Blackwater este noul propietar al fortelor speciale din Afganistan

 

In calitate de presedinte, Obama afirma ca doreste sa puna capat rapid razboiului din Afganistan, dar in realitate administratia sa are alte planuri.

Firma Academi, cunoscuta mai bine ca Blackwater, a primit un contract de 22milioane de dolari pana in 2015.

Scopul va fi inlocuirea trupelor guvernamentale US Army in misiunile speciale (cu alte cuvinte America vrea sa scape de obligatii angajand mercenari). In contract mai este prevazut si o baza cu spatii de locuit, dormit, birouri chiar in Kabul.

Acest contract permite firmei private sa foloseasca echipament pentru operatiuni speciale si sa opereze cu 7.000 de trupe de elita pana in luna mai 2015.

Barack Obama și vicepreședintele Joe Biden au declarat ca pana in 2014 toate fortele combatante-ostile vor fi eliminate (cred ca temutul ISI este de alta parere).

In ciuda acestor afirmatii, Pentagonul intentioneaza sa mentina 10.000 de trupe pentru (spun ei) combaterea terorismului si mentinerea stabilitatii intr-un viitor imprevizibil.

Revenind la agentia Blackwater, acesta a fost tocata de mass-media si de opinia publica in urma masacrului Nisour Square din Bagdad, unde au fost ucise peste 20 de persoane, inclusiv femei si copii. Incidentul a determinat compania sa-si schimbe denumirea.

In luna august agentia a fost de acord sa plateasca o amenda de 7.500.000$ pentru 17 capete de acuzare, printe care si vanzari de arme sau detineri ilegale.

Acest lucru nu a impiedicat Pentagonul sa apeleze din nou la serviciile Academi.

 

 

Sursa: RT

 

NeroFlash

 

3 comentarii:

  1. Cred ca soldatii din spate se uita la ei si zic: Who the f*** are these guys? Intrebanduse cat de nebuni is si cat de badass sunt :)). Nam mai auzit de ei,dar par puternici,respectati si infricosatori.

    • De regula acesti tipi au servit anterior in fortele speciale(armata, politie, servicii de informatii) sau in unitati de elita ale unor armate.Au renuntat la un venit mai mic pentru unul mult mai mare la aceasta firma Academi.

  2. hmmm…mercenarii ce aduc democratie-parca era de preferat soldatul sovietic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *