MiG-21 LanceR la Summitul NATO

Forțele Aeriene Române participă vineri, 08 iulie a.c., la ceremonialul organizat de Forțele Aeriene Poloneze cu ocazia Summitului NATO de la Varșovia, cu două avioane de luptă MiG-21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriene de la Câmpia Turzii.

Avioanele MiG-21 LanceR vor executa, în cadrul ceremonialului, zboruri de prezentare în formație cu două avioane MiG-29 aparținând Forțelor Aeriene Poloneze.

La parada vor participa peste 30 de aeronave militare de tip: PZL TS-11, F-16, Saab JAS 39 GRIPEN, F/A-18 Hornet, Eurofighter Typhoon, MiG-29, MiG-21 LanceR, AWACS, aeronave aparținând statelor membre NATO.

Cer Senin – Facebook, video

97 de comentarii:

  1. Sincer citind titlul, am crezut ca este o gluma. Respect MIG 21, dar e timpul sa nu il mai vad decit in Muzeul Militar sau vindut in Africa.

    • slovacii cu MIG-29, polacii la fel si ale noastre 18 cate mai sunt, ruginesc in aer liber pe Kogalniceanu BA-FARo. ca le-a fost frica la niste idoti poate tradatori din MAPN ca MIG-29 SnipeR era prea performant si ii deranjam pe cealaveci.

  2. Alexandrovici

    Pacat de profesionalismul pilotilor. Si mai bine nu participau cu asa ceva. O fii momentul muzeului zburator. Repede si un hong5 de la naftalina, adica rugina. Unde sunt troacele alea la mana a doua? Ca parca le vopsisera? Ce naiba nu le i-au in primire odata? 2 ani pentru reconversia pilotilor nu e deajuns? Desi cred ca probabil asteapta 1 decembrie, cand probabil va fii asa de inorat de nu or sa decoleze.

  3. Subscriu, doar pentru muzee sau entuziastii fortelor aeriene care-si permit ca-i scump de intrertinut / zburat..

  4. Bravo lor. S-au dus cu ce au.

  5. Pai sa ratam noi ocazia sa ne facem de ras?
    Dar din alt punct de vedere, asta e realitatea, suntem varza

  6. viitorul fortelor aeriene romane va fi compus din 70 f-16 blok 61 80 fa -50 sud coreene si50 f-35 fortele terestre vor avea ca dotare aviatie de atac la sol 100 l-159 alca si 60 elicoptere de atac dracula cred ca ma batut soarele in cap

  7. nationalistu_de_serviciu

    Si eu care credeam, ce naiv sint, ca majoritatea comentariilor de pina acum trebuiau sa inceapa cu respectul pe care i-l datoram celor care fac „aceste piese de muzeu” sa zboare, atit cei de la sol, cit si pilotul, de abia apoi sa se sugereze ca ar fi cazul sa ne cumparam „haine” noi. Cu exceptia lui raster, pauza
    Vazind ca unii au ca hobby principal bocitul, observind ca sint si adevarate talente, carora le recomand sa treaca la profesionalism, ca vorba aia imormintari sint mereu, cariera-i asigurata

    • Ghita Bizonu'

      Mda .. o fi cumva raluila masinilor de epoca ? Atucni ar da frumos un Mig 15!

    • @nationalistu_de_serviciu

      Bravo……..citesc si mai comentez din cand in cand pe acest site..insa…..imi dau seama de varsta celor de aici si mai mult….de mandria lor de a fi Roman…..probabil ca daca spunem ca faceam diamante sintetice, ca faceam cea mai buna apa grea, etc etc chiar daca ar fi si povesti unele dintre ele (dar nu sunt..), ar sari astia sa spuna ca ce stim noi….cred ca am sa comentez din ce in ce mai putin..imi este scarba….mai ales ca sunt unii ca apropo…habar nu au de aerodinamica si se apuca sa proiecteze ei avioane sau mai stiu eu ce…..asta e…la bascalie si mistouri recunosc ca nici dracu nu ne intrece…..

      • prea ne mandrim la orice chestie care ar trebui sa fie normalitate….hai sa facem ceva intai si dupa sa ne mandrim. in ritmul asta o sa ne mandrim cu catapulte si arcuri….

      • @ingineru dupa tine a fi roman inseamna a omite / ascunde lucruri evidente ? Ce urasc eu la asa-zisii rumqni cq toata ziua se bat cu caramizile pa, piept, dar realitayea din jurul lor e…..virtuala rau si lucrurile trebuiesc spuse si cat mai repede. Ce are ce „producem” noi cu mandria ? Oooh..suntem rumani, cei mai mari ombilici din sona asta !

    • Pai nu intelegi un lucru, daca iai respecta pe pilotii, si ar conta viata lor, le-ai cumpara avioane competitive, sa le dai o sansa, sa se intoarca intregi dintr-o confruntare…
      – asta asa, sa te trezesti la realitate

  8. Cititnd titlul, am crezut ca NATO ne-a invitat sa facem POLITIE AERIANApe timpul Summitului, alaturi de Polonezi si de americani. :))

  9. Cred ca va fi o imagine superba si mi-ar placea sa asist la acest zbor!
    Singurele fightere de productie ruseasca din cadrul NATO (sper sa nu gresesc) apartinand singurilor membri semnificativi de pe flancul de est. Ma bucur ca polonezii au ales sa zboare cu 29-le in loc de F16. Iata un mesaj frumos pentru Rusia, mai ales ca si Merkel si-a asumat public recent cresterea bugetului de aparare al Germaniei, un alt mesaj cu dedicatie…

  10. eu nu vad un motiv de rusine.
    teava este avionul care a dat forma si continut fortelor aeriene romane.ca puteam sa mai avem pe langa si un vultur romanesc,niste flogere sau fulcrumuri este alta discutie.plus ca din cateva unghiuri chiar arata bine hodorogul…singur,in tandem cu altele mai tinere se vede imediat diferenta.
    nu inteleg care ar fi pututu sa fie mesajul la adresa ursului prin aceasta miscare dar eu as fi mers cu niste soimi sa le mai fac nitel reclama.cine stie poate ar mai iesi ceva din programul asta.

    • Alexandrovici

      Subscriu. Asta cu soimul era o idee buna. Asa ca promovare. Nu stiu daca lista din articol e completa, dar totusi par a fii doar avione de vanatoare.

    • Ghita Bizonu'

      Insa e cam demodat nu crezi? SI asta nu este un domniu in care sa te afisezi cu mandrie cu vechiturile (de ex sa umbli cu un RR din 1962 sau sa zbori din cand in cand cu un Dragon Rapid ..)
      Si sezi listinit – nu mai iese nimic din Soim! prea vechi! Poa prin anii 90 .. se putea ceva

      • XT/DT-ul ala inca ne face sa mai speram ca industria aeronautica romaneasca, in frunte cu Avioane Craiova, se poate intoarce din drumul catre groapa….fie si pentru scurt timp! 🙂 Vedem ce iese prin 2018! 🙂

      • false pudori bre.
        iar asta micu ’90 este un design mai reusit ca vulturul plus arata bine si acum.programul e mort ca suntem noi incapabili sa vindem niste avioane de antrenament in lumea asta.avionul nu are nici o vina.

  11. Fortele aeriene(muzeale) romane,una dintre putinele forte aeriene-Muzeu- ale lumii si din cate stiu ale Europei!…in aceasi situatie se afla bineinteles intreaga armata( muzeala) romana..daca istoria le a harazit politicienilor antebelici un sfarsit sinistru,in spatele inchisorilor comuniste ,sunt curios sa vad cum vor sfarsi naparcile si gusterii post comunisti…..

    • Daca istoria mai asteapta dupa noi vreo 10-15 ani, putem spune ca trecem cat de cat de arhicunoscutele etape/momente WW1 si WW2……pana inspre razboiul de independenta, exact ala in care armata romana chiar era pregatita pentru un razboi. Ca in rest noi am fost pregatiti doar pentru pace, la fel ca acum! 🙂

    • @mihu, asa e, suntem in groapa, cu o exceptie, materialul uman care face cam cat toti amicii nostrii din NATO: balgarij, kurtocs-kolacsiii, probabil si croatii….daca am porni la razboi, am fi in situatia istorica si ingrata din iunie ’40….adica pierderi umane greu de inlocuit. doctrina noastra ar trebuie avand in vedere situatia grea din zona d.p.d.v. politico-militar sa fie ca cea a israelienilor, adica echipamnete care sa ofere protectie maxima soldatilor din linia intai.

  12. Faptul ca vor fi prezente avioane ale majoritatii/tuturor membrilor NATO, este pentru a transmite un mesaj de unitate si coeziune a NATO, chiar cand in jur se clatina organizatii. Eu asa vad lucrurile, nu e chestie de „who’s cock is bigger and greener” aici. E o subliniere pt a „n”-a oara ca NATO means business si nu e bine sa te joci cu focul. Oricat ar chirai Merkel si Hollande in caz de se supara uncle SAM pe cineva nu cred ca vor zice nu sau stai sa ne mai gandim. Prin aceasta demonstratie li se arata rusilor batul prin gard ca sa stea cuminti iar Germaniei, care si-a luat nasul la purtare, i se ineica foarte clar ca astazi sunt unde sunt, doar datorita bunavointei americanilorsi sanu uite ca sunt o natiune invinsa in razboi si ocupata.

  13. Penibil…o sa fim aratati cu degetul pentru ridiculizare ca si cu poza aia cu F22 langa Mig21 de pe MK

    • gogu de la pascani

      Cocalaria omoara Romania. Inaintea rusilor, ungurilor, gotilor, vizigotilor, samd. Ca daca n-ai masina/avion/helicopter ultimu’ stranut n-ai valoare, etc.

      • Ce legatura are cocalaria cu faptul ca Romania se prezinta cu Mig21 in fata aliatilor ? Da prietene,e penibil,mi-e jena ca suntem in situatia asta! O Armata dotata nu e un bmw pt mine.

        • gogu de la pascani

          „prietene”…Q.E.D.

          • Da Domnul meu (e mai bine asa?) E PENIBIL pentru o tara europeana de 20 mil locuitori ,membra NATO sa se prezinte in 2016 cu Mig21 ,fregate fara rachete si tancuri cu tunuri de 105 mm.N-avem nevoie de patriotism de fatada,avem nevoie sa corectam realitatea crunta si aceea este ca suntem penibili iar la Varsovia o vom arata din nou in fata intregii lumi

  14. Remarca ta e nelalocul ei. De ce e penibil sa apari cu Mig21? Ca aratam lumii saracia inzestrarii fortelor aeriene romane? Ca aratam lumii exact situatia reala? Deh, de-asta tara asta e perceputa gresit, datorita oamenilor…trebuie mereu sa ascundem rahatul sub pres…e ca si cum te caci in fundul curtii dar bagi bani in Mercedes AMG sa nu te ia lumea drept sarantoc care sta in casa de chirpici. Mai degraba rade lumea de ciuhabi care conduc ultimul racnet militar dar din cauza materialului uman sunt batuti de niste desculti. De ce sa ne fie rusine de pilotii nostri? Pe mig21 sau pe iar80 daca zboara, ei reprezinta Romania si ar trebui sa fim mandri. Daca esti sarac si ai doar o camasa dar aceea e spalata si curata, nu ar trebui sa-ti fie rusine de conditia ta. Asa si cu mig@urile: daca zboara, sunt intretinute si pilotate de cei mai buni piloti romani, bravo lor! Faptul ca atat le ofera tara nu este motiv de a stramba din nas din contra de pus pe ganduri, stat stramb si cugetat drept ca poate buba si puroiul vin de la politicieni iar o parte din vina o avem si noi fiindca -am votat si lasat sa ia decizii pt poporul asta. Fala si manelele merg mana in mana.

    • Bravo pentru pozitia ta !

    • Ghita Bizonu'

      Rade careva de piloti?

      Insa ce sansa au pe harburile astea cu resursa expirata daca ar fi nevoiti sa lupte contra unui 29 sau 27 ?!

      • pai depinde cat sunt de modernizate MIG-29 sau SU-27, dar in majoritatea cazurilor avionica Lancer e superioara a ce exista pe alea…

        • Ghita Bizonu'

          Da mai tii minte cum cadeau Migurile lancerizate?

          Draga noi ar fi trebuit sa avem azi un minim de 48 multirol . NOI!! Sau ma rog mai noi decat MIG urile 21.Cel mult la juma din varsta 21 lor.

          imi vine sa crez ca si daca iesem cu IAR 80 (depasit din 1942!) unii tit ar fi aplaudat uitand ca nu este virba despre un show de „clasice” (la cesti din astea una dintre apritiile cele mai priozate edte Avro Vulcan. Care zboabra doar la asa petreceri ca e retras din uz)

          Sa dim mandri? De ce?! Ca IAR suntem in curul gol?! La ce ne=a servit as ao „mnadire” in 1940?! (si titusi in 1940 eram mai bine – aveam macar 12 Hurrcane, 24 de He 112, vrei 50 IAR cu 4 mitraliere care cat de cat „Se incadrau” )

          • Da, mai tin minte, insa mai stii si care au fost cauzele?
            Chiar daca s-a pus electronica pe niste tevi batrane, consider ca rezultatul a fost cel putin la nivelul asteptarilor.
            Ce mi-a parut rau este ca in anii ce au urmat, nu s-a dat curs si programului Sniper pentru MIG-29, care ar fi dus la ceva si mai performant, doar ca aveam putine pe stoc si nici interes de completare si progres n-am avut.

            • Ghita Bizonu'

              da stiu care au fotsd motivele lkancerizari si sniperizarii.
              Economii. Aveam un numar de „celule” inca apte de zbor. Cu noua avionica aceleasi „celule” au devenit relativ egale cu avioane mai noi . Insa era prevazut ca prin 2005 sa incepem s ale schimbam cu avioane NOI! Am inceput cu peste 1oo de Lancer si am termonat cu cate? 2 sau 6?!
              Apopos aveam vreo 200 piloti militari apti sa zboare un avion de lupta (macat de CAS) AZI?!!!

              Azi imi zici sa fiu mandru.. Mandru ca azi intr-o situatie mai incurcata suntem in curul gol?!
              Mandru?

              Da parca ca cand era DUsa (Deception) la minister nu prea te dadea mandria afara din casa … Azi esti „mandru” .. Uite na sa iti dau eu un motiv de mandrire si mai mare – desfiintam avioanele si uracm pilotii pe cai! Ce misto ar arata cu unofrme precum cuirasieri din garda Elyseului!!!

              Sxcuze da la o adiva mandtrias nu face 2 parale in fata unei mitralere (verificat de la Khartum!) Mandria polonezilor nu facut ca PZL 11 sa valoreze prea mult in fatra E urilor .. in 2 sapramani mandria s-a dus dracului

              Vezi tu in c epriveste politica de parare ma cam doar in picorul mesei de cum se numeste premierul, sinistrul apararii sau preshul de tara. Ins astiu ca la o adica noi trebuieste s arezistam cel putin 5 zile .. Cnu avioane cu resusa terminata … uf .

              • Unde ti-am zis sa fii mandru?
                Am zis doar ca defilezi cu ce ai, si ca LAncer inca mai poate cate ceva impotriva SU-27 si MIG-29 modernizate.

                Uiti ca am sustinut ideea de avioane noi + offset atat la simpozion cat si prin petitie…

              • numa-ncet, nea bizonu… mai bine evitam nervii pe caldura ceasta.
                La subiect, s-a facut ce s-a putut si-i mai bine asa decat sa spargem seminte pe marginea ringului.
                A trecut, am trecut pe F-16 cu resursa de minim 20 de ani. Care e tare util in gospodarie, daca il manuiesti corespunzator.

          • Si niste IAR-uri inarmate la nivelul lui 109 si al Spit-ului cu :
            2 × tun MG 151/20 cu o rezervă de 350 lovituri (2 × 175) .
            4 × FN (Browning) 7,92 mm cu o rezervă de 1600 de cartușe (4 × 400).

    • N-as fi putut-o spune mai bine, Reis! 🙂
      Bizantinism oriental vs. pragmatism occidental. Este evident unde suntem noi…
      Nu in ultimul rand, cu o prezenta la vot de nici 50%, cu o lipsa totala a culturii protestului de strada, a implicarii in problemele comunitatii (nu ma refer la orasele mari, nu e cazul acolo nicaieri in lumea asta), dar cu gura mare pe toate forum-urile patriei, eu nu m-as arunca in a ma plange…
      Ne plangem virtual, ni se rezolva problemele virtual…

    • foarte adevarat Reis

    • Respect Domnule !

    • @reis, nu a zis nimeni ca sa ”tinem” mizeria sub pres, dar situatia trebuie schimbata urgent, trebuie luate hotarari rapide chiar daca sunt dureroase, by the way, de ce alte natii nu s-au afisat cu burlanele lor ? ahh aia sunt mai destepti de aia….parerea mea, fortele aeriene au primit o propunere de nerefuzat, multora din NATO inclusiv, li se pare ”cool” sa vina un MIG modernizat la parada si sa zboare, atentie ! cu surata ei mai mare MIG 29, (puteau sa puna sa zboare alaturi de F-16 block 50 dar nu au facut-o ) orice ati zice voi, aici e de fapt un miting aerian idem cu cele comerciale

      • 21 lancer e cap si umeri peste 29le A (ala dat la export de rusi) al polonezilor. Daca aveau un 29S lancerizat mai mergea. Dar vad ca sunt unii si pe aici si pe dincolo care tin mortis sa dea cu sutul in Armata Romana ori de cate ori prind ocazia.

    • +1 si respect

  15. Daca ești invitat la o petrecere si ai o nevasta bătrână înseamnă sa nu te duci?

  16. A face critica.a te plânge nu inseamna neaparat o chestie rea..dimpotriva..parerea mea.mulți suntem doar realisti
    cred ca toți ar trebui sa fim asa sa vedem intr adevăr cine suntem.crezi ca ar mai fii atâtea critici dăm sa zic am fii la niv poloniei de ex la capitolul dotări?crezi ca nu as iubii tara asta 100/dăm nu as vedea cel putin la niv militar o mai foarte buna dotare?pregătire?totul tine de politic-politica de înzestrare unde suntem jos de tot ca perceptie.asa iubesc tara asta doar 99/.

  17. Poate ar fi timpul sa se stranga si pt armata donatii cum se strang pt „cumintenia pamantului”.
    cine stie… poate se strange de un avion -doua…

  18. Poti sa-ti iei gandul de la MIG 29 SnipeR pentru armata romana. La cum au fost stocate pe MK, cred ca nici la bucata pentru piese nu prea mai mere sa le folosesti. Timpul lor a apus, chiar inainte ca aceste avioane sa intre in ‘paine’, cu s-ar zice!

  19. Cantecul de lebada al Lancerului. Prezent la marea intalnire NATO exact in anul in care ii vine inlocuitorul. Vad prea multa bascalie tipica unor balcanici rupti in fund pentru o prezenta simbolica. @Reis +1 pentru comentariul tau. Critica este critica si nu o poti inlocui cu batjocura gratuita venita din complexul nostru de inferioritate.

  20. gandalf cel alb

    Cata rautate…..in comentarii, domnilor
    Cred ca de fapt noi mergem acolo cu doua F-uri 16 SH tocmai achizitionate, dar care sunt camuflate………..in Mig-uri!
    Hihihi
    Glumesc, fireste!
    Cat de greu era sa ne prezentam cu doua F-uri cu cocarde tricolore la acesta parada!
    In fine, ignorati comentariul!

  21. Cum ne-am prezentat azi Varsovia am fost noi intotdeauna …si asa vom fi. Acesta e Egregorul nostru comun….Incepand cu primii domnitori care se bateau cu oaste de stransoare vs occidenatali in armuri si oameni de profesie militari, bisericute din lemn de dai cu capul in usa de intrare vs catedrale de 80 m inaltime si lungi de 150 m cu sculpturi din marmura realizate de cei mai mari sculpotori din lume…..vedeti …doua lumi diferite si doua mentalitati diferite….
    Acest Egregor nu poate fi schimbat ptr ca l-am primit de la D-zeu. Aceasta mentalitate colectiva ar trebui sa ne-o asumam.
    Cearta din comentarii e doar rezultatul unora de a schimba egregorul ptr tara asta….atata doar. Si unii si altii au dreptate…..
    Cu stima …
    P.S. Cu toata jena ca avem asemenea avioane …tot alaturi de pilotii nostri vom lupta si ii vom apara daca va fi nevoie…devina sunt conducatorii…nu ei…

    • Eu pot sa zic orice, si voi la fel….dar de rade vreun englez, neamt sau american de avioanele mele…..acolo la miting aerian…ii zbor maselele pe jos….ca el m-a vandut la Ialta si cu un pumn in gura ii aduc aminte ….

    • Si ce utile fura catedralele celea faine cand si-o luau la cocoasa… mda! Ungurii, nemtii, francezii si polacii aveau catedrale frumoase, impresionante. Infrangerile, de asemenea. Zic si eu.

      • Infringerile lor sunt monumentale…..iar ale noastre …..chiar si infrangerile sau victoriile nu exista…..Ptr ca noi nu existam ptr ei……Exemplu: la ei nu se invata ca cea mai mare victorie impotriva imperiului otoman a avut loc la Vaslui in 1475, insa noi trebuie sa invatam toate razboaiele ptr ciolan de 100 de ani sau cel de 30 de ani.

        • Hehe, stai dumneata calm. In facultatile noastre de istorie nu da nimeni o para chioara pe razboiul lor de 100 de ani, pe cel de 30 sau pe Ioana d’Arc. Nu exista in programa analitica, nu se predau, nu se cer la examene.

  22. Ramana la parerea ca MIG-ul 21 este un avion impresionant oricand il vezi in zbor iar MIG-29, impresioneaza prin forma si cand sta la sol… Asta este partea frumoasa a acestei povesti… faptul ca noi o tara nato, suntem inca nevoiti sa utilizam un avion rusesc vechi in locul unuia mai nou de origini vestice reprezinta o problema…, Daca am fost acolo, am impresionat la capitolul artistic ( mai ales pe iubitorii de aparate de zbor, indiferent de tabara ..Nato sau rusi ), la capitoulul capacitate aeriana de descurajare..stim care este raspunsul cat timp zburam pe asa ceva:)…

  23. Ghita Bizonu'

    Copchii ai durerii .. cestia nu este ca sunt 2 MIG uri 21 ci ca sunt depasite, ca sunt cam „terminate” si ca e cam de mirare ca mai zboara.
    In rest .. nu as avea nimic contra daca asa de amoru artei 2 bucati ar mai ramane .. ca din cand in cand sa deschida un miting aerian evrenmtual trimise la vreo parada pe post de „mascote” care sa provoace reactoa „ah!~ romanii si preaiubitul lor 21! asa e ei mai orjinali da in rest sa nu uitam ca mai au vreo 2 grupuri de lupta f breze.. Astea is asa de fantezie .. precum cuirasieri la parada de 14 iulie!” Insa cdfe imi este frica e ca alea 2 ar putea fi tpata aviata capabila de lupta…

  24. Oarescum on-topic: https://theaviationist.com/2016/07/07/u-s-f-15s-and-romanian-mig-21s-taking-part-in-dacian-eagle-2016-exercise-in-eastern-europe/
    S-ar parea ca suntem buni sa „perform the adversary role against more modern fighters”. Cred ca va fi si mai interesant sa jucam acest rol cu noile F16. 🙂
    Oricum, ma bucur mult ca se zboara!

  25. Intrebarea este, reprezentantii Romaniei la summit (oamenii) sunt „Mig 21” aka niste oameni depasiti sau sunt „F35” adica oameni capabili?

    • Nu cred ca cineva de aici are ceva cu pilotii respectivi, din contra… comentariile erau legate exclusiv de tehnica militara. Insa nu sunt de acord cu pareri de genul…”lasa ca avem piloti exceptionali si scot ei ce este mai bun din 21…. ” sa profitam de ei ca sunt buni pe niste aparate capabile, noi…nu sa isi riste viata sau sa ii pierdem in misiune pentru ca au zburat pe ceva care cand le-a fost lumea mai draga ( in lupta, in momente decisive ) si-a aratat din plin lipsurile tehnice fata de avionul inamic ( masina in sine, nu pilotul advers). Iar reprezentantii in sine la discutii.. sa vedem ce pot sa obtina de la acest summit… cu flota este destul de clar, sa vedem terestru daca se obtine ceva.

  26. Mig 21 a fost spaima americanilor. Merita o retragere onorabila.

  27. Si acum, asa ca un exercitiu de imaginatie, cum ar fi fost ca Romania sa fi trimis 2 avioane F-15 Silent Eagle, c-am ce stare de spirit ar fii fost?

    • pai ar fi fost foarte interesant, din moment ce varianta Silent Eagle nu e in productie… iar la cat costa 2 prototipuri, probabil ca alea ar fi fost toata flota aeriana pe care Romania si-ar fi permis sa o detina, daca ne uitam putin la cat a costat achizitia de F-16 SH.

    • @ ucu_han_solo Bun era si un Millenium Falcon dar de ..in a far far away galaxy , unde locuiesti tu e benzina scumpa si nu poti sa ajungi la timp sa ne onorezi cu prezenta! 🙂

  28. Romania ar trebui sa se concentreze pe razboiul cibernetic. Avem oameni capabili.

  29. nationalistu_de_serviciu

    1 Am impresia ca unii nu-si dau seama de faptul ca, uneori vorbele aruncate in graba de la inaltimea morala a tastaturii, pot avea victime colaterale. Pentru ca se poate intimpla ca mitralierea cu tastatura a tot ce misca si bizie sa fie interpretata de cei in cauza ca un scuipat pe obraz, ma refer de exemplu la cei cu rachetele, la cei care fac sa zboare „piesele de muzeu” etc.. Ceva in genul: useless piece of shit, caci cam asa suna, sau pot fi interpretate unele comentarii
    Poate atunci cind, entusiasmati, va apucati sa „bombardati” tintele predilecte, sa acordati nitelus mai multa atentie ca incarcatura sa fie cu efect perforant, nu brizant.

    2 E ciudat sa vad ca patrioti de nadejde pe acest site, care iubesc asa de mult Romania, curios este ca nu le place mai nimic din ea, in afara de ei insasi, evident

    3 Nu e vorba de faptul ca soldatii nostri nu au nevoie de ceva mai bun, ci de respectul datorat oricui isi face meseria pe bune, fie el maturator , lacatus, medic, profesor…….. sau…. surpriza, militar, indiferent daca echipamentul este state of the art sau din primul razboi mondial.

    4 Nu ma indoiesc ca majoritatea de pe aici este bine intentionata, dar, caci exista un dar, drumul spre iad este pavat cu intentii bune

  30. problema este ca nu am reusit sa gasim o piata pentru lancer,sniper ,soim si la dracu chiar si pentru socat.aici ne-am aratat cu adevarat valoarea…am ratat tot cu laude.
    iar aici vorbim si de diplomatie ,SIE,DGA pe langa ministerele civile de resort.

  31. Mi-ar place să mă dau într-un Ferrari da’ n-am bani decît de-o Dacia 1300 iar drumul cel mai lung are căteva sute de km; ce face-un om cu cap pe banii/munca lui? Supărcruiz? Alimentare din aer?
    Poliție aeriană, că atît putem face, cu rachete AA și SA, plus o antiaerană bună putem face vecinilor.

    • Gogu' de la cazane

      Daca nu faci drumuri frecvente mai bine inchiriezi o maisna bunicica, cand ai nevoie, decat sa iti blochezi banii intr-un harb.

      • Am un văr cioban, cel mai înstărit din familie, 7 ani de școală, nici ăia întregi, iar asta înaite de 1989, ce zice că după ce ciobanii și-au tras es-iu-viuri, desigur după 1990, au revenit la Dacia Papuc.
        Totuși Dacia 1300 prin simplitatea ei, întreținerea ușoară și ieftină nu era rea.

  32. Eu respect aceste aeronave am tras de ele multi ani, batrana doamna va fi inlocuita cu o bunica aici e tragedia. O sa ne fie dor de LancerR sa-l revedem la mitinguri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *