Se pregateste productia T-90S sub licenta in Iran

7554

                                                                        T 72S iranian

Cel putin asa sustin rusii, care declara ca sunt gata sa ofere licenta pentru T 90 amicilor lor iranienii, ba sunt gata sa ofere si modernizarea tancurilor T 72S detinute astazi de persi (fabricate in Iran sub licenta). Ivanii spun ca se asteapta ca sanctiunile ONU sa fie in mod formal ridicate pentru a merge la Teheran cu oferta-n dinti, doar ca…

Iranienii, prin vocea generalului  Ahmad-Reza Purdastan, seful Statului Major al Armatei, spune ca tara sa n-are nevoie de nici o licenta si ca viitorul va apartine unui nou tanc produs si dezvoltat local.

Asadar ivanii vor, persii spun pas, vedem ce-o iesi…

GeorgeGMT

17 comentarii:

  1. Poate ca iranienii vor un tanc mai modern ca si T90S pe care sa il realizeze ei, in Iran, cu sprijinul unor firme occidentale sau asiatice din China, Coreea de Sud, Japonia.

  2. Da, iranienii sunt deștepți.
    Vor să dezvolte local, să integreze în economia națională, să capete experiență și expertiză în fabricarea echipamentelor și componentelor avansate, să-și ridice nivelul tehnologic, să-și scolească oamenii.
    Numai la noi se preferă totul de-a gata, în loc să producem armamentul de care armata are nevoie, aici în România, să stimuleze cercetarea și locurile de muncă, economia națională, cu probabilitate de export.

  3. Sanctiunile astea au si partea lor buna. Pe termen scurt te afecteaza puternic. Pe termen mediu si lung, iti industrializezi tara. Daca iranienii ar fi putut cumpara de-a gata tancuri, rachete, etc., si-ar mai fi pus mintea la contributie? Vorba romaneasca, „nevoia te invata „, se potriveste ca o manusa iranienilor. Cand doresti ceva, dar nimeni nu este dispus sa ti-l de-a, iti pui mintea la contributie si o faci singur. La inceput mai cu stangacie, dar cu timpul capeti experienta. Diferenta dintre arabi si iranieni, consta in faptul ca iranienii sunt mult mai seriosi si patrioti, arabii ca si tiganii. Cand au bani traiesc pe picior mare, cand nu au, isi sug degetele.

    • Foarte corect.Chiar daca iesi ceva mai scump, este foarte bine cand detii o industrie de aparare care iti ofera absolut tot de ce are nevoie armata ta deoarece asa nu mai depinzi de cineva ca sa iti asigur tehnica de lupta de care ai nevoie.
      Rusii le-ar oferi iranienilor, versiunea de export a lui T90, mai cheala.Iranienii au nevoie de un tanc care sa fie la fel de bun ca si Altay sau Armata.Datorita relansarii relatiilor economice si politice cu tarile vest europene, iranienii au marea sansa sa beneficieze de suport tehnologic din partea vest europenilor.

      • Nu le da nimen tehnologie avansata iranienilor!

        Va scapa un detaliu… se cheama ISRAEL. Vor bloca orice fel de transfer de tehnologie avansata catre Iran.
        Si da IRAN si-a dezvolat ndustria de aparare producand multe echipamente. Dar in nici un caz mai scump.
        Pentru ca banii s-au dus catre populatia lor. Si apoi s-au intors in economie.
        A fost doar APARENT MAI SCUMP dar in realitate fabricile lor au avut un offset perfect.
        Analizati sistemul economic dezvoltat de Ceausescu si veti intelege.
        Ceausescu pusese pe picioare o industrie autohtona care producea si apoi toti banii erau in permanenta recuperati si re-investiti in industria autohtona.

        Un offset perfect. Sa-l numim un perpetum mobile economic.
        De aici,din aceasta industrie a rezultat toata infrastructura Romaniei.

        Cartiere intregi de blocuri in toate orasele. Dar apogeul a fost infrastructura feroviara.
        In 25 ani sub Ceausescu ne-am facut cu cai ferate echivalente cu cel putin 2000-3000 km de autostrada.

        • E adevarat… au fost si abuzuri ce puteau fi evitate.
          – De exemplu… cei care si’au pierdut locuintale pentru a face loc cartierelor de blocuri… oamenii erau proprietari zi mi se parea corect ca sa primeasca un apartament cat de cat echitabil pe care sa fie tot proprietar.
          – in industria militara… a dezvoltat o productie disproportionata… si aici ma refer la fabrica de la Moreni care producea mult peste nevoile armatei si mult peste ce puteau sa exporte…

        • Chinezii le-ar da iranienilor ce au ei mai bun.

  4. Eu cred ca iranienii vor sa caute parteneri mai vestici.

  5. Pana acum Iran+Rusia=love din cauza sanctiunilor, nu din alt motiv. Dar acestea, odata ridicate , vor pune ambii vanzatori in piata petrolului, la tarabe similare. Iar Iranul, spre deosebire de Rusi, chiar vrea sa nu traiasca numai din petrol si gaze. Pararea mea este ca pe termen scurt, vor mai colabora ici-colo in domeniul militar, dar in viitor Iranul va dori sa se impuna si mai mult in orientul mijlociu, iar in piata petrolului si a gazelor deja vizeaza clientii rusilor. Astfel afinitatile lor vor fi catre Asia si EU si mai putin catre SUA care le-a tot dat peste degete de-a lungul istoriei.

  6. Probabil nu e asa complicata treaba. Rusii or fi incercat sa-si gaseasca a doua oara prostu’, vezi India. Le-or fi propus t90 productie locala in Iran dar obuze doar din Rusia. Asa nu faci nimic si de aia s-or fi xoofuscst iranienii.

  7. http://stirileprotv.ro/stiri/international/rusia-riposteaza-dur-la-intarirea-fortelor-nato-in-romania-si-tarile-baltice-v-ati-impuscat-singuri-in-picior.html

    Rusia riposteaza dur la intarirea fortelor NATO in Romania si in tarile baltice. „V-ati impuscat singuri in picior” 🙂

    Au inceput amenintarile! 🙂

  8. fara un partener extern nu-i vad in stare dupa atatia ani de carpeli si restrictii.poate daca vin iar cu hidosenii gen turele sudate/asamblate pe diferite sasiuri prezentate cu fast in fata clerului conducator .

    • Nui subestima , oricum si cu tancuri si fara tancuri parerea ma iranul face legea in orient , da stiu ca arabia saudita are o armata puternic mai piternica decat a iranienilor cu mult dar sauditi si cu cele mai bune echipamente militare sunt varza la lupta din mai multe motive repet asta este strict opinia mea , suditi nu stiu sa se lupte iranieni da

  9. Oricare ar fi situatia ( ca isi cumpara armamanet sau il produce cu ajutorul unor parteneri externi din vest, rusia sau asia), Iranul a jucat foarte bine cartea in contextul conflictului dintre vest si Rusia. A scapat de o mare parte din sanctiuni si are acum acces la piata pentroului sa vanda. Pe piata tehnologica poate acum sa cumpere tehnologii noi comparativ cu ce au in prezent. Dotata in viitor si cu arme atomice, ( nu cred ca este nimeni naiv sa creada ca Iranul a renuntat la programul nuclear… este trecut pe pauza pana iau cateva guri zdravene de oxigen. Dupa ce investesc europenii miliarde de euro in fabrici prin Iran…or sa fie si mai reticienti sa impuna viitoare sanctiuni economice.Prin urmare o sa fie o nuca foarte dura pentru toti actualii „parteneri” de afaceri care de dragul contractelor sau a din dorinta de lovi adversarii proprii, se fac ca nu vad adversitatea pe care o are acesta tara fata de ei, fata de valorile democratice…etc.. daca astea mai inseamna ceva in fata banilor…si se pare ca nu mai inseamna.
    Referitor la Israel, cred ca este pe cale sa piarda complet de sub control problema Iraniana…cel mult sa se schimbe ceva daca se schimba intr-un mod radical si politica americana fata de acordul nuclear semnat de Iran.

    • In acest moment ai dreptate.Totul tine de cine ajunge in toamna la Casa Alba.Daca va fi presedinte al SUA un republican radical atunci s-ar putea ca problemele Iranului cu SUA si Israel sa reinceapa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *