Competitia pentru inlocuirea BMP2 cehe

Pentru inlocuirea BWP2/BMP2 ale cehilor se da o mica lupta intre urmatorii: General Dynamics European Land Systems cu ASCOD BVP, Rheinmetall cu Lynx KF31, BAE Systems cu CV90 si PUMA IFV al The Projekt Systems and Management (PSM) consortium, din Kassel, Germania…

Asta inseamna ca proiectele autohtone de modernizare a BWP-1 si BWP-2 la variantele Sakal/ BVP-M2 SKCZBMP-MEXCA nu prea au avut succes la armatele cehe si slovace, probabil si din cauza imbunatatirii extrem de limitate a protectiei (STANAG nivel 2) si a celorlalte performante.

Interesant ce zic si ucrainenii la capitolul acesta:

Sa nu uitam ca si noi, cu MLI-84M Jder, avem cam aceleasi probleme de protectie si performante, desi MApN-ul a decis recent sa continue programul de modernizare…

Marius Zgureanu

8 Comments:

 1. Poate ai nostrii se tin de Rheinmetall daca vor dori odata modernizarea/schimbarea IFV -urilor .

 2. 8*8,4*4 si ifv pareau un pachet de bun denegociat cu producatorul la un loc.
  sau ifv-ul il negociaza la pachet cu mbt-ul care a disparut si din declaratii.

 3. noua LYNX ar fi cel mai bun si pentru vanatorii de munte dar si pentru fortele terestre romane, 450 de bucati si ar fi perfect

  • De acord cu tine, pt ca in timp vor trebui inlocuite MLI-84 si MLVM – LYNX sau alt IFV senilat in 2 volume, plus ca ar mai trebui pt Armata romana ca vehicule senilate un transportor blindat senilat modular APC – FFG-PMMC G5 sau Namer, noul TR-20XX al carui sasiu senilat sa fie modular pt toap 155 mm, APR, ROT, sisteme AA, AT – tunuri si rachete, etc, AAV-7 A1 si dc nu un ACV-MLDA senilat gen CVR-T FV-101 Scorpion sau BMD-4M .

   • …si tot neamul loor cel adormit,amin!

    • @psychy…pai nu crezi ca Armata romana ar avea nevoie de vehicule senilate? Personal nu cred ca TBT 8×8 si 4×4 , camioanele, plus ceva MRAP-uri de la US Army ar rezolva nevoia de vehicule blindate de lupta, transport trupe si modulare a Armatei romane. Aaaa ca am enumerat eu mai multe tipuri de vehicule senilate si asa ceva ar fi un cosmar logistic + ca ne lovim mereu de problema financiara, asta este o alta chestiune. Faza este ca pe unde scoate camasa Romania si romanii daca li se pune pata la rusnaci pe noi….???

 4. IFV poti sa ai in doua variante:
  -una usoara Agilis super kituit pt. protectie;
  -greu, format din corpul tancului care il produci + kituri suplimentare. Aceasta verisune sa fie cea principla.

  Nu prea are rost sa ai ceva complect diferit de cele doua, pretul platit (cumprare, mentenanta) si complicarea logisticii ar fi prea mare, beneficiile prea mici.

  O armata nu poate fi moderna daca nu foloseste echipamente multirol, sa isi reduca cheltuielile inutile si sa poata directiona banii cat mai eficient, deoarece echipamentele sunt scumpe. Pana si armata americana va incepe sa isi produca dronele mai simple (cum face si armata romana) sau rachetele terestre vor trebui sa poata angaja si tinte marine ori aeriene.
  Totul tine de bani.

Produse evoMAG.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *