KF-41 Lynx… adaptabil

doar asa, de bucurie, ca ungurii il vor co-produce, niste filmari care par sa fie realizate la Eurosatory 2018:

Pe langa batalionul de T-72 pentru instructie si cel de Leopard 2, ungurii vor sa produca si cumpere pentru propria armata exact versiunea extinsa KF-41 in 220 de exemplare.

Lynx mai este propus si in competitiile programelor de achizitie din Cehia, Australia, Qatar si SUA.

Mai tineti minte vremurile in care se vorbea de Agilis si producerea turelei Lance si a tunului aferent la noi, Resita fiind prospectata in acest scop? Ei bine, vremurile alea nu se mai intorc!

Auf wiedersehen Rheinmetall, wilkommen… scuze, welcome GDLS! Care cu tot capitalul american, sunt mai degraba helveto-austro-spanioli.

Cat despre MLI-urile noastre, sa ne reamintim ca programul de modernizare a lotului suplimentar de MLI-84 care avea si finantarea de 183 milioane de euro asigurata a fost oprit pentru a permite inceputul achizitionarii a 173 de MLI Puma germane. Ceea ce nu avea cum sa se intample, pentru ca era vorba de alt program, deci finantarea trebuia aprobata din nou.  Manevra stralucita in urma careia am ramas exact cu nimic!

 

Marius Zgureanu

 

P.S.

Postare de azi: „The Rheinmetall Lynx KF41 infantry fighting vehicle (IFV) is taking part in the NATO Excercise Brave Warrior in Hungary on 22nd September 2020”

 

99 de comentarii:

  1. Nu face fata Lynx la T 55 si nici Leo 2 la TR85. 🙂 Nu va mai speriati atat de unguri, aia chiar daca ar avea dotarea mult peste a noastra tot nu cred ca ar fi de speriat. Astia pana cand nu isi vor da seama ca trebuie sa isi aduca armata la un nivel de pregatire optim.

    Insa timpul trece si noi stam pe loc furandu-ne singuri caciula dupa cum am putut citi mai sus!

    8
  2. Deci achizitiaa 173 MLI Puma e kaput, modernizarea a MLI-urile e kaput….Ba da ce oameni seriosi la mapn !

    14
    • Pai mon cher nu e pndl-ul la guvernare? Imaculatii, puritanii super neprihanitii. Idiotii si papagalii aia de la psd vor sta in opozitie mult si bine de acum. E ceva de speriat cate tampenii face marele profesionist reconvertit civil gen-r ciuca niculae ca ministrel la mapn marili erou nevazut de la Falujah. Adica pe sectorul de dotare al ArmRo nu face nimik, sau nu vrea sa faca…?!
      Sigur va da vina pe……covidel si pandemie, ca i-au tulburat gandirea si actiunea geniala, deoarece din cauza lor ArmRo nu s-a ales in dotare de cand este el si partidul lui la butoane decat cu 1 sistem Patriot si 5 F-16 ABM Falcon-etti, si sa speram ca vor aparea si cateva HIMARS, toate astea fiind antamate de cand era prem-menistra veorica vasilka psd-ista blonda….cu coc si brosha.

      7
  3. In ritmul asta peste 5-10 ani vom vedea felinele astea prin ardeal.Glorie deplina politicienilor si generalilor romani.vor avea statui la budapesta.sa vad daca se posteaza asta…

    17
    • Cred ca daca vin ungurii sa cerceteze terenul si constata ca trebuie sa intre in Ardeal pe E60 Cluj – Oradea, pe unde intra si iese toata România din țară, isi vor da seama rapid ca cel care ai va invinge rapid e traficul de pe drumul ala infernal, si vor face cale-ntoarsa cu tot cu Leoparzii si Lyncșii lor?

      6
  4. Intr-un fel sunt mandru de noi, nu e usor sa fii cea mai imbecila tara din NATO, e o performanta de apreciat!

    37
    • Nu suntem cei mai imbecili, nemții au pus cozi de matura în loc de mitraliere și au crezut ca nu se prinde nimeni.
      Problema e ca la noi am ridicat eșecul la nivel de model institutional de succes

      9
      • Aia cu nemtii, cu matura, asa este, dar e un exemplu singular. ii batem de departe la cretinism. iti ofer si argumente: 1. nemtii au posibilitatea industriala sa produca orice armament (inclusiv nuclear, teoretic, daca vor), au industrie de aparare; 2. nemtii au in dotare sisteme bune de armament (bine, fregatele alea de plutesc intr-o dunga, nu, dar aia e exceptie). au sisteme bune de armament in dotare, chestia e ca nu sunt operationale; intrebare pentru tine, ce e mai usor, sa ai cinci batalioane de L2A… in ograda pe care sa le operationalizezi cand te arde buza, tu avand bani cacalau la dispozitie, sau sa nu ai nimic si sa trebuiasca sa cumperi?! sau altfel spus: Nemtii au elicoptere, tancuri etc. ce stau prin hangare, neoperationale, iar ei se antreneaza cu maturi. ok. DAR!!! In caz, sa zicem prin absurd, ii provoaca rusii la o barbugeala, nemtii au suficienti bani si industrie de aparare sa activeze orice tip de armament aflat deja prin hangare in doua saptamani. cel mult. Nu ii mai plangeti pe nemti, ca tot noi suntem cei mai imbecili (tradatori), ma refer la factorii decizionali: 1. industrie de aparare care sa produca ceva nema; 2. tancuri, elicoptere, avioane, nave, rachete etc. nema in dotare (bine, niste faramituri acolo, dar nu ca sa sperii pe cineva); 3. daca nu le ai deloc, ce vei operationaliza cand te va arde buza? mai ales ca nu ai milioanele nemtilor. Ei au de ani buni EXCEDENT BUGETAR, un concept care la guvernantii romani nu a existat de la infiintarea Romaniei moderne: in anul 2017, 68 de miliarde, in 2018, 58 de miliarde, in 2019, 13 miliarde. Deci despre ce vorbim?!

        20
    • Ai un like de la mine. Întrebarea e dacă cei care sunt la originea acestei datei de fapt vor fi vreodata judecați pentru trădarea interesului național… și ma refer aici la toată clica de la Iliescu și Basescu pana la Tariceanu, Dragnea și Firea cu acoliții lor. Și ce te faci dacă descoperi ca cei care au condus România pana acum chiar sunt reprezentativi pentru poporul roman?

      8
  5. Decat o MLI cat un tanc ca greutate si preț, nu e mai bun totusi un tanc? Inteleg ca duce si infanteristi si ca sunt protejați mai bine, dar până la urmă infanteristii ca sa lupte trebuie să iasă afară si ramane doar echipajul in ditamai vagonul care (din ce am inteles eu din STANAG) nu rezista la 30 mm, poate nici 25 mm ca ale Jderilor.

    2
    • MLI are misiune diferita de a unui tanc

      1
    • In arcul fornal duce 30 mm aproape sigur Lynx-ul ca nu degeaba este prezentat USA, apoi tunul de 35 mm cam face ciur prin IFV-ul nostru MLI 84M1 si la capacitatea de manevra si sarjare sigur bate T 55AM pe care le avem in dotare.
      E drept ca daca un proiectil de 100 mm loveste un Lynx in plin il va strapunge aproape sigur dintr-un capat in altul, mai ales daca este de tip APFSDS-T, problema este sa il prinda un T 55AM asa bine incat sa i-o dea in conditiile in care teoretic T 55AM-ul o sa aiba viata grea cu Leo 2-urile asa in caz de conflict + Spike LR 2 lansate de Lynx.

      10
      • Pui un motor mai bun pe T55 (ai o gama mare de motoare care s-ar preta) să îl facă mai fâșneț, ii pui 6 Spike MR/LR pe o turelă AT, un sistem de urmărire a tintelor modern (eventual integrat cu drone/minidrone) și ai face un vânător de tancuri/IFV grele foarte bun.
        Fata de un șasiu nou de TAB ai avea câteva plusuri: exista deja (deci ar costa doar modernizarea/reconversia), senila și faptul că rezistă la tun de 30/35 si RPG (eventual cu mici ranforsări cu placi compozite).

        4
        • Da, ii punem un motor de 1,4 MPI de pe Logan I ca avem stoc garla! 🙂

          11
        • Sigur mai un motor, mai un flex, mai o sudura si iti iese ceva….nu prea conteaza ce dar iese ceva….
          MS 55-ul sloven ar fi o directie de urmat pentru anul 2006-2010 acum insa mi se pare anacornic rau de tot sa te mai pui sa crosetezi ep T 55AM.
          Pana la urma sunt prea multe compropisuri de facut pentru protectia echipajului si confortul lor, spatiul este tot ala inghesuit, daca vrei o turela moderna deja ai sarit bugetul cu mult si tot nu obtii un tanc mediu nou cu calitati de secolul XXI.
          Asa T 72-ul ofera mult mai mult spatiu de modernizare, sasiu, protectie, pachete la cheie gata existente si folosirea pe scara larga in NATO.

          5
      • E ca in lumea animala 🙂 ) jderul nu-l poate bate pe râs iar bizonul nu-l poate prinde si mai si are grija sa nu-l pape leoparzii…. deci ne trebuie un IFV cu tun de 40 mm, botezat „Ursul”
        https://youtu.be/1Jo6yWCiK4c

        1
  6. Mli 84 este la comuna primitiva
    Sau din alta era trecuta
    Locu lui e la muzeu
    Vezi ce protectie are
    La nivelu ww1

    La mintea mea, astfel de achizitii ar trebui oprite
    Nu poti sa iti bati joc de viata militarilor tai si sa ii trimiti la moarte intr-o cutie de metal numita pompos cum vrea conducerea statului sau a armatei

    Trebuie lynx sau daca neuronu conducerii se trezeste o versiune de puma mai actuala,
    Concurentu rus kurganets este altceva la protectie

    Da la noi pana se trezeste conducerea se termina razboiu
    N-are cum sa fie de la avansarea la exceptional consecinta a uzarii scaunelor
    De la pensionatea anticipata majorata,
    Sau de la pedefeurile de la inzestrare
    Sau de la smenurile in care se dau pedepse cu suspendare

    3
    • MLI 84M nu este exact MLI 84 ala de ii spui tu ca este de muzeu, apoi profilul redus ofera si avantaje de supravietuire oferind o tinta mult mai mica pentru adversar, tunul de 25 mm este inca suficient de bun sa gaureasca multe APC-uri actuale, de exemplu Piranha 3 nu se simte prea bine daca este luata in batiaia lui.
      Turela mi se pare foarte potrivita pentru lupta urbana, si poate duce si tun de 30 mm lejer daca este nevoie.
      Apropos mai avem 67 de turele OVS 25R pe care nu le valorificam de al dracului si de ambitiosi nicicum, nici macar nu facem un prototip pe sasiu de T 72 cu aceasta turela, ca nu vrem, de al naibi sa gandim un pic.

      7
      • @mecanicu
        O arma daca o ai in dotare nu se foloseste pt parada de 1 decembrie
        ci arma aia tb sa fie in stare sa iti duca strategia care ti-ai facut-o inainte sau care o incropesti pe moment, functie de situatia de pe campu de lupta
        Respectiv arma tb sa fie in stare sa duca, la nevoie, lupta cu tehnica similara a inamicului

        Vezi ce fac tunurile de calibru 25,30 la t55, sunt filme multe pe youtube
        Inchipuie-ti ce fac la mli84m
        Iti spun io ciur

        Pana la aparitia kurganets mai erau anumite posibilitati de modernizare la mli84m, x,y,z,
        Cu parere de rau pt oamenii rumani care erau implicati i in productia mli84m

        Dupa kurganets nu stiu daca se mai justifica mli84m
        Iar boomerangu este creditat cu o protectie superioara mli84m

        Inaltimea aia redusa a mli84m este o poveste
        Turela aia nu avea locu acolo, la mintea mea, creste prea tare inaltimea
        Azi e preferabila o turela telecomandata, cum are inclusiv t14

        Daca ne place sasiu tr85m1 se poate pleca de la el pt un mli
        Proiectu anchzarit mie nu imi place

        Dar tb ca la nou mli sa ii faci modificari mari la protectie laterala, frontala, radiatoare etc.
        Inclusiv ptotectie activa: trophy, etc.
        Toate mli noi au protectie laterala crescuta si intentia de montare a unor protectii active

        Protectie laterala mli84m ca inexistenta
        Protectie frontala foarte slaba
        Resursa de putere motor mli84m foarte redusa – ma refer la resursa de putere in cazul cresterii masei ca urmare a montarii unor protectii suplimentare laterale si frontale

        Proiectu cayman bielorus arata ce se poate face cand exista vointa si determinare de la un proiect vechi la ceva care ar putea fi folosit si azi

        Mli84m si restu de mli 84, la mintea mea, nu prea mai poate fi mli
        Dar poate fi mlvm, masina de lupta a trupelor speciale, parasutisti, etc. etc. – dar tb sa ii cresti protectia si sa ii faci modificari
        La mintea mea o alta turela
        Si alte versiuni de inarmare
        Sigur un motor cu o putere superioara
        Eventual motorizare hibrida, pe baterii la viteza mica, etc etc.

        Iar mlvm actuale le poti face drone terestre, etc.
        Trebuie vointa si determinare
        La mintea mea, asta ar fi lupta ofiterilor pe timp de pace, lupta cu inzestrarea cu tehnica de lupta comparabila cu a inamicului

        2
        • hai sa vedem ce nu iti place la acea turela OVS 25 R – da un profil mai inalt MLI-ului ? Da dar asta vine cu posibilitatea de a detecta tintele mai rapid in timp ce masina de lupta sta ascunsa in teren sau in pozitie hull down.
          Risti sa fii lovit poate dar mai mare probabilitatea este ca doar turela sa o incaseze si masina sa ramna neatinsa de acea lovitura.
          Evident ca 30 mm sau chiar 20 mm trec prin MLI 84 M fiindca acesta este protejat pana la calibrul 14.5 mm dar ideea este sa poti duce ofensiva / defensiva in miscare nu sa stai sa fii lovit de focul inamic.
          Prima angajare teoretic intre 2 IFV-uri se face la distanta de lansare a rachetelor in seta la MLI Spike LR, a doua distanta de angajare se face la distanta de tun de 25 mm / 30 mm dar ce se uita este ca de-obicei alaturi de IFV-uri lupta si APC-uri adica TAB-urile pentru noi astia mai amarastenti si aici tunul de 25 mm este suficient de bun sa faca strecuratoare prin cam orice APC mai putin ultimele ALC-uri grele de gen Piranha 5/ Bumerang/ Boxer/ Patria AMV etc care dupa parerea mea sunt deja IFV-uri pe roti.
          Apoi elevatia OVS 25 R in mediul de lupta urban chiar conteaza si aici cu orice turela de profil redus poti sa ajungi in imposibilitatea ca sa poti angaja etajele superioare ale cladirilor.

          8
        • Am ramsa dator cu link-ul de la turela: http://www.army-guide.com/eng/product3193.html
          Ai sa observi ca multe turele moderne cam adauga mult mai multa masa unui vehicul fata de OVS 25 R si poate si din acea cauza a fost aleasa aceasta solutie.

          2
    • Solutia: 1. se aduce un Lynx si se executa foc de voie demonstrativ asupra unui MLI Jder 2. Se invita apoi sicofantii burtosi din conducerea MApN in alt MLI pt repetarea tragerii, ca sa aiba naibii termen de comparatie 3. Se accepta amânarea tirului doar dacă isi dau palme unul altuia apoi demisia. Mama lor de incompetenți!

      15
  7. Pui un motor mai bun pe T55 (ai o gama mare de motoare care s-ar preta) să îl facă mai fâșneț, ii pui 6 Spike MR/LR pe o turelă AT, un sistem de urmărire a tintelor modern (eventual integrat cu drone/minidrone) și ai face un vânător de tancuri/IFV grele foarte bun.
    Fata de un șasiu nou de TAB ai avea câteva plusuri: exista deja (deci ar costa doar modernizarea/reconversia), senila și faptul că rezistă la tun de 30/35 si RPG (eventual cu mici ranforsări cu placi compozite).

    1
  8. Aoleooo, ce pom de Crăciun :))

    Acum, la modul serios, niste Spike ar fi un upgrade foarte ok chiar și așa, nemodernizat. 4 bucăți, zic eu.

    • Pentru Spike, daca nu vrei sa il tragi de pe trepied de pe plafonul turelei, ai nevoie de integrarea in SCF sau macar cu vizorul comandantului, deci necesita modernizare.
      In cazul asta, capacitatea de a vedea primul (senzori ambarcati, legatura de date, drone) va face diferenta intre cine supravietuieste… si cine nu.

  9. Noi nu luam lynx…
    Ne ducem direct la astea.

    https://www.snafu-solomon.com/2020/09/271-griffon-42-jaguar-set-to-enter.html

    Si gata… avem ….

  10. Ce risipa la unii…
    Le vrem noi….

    https://www.snafu-solomon.com/2020/09/canadas-disbanded-m109-self-propelled.html

    Ar fi bune macar sa ne antrenam…

  11. Ce dracu sa mai modernizam , cind am ajuns sa importam 100% otel-beton!!!! Ala de avea tot ruminu ptru araci in curte la fasole si rosii…..

    4
  12. Nu ne trebuie nouă conserve din alea, noi avem laserul Coandă și suntem Grădina Maicii Domnului…

    8
  13. daca piranha 5 merge bine mai departe,adica la finalizarea contractului probabil o sa avem ascod II cu elbit MK 2 40 mm si spike, contract semnat in 2022 cate buc de senilate are nevoie Mapn

  14. Haha ce buna glumă ai !!! Tu poet Georgel mare poem ai creat ! :))
    Sau tu ești Nostradamus ?

    1
  15. Na egy kis Magyar ? Ne agódjatok gyerekek, ti adyig vagytok Nato tagok amíg valaki seggbe nem rúgja a dicső Romulán népet. Aztán úgy is átt áltok, ezért is felesleges nektek fegyver! Ott a juhászbot meg a bocskor, az való nektek! Szevasztok???

    U.I.:
    Remélem soha nem lesztek magyarok???

    Nota redactiei: Feri, stii bancul „cu a se feri de foc?” 🙂
    https://www.mioritice.com/banc/15342

    si traducerea aproximativa a postarii:
    „Acum, un pic de ? maghiară nu vă faceți griji, copii, sunteți membri NATO până când cineva lovituri glorios poporul romulan în fund. Și apoi vei trece prin asta, de aceea nu ai nevoie de o armă. Uite bățul ciobănesc și cel rău, asta e pentru tine! Hei, o să ???
    U.I.:
    Sper că nu veți fi niciodată unguri.”

    Raspuns redactie:
    Si noi speram! Doar ca stramosii unora dintre voi au fost candva romani si noi speram ca voi veti fi din nou romani 🙂

    3
  16. Total off topic, sorry….
    Poate se muta maine la ceva mai potrivit
    E de fapt pentru cei din Dambovita sa zicem, care au FB,,,, Pot sa transmita si pe alte canale binenteles

    https://www.facebook.com/groups/555358214975571/user/100000337235848/

    „Fruntas Chiriac Vasile.
    Ostasul roman gasit in stepa Ruseasca isi cauta familia.
    Osemintele unui soldat roman gasite de o echipa de rusi care se ocupa cu dezhumarea soldatilor cazuti in al doilea razboi mondial.
    Vasile a fost gasit in Cotul Donului,localitatea Raspopinskaja.
    Sau gasit asupra sa,placuta de identificare,carnetelul C.f.r(militar in termen)instructiuniile de la busola Bezard,poza cu regele Mihai,plus alte documente personale,printre care si o poezie.
    Din documentele gasite asupra sa,indica faptul ca Vasile era din Târgoviște cu centrul de recrutare,Dambovita,facand parte din regimentul 22 infanterie.In momentul de fata osemintele se afla in custodia cimitirului din Rossoshka,unde isi asteapta slujba de inhumare,cel mai probabil anul viitor.
    la cerintele facute de prietenul meu din Rusia fac aceasta postare sperand ca ii vom gasi familia,atata timp cat avem aceste informatii.
    Rog pe toti de pe aceasta pagina care sunt din Targoviste si au cunostinte cu acest nume Chiriac sa fie anuntati,poate reusim sa ii gasim familia.
    Voi atasa cateva poze cu documentele gasite asupra lui.”

    6
  17. Ce bine ar fi sa avem și noi,vreo 300 de bucăți de astea !
    https://youtu.be/njR046-Iieo

  18. io-s satul de idei despre tancuri, si turele care pica la primul APFSDS;

    1 parerea mea: noua ne trebuie un tanc usor chiar si cu 105, dar sa fie de presiune inalta, ca de presiune medie am eu in amvelopa la troaca mea de logan..

    2 + cred ca un distrugator de tancuri tip cazemata 120-130 care sa inlocuiasca tractatele de 100mm AT
    asta nu e mare filozofie

    3 nu e vointa!

    4 oi fi eu putin bolund, da ma ca enerveaza stagnarea in care zacem.

  19. Cel mai bine dupa Prinha 5 sa cumparam si noi din astea Lynx IFV vreo 150 si gata.
    Daca Ungaria poate sa achizitioneze peste 200 de bucati, ar trebui sa putem si noi macar 150.
    Tura asta ar trebui implcat Moreni-ul daca UMB-ul face Piranha 5 si o sa se reuseasca integrarea locala a productiei in cele din urma.

    2
  20. https://en.wikipedia.org/wiki/K21 Coût unitaire 3,2 millions de dollars. 3,5 millions dollars US) (2015)

  21. Interesting fact .. The Borsuk IFV testing grounds have started and in this year ,the qualification and acceptance tests of the TYTAN system ,to be completed..

    • Where can I find more details about Borsuk, like its specifications (weight, dimensions, etc.)? Or they aren’t available yet?

    • You should speed up your Borsuk. In maximum 2-3 years Romania may look for new IFV 🙂

      • The rush is already quite considerable, next year tests are to be completed and full preparation for serial production from 2022, in the meantime several dozen vehicles are to be transferred to the army. We’ll see what will happen .. currently HSW is preparing halls for mass production and it cannot be ruled out that part of the production will be sent to other plants in Poland

  22. I’m sorry ,the info is off topic. The first official photo of IFV Borsuk from the training ground:

    https://pbs.twimg.com/media/ElAn561XEAMA5k9?format=png&name=900×900

    4
  23. Currently, it is difficult to define the target weight for a floating vehicle (27t?). It is known that the IFV has a large amount of displacement, it results from the need to potentially install an active defense system, the level of ballistic resistance will be high for a floating vehicle, unofficially it is to exceed the parameters of the Rosomak in the Afghan version. Interesting fact, the resistance will also be higher than ,that required by the Czech side in the tender for a new IFV, the estimated price is about 7-8 million euro and depends on the size of the order series from the military
    Ps. IFV is not a derivative of the K9 chassis, it is a completely new design based on different parameters and components

  24. And Rosomak version with a turret prototype as well . With regards!
    https://youtu.be/qJg0k8p5ZzA

  25. https://ir.rheinmetall.com/download/companies/rheinmetall/Presentations/2021-03-18_Rheinmetall_Transcript_Conference_Call_FY2020.pdf

    The Hungarians are looking Lynx-based, an air defense system with a 35 millimeter turret. This with a searching radar and a tracking radar.
    So we are able 24/7 to protect our troops. This is for convoy protection. ”

    „We are looking now to create all the digital systems in Hungary.”

    2
  26. Piatra de hotar pentru Lynx
    Rheinmetall lansează producția unui nou vehicul de luptă pentru infanterie în Ungaria
    Vehiculul de luptă pentru infanterie Lynx de ultimă generație al Rheinmetall a atins cea mai recentă etapă: producția inițială cu rată scăzută (LRIP) a început imediat la începutul anului 2023 în Ungaria, membru NATO, primul client al vehiculului. Producția de pre-serie este o etapă importantă, una care include și fabricarea turelei de calibru mediu Lance, precum și variante suplimentare de Lynx. Producția full-rate, sau FRP, urmează să înceapă în iulie 2023. Recrutarea de personal calificat și afluxul de echipamente tehnice pentru centrul de excelență Lynx sunt acum în plină desfășurare.

    Ministerul ungar al Apărării a semnat un contract cu Rheinmetall în septembrie 2020 pentru furnizarea de vehicule de luptă și servicii conexe în valoare de peste 2 miliarde de euro. În prima fază de producție, Ungaria va prelua 46 de vehicule Lynx IFV și vehicule de comandă și control, precum și nouă vehicule blindate de recuperare Bergepanzer 3 Büffel, toate fabricate în Germania. Într-o a doua fază, o societate mixtă maghiară va produce încă 172 de vehicule Lynx IFV și vehicule de sprijin de luptă. Primul dintre aceste vehicule urmează să fie livrat în 2024. Pe lângă vehiculele blindate de luptă, sfera de furnizare include servicii de muniție și logistică, precum și 16 camioane.

    O fabrică de înaltă tehnologie pentru acest vehicul de luptă inovator este acum în construcție în Zalaegerszeg, unde face parte din complexul industrial ZALAZone. Acesta cuprinde linii de asamblare moderne, un atelier de vopsire, sisteme logistice interne și un depozit automatizat. Alte facilități includ un banc de testare powerpack, o cameră EMC, o cameră climatică, un poligon de tragere subteran și o pistă de testare. Acest centru de excelență nu va contribui doar la menținerea și extinderea capacității Ungariei de a dezvolta și produce vehicule de luptă moderne. De asemenea, întărește economia țării. Noii colegi maghiari ai Rheinmetall lucrează deja la noul Lynx în Germania, dobândind cunoștințe și abilități valoroase care vor facilita transferul de know-how și tehnologie. La 15 octombrie 2022, Rheinmetall a livrat forțelor armate maghiare primul dintr-un total de 209 vehicule Lynx. Lynxul va forma coloana vertebrală a corpului de infanterie mecanizată al Ungariei.

    https://twitter.com/RheinmetallAG/status/1613451514684604416/photo/1

    2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *