in doze mici, se numeste bun simt si vine dintr-o educatie corecta, nu propagandistica.

         • Momentan, nationalistii tuturor popoarelor care se vad amenintate sau inundate trebuie sa fie macar intr-o alianta de convenienta impotriva elementelor pro-globalizare, pro-universalism si pro-egalizarea lumii intru cel mai mic numitor comun. Din pacate, divide et impera este foarte usor cu ei. Am vazut, totusi, ca exista miscari – Pegida s-a raspandit pana sa faca fas, exista din ce in ce mai multe conferinte europene pe teme nationaliste in care reusesc sa se concentreze asupra inamicilor adevarati etc.

 9. PC e doar o forma moderna de cenzura folosita de stanga ca sa manipuleze si sa controleze dezbaterile. asa au castigat razboiul cultural in vest prin cenzura.

 10. PC este o forma elaborata prin care majoritatea este ingradita de politruci cu ajutorul a tot felul de „minoritati” inventate.

  Asta-i tot!

  • E naspa ca deja membrii ai majoritatii incep sa regrete ca sunt majoritari si imbratiseaza aceasta doctrina…

 11. http://www.cunoastelumea.ro/aceasta-este-germania-lui-merkel-scene-incredibile-de-violenta-ale-musulmanilor-impotriva-germanilor-nativi-si-uneori-fac-asta-doar-sa-se-distreze/

  cam asta e situatia acum in Germania. Evident ca e folosita ca propaganda de rusi, dar asta nu o face mai putin adevarata. sper sa nu ajungem in cativa ani in aceasi situatie

 12. Într-un singur manual dintre cele opt consultate de noi scrie, probabil din greşeală că la ,,27 martie 1918 a avut loc Unirea Basarabiei cu România”. În niciun manual dintre cele pe care le-am consultat nu scrie de ce i s-a întâmplat Moldovei în 1812. Istoria este ciuntită fără milă”
  Citeste mai mult: adev.ro/oj5n0u
  Parca [prin 1970 ami indrznerau sa bage o fraza de 3 randuri

 13. Chestia asta cu politically correct o să fie lucrul care o să destrame toată civilizația apuseană.
  De ce? S-a făcut un talmeș-balmeș în numele nondiscriminării.
  Cazul homosexualilor. Cea mai importantă minoritate.
  Fiziologie. Funcționarea normală a organismului. Tot ceea ce nu este fiziologie, intră în definiția fizio-patologică sau patologică, funcționarea anormală a unui organism. Noi suntem programați să ne înmulțim. Asta înseamnă fiziologie. Pentru asta există sexe și sentimente: iubire, ură, gelozie, compasiune, spirit de sacrificiu….
  Cauza? Necunoașterea funcționării creierului. Pentru homosexuali, s-au facut zeci, sute de studii, în care erau evidențiate zone cerebrale cu o funcționare mult mai accentuată, alte zone cu o funcționare mai scăzută. În numele lui politically correct, și din cauza faptului că nu se cunosc mecanismele de funcționare ale creierului, s-a încercat și în mare parte s-a reușit să se imprime ideea că toate aceste hiper sau hipofuncții de organ se încadrează în fiziologic și nu în patologic. Slavă domnului că nu se încearcă încă cu pedofilii, necrofilii, zoofilii, gerontofilii și alții cu activități intense în anumite zone cerebrale.
  Cazul islamofobiei.
  Islamul nu a reușit încă să iasă cu totul din evul mediu. Nu cred că budiștii îndeamnă la pogrom în numele religiei. Nu văd preoți budiști să facă asta. Nu văd nici confucianiști să faca asta. Și în ultima vreme, de câteva sute de ani nu mai văd nici creștini îndemnați de preoți care să facă asta.Un om simplu, mai puțin educat, mai puțin erudit, când vede că sunt mii de oameni executați în numele unei religii, când văd ayatolahi și muftii și cum s-or mai chema formatorii de opinii religioase islamice, că îndeamnă la ucis creștini, o să voteze cu Trump care a spus clar: ”i will bomb the shit out of them”.
  De ce legea discriminării în UE sau SUA, e o varză?? Pentru că amestecă percepțiile. Percepțiile sunt comune. Sunt exprimate prin sentimente umane. Cauza este diferită.
  Și când lucrurile sunt greșit făcute, omul se refugiază în varianta Le Penn, Trump, whatever.
  Cred că occidentul, dacă va mai dori să supraviețuiască în această formă, va trebui să se pună la o masă și să decidă în mod foarte pragmatic ce e fiziologic și ce e patologic, ce e politically correct și ce nu. Alfel, vom ajunge în xx ani să legalizăm pedofilia, să plecăm de pe proprietatea nostră că ești minoritar (prin proprietate a se înțelege casă, regiune, țară…) și că din compasiune și în urma unor legi strâmbe nu mai ai niciun cuvânt de spus.

 14. scranteli leftist-progresiste care urmaresc mentinerea unei culpe continue pe majoritate .este o lupta adrepturilor civile cazuta in extrema.

 15. „deviatiile” sexuale sunt ceva absolut normal.ba chiar au avut un rol fundamental in formarea speciei umane.chiar daca nu au scopul strict al reproducerii,ele ofera importante beneficii in evolutia unei specii.produc fiinte mai inteligente si mai creative .

    • pe de alta parte normalitatea este un termen destul de vag,depinde din ce parte a baricadei privesti.cine stabileste normalitatea sau deviatiile?

     • Manualul de biologie in general…

      • aș..
       asta invatau si vechii greci ,romani,persi,etc. si asta nu-i oprea sa pofteasca la relatii „anormale”

       • Pai cum era faza ca umanitatea a mai avansat ceva sute de ani de atunci?

        • tehnologic da.

         • Si moral si intelectual trebuie sa ramanem la nivelul ala unde homosexualitatea e ok?

          • a fost ,este și va fi o parte componenta a societații in care traim.
           ca si coruptia nu va disparea niciodata iar scoaterea in afara legii asa cum doresti tu ne va duce in timpuri abstracte decat antichitatea.

          • Unde am zis de scoatere in afara legii? Am zis de tratare…

          • si cine a certificat ca homosexuslitatea este o boala ca sa aiba nevoie de tratament?

          • Pana in anii 70-80 era clasificata ca boala, cum a zis un coleg aici pe blog. Dupa care s-a trecut la normalizarea in fata opiniei publice a acestui comportament deviant.
           Exista studii foarte clare care arata ca in creierul homosexualilor activitatea este diferita de cea a unui creier normal (de aici si ideea lui Mike Pence de a folosi tratament cu socuri electrice 🙂 ).
           Nu poti sa accepti aceste fapte doar daca esti rau intentionat si nu vrei sa le accepti.

          • pai am evoluat de atunci ,tu ai scris asta aici cand vorbeam de antichitate…daca aplic acelasi rationament.iar orice boala este recunoscuta la onu si de organizatia mondiala de sanatate si poate aparea in codul muncii.
           orice boala are profilaxie si tratament.studiile de care amintesti sunt pe speța lui bivolaru si mudava.
           republicanii s-au ars cu sida sub regan ,nu vor mai repeta greseala.
           bataia lor este in excesele democratilor cu acesta comunitate si fortarea unor legi ce sfideaza chiar ecgalitatea in drepturi.

          • @psycho Ar fi trebuit sa evoluam, dar sunt unii ca tine si restul care nu vor sa evoluam si continua in comportamentul asta de a incuraja niste lucruri care nu isi au rolul intr-o societate normala.
           Si vezi ca ce facea bivolaru e mai apropiat de ce fac homosexualii aia decat de ce spun eu 🙂
           Ca nu a pare la onu… pai normal ca nu apare, ca nu ar fi corect politic 🙂 🙂 🙂 Despre ce vorbim?

          • esti pe alta falie dimensionala,eu scriu una tu distorsionezi cum vrei.

          • @psycho Nope, tu rastalmacesti cuvintele si o intorci ca la ploiesti si nu iti convine cand nu mai ai ce sa rastalmacesti 🙂
           O dai dintr-un subiect in altul in speranta ca ne prinzi pe undeva.

          • ai probleme cu persoana intai la plural.esti cumva delegat lider si formator de opinie aici?

          • @psycho Bre, daca pastrezi atitudinea asta de domnisoara ofuscata eu nu iti mai raspund. Adica e penibil. Inainte mai aduceai un argument ceva, acum doar ataci la persoana si deja facem offtopic prea mult. Te invit pe la alte postari unde ma prinzi sa imi dai la ficati 🙂
           Dar aici deja facem spam 🙂

          • bine,tu ai si cu a treia la plural dar in lupta de clasa se accepta demonizarea si inveninarea la comun.

          • raspund cu aceiasi moneda,nu te plange draga.

          • Ce? 🙂

       • @ psycho

        Oamenii vor pofti mereu, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa existe o oranduire sociala care sa tina cont de nevoile societatii si de mentinerea conduitei morale a poporului. Atat grecii, cat si romanii, au ajuns treptat sa tolereze aceste lucruri, cand deja ajunsesera decadenti. Romanii aveau si legi care condamnau homosexualii la moarte, iar un roman de moda veche si cu functii inalte, Q. Fabius Maximus Servilianus, si-a omorat propriul fiu in 125 i.Hr. pt homosexualitate. Deja, autoritatea paterna scazuse, insa el era „a classic”. Inclusiv mai tarziu, se facea distinctie intre a i-o trage unuia homosexual pentru un rol de dominanta sociala, si a fi cel care primeste. Cel care primea era universal detestat si desconsiderat, si avem exemple de injuraturi si imprecatii din vremea respectiva care fac apel la homosexualitatea pentru injurii. Nimeni nu iti doreste sa faci sex cu Heidi Klum ca sa te injure, dar cu sotul ei negru merge.

        Pana la urma, mi-e indiferent fenomenul. A fost si va fi mereu cu noi. Dar cuvantul toleranta nu a avut intotdeauna conotatiile pozitive de azi. A tolera ceva insemna sa suporti ceva neplacut, sa faci un efort catre suportarea prezentei cuiva sau a unui comportament. In relatiile interpersonale, inca se mai foloseste cu acest sens. Mie mi-e foarte teama de celelalte efecte ale bolii pentru care normalizarea homosexualitatii si abuzul copiilor inca din scoala cu pescuitul dupa homosexuali (sau dupa copii care vor atentie) sunt doar simptome. Ma refer la post-modernismul care respinge toate valorile si modelele trecutului ca fiind neaplicabile astazi, care refuza sa accepte complementaritatea naturala a sexelor in favoarea impunerii unei egalitati care face toate partile nefericite, care refuza ideea inegalitatii naturale intre oameni si grupuri, care practica relativismul cultural (eroii lor sunt mai importanti decat ai nostri), care comodifica ideea relatiilor sexuale si a relatiilor inter-umane si care, in cele din urma, a dus si la divortarea cautarii partenerului sexual de cautarea partenerului procreativ si a inceput sa vada copiii drept o povara nu doar economica (ceea ce cam sunt, desi mai bine sunt vazuti ca o investitie in posteritate si in satisfactiile batranetii), ci inclusiv o povara pt un lifestyle dezirabil. Atunci s-a rupt firul – cand omul implinit nu mai era cel cu 3-4 copii bine crescuti si frumosi (astazi, o familie mare sugereaza saracie si lipsa de educatie), ci omul care a cheltuit, f*t*t si petrecut ca si cum nu ar exista ziua de maine si ar fi mereu tanar. O tendinta dizgratioasa la barbati, dar fatala pentru femei, care au un ceas biologic mai sever. Si de-aia nu vom avea noi copii nici cand vom avea salariile francezilor, pt ca deja avem moravurile lor, cu mici exceptii. Pana nu reversam aceste patologii culturale, ca sa ne bucuram de prosperitate, bogatie si, de ce nu, toleranta fara sa ne temem pt stingerea poporului nostru, ne va fi dat sa picam, mai devreme sau mai tarziu, inapoi in mocirla. Sau sa pierim pur si simplu.

     • @Psyho. In acest caz natura defineste normalitatea. Si bunul simt.

  • Au trecut sarbatorile si s-au deschis farmaciile. Da o fuga si refa-ti stocul de medicamente.

  • deviatii pot insemna inseamna si pedfilie,necrofilie,zoofilie.
   trebuie clarificata diferenta,te rog.

  • @eva. Ce intelegi tu prin deviatie sexuala?!

   • ideea mea e ca nu exista „deviatii” sexuale,cuvant care sugereaza ca deviatia ar fi un lucru rau. problema nu e cu „deviatii” ,ci cu „oamenii normali” care au prejudecati inoculate cu privire la sex. ei vad activitatea sexuala ca fiind ceva rau. evident,nici „oamenii normali” nu se pot decide cu privire la ce e „normal” si ce e „deviant”.pentru unii masturbarea e rea,pentru altii e normala.pentru unii sexul oral e o abominatie,pentru altii e ceva normal.
    sunteti victime ideologice ale unor dictatori din antichitate ,care au impus legi slugilor pentru a tine societatea cat mai supusa.dictatorul hammurabi a pedepsit adulterul pentru ca slugile sa fie obsedate de munca campului si platitul taxelor catre rege,nu de alergatul dupa femei .a pedepsit homosexualitatea si zoofilia pentru ca homosexualii si zoofilii nu produceau soldati(carne de tun) pentru raboaiele purtate de imperiu.in schimb pedofilia a fost laudata in toate timpurile si locurile,pana acum 100ani, pentru ca era nevoie de soldati si forta de munca cat mai devreme posibil.

  • Da eva, deviațiile sexuale, a avut un rol fundamental în evoluție. Pe de altă parte, cancerul e privit tot ca o formă de evoluție. De fapt ambele, sunt clasificate ca și deviații genetice. Înainte se numea rac. Pe la țară, prin anumite zone, primește aceeași denumire.
   Acum am și eu o întrebare:
   De ce lupți împotriva cancerului? Pentru că nu ai răspuns de ce un copil, o mamă, o bunică, un soț trebuie să aibă ”soarta asta”. Ai în schimb o malformație a unei fiziologii. Poți s-o tai fizic, chirurgical, poți să încerci s-o inhibibi la nivel de dezvoltare celulară, poți măcar să încerci.
   De ce nu lupți pentru homosexuali? pedofili? pentru zoofili?
   Pentru că nu știi cum. Pentru că nu poți nimic.
   Și dacă nu știi cum să lupți, clasifici aberant deviațiile sexuale drept normale, unele le stabilești ca fiind legale, altele nu.
   Și dacă la următoarele parade ale diversității, vei vedea în urma travestiților și homesexualilor, vreo 5-6 inși, cu câte un cocoș, 2 rațe, o bibilică și o potârniche înfiptă la mijloc, după caz, iar niște fete camuflate întinse pe o platformă cu niște căței lingând lapte, și în plus, la urma urmei vreo 3 ”voinici” îmbrăcați în piele, curtând o vacă și 2 oi, veți spune că asta e calea….
   Singura certitudine pe care o am, e că voi lupta, cu ce arme există, pentru fiziologie.

   • aceste deviatii sexuale nu produc nici un rau altora.din contra,ele pot produce mult bine si fericire.
    maidanezul e fericit sa casune pe baba cutofila si mare iubitoare de maidanezi .nu consider ca e ceva rau daca un necrofil imi foloseste cadavrul,pentru ca sunt mort si lezarea demnitatii mele e chiar ultima mea grija.
    singurele deviatii sexuale periculoase sunt cele derivate din psihopatie si anume acei oameni care nu pot simti satisfactie sexuala decat daca tortureaza sau ucid pe cineva(cum a fost cazul ramaru la noi).

 16. A .. ca ati ajuns la homosexuali.
  Ma rog religiile monoteiste ii destesta insa este ceva care in gnl scapa obaservatiei comune.
  Au fost (si mai sunt zone) in care homosexualitatea este permisa. Mai rau .. zone care chiar au „codificat” homosexualitatea- Creta minoica, Grecia antica inainte cuceririi romane..
  Romanii erau f toleranti (desi in gnl dispretiau pe pasivi)… Amintesc doar de reputatia lui Caius Iulius Caesar zis si „desfrantul chel” despre care chiar si soldatii sai credinciosi ranjeau zicand ca era barbatul tuturor femeilor si femeia tuturor barbatilor ….
  In Japonia homosexulaitatea era/este tolerata…
  INSA nici in cele mai tolerante societati nu au existat casatorii homosexuale! Nici in societatile poliandrice (adica o femeie tine 3-7 barbati au invers), nici in cele care tolerau o oaresce devalmasie (adica casatorii multiple), nici cele care acceptau incestul frate-sora nu erau tolerate casatoriile persoanelor de acelasi sex!

  Insa acum unii sar peste cal si cer ce societatea umana nu a permis niciodata casatoria homosexaula.
  De fapt erau 2 interdictii absolute – relatia intre ascendeti si descendenti si casatoria homosexuala.

  • Imparatul Heliogabalus a provocat un scandal cand s-a casatorit cu sclavul lui dupa ritul romanilor. A fost vazut drept mare insulta. Asa este, romanii au devenit mai toleranti atata timp cat iti indeplineai rolul social de a fi pater familias si a face cetateni noi si a respecta traditiile.

   Dar si ei au evoluat catre toleranta. Am scris mai sus lui psycho ca „Romanii aveau si legi care condamnau homosexualii la moarte, iar un roman de moda veche si cu functii inalte, Q. Fabius Maximus Servilianus, si-a omorat propriul fiu in 125 i.Hr. pt homosexualitate. Deja, autoritatea paterna scazuse, insa el era „a classic”. ”

   In vremuri cu mai putina corectitudine politica, se banuia ca romanii ar fi luat acest gust pentru decadenta de la greci, laolalta cu toate celelalte manii culturale grecesti care au ajuns in Roma (romanii i-au cucerit militar si grecii cultural). Si otomanii vorbeau despre amorul grecesc. Ar mai exista o filiera pt decaderea moravurilor romane – fluxul de sclavi orientali pe masura ce Roma faurea legaturi comerciale si, mai tarziu, de cucerire imperiala, cu alte teritorii.

   Oricum, catre perioada de decadenta imperiala, istoricii romani au notat o scadere a natalitatii (existau mijloace contraceptive imperfecte si medicamente pt avorturi), un spor al numarului de sclavi si al popoarelor extra (carora Caracalla in 212 le-a dat cetatenie romana in masa ca prostul)

   Horatiu scria (cu scuze pt varianta in engleza, nu am gasit o traducere literara in romana)

   Ruinous Time, what does it not diminish?
   Our parents age, worse than our grandfathers’,
   produced us, still worse, yet soon to beget
   a progeny even more degenerate.

   Bonus – un clasicist american notoriu (desi a fost un apropiat al lui William F Buckley Jr, care era f mainstream in vremea lui) vorbind despre homosexualitate http://www.revilo-oliver.com/news/2015/02/oliver-on-homosexuality/

   Omul stia sa scrie

 17. practicarea este una,promovarea si obsesia pentru anumite „drepturi” ale acestui segment de cetateni este alta treaba.
  aicntrebuie facuta diferenta si rglementata ca atare.

  • Pai aici e buba psycho. Ca Ion cu Gigi se bubuie-n popou la ei in casa nu e treaba mea pt ca nu am ce cauta in anturajul lor bolnav decat daca sunt la randul meu un partzar. Dar cand le auzi pretentiile de genul casatorie, acceptarea ca fiind ceva normal si mai ales ADOPTIA de copii, pai imi doresc sa ii strang pe toti la un loc si sa… apas butonul rosu. Repet, nu imi pasa ce fac Ion cu Gigi intre ei in dormitorul lor, dar daca ii vad lingandu-se in fata mea pe strada ii calc pe cap.

 18. Sau așteptăm, că noi „majoritarii” să devenim minorități și altfel sa ne luăm normalitatea, pacea și liniștea înapoi. Dar am impresia că pentru această situație nu se va aplica PC, pentru că scopul e să distrugă și ultimul „normal”, pentru a-și impune omul și societatea „nouă”. F’em!

 19. PC in primul rand a devenit cenzura fiind folosit ca o arma si scut atat de catre politic ca si de extremisti islamisti (a fost militarizat impotriva instituiilor statului de catre ei fiind folosit pt. a putea opera aproape liber, primul pas spre „no go zone”).

  Cum profita extremisti:
  „Political correctness has led the U.S. government to ignore the growing threat of Muslim-Americans radicalized by the violent Islamist extremist ideology promulgated by al Qaeda and its affiliates, according to a shocking report released by the House Committee on Homeland Security.

  As a result, the terrorist threat to military communities is “severe and on the rise” while political correctness continues to stifle the military’s ability to effectively understand and counter the threat. In fact, the report actually states that the Obama Administration has chosen political correctness over accurately labeling and identifying certain terrorist attacks appropriately, even denying Purple Hearts medals to killed and wounded troops in domestic terror attacks.
  http://www.judicialwatch.org/blog/2012/06/to-be-politically-correct-u-s-ignores-threat-of-radicalized-muslim-americans/

  ‘Political correctness’ allowing Islamist extremism to flourish in British prisons, report warns
  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/08/21/political-correctness-allowing-islamist-extremism-to-flourish-in/

  Politic:
  Author: Political correctness ‘being weaponized’
  Authors Mary Katharine Ham and Guy Benson join Morning Joe to discuss their new book ‘End of Discussion: How the Left’s Outrage Industry Shuts Down Debate, Manipulates Voters, and Makes America Less Free (and Fun)
  http://www.msnbc.com/morning-joe/watch/author–political-correctness-being-weaponized-464690755784

 20. Deci, care e treaba, copii? Mai citesc comentariile sau nu? Venii si eu si mi-e lene…

 21. Când lipseşte dragostea de aproapele, se ajunge la extreme, la fobii, la genocid, la Holocaust etc. Dacă tot ne batem cu pumnii în piept că suntem creştini, ar trebui să lăsăm discuţiile de genul corectitudine politică versus incorectitudine politică şi să promovăm dragostea creştinească, aşa cum însuşi Iisus Hristos Mântuitorul ne-a ordonat să facem, pentru binele întregii omeniri. Dacă suntem creştini doar cu numele… atunci suferim consecinţele.

  • Dar aici intervine si apararea credintei. Ce alegem? Ajutam milioane de musulmani in detrimentul binelui crestinilor si periclitam viitorul religiei crestine in europa, sau ne aparam granitele si ce e al nostru si ii lasam sa isi rezolve singuri problemele? Eu zic ca e simplu.

   • Dacă eşti creştin adevărat vei respecta poruncile lui Iisus, dacă nu…

    • Apararea credintei nu e tot unul dintre principiile crestinismului?

     • Iisus spune să ne iubim duşmanii şi pe aproapele nostru ca pe noi înşine. Nu-i aşa domnule vioniribu?

      • Este adevarat. Dar daca nu ne aparam credinta cand eram atacati acum in toata europa domnea legea sharia. Pentru mine valul de migranti nu reprezinta refugiati care vor sa scape de razboi, reprezinta o invazie. Cei ce voiau doar sa scape de razboiul din Siria s-au dus in Turcia, Iordania etc.
       Multi dintre cei veniti in Europa… unii estimeaza ca peste 90%, nu sunt din Siria si nu fug de razboi. Deci despre ce vorbim?

      • @vioniribu

       Iată dilema celor care sunt creştini doar cu numele: Iisus spune să ne iubim duşmanii iar dacă cineva îţi cere haina să-i dai şi cămaşa; dar oamenii spun că dacă nu luptă cu arma în mână împotriva necredincioşilor atunci creştinismul va fi înghiţit de Islam, de chinezi, de marţieni etc. În cine alegi să crezi domnule vioniribu? În porunca lui Iisus de a ne iubi duşmanii sau în ceea ce cred oamenii că este bine?

       • @Musoiu Stefan cel Mare si SFANT ce a facut? E doar un exemplu…

       • @vioniribu

        După invăţăturile lui Iisus Hristos, Ştefan cel Mare a fost orice dar nu Sfânt. Dar chiar şi aşa Iisus il iubeşte şi pe Ştefan cel Mare.

        • @Musoiu Doar zic, daca nu erau oameni ca el, azi nu mai vorbeam de Crestinism.

        • @ vioniribu

         Asta doar Dumnezeu ar fi decis. Caci doar voinţa lui Dumnezeu contează.

         • Adică fiind în aceeași credință că … Rușii spre exemplu… Ar trebui să stăm „capra” că doar e păcat să îți aperi neamul și patria.?

         • Serios? Știi tu că nu e Sfânt? Dar miile sau sutele de mii de mucenici care au apărat ortodoxia pentru numele Lui? Ești offline.

         • ?ai inchis in stil mare,crestinul nou (ca si omul creat de partid) e in bezna.

         • @ Snatch

          Nu te certa cu mine. „Cearta-te” cu Iisus Hristos si El te va lumina.

          • Nu mă cert cu nimeni. Știu că Dumnezeu e dragoste și trebuie să îți iubești dușmanul. Nici o ființă nu vrea război, dar nu cred că ai sta cu mainile in sân când vine și îți calcă patria și familia. E dreptul tau sa te aperi. Dumnezeule îți dă, dar nu îți bagă în traistă

         • @Musoiu Asa este, si poate, cateodata, cand ne-am aparat credinta, a fost si voia Domnului! Deus Vult! 🙂

        • A facut multe Fane Babanu si merita a fi numit si sfant. Mai citeste Filocalia, a fi sfant este mai mult decat respectarea unor reguli (legi) in mod mecanic fara sa intelegi, reguli ce uneori pot duce in anumite cazuri (paradoxal, nu ?) la disparitia propriei viziuni de credinta. Sfintenia este aparuta in crestinism dupa pwrioada apostolica si in afara de martiri care sunt in mod clar delimitatii, restul este relativ. Mantuirea, care este scopul suprem, este peste orice fel de ,,sfintenie” si ea a fost obtinuta de un talhar pentru un moment de luciditate, sinceritate si cainta. Deci citeste pildele si vezi ca degeaba respecti ritualuri si porunci daca le golesti de inteles, scopul a fost implinirea Legii prin desavarsirea din iubire ( cel mai nobil sentiment ) dar iubirea nu anuleaza Legea ci o desavarseste, asta asa in scurte cuvinte ca iubirea crestina nu inseamna sa faci milostenie strainului peovocand neplaceri aproapelui tau.

 22. Daca nu va convine ca doua persoane de acelasi sex sa se casatoreasca sau sa adopte copii atunci sa va duceti in Rusia lui Putin. Civilizatia inseamna toletanta !

  • Sau persoanele acelea pot sa se duca in Olanda, paradisul degeneratilor. Doar zic.
   Din moment ce majoritatea romanilor gandesc asa, minoritatea trebuie supusa vointei majoritatii. Daca nu le convine pot sa mearga in Olanda. Cand cei care sunt pro-casatorie intre homosexuali o sa fie majoritari in Romania sa ne spui noua sa plecam in Rusia!

   • Romania e in UE doar cu numele. Inca nu am invatat sa fim toleranti si civilizati. Inca suntem la nivel de estici inapoiati, homofobi, islamofobi ai xenofobi.

    • Tu confuzi toleranta cu acceptarea.

    • Te poftim in Vestul progresist 🙂

    • Ia-ți o pereche de blugi strâmți că sa te obișnuiești și fugi repede in Olanda sau unde crezi că e bine pentru tine și societatea e deșteptată și „luminată” și lasă-mă să ne vedem de patrie și neam așa ca înapoiații.

     • am purtat in tinerete.
      eu radeam deei in adidasi si cu soseste albe,ei de mine in blugi stramti si bocanci….ce vremuri.
      ai au plecat sa-si castige existenta pe afara vesnic nemultumiti ,eu am strans din dinti si ramas.si ascult
      http://youtu.be/dNb9i51piFg
      ..printre altele.
      ma descurc si nu-i judec.
      avantaj cine?!

    • Lol, nu hraniti trolii.

     Mai bine cititi niste rapoarte interesante

     Germany commits suicide
     https://www.gatestoneinstitute.org/9645/germany-suicide

     Of the 1.2 million migrants who arrived in Germany in 2014 and 2015, only 34,000 found work.
     Angela Merkel went to lay white roses at the scene of the Christmas market attack in Berlin. Thousands of Germans did the same. Many brought candles and cried. But anger and the will to combat the threat remained largely absent.
     Nothing better describes the present state of Germany than the sad fate of Maria Landenburger, a 19-year-old girl, murdered at the beginning of December. A member of a refugee relief organization, Landenburger was among those who welcomed migrants in 2015. She was raped and murdered by one of the people she was helping. Her family asked anyone who wanted to pay tribute to their daughter to give money to refugee associations, so that more refugees could come to Germany.
     The law that condemns incitement to hatred, presumably intended to prevent a return to Nazi ideas, is held like a sword over whoever speaks too harshly of the growing Islamization of the country.
     The great majority of the Germans do not want to see that Germany is at war, because a merciless enemy has declared war on them. They do not want to see that war has been declared on Western civilization. They accept defeat and docilely do what jihadists want them to do: they submit.
     If Angela Merkel does not see the difference between Jews exterminated by the Nazis, and Muslims threatening to exterminate Christians, Jews and other Muslims, she is even more clueless than it seems.

     Jihadistii ataca Craciunul, dar europenii sunt cei care l-au abolit
     https://www.gatestoneinstitute.org/9637/europe-christmas-islamists

     A statue of the Virgin Mary was ordered taken away by a court in the French municipality of Publier. Senator Nathalie Goulet slammed the judges as „ayatollahs of secularism”.
     A German school in Turkey just banned Christmas celebrations: the school, Istanbul Lisesi, funded by the German government, decided that Christmas traditions and carol-singing would no longer be allowed. A Woolworth’s store in Germany scrapped Christmas decorations telling customers that the shop „is now Muslim”.
     Europe is already mutilating her own traditions „to avoid offending Muslims”. We have become our own biggest enemy.
     Muslims are also reclaiming „the mosque of Cordoba”. Authorities in the southern Spanish city recently dealt a blow to the Catholic Church’s claim of ownership of the cathedral. Now Islamists want it back.
     The final result of Europe’s self-destructive secularism could seriously be a Caliphate.

     A month in multicultural Germany
     https://www.gatestoneinstitute.org/9431/germany-islam-october

     Residents of Essen complained that police often refuse to respond to calls for help and begged city officials to restore order. One resident said: „I was born here and I do not feel safe anymore.” City officials flatly rejected the complaints.
     The Sarah Nußbaum Haus, a kindergarten in Kassel, said that „because of the high proportion of Muslim children,” and because of the different cultures of the children, the school was „renouncing” Christian rituals.
     During the first six months of 2016, more than 2,000 migrants who requested asylum were found to be carrying false passports, but German border control officers allowed them into the country anyway. Migrants with false papers could be linked to the Islamic State, security analysts warned.
     German President Joachim Gauck said he believed that Germany will eventually have a Muslim president.
     Muslims are attacking Christians at refugee shelters throughout Germany. „The religious minorities in refugee accommodations are now experiencing the same oppression prevalent in their countries of origin,” according to the NGO Open Doors.
     The Federal Statistics Office reported that the birthrate in Germany reached the highest level in 33 years in 2015, boosted mainly by babies born to migrant women.
     A 49-year-old Syrian refugee in Rhineland-Palatinate is seeking social welfare benefits in Germany for his four wives and 23 children.

  • Civilizatia inseamna contracte de supravietuire, numite: legi, voturi si taxe. Daca majoritatea nu considera casatoria (contract de proprietate a minorilor si educatiei acestora intre potentiali parinti – sot si sotie – si societate)…intre persoane de acelasi sex…ca fiind „o valoare” necesara supravietuirii, tu poti sa pleci!..in San Francisco sau unde-ti convine. Daca nu, stai si inghite. Sau pune mana pe arma si incepe un razboi civil ca sa impui casatoria intre persoane de acelasi sex. Asa e mai onorabil, as respecta faptul ca lupti pentru propriile convingeri, dar un glont in cap tot iti bag.

  • F offline! Sa te adopte pe tine doi „bărbați” să te crească cu „lăptic”… Nebunule. Ce erai omule dacă nu aveai Mamă?

  • @Blackbird
   Foarte „periculos” sfatul cu Rusia 🙂 . Hint Lenin – URSS („Jos rusinea”).

 23. toleránt, -ă adj. (lat. tólerans, -ántis; fr. tolérant). Care permite să aĭ ideile și credințele tale religioase: Romaniĭ eraŭ un popor tolerant. Îngăduitor, indulgent în morală. Care suportă medicamentele: bolnav, stomah [!] tolerant.

 24. ACCEPTÁ vb. 1. a admite, a aproba, a consimți, a încuviința, a se îndupleca, a îngădui, a se învoi, a lăsa, a permite, a primi, (livr.) a concéde, (înv. și pop.) a se prinde, (înv. și reg.) a se pleca, (Mold. și Bucov.) a pozvoli, (înv.) a aprobălui, a mulțumi, a ogodi. (A ~ să se scoată la concurs postul vacant.) 2. a admite, a primi. (A fost ~ la club.) 3. a admite, a consimți, a se învoi, a primi, a voi, a vrea. (~ să fii sofia mea?) 4. a conveni, a se învoi, (înv.) a pristăni. (A ~ să vină la nuntă.) 5. (POLITICĂ) a agrea. (A ~ un ambasador.) 6. a admite, a mărturisi, a recunoaște. (Pînă la urmă a ~ că așa este.) 7. a admite, a concepe, a îngădui, a permite, a răbda, a suferi, a suporta, a tolera, (înv. și reg.)a pristăni, (înv.) a obicnî, a volnici, (fig. fam.) a înghiți. (Nu pot ~ una ca asta!) 8. a admite, a împărtăși, a primi. (Nu ~ opiniile lui.)

 25. În Biblie scrie că bărbatul nu trebuie să facă sex cu alt bărbat. La fel femeia cu altă femeie. Atracţia afectivă intre doi bărbaţi sau două femei nu este păcat, dar relaţia sexuală dintre doi bărbaţi sau două femei este păcat.

  Leviticul 18:22-24

  22 Să nu te culci cu un bărbat aşa cum te culci cu o femeie; este o urâciune.

  23 Să nu te împreunezi cu un animal, spurcându-te cu el. Nici femeia să nu se apropie de un animal ca să se împreuneze cu el; este o perversitate.

  24 Să nu vă spurcaţi în nici unul din aceste feluri, căci prin toate aceste fapte s-au spurcat neamurile pe care le voi izgoni dinaintea voastră.

  • Mi se rupe de religie, homosexualitatea e o abominatie evolutiva in primul rand.

   • Ce gandire aveti acolo in stepa.

   • @ Razvan Mihaeanu

    Eu am prezentat doar ce scrie in Biblie. Relatiile sexuale intre persoane de acelasi sex sunt pacate.

    • N-am nimic impotriva argumentului religios, eu insa nu-l folosesc.

     • eu nu folosesc nici abominatie evolutiva.

      • „abominatiune”? 🙂
       Faptul ca homosexualii „functioneaza” in societate nu e un lucru iesit din comun (si „psihopatii” pot functiona fara probleme).
       Sau ca (aia de pe lista) realizeaza lucruri pe care unii „heterosexuali” prea prosti pentru lumea asta nu le vor reusi niciodata…

       Elementul cheie este „eficienta”. Poti azi, multumita tehnologiei, sa te reproduci si din materialul genetic a trei persoane, in vitro, mame surogat, etc.. nu-i bai, dar la baza tot un barbat si o femeie facand „doggy style” ramane cea mai eficienta metoda de supravietuire a acestei forme de viata. Poti sa evoluezi cat crezi tu, dar daca pierzi „stick with the basics” ai mierlit-o.

       • iar ajungem la procreere?respectivii nu asta vor,nu pot de fapt.
        si ma repet(poate intelege si cineva-ul de mai devreme) ca nu aici e problema noastra,adoptia este cheia de bolta.
        acolo trebuie dusa lupta,refuzul nostru pentru parinti de acelasi sex.
        ca se pupa sau nu in public sunt frectii.

       • ma gandeam la replica cu hetero prea „prosti” dar nu o vedeam de la tine.
        nu are nimic de-a face cu ce intentionam eu sa afirm.
        daca pubeam lista cu cei hetero nu incapea pe postarile de azi.

 26. Trolli lui Putin au navalit pe site-ul asta.

  • Tu esti printre singurii trolli de aici…

  • Zise trolisor…dupa cate nickuri schimbate? 😉

  • Desi nu sunt de acord cu Razvan si vioniribu in cazul de fata, iti garantez ca nu sunt trolii lui Putin.

   • Si ca sa nu zica nimeni ca suntem de rea credinta. @Marician a expus un punct total diferit de al nostru dar cu el s-a putut avea o conversatie civilizata cu argumente pertinente.
    Doar trolii au interesul sa degenereze discutiile.

    • Apreciez cuvintele, dar as vrea sa remarc faptul ca mi-ai pocit numele in toate raspunsurile. 🙂 Nu ma supar, sunt obisnuit si cu unele mai rele (Martian, Marin, Martin, Marcel, Martipan – asta ultima chiar imi place, dar doar cand e rostita de o fata 😉 ).

  • Fa proasta @@lii

   site ul asta este un site cu specific militar. Sau ar trebui sa fie.
   Ca se discuta si politica .. este inevitabil fa ###da cu dinti caci ”razboiul este continuarea politicii cu mijloace militare” sau Ultima Ratio Regum (vezi si tu despre ce scriu ..) iar politica inseamna in prmul rand repzervara patrimoniului tau genetic.
   Asa ca nu curistofobii de pe aici sunt trolii lu Putin ci tu pederastule!!!!
   Asa ca ush de aici si ai grija sa iti tii labele acasa!! (ca unu avea ceva dificultai sa explice cum s-a taiat barbierindu-se cu un Philips cu capete flotante.. adevarul fiind ca nu si-a tinut labele acasa si eu aveam brisca la indemana….)

   Tu est pederastule esti sluga prea plecata in 4 labe a lu Vladimir (nashpa .. Vladimir este hetero si are amante tinere!!! ) sau mai rau doresti dispariatia varietatii europene a speciei Homo Sapinens Sapines (Sapinens nu Rationalis)

   Si ptr Razvan si ceilati moderatori.
   Cu astia nu are rost sa discuti rational. Se recomanda ceva de la c96 in sus (eu sunt un tip milos si uman. Viteza influxului nervos este sub 400 m/s , 7,63 Mauser are peste 430 m/s)
   Asa ca va rog scuzati expresiile invatate in timpu stagiului militar.
   Deh io mi-s Mos Teaca! De acrod cu libertatea de iecprimare da in cadrul ROI!
   Si nu are ropst sa fii civilizat cu niste tyarfge de sex masculin …. decat in sensul peste viteza de influx nervos!

  • Ai impresia că e cineva de neînlocuit?
   A murit cineva fără arta lor?

  • Arta e subiectiva 🙂
   Dar si ei tot dintr-o mama si un tata au iesit, ca nu s-au inmultit prin diviziune.

   • si vorbim doar de artisti.

     • Ce greu ai venit și cu lista asta.
      A ieșit vreunu in fundul gol pe stradă?

      • ce te deranjeaza?! faptul ca am expus-o sau ca oamenii astia au fost noste profesionisti in domeniul lor?

       • Cu siguranta au fost mai multi. Foarte putini dintre ei au recunoscut din cauza prejudecatilor.

       • Îi felicit și îi apreciez. Dar nu cred că ei au ieșit în stradă despuiați și urlând că ce trucuri le este că nu pot adopta copii și alte drepturi inventate. Gay sau nu ai drepturi și obligații că cetățean. Că vii tu in curul gol și plusezi …Că e la moda să îți de-a dreptul doar tie sa ieși în fundul gol…

        • poate vom intelege ca discutia este alta si in principal politica.

         • O fi n-o fi politică, afectează societatea care nu întâmplător și futil, respectă valori, tradiții și credința strămoșească. Dar dintr-o dată, iată, e înapoiată. De ce? Tot ce e nou e bun? În sfera asta? Trăim și vedem. Adevărul e la final, oricum ar fi.

          • te afecteaza atat de mult cat îi permiti.
           nu inteleg de ce toti cititi in diagonala.
           religios NICIODATA nu vor fi acceptate „casatoriile” de acelasi sex in romania,va agitati degeaba.
           subit e plina romania de crestini practicanti dar ne dusmanim ca cei mai mari inamici fie si pentru simple pareri schimbate.

  • căt!
   Scheise
   De la merde.
   My shhett.
   Ai pus pus o lista cu cateva zeci .. insa cate nspe miliopane de zevzeci?
   Bun maestrul Cocteau si-o tragea cu madame Jeanne Marais (mi-a venit sa vars cand am auzit ca Ion Mlastina era dna Cocteau!!! Ala care putea avea amante cate 5 noi pe zi?!!) insa cati puberi au stat sub maestru ? Ca in 40-50 in Franta varsata consimtamantlui era la 13 ani inclus ptr baietii care o luau sub coada. Deci venea maestrul mai punea niste franci si le popou in sus baiete !!! Cati puberi au stata fara sa devina artisti? Bun Michelangelo era .. insa stii vre-un partener de al sau care a insemnat ceva in arta? Cati tineri servotori, randasi, baietu de hotel au fpst pervertiti ptr „gustul” unora?
   Hai sa recunoastem – f@@@l in @@r este si o manifestare de suprematie.. Cand persii au cucerit ultima oara Alexandria au violat laolata, cot la cot, tata si fiica, bunica si nepot fara „discriminare” de sex si varsta.. serbau triumfu. Este si o atractie sadica .. filozofeala germnaica a inventat si termenul parca ar fi Schlechtfreunde (atractia de a face rau, de a provoca durere) Eu as zice ca este apropiata de placerea de a bate o femeie sau un copil* )

   *Om sunt si eu. AM tractia tutoror ticalosiilor si cruzimilor . Insa am ceva care se pare ca se cheama „moralitate” ca sa zic asa in termenii cei mai gnererici ma stradui sa umblu in Lumina (termenii mazdeismului mi se par cei mai geneerici) si sa martirisesc Lumina

 27. cineva a invatat un cuvant nou….nu spun cine,se crede persoana importanta.

 28. Currently 28 of the 50 countries and 5 of the 7 dependent territories in Europe recognize some type of same-sex unions, among them a majority of members of the European Union.

  • Asa si?
   Repet, cu ce ma obliga pe mine chestia asta?
   E un „trend” evolutiv sau involutiv?
   Forteaza-ma!
   Fizic!
   Sa fiu de acord cu tine! Pentru ca (ideologic) nu sunt.
   „Viziunea fara executie e doar halucinatie”.

   Art. 1 – Statul român
   (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
   (2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
   (3) România este stat de drept, democratic
   şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
   (4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
   (5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

   Vezi ce scrie acolo? Se numeste „democratie” = demos (popor/majoritate) + kratos (putere). Tu, 1 (unu) versus noi (plural/mai multi).
   In democratie minoritatea este ascultata, dar majoritatea are intotdeauna dreptate! Chiar si atunci cand…”greseste”.

 29. bai fratilor da multe mai aveti pe suflet de-o ajuns articolul asta la aproape 300 de comentarii…oricum, concluzia acestui articol nu poate fi decat, #sorosdevina 🙂

 30. Pedeapsa cu moartea este corectă politic? Este creştineşte? Am avea nevoie? În plus, ce este mai corect politic: scaunul electric, ştreangul sau ţeapa? Acum sper să nu faceţi pe creştinii şocaţi că intreb aşa ceva.

  • Eu mereu am fost pentru plutonul de executie. Si da, in cazul unei crime foarte grave: omor, pedofilie, tradare etc. pedeapsa cu moartea ar trebui sa fie posibila. Chiar daca nu este crestineste.

   • Nu, multumesc.
    Caz posibil: vioniribu e acuzat de omor, judecat, condamnat la moarte si executat.
    Dupa un timp, pe baza unor dovezi (noi sau vechi/ignorate) se descopera ca era nevinovat.
    Saracu’…

    • In SUA pedeapsa capitala exista pentru omor deosebit de grav.
     De exemplu nebunul care a facut un masacru imbracat in Joker. De ce ar sta acesta in puscarie toata viata cheltuind banii contribuabililor?
     Nu toate cazurile de omor din SUA sunt pedepsite cu pedeapsa capitala, dar unele intr-adevar odioase au aceasta optiune. Si ar trebui sa fie valabila si la noi.
     Acum ceva timp dadeau la stiri de unul care si-a ucis nevasta si fiica dupa ce le-a violat. Asta nu ar merita impuscat? Mai ales cand si-a recunoscut fapta?

     PS: As mai adauga ceva la lista aia: crime impotriva umanitatii aka ilici

     • @Razvan Sa nu spui ca nu ai vrea sa il vezi pe ilici impuscat ca nu te cred. Sau pe visinescu si restul tortionarilor…

     • Mai omule, legea e pentru toti. Tu – ca multi alti adepti ai pedepsei capitale – pornesti de la premisa gresita ca nu vei fi intr-o astfel de situatie.
      Ghinion!

      • Da. Legea e pentru toti. Dar eu am zis ca legea nu o sa fie „suspect de omor” bam pluton. Daca esti dovedit ca ai omorat, ba mai mult, daca ai si recunoscut crima, plutuonul de executie ar trebui sa fie o solutie.
       Daca s-a gresit verdictul in urma unor probe, cei vinovati iau aceeasi cale.
       Adica un judecator o sa dea pedeapsa asta doar cand o sa aiba dovezi incontestabile, de frica sa nu ajunga si el acolo. Simplu.
       Adica serios, cand monstrul recunoaste ca si-a violat si ucis fiica si sotia ce mai vrei?

       • Daca…daca…daca…

        Daca te inseala nevasta-ta? Si tu urci in masina, sa conduci 10 minute pana la ea la servici, dar pe drum iti taie calea o pisica, o eviti si intri pe contrasens, lovind o alta masina?..in care afla nevasta-ta si cu amantul ei (care o aducea acasa, pana in statia de autobuz, ca ea sa-ti zica ca a venit cu trancariciul public). Si mor amandoi.

        Acum dovedeste tu la tribunal ca n-ai facut-o cu intentie, mai ales ca nu era nici o camera de vederi prin zona, nici un CCTV, nici un bancomat, ceva, nimic…si nici martorii n-au vazut matza. E doar cuvantul tau si accidentul.

        Result?
        You’re dead, fluff butt!

        • Sau putrezesti toata viata in puscarie la Rahova. Nu stiu ce sa zic, dar cateodata moartea poate sa fie mai blanda decat viata.

         PS: mi-am adus aminte de intrebarea aia de la scoala de soferi in care te intreba ce faci daca iti apare o caprioara in fata masinii si aveai printre variantele de raspuns „Iau vanatul acasa” 🙂

   • Dacă nu este creştineşte atunci trebuie să nu mai cerem introducerea pedepsei cu moartea, să respectăm valorile creştine.

  • e plin situl de ei.

  • Consider ca poate fi pusa in discutie exclusiv in cazul celor care ispasesc pedepse pe viata sau mai mari.
   Argumente pro:
   – consuma resurse substantiale pentru nimic;
   Argumente contra:
   – pot lucra in inchisoare;
   – nu e etic sa omori pe cineva daca nu e absolut necesar (aici situatia devine extrem de subiectiva).

 31. N-ar fi incorect politic să se legalizeze prostituţia? Adică din moment ce curvia, prostituţia, fiind tot păcate, trebuie eliminate , la fel trebuie procedat si cu filmele porno, site-urile porno.

 32. Bre, dar sunt curios ce au parere „progresistii” de pe site de Milo Yiannopoulos: un baiat tanar, de extrema dreapta, crestin pana in maduva oaselor, anti-feminist, pro-trump… tot pachetul… Dar care e homosexual… Si culmea, a si zis ca homosexualitatea este o boala si ca daca ar putea s-ar trata.

  • Aceeași chestie….Aia nu au ieșit că vor adopție de copii, carr vor crește intr-un mediu bolnav, ceea ce va duce la distrugerea celulei de baza a societății, familia. Și atunci ci se va deschide cutia Pandorei, de toate pentru toți că e omul nou care nu are limite, o libertate indobitocita.

 33. Hai ca mi-a placut palma peste mustata primita de Dragnea de la Klaus. Mai radem si noi, ca in rest doar plangem cand dam pe politica.

  • Mai vorbim peste câteva luni de zile când vom vedea mai clar de ce este in stare guvernul şi cum relaţionează cu preşedintele. Dacă vor fi precum Tăriceanu cu Băsescu…

   • Eu unul nu mai am chef de circ pe spinarea tarii… dar asta e… tuturor le place sa fie circ ca sa ia atentia populatiei de la lucrurile cu adevarat importante…

    • cu tot riscul….
     asta auzeam si de la usl si antena shitrei.
     sau de la carmaci,stati cuminti la locurile voastre ca va dăm .

     • avem noi grija de voi,nu are rost sa ganditi…doar la jug sunteti buni.
      circ este cand incerci sa descosi mafioti dovediti nu cand manipulezi hoarde de bugetari.
      ps.aici mi-am completat postarea.

   • Ar fi interesant de vazut cum vor raspunde ‘contactele” din guvernul Romaniei la solicitarile celor care l-au consiliat pe condamnatul Dragnea – cu privire la un lot de escroci internationali care ar fi trebuit sa fie condamnati de justitia din Romania .
    Va salut !

  • Moise Guran, reactionand la „palma”: „Fraaate! Mi-a luat doi ani, dar am înțeles de ce l-am votat pe Iohannis!”

   Sunt curios cat il tine chestia asta… 🙂

 34. Buna seara
  ” vioniribu
  4 ianuarie 2017 at 17:51

  Bine ca ne luminati voi, „progresistii”. Hai sa ne facem si noi un stat degenerat ca Olanda. Sa desfintam centrul vechi si sa facem un cartier rosu gigantic sa se vada progresul. ”

  Stimate domn … nu cred ca ai vizitat , in viata ta , Olanda .
  Nu cred ca stii cum traieste poporul olandez ,nu stii ce nivel militar au , cum e treaba cu stiinta/cercetarea/medicina /agricultura etc etc pe la ei .

   • Daca asta nu e definitia unei societati decadente nu stiu ce e…

   • Ia vezi in Rusia ce gasesti.

    • Ti-am atacat matca? 🙂

     • Vestul e la ani lumina de noi ca civilizatie. Pleaca cu propaganda anti-vest de aici.

      • Am vazut cat de avansati sunt la capitolul civilizatie 🙂
       Nu vrei tu sa te duci mai bine la ei acolo daca noi suntem asa inapoiati pentru nivelul tau?
       Nu ii inteleg pe astia de vad strainii ca pe niste zei si considera ca tot ce e romanesc e prost, asa ca trebuie sa ii imite si ei pe „zeii vestici/estici”… Csf, e greu sa iti creezi propriul set de valori, asa ca le importi si tu pe alea care sunt la moda…

       • Tu vrei sa importam setul de valori din Rusia, aduca homofobia si intoleranta.

        • Nope. Vreau sa pastram valorile romanesti autentice. Dar se pare ca e prea greu pentru procesorul tau sa conceapa ca romanii au propriile valori si nu trebuie sa importe din stanga sau din dreapta.

         • Si care ar fi valorile romanesti autentice dupa puTINE ?

          • Are rost sa ti le zic? Din moment ce nu ai vreo idee care ar putea sa fie valorile autentice romanesti…clar vorbesc cu usa… citandu-l pe Petre Tutea…

          • Amice Blackbird,nu stiu de ce am impresia ca ai fost crescut cu margarina Delma….si nu am nimic impotriva,este alegerea ta cu ce ungi felia de paine….

       • Eu nu consider ca tot e romanesc e prost .
        Dimpotriva .
        Insa in legatura cu Olanda .. chiar nu stii despre ce vorbesti .
        O sa ramai uimit cat de conservator e poporul olandez la baza!
        Sa vezi femeile olandeze imbracate in haine de epoca la procesiuni religioase .
        Serios .. linkurile alea nu fac 2 bani , vorbesti de Amster si de felinare rosii .. afla ca peste 60 la suta din curvele angajate de bordeluri provin din .. rusia , ucraina , Romania etc .
        Si ca fapt divers .. in Olanda e o rusine sa angajezi bona pentru copii tai si sa nu ti i ingrijesti singur pentru ca statul iti ofera toate conditiile .

        Lucruri rele se pot scrie despre orice popor .

      • Ciudate afirmatii, avand in vedere ca pe Aviatia Mag esti perceput gen rusofil, ca ce mai ridicai in slavi Zhukul pe threadul cu Israelul si F-16. Asta ca tot ai facut aici niste oameni troli rusi desi ei sunt la polul opus. Daca esti alt Blackbird, mea culpa, dar nu cred.

      • Da bai bulangiule de ce nu pleci ma tu in vest ca sunt la ani lumina?

  • Pe noi ne intereseaza de Romania, nu de cum traiesc olandezii aia curisti.

   • Daca te intereseaza de Romania .. pe bune si nu doar e o propaganda de 2 lei , afla ca statul olandez ( curistii aia despre care scrii dumneata ) e principalul investitor din Romania : ” Potrivit datelor Băncii Naţionale, Olanda e cel mai mare investitor străin în România, cu 16 miliarde de euro, aproximativ un sfert din suma totală. În topul investiţiilor străine de la noi urmează Austria şi Germania.”

    Eu zic sa i fugaresti .. :))))

    • M-am referit la destrabalarile pe care ei le accepta la ei in tara. Noi, majoritatea, nu le vrem aici. Sunt investitori pt ca au de unde suge, nimic nu e facut din marinimia inimilor lor. E vorba de afaceri si nimic mai mult. Insa partzarii si pot pastra si ii pot lua si pe cei din Romania, sa nu fim nevoiti sa ii alergam noi cu pulanu’. 🙂

     • io zic sa i dai afara pe toti .
      ca nu stie care-i poponarul si-i educa de rau pe „mandrii ca-s romani ” votantii lui dragnea&co .
      nu sta pe ganduri .. un referendum si afara cu ei din tara , sa se duca la van gogu’ lor din amster :))
      have a great evening !

 35. Bai, da’ ce aveti cu homalaii/?? In loc sa ziceti mersi ca ne raman noua mai multe gagici?? Si hai, ca la lesbi va sticlesc la toti ochii, nebunilor!

  • Tin minte ca zicea frizerita candva: „nu inteleg homosexualii astia… atatea fete de mangaiat si ei se mangaie intre ei”… 🙂

 36. Se intreba cineva cine mai finanteaza si sustine concepte gen „privilegii rasiale – vina de a fi alb” ?.
  Una din companii este Kellogg (si prin W.K. Kellogg Foundation).
  „In an article on its webpage, the W.K. Kellogg Foundation (WKKF), the activist NGO sponsored by the Kellogg Company, states that “racial privilege and structural inequities have influenced” America and are at the core of nearly everything the country has done.
  The foundation goes on to claim that the nation is racist without even realizing it.”
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/11/30/dumpkelloggs-far-left-cereal-giant-kelloggs-warns-of-racial-privilege/

  Cum am scris in postul anterior PC este o vulnerabilitate a statului care il promoveaza, fiind una din principalele cauze ale pierderi autoritati in anumite zone (no go) si a faptului ca si extremistii reusesc sa devina reprezentanti ai unei comunitati. In loc ca acestia sa fie izolati PC-ul face ca moderatii sau cei care li se opun sa fie, intr-un fel, marginalizati.

  Maghiari au inteles vulnerabilitatea a ceea ce se numeste statul roman (de la presa -pe langa recutati, mizand si pe (neo)marxismul caracteristic multor ziaristi si comentatori de prin media romaneasca – pana la justitie) la PC si joaca foarte bine aceasta carte, evenimentele din ultimul timp demostreaza ca vor sa isi extinda „no go zone” pt. autoritatile romane (faza de expansiune si in alte „regiuni” si instutii):
  Ungaria va lua „masuri ferme” in cazul unor atacuri asupra liderilor maghiari din Romania (vicepremier)
  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-21505779-ungaria-lua-masuri-ferme-cazul-unor-atacuri-asupra-liderilor-maghiari-din-romania-vicepremier.htm

 37. Realitatea este ca in acest moment PC-ul a devenit ideologie de stat in Occident si USA&Aussie. Si ca orice ideologie oficiala, este sprijinita si promovata de aparatul administrativ.
  Acum mai bine de trei decenii trebuia sa stiu pe de rost cel putin cinci indatoriri ale Tov.Secretar General ca sa ma faca pionier. Acum fiu’miu la o scoala din Germania deseneaza in clasa I curcubeul si canta „Ich bin anders als, Du bist anders als …”. Era mai bine atunci? Este mai bine acum? Greu de gasit echilibrul. Cum este mai bine? Sa le predai Religia la clasele mici si sa le desenezi draci pe tabla sau sa ii pui sa deseneze curcubee? Oricum ai da-o, se va gasi un grup care se simta atacat si protesteaza
  In mod clar PC-ul rupe tesutul social, determina ascensiunea „extremistilor de dreapta” spre oroarea „elitelor”.
  Ce putem face? Pai nu prea multe. Ce pot sa fac e doar sa ii educ spiritul critic lui fiu-meu acasa, in particular. La fel ca in comunism, doar ca altfel.

  • PC- noua Revolutie Culturala;
   SJW – noile Garzi Rosii.

   • :-))
    PC-ul e-n toate
    E-n cele ce sunt
    Și-n cele ce mâine vor râde la soare
    E-n pruncul din leagăn
    Și-n omul cărunt,
    E-n viața ce veșnic nu moare.

  • Rusia e de vina pentru ascensiunea „extremistilor de dreapta”, de la hackuirea alegerilor din SUA, pana la sprijinirea financiara a unor lideri de drepta din Europa cum ar fi Marie le Pen.

   • Tu chiar crezi ca Hillary a pierdut pentru ca au hackuit rusii alegerile? 🙂

    • Cu siguranta. Hillary oricum a castigat votul poporului. Daca nu erau magariile rusesti ar fi Hillary ar ficastigat.

    • momentul ala in care chiar speri sa fie un trol

     • Pana si Obama spune ca rusii au influentat alegerile in SUA.

      • obama si hillary numai sunt demult un reper de luat in seama ..din pacate.
       si-au batut joc de valul de simpatie pe care au venit la putere dupa tufis junior.
       ala macar a pierdut dupa doua mamdata cu razboiaie si wtc ,astia doi ageamii au pierdut pentru ca nu au facut nimic.

       • spre deosebire de noi,americanii nu au memorie scurta si nu poti sa-i pacalesti de prea multe ori.

       • Tufis junior a scapat lumea de un dictator. Obama &Hillary au scapat lumea de aproape toti dictatorii din tarile musulmane fara sa recurga la invazii.
        *Out.

        • nu au scapat pe nimeni de nimic.

        • au una din cele mai falimentare politici externe si interne din istoria americii.
         iar daca rusii au penetrat atat de adanc alegerile intreb si eu cine era la putere in state?!
         administratia obama cu tot cu cia-eiul si nsa-eiul lor.
         cu alte cuvinte ei sunt raspunzatori si au dovedit o vulnerabilitate dubioasa.
         ca si parere prorie cred ca partidul democrat este infiltat si trebuie sa -si schimbe abordarea.

         • cel putin fata de americani.

         • Buna dimineata
          Gresiti putin . nu neg erorile admin Obama dar daca va uitati atent , ” iar daca rusii au penetrat atat de adanc alegerile intreb si eu cine era la putere in state?!” – o sa gasiti partial raspunsul – Michael Flynn / readus de Trump la butoane , era in comunitatea de info a SUA la momentul cand Snowden a fugit la Moscova ? ca de atunci a inceput totul , cu informatiile „furate” de ala si puse rusilor pe tava .
          ex-cia Petraeus era si el la butoane / alt favorit al lui Trump ?
          ala de la exxon ( ajuns si el , ciudat nu ?, in admin Trump ), incheia parteneriate cu companii rusesti in timp ce SUA si UE puneau sanctiuni Rusiei .
          si tot asa , lista continua .
          Admin Obama , daca va amintiti , trimitea emisar special ( dl Gordon ) in timpul loviturii de stat / Bucuresti 2012 / pentru a i pune la punct pe uslamistii kagebisti .
          Sa vedem daca dupa 20 ianuarie , va mai fi vreo ambasada ( a tarilor euro-atlantice ) / nu doar a SUA / care sa sanctioneze viitoarele abuzuri ale gubernarii Dragnea-Viaceslav Kantor-Tariceanu-Kondyakov .

          • posibil dar dupa mintea mea nu ai voie ca dupa doua mandate consecutive sa te plingi ca ai fost penetrat atat de profund …nu ai voie.
           iar ceo-ul de la exxon poate este mai priceput sa negocieze cu rusnacii decat contopistii din partidul democrat,soareci de biblioteca care traiesc doar din carti si manifeste.

 38. Chestia cu care sunt total în antiteza este faptul ca homosexualii vor sa adopte copii. Pai cum sa ai dreptul sa adopți ceva ce este specific perechilor barbat-femeie. Sa li se dea dreptul sa facă unul cu altul copii și dacă le iese sa fie sănătoși. Altfel e discriminare ca ei sa beneficieze de ceva la care nu contribuie cu absolut nimic. Dacă dragostea dintre ei e atât de mare și cu nimic mai prejos, atunci sa și crească și sa și educe ceea ce iese din ea adică puțin kkt.Sa crească ei un câine, o pisica și sa și vadă de fundul lor.

 39. http://revistablogurilor.ro/rusia-priveste-cu-simpatie-spre-noul-guvern-sorin-grindeanu/

  Pe vremuri vorbeau ambasadorii SUA, UK, Olanda , Germania etc
  Acum vorbesc jegosii din ambasada rusa si cocalarii de unde si-a luat dragnea consilieri .

  Vin vremuri interesante 😀

 40. Foarte de acord cu george pe ideea ca politically correctness e un flagel urat al societatii moderne
  politically correctness face ca anumite categorii sa fie avantajate doar pe baza faptului ca sunt nascute in categoriile respective, fara vreun aport al eficientei, competitvitatii; atata timp cat ai un sistem care asigura egalitatea sanselor, politically correctnessul e nu doar nenecesar, ci chiar daunator, pentru ca va tinde sa creeeze o minoritate privilegiata
  Politically correctness ucide critica, circulatia ideilor si face buna casa comuna cu gandirea „you’re a special snowflake”; daca faci parte dintr-o minoritate, astei aproape automat imun la critici, punctul tau de vedere automat trebuie luat in considerare, etc. problematic e indeosebi political correctness-ul si safe space-ul creeat de acesta in domeniul universitatilor, care ar trebui sa fie locuri unde ideile circula liber, critica si argumentatia sa fie o unelata de baza; ei bine, in vest siin state, universitatile sunt invadate de prostia asta
  deocamdata in romania nu face mari ravagii, insa are expozantii ei, de exemplu Ioana Staniloiu (prietena lui remus Cernea), sustine politically cirrectness-ul, feminismul si veganismul, si desi de cateva ori i-au fost demontate argumentele legate de obligativitatea ca partidele sa aiba 50% candidati femei, tot ideile alea retardate le sustine

 41. care e recordul de comentarii pe articol?

 42. Concluzia este simpla….NO GAYS….
  Si O concluzie inteleapta din „strafundul” gandirii….
  Daca PC e solutia ptr exterminarea omului modern atunci no way Jose. ….

 43. Hai să ne destindem un pic, că văd că s-au cam încins comentariile pe aici…

  În Berlin, Mohammad stă liniștit, ghemuit pe vine și scuipă pe jos printr-o gaură dintre dinți.
  Dintr-o dată apare o zână și spune:
  – Sunt zâna social-liberal socialistă! Am venit la tine, ca să-ți îndeplinesc trei dorințe!
  – Uite ce dinți am în gură! Vreau să-i am pe toți și reparați!
  Nici n-a terminat bine Mohammad să rostească aceste cuvinte, că imediat a fost promulgată legea privind tratamentul și protecțiile gratuite pentru străinii asistați social, și gura lui a început să strălucească albă ca zăpada, cu un zâmbet ca de Hollywood.
  – Mi-e dor cele patru neveste și cei cincisprezece copii, precum și de părinți, frați și surori, și încă de părinții, frații și surorile soțiilor mele! Vreau ca noi toți să locuim într-o vilă de lux și să avem o mulțime de bani!
  Nici n-a terminat bine, că Mohammad s-a pomenit intr-o vilă frumoasă! Pe masă era textul legii cu privire la reîntregirea familiei pentru străinii asistați social și multe chitanțe bancare cu informații despre beneficiile primite. Casa era complet mobilată și utilată cu aparatura electrică necesară, în conformitate cu Legea privind ajutorul pentru achiziționarea de mobilier și aparate de uz casnic, acordat străiniilor asistați social.
  Fericit, Mohammad aproape nu știe ce să mai ceară zânei la ultima dorință. Și a rugat-o:
  – Vreau să fiu un german adevărat și nu numai de cetățenie. Vreau să fiu blond cu ochi albaștri și ca numele meu să fie Fritz Schulz!
  Înainte de a termina de spus, toate au dispărut, iar el însuși s-a pomenit iar ghemuit și scuipând pe jos, printre dinții găuriți.
  – Ce s-a întâmplat? – a întrebat-o el pe zână.
  – Nu vă e rușine, domnule Schulz, să cerșiți de la stat! Trebuie să vă purtați singur de grijă! Mergeți și căutați-vă un loc de muncă!

 44. Eu aveam un comentariu la moderare. Unde e, ca vad ca a disparut?

 45. @Alex_72
  „In mod clar PC-ul rupe tesutul social, determina ascensiunea „extremistilor de dreapta” spre oroarea „elitelor”.

  Mare problema cu ascensiunea „extremistilor de dreapta” (celor autentici pt. ca este si o expresie foarte „abuzata” folosita de anumite grupuri de persoane. Nu doar extrema dreapta se opune PC si ce decurge de aici*) este ca apare ca o contrapondere, o incercare de echilibrare a extremismului CP. Astfel extremismul de drepta in lipsa altor opunonenti ai PC-uli, poate apare ca fiind singura alternativa si astfel, de multe ori, o extrema o inlocuieste pe alta. Indiferent ce metode foloseste una dintre ele pt. a-si mentine dominata nu fac decat sa amane inevitabilul platind mult mai mult, singura care poate asigura stabilitatea este „centru”.

  Ex. destul de interesante unde poate duce extremismul CP-ul – (dezbina si conduce):

  „They complain the K-8 school of 430 kids is separating whites in classes where they’re made to feel awful about their “whiteness,” and all the “kids of color” in other rooms where they’re taught to feel proud about their race and are rewarded with treats and other privileges.

  Parents, moreover, say the classroom segregation only breeds resentment . Younger children, for instance, feel left out when the “kids of color” come back to the main classroom munching on cupcakes they were given in their “affinity group.”

  Under Bank Street’s “Racial Justice and Advocacy” curriculum, parents say, teachers push white kids to grapple with America’s history of racism. Then they indoctrinate them into thinking “systemic racism” still exists, and that they’re part of the problem and must hold themselves accountable even for acts of racism committed by others.

  The program, these parents say, deliberately instills in white children a strong sense of guilt about their race. Some kids come home in tears, saying, “I’m a bad person.”
  http://nypost.com/2016/07/01/elite-k-8-school-teaches-white-students-theyre-born-racist/

  „Dr. Adam Kotsko, of professor at Shimer College, Chicago, says that all White men, women, and children must commit a “mass suicide” “whether or not“ your ancestors were responsible for the crimes of the past.
  Dr. Cuck, who is himself White, says “We must commit mass suicide.”
  http://whitegenocideproject.com/college-professor-white-people-must-commit-mass-suicide-final-reparations/
  http://www.truthandaction.org/college-professor-white-people-kill/2/

  Teacher in Oklahoma H.S. caught telling students: „To Be White IS To Be Racist”
  https://www.youtube.com/watch?v=vlQz6iWmd7c

  @Jorj
  Sunt mult mai multe cazuri in care autoritatile nu au intervenit probabil din cauza PC-ului:
  Rochdale, Derby, Oxford, Bristol, etc.

  Cauzele cele mai des intanite:
  PC:
  “The Home Secretary, Theresa May, blamed the failure of the authorities in Rotherham on „institutionalised political correctness”.

  Necombaterea retorici islamiste:
  “Dr Taj Hargey, imam of the Oxford Islamic Congregation, as saying that „race and religion were inextricably linked to the recent spate of grooming rings in which Muslim men have targeted under-age white girls”:
  The view of some Islamic preachers towards white women can be appalling. They encourage their followers to believe that these women are habitually promiscuous, decadent, and sleazy—sins which are made all the worse by the fact that they are kaffurs or non-believers. Their dress code, from miniskirts to sleeveless tops, is deemed to reflect their impure and immoral outlook. According to this mentality, these white women deserve to be punished for their behaviour by being exploited and degraded

 46. O uniune studenteasca britanica cere scoaterea unor filosofi precum Platon, Decartes si Kant din programa pe motiv ca sunt albi
  http://www.hotnews.ro/stiri-international-21522225-uniune-studenteasca-britanica-cere-scoaterea-unor-filosofi-precum-platon-decartes-kant-din-programa-motiv-sunt-albi.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *