Sfinții Împărați Constantin și Elena – Ediție Specială – Adunarea Populară „Moldova Europeană”

19 comentarii:

 1. multa europa in limbajul oficial republican moldovenesc…

  4
 2. Locul Moldovei e in UE…deci, remarcati, nu in Romania…in UE.

  7
  • Călugărul Sofronie

   Păi şi noi unde suntem? Nu în Uniunea Eurasiatică, spre jalea unora.

   4
   • Ai vazut stimate domn lovitura cu manta de la Kremlin? A fost buna nu? Doamne fereste sa ajungem intr-o zi cu soare la granita marcata cu o piatra cubica de alta culoare, trecand prin mijlocul unei cafenele, unei institutii publice sau chiar casa privata:

    Acum, pe Prut e mai greu asta, dar suntem inventivi si ne descurcam.

 3. Basarabia e Romania! Deci Basarabia e Europa! Moarte rusilor, la oase cu Orcistan!

  15
 4. Începutul drumului greu… La un moment dat se vor prinde că cel mai important lucru este să se mobilizeze ei să facă singuri ce e de făcut și că nimeni nu le va da nimic pe gratis. Deocamdată începe epoca poetică, dar asta va trece destul de repede.

  11
 5. Vash the Stampede

  Afara cu toti samagonezii din tara!!!

  6
 6. Frumoase imagini!
  Cât s-au scremut shor-istii sa cumpere prezență la mitinguri…
  O imagine cât o mie de cuvinte!!

  9
 7. Imagini frumoase. Dar dacă dăm deoparte emoțiile, ne băgăm picioarele într-un lighean cu apă rece și privim lucrurile detașat, ce vedem:un stat ce nu se poate autosusține, reformele bat pasul pe loc ( UE a fost destul de tranșantă nu demult), corupția e la locul ei, transnistrenii și găgăuzii nu prea sunt deranjați cu ceva ( ba chiar Tiraspolul a fost salvat de la un iminent faliment). Roberta Metsola a venit la Chișinău cu avionul lui Plahotniuc, nimeni nu vorbește despre cât de greu o duc cetățenii simpli samd. De ceva timp, evit presa care o canonizează pe Maia Sandu, am găsit destule publicații/analiști peste Prut care nu pun batistele pe țambal. Mult PR pentru Maia, dar tare mă tem că la alegeri surpriza va fi mare. Și nu plăcută.

  8
  • Nu e un subiect interesant pt Cotroceni, n-au spa-uri și stațiuni de ski pe-acolo, nici magazine extravagante de toale. Întoarcere de 180 grade fata de perioada Base, când a încercat marea cu degetul, a mișcat lucrurile cât de cât, deși mulți erau împotriva.

   12
  • si cam care ar fi fost metodele prin care un stat capturat ani de zile de pro-rusi si voit tinut in subdezvoltare ar fi fost capabil, in actualul climat economic, unde economii dezvoltate au probleme sa fie in stare sa ofere o situatie economica mai buna? cu ce, asa brusc, de pe o zi pe alta, in conditiile in care state precum Germania au avut greutati in a se aproviziona cu gaze, de pilda?

   a facut Sandu intr-un an si ceva d ecand a inceput razboiul pasi mai mari de desovietizare decat au facut mari „barbati de stat” in 3 decenii. Sigur, a fost si o conjunctura favorabila, dar a profitat de oportunitate.

   Bai si a aparut asa o rasa a dracului, moldoveni sau romani, care o crtitica la greu pe femeia asta pentru motive, de fapt, ideologice. urata lume

   21
  • a zis ca intra maine la 3 dupa-amiaza in Europa sau ce?! adica lucrurile nu se mai schimba? Romania din ’91 era ca Moldova de acum. Ai auzit de evolutie? Ce narativ tampit, sunt corupti, saraci si prosti, asa raman pe vecie, nimic nu progreseaza. ajutati si de-rusificati au sanse ca in 10 ani sa fie mai europeni ca multi…

   10
 8. Pai cam asta e testul de aderare la UE , nu ? Daca ai stabilitate politica proeuropeana. Abia dupa asta vin si te ajuta cu reformele.
  Catastrofala, in cazul venirii putinistilor la putere, ar fi secarea fondurilor europene
  Atunci sa vezi guzganii din sor si comunistii batandu-se pe bruma de copeici ramasa in buzunarele lui Putin. Pacat de oameni.

  6
 9. https://www.economica.net/virgil-popescu-vrem-sa-aprovizionam-in-integralitate-si-in-totalitate-republica-moldova-cu-energie-si-gaze-naturale-din-romania_670031.html
  moment in care influenta rus in Md se cam duce pe apa sambetei…si in transistria incepe foametea…

  iar apoi la un moment dat se va vota prin parlamente…
  https://timpul.md/articol/proclamatia-pentru-reunirea-republicii-moldova-cu-romania-sorin-iliesiu-le-a-trimis-o-presedintilor-klaus-iohannis-si-maia-sandu.html
  ca doar nici in 40 nu a fost referendum…

  si aia e 😉

  eu personal nu cred ca scenariul cu aderarea la UE va fi cu finalizare…

  7
  • Călugărul Sofronie

   Şi chiar crezi că o să-i împiedice pe tâmpiţi să spună ce bine era pe vremuri în Rusia? Uită-te în jur, dacă şi-n România, care e mult peste Moldova, tot găseşti cretini care jelesc după „vremurile bune”…

   Influenţa Rusiei nu o să se ducă aşa, ci ţine de oamenii de rând ca, de fiecare dată când dau peste un propagandist, să-i închidă gura.

   5
 10. Au vazut toti diferenta dintre propaganda si realitate pe parte militara…mai ramane problema resurselor dar se pare ca am primit OK ul sa ne ocupam de problema…e game over pt rusi in Md 😉

  5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *