23 Aprilie – Sfântul Gheorghe, Ziua Forțelor Terestre – Situația cu intervențiile MApN pentru limitarea răspândirii COVID-19

În perioada 22 aprilie, ora 6.00 – 23 aprilie, ora 6.00, un număr de 2.383 militari și 533 mijloace tehnice au acționat, în București și în țară, în 438 misiuni de întărire a prezenței, asigurarea fluidizării traficului și sprijin triaj epidemiologic la punctele de trecere a fontierei, paza unor obiective preluate de la Jandarmeria Română, patrulare și sprijinirea forțelor MAI în activități de ordine publică în Capitală şi în alte localități din țară, transport de echipamente medicale şi alte materiale, însoțire convoaie de transport persoane.

În același interval, la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” au fost prelucrate un număr de 349 teste pentru depistarea infectării cu SARS-CoV-2, fiind în curs de finalizare un număr de 609 de probe.

Militarii Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș” din Pitești continuă misiunea de decontaminare și dezinfectare a căilor rutiere din municipiul Suceava, iar colegii lor de la Brigada 282 Blindată „Unirea Principatelor” din Focșani au acționat, cu două autospeciale de decontaminare tehnică și teren, pentru dezinfectarea aleilor și a drumurilor de acces interioare ale Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din localitate.

De asemenea, la Timișoara, în incinta stadionului CFR, au fost aduse containerele și echipamentele Sistemului Modular Medical de Izolare și Tratament (SMMIT), iar astăzi va începe instalarea modulelor SMMIT și amenajarea zonei de carantinare din campus.

Totodată, două aeronave C-27 J Spartan ale Forțelor Aeriene Române au executat miercuri, 22 aprilie, o misiune pentru aducerea, în România, a unor echipamente de protecție medicală din Turcia constând în 300 de mii de măști de protecție tip FFP2 și FFP3.

* * *

Prin regulile stabilite de cadrul legislativ (OUG 1/1999, cu modificările și completările ulterioare), coordonarea la nivel național a tuturor acțiunilor circumscrise implementării măsurilor stabilite prin decretul de instituire a situației de urgență revine Ministerului Afacerilor Interne. Ministerul Apărării Naționale are rol de sprijin și au fost luate toate măsurile pentru asigurarea forțelor și mijloacelor MApN în situațiile în care va fi necesară alocarea lor, pe tipurile de misiuni pentru care vor exista solicitări.

Militarii sunt pregătiți să sprijine autoritățile în zonele unde va fi necesară intervenția armatei.

Biroul presă MApN

9 comentarii:

 1. la mintea mea, trebuia facut un spital de campanie la Suceava,
  sau poate ca doua,

  medicii din zona au solicitat public ca sa nu se transforme zona in Lombardia tarii noastre,
  da de mai mult timp,

  raspunsu n-a mai venit,

  acolo sunt cele mai multe cazuri confirmate, in conditiile in care testarea s-a facut cum s-a facut,
  si cei mai multi morti,
  aia sunt ceteni rumani,

  s-au facut spitale de campanie la capitala patriei,
  la Constanta,
  si acum se construieste unu la Timisoara,

  la Suceava nu,
  o fi poate de la pensia speciala sau avansarea inainte de termen de la conducerea armatei,

  juramantu militar este doar pt aia de jos.

  3
 2. multă sănătate aniversaților?

  1
 3. La multi ani Gheorghe/Gica/George/Georgeta/Georgiana/Gina/Georgica ! Sfantul al carui nume il purtati sa va aiba in paza !

  2
 4. La multi ani tuturor celor ce au depus jurământ solemn față de România !
  Dumnezeu să-i aibă în pază pe ei , pe familiile lor și România să redevină la loc , adică mare și tare 😉 !

  Petru Rareș : ” Vom fi iarăși ce-am fost și mai mult decât atât ! ”

  Doamne ajută !

  4
 5. La multi ani celor care in uniforma slujesc Romania , si tuturor care isi sarbatoresc onomastica. Sa dam un ochi dincolo de Prut se intampla lucruri interesante eu banuiesc ca e labuta noastra.

 6. La mulți ani!

 7. La multi ani si la dotare mai buna!

 8. La multi ani pt toti Sf Gheorghe si in special pt boss-ul lu site asta George GMT!

  1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *