Admiterea la un liceu militar, articolas de dupa-amiaza

10402597_666074436799654_7727959158993624392_n

Pentru elevii care doresc să îmbrace uniforma militară în Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir”, instituţie reprezentativă a învăţământului preuniversitar românesc, primele emoţii s-au risipit după finalizarea etapei I a concursului de admitere. În cadrul acesteia au participat 582 de candidaţi (153 de fete şi 429 de băieţi). Aceştia au concurat pentru ocuparea celor 120 de locuri: 100 pentru băieţi şi 20 pentru fete. Candidaţii au susţinut o probă eliminatorie de verificare a cunoştinţelor, sub forma unui test grilă la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică. Au fost declaraţi admişi doar acei candidaţi care au obţinut cel puţin nota 6.00.
514 candidaţi au obţinut notă de trecere, 68 dintre ei reuşind să acumuleze punctajul maxim, echivalentul notei 10.


Etapa a doua va avea loc în data de 06.07.2014, atunci când va avea loc ierarhizarea candidaţilor care au fost declaraţi “ADMIS” în prima etapă, promovaţi în anul şcolar 2013-2014, şi care au participat la Evaluarea Naţională, în ordinea strict descrescătoare a mediilor finale de admitere, în limita numărului de locuri aprobat pentru Colegiul Militar Liceal “Dimitrie Cantemir”.


Media finală de admitere se calculează astfel:
MFA = (NT+MA) : 2

unde:
MFA = media finală de admitere;
NT = nota obţinută la testul tip grilă de evaluare a cunoştinţelor la disciplinele Limba şi literatura română şi Matematică.
MA = media de admitere, prin repartizare computerizată, în învăţământul liceal de stat, calculată ca medie ponderată între media generală obţinută la evaluarea naţională şi media generală de absolvire a claselor a V – a – a VIII – a, potrivit formulei stabilite de Ministerul Educaţiei Naţionale.


Pentru anul şcolar 2014-2015, formula de calcul a mediei de admitere (MA) este:
MA = (ABS + 3EN) : 4

unde:
ABS = media generală de absolvire a claselor a V –a – a VIII –a;
EN = media generală obţinută la Evaluarea Naţională.

Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza

16 comentarii:

 1. Semi-off:
  Știți cumva dacă la Academia Forțelor Terestre se admit persoane cu ochelari? Pe net nu găsesc nimic oficial iar informațiile venite de la unele cunoștințe sunt contradictorii.
  Mulțumesc frumos și scuze pentru off topic.

  • Marician se admit persoane cu ochelari dar exista o limita

  • Se admit persoanele cu o miopie până la -2.50

   • Super! Deci tanti aia oftalmolog de la spitalul militar din Timișoara habar n-are despre ce vorbește. Pe mine m-a respins din cauza unei miopii de -1,50 iar acum domnul de la comisariat îmi spune că nu mai pot să dau pentru că am intrat între timp la facultate la fără taxă. Uite ce frumos îți **** viața unul/ una care nu știe ce trebuie să facă.

    • Invata sa bati cu pumnul in masa. Sigur o sa ai succes. De altfel, daca nu stii sa bati cu pumnul in masa, mai mult ca sigur nu o sa ai acces la o functie superioara fara pile si relatii. Acum depinde de tine ce doresti…Sunt destule arme la care nu ai nevoie de o vedere foarte buna… transmisiuni, calculatoare… administratie…. Ideea este sa nu te lasi… chestia cu facultatea poate fi un punct forte pt tine…. La cati absolventi militari de facultati civile care mai de care sunt in armata…Dupa ce termini facultatea si mai doresti… te poti inscrie la examen…daca intre timp mai doresti si civilia nu iti taie pofta de armata… Sau poti opta pt o echivalare a studiilor. Inainte de 2000 se facea chestia asta cu pilele de rigoare…. Asa au ajuns unii ofiteri si nu stiau sa se lege la sireturi…. Probabil se mai poarta si acum. Succes!

    • La admitere nu se admite niciun fel de miopie. Tantia aia oftalmolog, cum ii spui tu, stie f bine ce vorbeste. Miopia de maxim -2,5 se admite doar pe parcursul carierei, dupa admitere. Deci stai linistit, ca nu ti-a ***** nimeni viata

 2. Stie cineva mai multe despre proba fizica la admitere ? De pe net ar reiesi ca e vorba de un traseu care include o proba de alergare de 1km , dar nu mi-e clar care ar fi timpul maxim pt asta ; pe site la MAPN se specifica 8 min., dar nu e clar daca pt. tot traseul sau doar pt. alergare…

 3. 2 km in 8 min, acum 8 ani, oricum mi se pare ciudat rau 1km in 8 min, il faci la pas….

 4. se permite admiterea persoanelor din alta tara cu alta cetatanie

 5. as vrea sa intru si eu la liceul militar dar nustiu cu ce nota la examen imi trebuie sa iau si e greu sau usor probele si la liceu

 6. Buna ziua!!as avea o intrebare daca se poate!!!sunt din galati .fiul meu face serialul la un liceu.este in clasa a12-a.As dori sa-l transfer pentru terminarea liceului la un liceu militar .apoi sa-si continue studiile in continuare la academia militara.daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.Multumesc.

  • Nu cred ca se poate face transferul, dar nu conteaza ce liceu termini la admiterea intr-o academie militara. Ca la orice facultate se da un examen si cu asta basta. Absolvirea unui liceu militar nu se continua automat cu o academie militara, de fapt nu prea au legatura intre ele, asadar fiul dumneavoastra trebui sa-si ia bacalaureatul si sa se pregateasca pt admiterea intr-una dintre academii.

 7. E vorba de liceu.scuzati-mi greseala…Multumesc..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *