Gremyashchy &Prospective Speedy Helicopter Demonstator

Rusia a creat o varianta extrem de modificata a modelului Mi 24, numita ,,Prospective Speedy Helicopter Demonstator”(Demonstrator PSV) avand ca scop dezvoltarea si implementarea de noi tehnologii, printre acestea gasindu-se un nou design la nivelul palelor rotorului, cu varfurile curbate, avand ca scop imbunatatirea vitezei si a stabilitatii la viteze mari, fiind propulasat de aceleasi motoare Klimov VK-2500  ce propulseaza  KA-50/52 si Mi-28, fiecare motor dezvoltand 2400 de cai putere, primul zbor avand loc pe 23 decembrie, la uzina MIL din apropierea Moscovei.

Principalul scop al PSV este acela de a creste viteza de croaziera cu 30%, fata de standardul Mi-24/35 Hind de 265 km\h la 360km\h, cei de la MIL avand sperante si in imbunatatirea vitezei de top pana la  400 km\h fata de 333 km\h, cat au modele actuale, fiind de dorit si o imbunataire la nivelul vitezei ascensionale.

Daca aceste rotoare noi se dovedesc a fi viabile MIL sustine ca le va putea instala pe Mi-28, incepand cu 2018, urmand sa asigure un plus de 10-13% la viteza de croaziera, putand fi adaptat si la modele mai vechi Mi-8/17 si Mi-24/35.

Mil Mi 28N

Mil Mi -28N

De asemenea un nou concept de sisteme electronice cu arhitectura deschisa este in curs de testare inclusiv un concept modular dezvoltat de gigantul rus KERT. Acest sistem putand fi adaptat la intreaga gama de elicptere aflata in dotare, imbunatatind siguranta zborului si reducand costurile de fabricatie, sustin cei de la KERT.

MIL PSV ¬Demonstator

MIL PSV ¬Demonstator

                                              MIL PSV ­Demonstator-Timofey Nikishin

Cu toate ca acest proiect reprezinta un pas inainte pentru industria rusa, si va devenii un surogat pentru upgrade-uri rezonabile la elicopterele  rusesti existente, acesta nu va reprezenta un  salt drastic de performanta. Ca atare, se presupune, ca primul pas va fi dezvoltarea unui proiect, pe termen lung, fiind necesar ca cei de MIL si Kamov sa dezvolte programe similare cu ce cele de la Sikorsky -S-97 Raider sau Bell -V-280 Valor, sau alt design exotic.

Sikorsky S-97 Raider

                                                              Sikorsky S-97 Raider

Bell-V-280-Valor-Future-Vertical-Lift

                                                                     Bell V-280 Valor

Din pacate pentru Rusia, care se confrunta cu scaderea pretului petrolului si a sanctiunilor introduse ca urmare a crizei ucrainiene, un proiect revolutionar nu pare viabil economic, in concluzie demonstratorul tehnologic PSV va putea asigura Rusiei timpul necesar dezvoltarii unui proiect nou prin upgradarea flotei actuale si oferirea la export a noilor tehnologi obtinute.

 

Gremyashchy

Proiect 20385 Gremyashchy

                                                                        Proiect 20385   

Corveta Gremyashchy (Proiect 20385) va fi in cele din urma echipata cu motoare de provenienta ruseasca, anunta serviciul de presa al Ministerului Rus al Apararii, in ciuda faptului ca in urma cu an se anunta abandonarea clasei respective datorita sanctiunilor impuse si a imposibilitatii de a mai cumpara motoare navale din Ucraina.

Russian DDA12000 diesel engine

,,Santierul naval Severnaya Verf din Sankt – Petersburg a inceput sa echipeze corveta Gremyaschy cu motoare principale  realizate de uzina Kolomensky Zavod, potrivit specificatiilor marinei ruse in cadrul programului privind substituirea importurilor in  constructia  navelor combatante de suprafata,”

Ministerul a adaugat ca motorul a fost  produs de catre Kolomensky Zavod iar  designul a fost a fost imbunatatit.

„In conformitate cu cerintele specificatiilor emise de Marina, Biroul de Proiectare Almaz  si santierul naval Severnaya Verf au efectuat calculele care sa permita integrarea eficienta a motoarelor rusesti, fara a afecta caracteristicile de design ale corvetei”, a adaugat  biroul de presa al ministerului, amintind ca nava va fi complet echipata pana la sfarsitul lunii mai anul curent urmand a incepe testele pe mare in 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=ymVU9V7OxAw

Initial Marina Rusa avea in vedere echiparea corvetei cu motoare germane MTU, dar in urma scantiunilor impotriva Rusiei au fost inghetate toate acordurile comerciale.

Ionut B.

25 de comentarii:

  1. prim planul nu este cel mai bun unghi pentru havoc.

  2. Alexandrovici

    Mda, mi28 e mai ciudat ca aparitie. Utilitatea e mai importanta ca design-ul intotdeauna. Dar *curveta* arata bine. Repede vreo 12 buc si pe la noi, chiar si fara motor. Citisem ca rusii au cumparat licenta de motor de la chinezi, care la randul lor copiasera un model de MTU. Declarase un inginer chinez ca s-au pus la surubarit cu rusii cot la cot si cica l-au imbunatatit prin urmare nu e acelasi motor nemtesc, ci unul mai bun. :). Aia de la MTU nu au comentat pre mult pe tema sa nu piarda piata chinezeasca. Si ca o parere personala, pun pariu ca motoarele sunt facute din piese nemtesti trecute prin china spre asamblare finala in rusi. Bonus la ele, 10 sirieni per motor. Complimente de la merkel

  3. Prostii rusii astia,de ce naiba nu arunca vechiturile alea de Mil24 si 8?.Uite la noi,am taiat fiarele alea
    de T55,72 si TR85 si am ramas cu ce-i mai bun,50 de TR85M1 si citeva T55.Asa da!Creme de la creme!
    In alta ordine de idei,George,si sper sa nu te supar,cred ca ne imbatam cu apa rece privitor la situatia
    economica in urma sanctiuniilor.Articolul tau mi-a deschis apetitul sa aflu mai multe despre asta si surpriza
    dupa ce am scapat de mainstream news am gasit lucruri nu tocmai in armonie cu aceasta idee.
    http://www.worldbank.org/en/country/russia/brief/monthly-economic-developments
    http://europe.newsweek.com/forget-ukraine-its-business-usual-between-europe-and-russia-332675?rm=eu
    Si pot continua,da cred ca e de ajuns.Per ansamblu,sanctiuniile au avut un efect mic si destul de limitat in raport
    cu asteptariile si sincer mie mi sa pare ca si cum am imuniza ursul la situatii deastea.Cu siguranta au invatat,rusi
    sa faca fata situatiei,pentru viitor.
    America a ramas blocata in acceeasi doctrina a razboiului rece si pare sa nu inteleaga ca Russia e acum altfel decit URSS.
    Nu poti aplica acceasi metoda ca in cazul Cubei,si Russia nu e Venezuela unde poti usor destabiliza situatiia sperind ca
    uita de Chavez.

    • curat „creme de la creme”.in locul minunatelor tr85m1 si al anticelor t-55 prefer 200 de m-1128 mgs organizate in 10-12 batalioane de cavalerie(ca la americani).am avea o forta de lupta rapida care nu ar depinde de logistica specifica unit. de tancuri(trailere speciale de transport tancuri sau garnituri cf,,zeci de autocisterne,etc.), bine inarmata (tunul mgs-ului a dotat m1 abrams) si cam la fel de protejata ca si actualele „tancuri” din dotare,care tancuri nu cred ca ar face fata nici macar unor ifv-uri moderne gen bradley sau bmp-3(nu mai vorbesc de t-15 sau kurganets-25).

      • Trezeste-te din visare,frate!:)

        • in loc sa exploatam sutele de epave t-55 si tr-85(care presupun ca ne costa enorm) mai bine facem manevra asta ( pe care deja au facut-o 2 tari nato:belgia si olanda).eventual pot fi oprite cele 54 tr-85 bison si cu mli-urile modernizate organizezi doua batalioane de arme reunite(ca in us army) in dobrogea.si „visul” asta nu e chiar irealizabil.mai visare e in capul sefilor armatei care vor sa cumpere 270 de mbt-uri.sa mori de ras nu alta.

          • Io cred ca te droghezi.Te referi la Romania?
            In acelasi timp egiptenii si alte tari vestite pentru siguranta politica cumpara
            in draci de la americani,pe datorie,dar stai
            „Starting in 2018, the US will no longer allow Egypt to buy military equipment on credit against future aid. And what Egypt chooses to buy with the aid money will be closely examined to ensure it’s relevant to specific categories of concern: counterterrorism, border security, maritime security, and Sinai security.”,yeah,sure!Good call US!
            Sper sa nu ajungem sa vedem armamentul vestic folosit de fundamentalisti chiar impotriva celor care le-au vindut.
            In acelasi timp ce primim noi de la US?Cam putin pentru o tara in prima linie si foarte multe indicatii ,,pretioase” de altfel de la ei,Zgonea e bun,ala e rau….Acu hai sa-i inteleg si pe ei,poate stiu cu cine au de a face si au ales sa
            ne apere ei in loc sa ne dea ce ne trebuie.
            Sa auzim de bine!

            • daca eu ma droghez ce zici de cei care acum cateva saptamani visau pe aici m1a1 abrams in dotarea armatei romane,sau care de cand cu bsda-ul viseaza la bell cobra ah-1z si alte sf-uri?

              • Bineinteles ca era o gluma.
                Fiecare e liber sa isi spuna opinia si trebuie respectat pentru asta la fel si pe cei care tin aceasta pagina vie.
                Sa visam nu e interzis,pacat ca cei ce trebuie sa-si faca treaba nu o fac(ma refer la cei ce ne conduc)si pagina asta e ocazia sa dam friu liber dorintelor.Sa o pastram asa cum este!

      • ai dreptate.. dar gandestete la amx rc10

    • @Razvatree. In cazul Rusiei nu-i vorba de nici o mistificare, ei cu gurita lor au anuntat taieri masive si au spus si de ce: pretul petrolului. Tot rusii au blocat dezvoltarea pe zona militara a destule proiecte din cauza de sanctiuni. Ei cu gurita lor declarau ca pe T 90 destule sistme importante sunt vestice, cum ar fi cel de achizitie a tintei, tot ei se dau de ceasul mortii sa importe drone si nu vrea nimeni sa le mai dea…
      In cazul Venezuelei nici macar nu ma mai obosesc sa argumentez, imbecilul de Chavez a facut economia praf si aia mor de foame. Ce treaba au americanii?!
      Intr-o lume globalizata sanctiunile nu pot avea un efect benefic, nu mai traim in secolul XIX, cand fluxurile de capital si marfuri puteau fi blocate pt dezvoltarea economiei locale.

      O sa fiu impresionat de Rusia cand va exporta si altceva decat gaze, petrol, arme si materii prime brute, pana atunci, pt mine, sunt o tara bananiera de dictionar.

      • se uita ca acele resurse trebuie extrase,prelucrate,transportate etc.asta,cel putin in cazul Rusiei,se face cu utilaje,masini,cai ferate,mare parte produse local.e o industrie verticalizata.sectorul energetic contribuie cu aproximativ 20 la suta la pib-ul rusesc,dar din nou,nu e Congo unde pana si mana de lucru in industria extractiva e straina.Rosneft si Gasprom sant cele mai mari companii mondiale in domeniul energetic,cu zacaminte pe tot globul.Rusia e o tara care inca se scutura de comunism si de criza care ia urmat,sa nu facem judecati pripite

      • George,nu am spus ca cineva mistifica datele,nu ma cobor la a spune asta.Sint de acord cu tot ce spui si chiar intaresc asta dar,exista un dar;am vrut doar sa atrag atentia ca in pofida embargoului firme si banci occidentale colaboreaza cu Rusia.Ca si in cazul electronici de pe tancuri si altele,cine le-a vindut?…si mai ales sa ne aducem aminte ca sint experti la sparlit tehnologii ca si China.Cu toate astea colaboreaza cu Corea de sud,Turcia s-a aratat interesata de S-300 si tot asa,Franta era sa le vinda niste nave,etc.
        Si mai e pericolul sa credem ca sint pusi cu botul pe labe si gata i-am pus la punct.Nimeni nu va recunoaste cit de utile au fost sanctiuniile,a fost o hotarire politica si nici un politician nu va spune adevarul.
        In timpul asta,rusii continua sa cumpere asseturi pe unde prind si gasisem o analiza a STRATFOR despre asta,mai mult un avertisment ca si in cazul chineziilor,Daca o gasesc o postez.Sa ne gindim ca banul este ceea ce este si nici un afacerist nu va rezista tentatiei de a
        colabora cu ei atita timp cit cash-ul curge.Daca combinam asta si cu serviciile de informatii rusesti,care stiu sa opereze,in tacere,in spatiu strain si sint si pasonati de sah,jocul in care esti nimic daca nu gindesti cu citeva mutari inaintea adversarului…Mmmmm?Situatia poate devenii altfel.
        Inca odata sper sa nu te superi,da cu piatra da asta e parerea mea.Ece hommo!
        @ronin Mersi!Hai ca ma duc acu sa iau peschesu de la Kremlin.Vrei si tu?

        • mistal-urile le-a cumparat egiptul.care cica vrea sa le doteze asa cum au fost comandate cu toate sistemele de comunicatii si sistemele de armament rusesti.inclusiv elicopterele ka-29 si ka-52k. asta miroase a intermediere:egiptenii (ptr. un anume favor,ex. s-300 vm livrate in 2014-2015) cumpara ptr. rusi,cu banii rusilor armament aflat sub embargou.dupa ce vor deveni operationale parca vad ca o iau prin suez spre flota pacificului(flota rusiei nu alta).

          • @lukas
            Sa i scape pe francezi de ele,asa baiati buni faraonii astia.Imi dau lacrimile.
            Si de Harpoanele Block 2 ce zici,nu poa una sa se piarda asa…pe undeva…
            Te prinzi repede!O bere!

    • Ai vazut vre-o data la scola cand ii furau caciula glumetii la un amarat si o aruncau intre ei de la unu la altu? Si tipu fugea in mijloc spre deliciul audientei?

  4. Ce e bila aia de deasupra. ?

  5. Vaz ca rusii ii dau inainte cu refacerea capabilitatilor navale in ciuda embargoului… Urmaresc toate astea cu la fel de multa atentie ca presedintele nostru 😉 care sper sa concluzioneze ca si mine: mai avem maxim 5-6 ani pana ce rusii isi vor reface flota de la Marea Neagra…
    Embargoul ii obliga sa gaseasca solutii si, cum-necum, le gasesc, ceea ce e normal. Cum or fi ele, bune – rele, asta vor vedea ei, dar nici nu e (sau n-ar trebui sa fie) rocket science sa pui la punct un motor diesel.
    Astept anuntul cu turbinele navale, probabil nu mai dureaza mult…

  6. Blocat ??? de ce??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *