The boys are back in town…

MV-22B Osprey din cadrul escadrilei VMM-263, la Baza Militară Mihail Kogălniceanu. Aeronavele execută misiuni în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE, parte din BSRF 16-1.

Foto: Samir Șeicamet

În perioada 9-16 mai se desfăşoară, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, judeţul Galaţi, modulul de pregătire „Platinum Eagle 16.1” din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).
La acest modul de pregătire participă 350 de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii, Armata României fiind reprezentată de 120 de militari din Forţele Terestre aparţinând Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” din Galaţi.
Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii.

Cer SeninFacebook

22 de comentarii:

 1. Am vazut ieri un zvon pe SNAFU!
  http://snafu-solomon.blogspot.ro/2016/05/the-french-want-cmv-22.html

  Oh, les gars, sunt interesati si francezii de Osprey?

  • io daca ash fi in locu militarilor americani le-ash bate obrazu la shefii Armatei romane shi a FARo cum de laa sa rugineasca pe aeroportu M.Koglalniceanu cele 18 MIG-29 shi nu le modernizeaza ca SnipeR pt a le folosi impreuna cu antamatele F-16 ABM Falcon. a mai ROARMY de pe undeva ica 6 MIG-29 ca sa aiba FARO 24 MIG-29 AB SnipeR + 24 F-16 ABM Falcon facem minimul de 48 avioane supersonice multirole cerute de NATO la aderare in 2004. shi daca mai luam 24 F-15 ABM Eagle + inca 12 F-16 ABM Falcon chiar FARO va fi tare. toate acestea suplinite de 36 IAR-99/109 B SoiM.

 2. Sarbii?? Interesant mi se pare… incepe lucrarea de atragere a sarbilor spre americani?

  • vor si ei sa iasa din saracie si sa mearga spre vest

  • Sarbii?! Osprey?! Haida bre fugi da-acilea… Aia n-au bani de baterii la MiG 29 si-si cumpara V 22? Ce sa faca cu el?

   • cred ca vorbea de exercitiu,osprey e destul de pretentios chiar si pentru stapan.
    cand vad „aratarea” asta ma duce gandul la teminator,robocop si allien.
    o struto-camila perfecta si pe placul pasionatilor.ma bucur ca usnavy a bagat-o in necesar chiar daca a avut ceva contestatari.

   • O sa mai vedem noi ce „fraieri” sunt sarbii. Noi avem prieteni noi acum…Ukraina,Ungaria,Bulgaria…fir-ar prietenia de ras sa le fie. In loc sa ne erijam in ‘indrumatorii’ Serbiei catre Occident, noi facem glume. Cat de prosti sa fim si sa nu luam sub aripa noastra Moldova si Serbia. Ii lasam prada la ursi ca sa avem ce injura apoi.

   • de ce nu ? tara e mica ( serbia ) osprey poate oferi o alternativa buna in transportul militar la ei , decoleaza si aterizeaza ca un elicopter , nu are nevoie de piste , la ora actuala nu au bani pt osprey dar in viitor cine stie

 3. pai oricum , EU si NATO sunt unicele cai .

 4. imi plac tare mult pasarelele astea. mi se par foarte destepte. te ridici si aterizezi pe loc, dar mergi cu ~500 km la ora pe orizontala. fast deploy/evac. dpmdv bate elicopterul cand vine vorba de transport. elicopterul de atac… inca are niste avantaje…

  deseori cand postez, va aduc aminte ca interesul meu este pt ca imi plac jucariile telecomandate.

  ospray e exact genul de concept care mi-ar placea sa-l termin la un moment dat. atata tot ca jucaria mea isi misca aripile in fata si in spate, ca sa se echilibreze in aer, in loc sa aibe rotoare de elicopter.

  https://www.youtube.com/watch?v=rK61Q0crRGo

  ceva in genul asteia. numai ca asta se bazeaza pe rotirea bratelor.

  oricum frumoase pasari. foarte foarte frumoase.

 5. Am văzut săptămână trecută în Londra cum zboară viespea la altitudine joasă, am rămas impresionat .
  La fel cum a fost când am văzut aterizand un F16 ,noaptea pe MK . mergeam noaptea în autocar dormeam, na trezit un huruit puternic, m-am speriat tare nu știam ce e. După am văzut pe geam coada de foc .

 6. Dragii mei prieteni, ptr ca e vorba de elicoptere …. si ptr am citit impreuna acelesi carti….scena de mai jos e imaginea ever al elicopterului…..

  https://www.youtube.com/watch?v=1oj7o796Z_M

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *