Top-secret de jena, laptopul unei navei stealth lipsa, in Taiwan

Militarii taiwanezi au dezvaluit luni ca laptopul unei nave militare a disparut. Termenii si continutul sau clasificat se afla in acest moment la chinezi.

Calculatorul a fost instalat la bordul unei Kuang Hua VI, nava purtatoare de rachete ghidate. Ea apartinea unui antreprenor privat si era folosita pentru testarea echipamentelor de telecomunicatie si proceduri confidentiale.

Laptopul a disparut in ultima luna, atunci cand nava se afla stationata in portul Tsoying, cea mai mare baza navala din Taiwan.

O investigatie interna nu a reusit sa determine cum s-a intaplat. Cazul a fost predat procurorilor militari.

Primul escadron Kuang Hua VI a fost format din 10 nave si a intrat in uz din 2010. Aceasta mutare a fost considerata o imbunatatire majora a capacitatilor navale.

Fiecare nava este inarmata cu 4 rachete Hsiungfeng II (produse la nivel local) ce au o raza de actiune pana la 150Km. Tipul acesta de ambarcatiuni a fost conceput pentru a se putea ascunde si a fi greu de detectat.

Expertii cred ca spionii chinezi, interesati de tehnologie militara, au reusit sa sustraga laptopul: ,, In cazul in care China a reusit sa obtina laptopul, comunicatiile codate ale marinei ar putea deveni foarte sensibile, precum si date legate de racheta”, a declarat Erich Shih, un editor de la Taipei.

China si Taiwan au fost separate in urma unui razboi civil in 1949. Beijing considera ca insula este inca parte a teritoriului sau si inca ateapta o reunificare. Relatiile dintre cele doua state s-au imbunatatit datorita schimbului comercial. Un rol important l-a avut presedintele taiwanez Ma Ying-jeou, care a venit la putere în 2008.

Sursa: Russia Today

 

Nero Flash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *