D-ale referendumurilor…

Dispropaganda

D-ale politichiei…

69 de comentarii:

 1. Republic of Moldova

  Having a referendum for the (re)unification with Romania that will result in losing Gagauzia because of the Art.1(4) from Law 344/1994 backed by the Art.111(7) from your own Constitution.

 2. Catalanii sunt satui de bine.

 3. Kurzii au platit cu sange dreptul de a avea tara lor. Iar Scotia a fost independenta.

 4. Asa este dar ar putea rupe tot Orientul in bucati. Iran si Turcia vor lupta efectiv pentru supravietuire iar Israel…nu mai zic ce ar face Israel.

 5. eu as aminti si de palestina.

 6. intoate cazurile democratia si liberul arbitru exista pe buzele ambelor parti,autonomiste sau unioniste.

 7. Ref. din „Kurdistan”:
  DA – 92,7% (2 861 471);
  NU – 7,2% (224 464).
  Prezenti – 72% (deci total DA-uri din „numarul total al celor cu drept de vot” – 66,74%…deci 2/3)

 8. Adica pactul sovieto-german si nedreptatea din iunie 1940 nu mai pot fi anulate din cauza Gagauziei?

  • Pai Rusia de abia asteapta o astfel de pleasca „legala” (cand ii convine). Merge pe „principiul” diplomatic si militar: mUE – ca Federatie Unita a Planetelor cu nasul pe sus – trebuie sa respecte legile, in Rusia nu avem problema asta „inaltatoare” (cu exceptia cazurilor cand ne convine).

   • Legalitatea este de partea noastra. Din moment ce pactul sovieto-german a fost declarat nul chiar de catre URSS putem sa ne „agatam” de acest lucru. Plus decizia Sfatului Tarii din 1918.

    • Mdeah, acum sincer, vezi Rusia acceptand chestia asta?
     Muscalii ne vor da in cap cu 344/1994 si cu Constitutia RM de n-o sa ne vedem!

     • Pai chiar URSS a declarat nul pactul.

       • Intreaba si dumneata un jurist, un avocat, ca sa ne lamurim.

        • N-avem ce sa ne lamurim, exista doar ce vrea Rusia, care are o diplomatie…”selectiva”. Ca orice mare putere.
         Problema e la noi: nu suntem in stare de peste 2 decenii, „prin metode specifice” (scandaluri cu curve, informatii compromitatoare financiar-judiciare ce au ca rezultat fuga in Rusia) ale serviciilor secrete romanesti, ca sa ne gasim 61 de favorabili.

         • Problema cu gagauzia e cu du-te si vin-o, pentru ca legea aia data lor pentru autonomie se poate anula de catre Parlament initial, apoi faci repede referendumul de unire, armata romana trece repede Prutul cu toate acareturile administrative si servicii, apoi mai ramane sa fi pregatit de scandal, ca altfel nu se poate. De asta spun ca e buna inarmarea asta de o facem noi pe foaie, pentru ca te poate ajuta cand iti e lumer mai draga. degeaba primest OK de unde trebuie pentru unire, cu tot sprijinul ulterior de la vest, daca tu esti dotat tot cu T 55, TAB 77, Volhov, AG 7 , MIG 21, PUMA SOCAT, e.t.c.

          Iti dau americanii arme la cald, insa in principal iti pot da munitie pentru sistemele pe care tu le ai deja in dotare si functionale. Au si a5stia limitarile lor, inca nu au trecut de granita aia in care sa produca munitie 100% pentru sistemele arhaice sovietice. 🙂

          • Armata romana trece repede Prutul doar daca va avea acordul parlamentului „moldovean”, chiar daca referendumul ar fi favorabil unirii. Si la noi s-a facut referendum pentru 300 de parlamentari dar nu s-a tinut cont de el, sau pentru demiterea lui Basescu si la fel, degeaba.

     • http://www.estonica.org/en/Molotov-Ribbentrop_Pact_MRP/

      „The Soviet Union denied the existence of the secret protocol until 1989, when the Congress of People’s Deputies of the Soviet Union declared the MRP and its secret addenda null and void.”

    • Nu! Legalitatea e de partea lor! Conferinta de pace de la Paris si Potsdam! Au semnat 21 de tari. La 8 mai a hotarat granitele Romaniei cu URSS ( alea stabilite prin acordul sovieto-roman din 28 iunie 1940), cu Ungaria si Bulgaria. Pe acest act se bazeaza suprafata si frontierele Romaniei astazi!

     Ca legalitatea n-o fi „morala” sau „corecta” asta-i alta gasca. Invingatorul e un moral perpetuu..si se ingrijeste intotdeauna sa fie „legal”.

 9. Vorbe. Nu gagauzii sunt problema ci moldovenii spalati pe creier. Aproape 200 de ani sub rusi, lasa urme adanci.

  • Pariezi? Vezi raspunsul mai sus pt. Musoiu. De 23 de ani acel Art.1(4) din 334/1994 e cel care nu permite reUnificarea. Astia din RM o stiu, o stie si Dodon, numai dobitocii nostri din serviciile noastre secrete si din politicenii nostri n-au inteles asta: ca trebuie „sa facem rost” de 61 de deputati – trei cincimi…asa cum zice Art.111(7) al Constitutiei RM – din totalul de 101 dalmatieni ai Parlamentului de la Chisinau, pentru a sterge sau modifica acel alineat 4.

   • Bun,

    Gasesti 61 de maimute sa voteze ce vrei tu pe acolo. Si dupa aia ce faci? In secunda 2 gagauzii pun mana pe arme si isi fac republica, dupa aia daca Chisinaul trimite trupe sa ii pacifice pe gagauzi apar si transnistrenii ca sa isi ajute fratii si dupa aia trebuie sa intervenim noi romanii, si dupa aia o sa apara magic cazacii de pe don prin teleportare pe acolo, si dupa aia noi trebuie sa bagam si mai multe trupe si echipament, si daca situatia se ingroasa Putin o sa declare ca nu poate sa lase populatia rusa sa fie exterminata de romani, si dupa aia…

    Intelegeti idea.

    Mai simplu (si mai normal) e ca intai sa trimiti armata la gagauzi acolo, mai pui cateva trupe sa impiedice transnistrenii sa ajunga in „Gagauzia” si dupa aia votezi. Asta bineinteles daca ai forta si vointa sa ii impiedici pe transnistreni sa ajunga la gagauzi. Daca nu ai, stai pe fundul tau si plangi ca nu te lasa articolul XXX din constitutie, dar tu vrei …

    • Scuze, n-am observat comentariul tau pana acum.
     Chiar as vrea sa vad secunda 2 cand gagauzii pun mana pe arme.. 🙂
     Intreaba-te de ce Dodon e atat de determinat „sa dea” legal (numai Parlamentul o poate face) si Transnistriei acelasi statut de unitate administrativ-teritoriala autonoma identic cu al Gagauziei.

 10. Mai oameni buni,daca statul roman chiar vroia sa ne unim cu fratii de peste Prut pai eram uniti,asa este doar gargara sa dea bine cu diverse ocazii.

 11. @ GeorgeGMT
  „Si cam care ar fi scopul si beneficiile independentei Cataloniei, altele decat orgolile unor lideri locali?”

  Aceleasi scopuri si beneficii pe care le-a avut si Romania si orice alt stat independent si suveran.

  • Poate da Barça faliment dupa ce o scot aia din Primera…

  • Catalonia independentă nu va mai face parte din UE și nici șanse sa adere nu are. Va fi blocată de Spania. Nu se compară cu independenta României de sub turci care cereau tribut, mai degrabă marea le va crea probleme economice fără beneficii deosebite (guvern local au și acum). În afară de mândrie nu vad să aibă avantaje.

 12. Romania nu va recunoaste independenta Kurdistanului. Pacat. Kurzii au varsat sange pentru a avea dreptul la independenta, la fel cum au varsat sange in razboi si romanii in 1877.
  http://www.businessmagazin.ro/actualitate/pozitia-romaniei-in-privinta-independentei-cataloniei-melescanu-este-ilegala-fragmentarea-unei-tari-fara-negociere-cu-statul-respectiv-16758524
  ”Poziţia noastră cu privire la situaţia din Kosovo, Metohia, ceea ce este valabil şi pentru Catalonia şi pentru Kurdistan, poziţia noastră este una de principiu. Considerăm că este ilegal să se decidă cu privire la fragmentare unei ţări fără negocieri cu guvernul şi cu statul care este practic singura organizare care reprezintă structurarea unei ţări”, a declarat Teodor Meleşcanu.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *