DefExpo2014, India – targul militar al celor cu buzunarele goale

 

defexpo2014in

Dear Vendors, Welcome to #DefExpo2014!
We have no money to buy your stuff.
Enjoy the weather and thanks for coming!
Sincerely, AK Antony

In perioada 06-09 Februarie are loc Expozitia militara DefExpo2014 din India, sub patronajul direct al Ministerului Apararii din India si DEO (agentie a Departamentului de Productie Militara).

Problema stringenta care domina acest „show” este cea financiara. Cu cateva zile in urma Ministerul Apararii  a anuntat ca orice sansa cu privire la incheierea contractului cu Dassault Aviation, pentru cele 126 de Rafale, va fi amanat pana dupa alegerile nationale – ce trebuie sa aiba loc in luna mai a anului curent – datorita constrangerilor bugetare.

Anuntul elimina orice sansa a guvernului actual sa incheie cel mai mare proiect de achizitie pentru echipament militar si inseamna ca firma franceza este pusa intr-o noua situatie incerta cu privire la cea mai promitatoare piata de desfacere din ultima perioada.

IAF_Rafale15_Anurag_Render1

„Datorita lipsei banilor (shortage of money – n.t.) nu asteptati vreo decizie finala de acord in acest an (fiscal)” a declarat reporterilor intr-o conferinta de presa la New Dehli, Ministrul Apararii – A.K. Antony.

Anul fiscal se termina la sfarsitul lui martie dar alegerile sunt asteptate in scurt timp dupa aceea, cand actuala majoritatea, coalizata in jurul partidului de stanga – Indian National Congress – cel mai probabil, va pierde puterea.

Surse: StraitsTimes , LiveFist

Razvan Mihaeanu

16 comentarii:

  1. Bun, sa zicem ca isi iau indienii 1000 Rafale…cine le piloteaza? sau acum mai nou cu colaborarea nipona, iau lectii de la veteranii japonezi din WW2 ? 🙂

  2. A.K. Antony asta numa a indian nu suna , mai degraba englez , altii condusi de consilieri straini si asta pe fata .

  3. george, cand dau sa intru pe articolele cu TR-580 si cu Mai 1989 imi da page not found…a aparut un bug, ceva…

  4. Da, nu stiu ce s-a intamplat baieti, la ora respectiva io impingiam voiniceste un carucior intr-un supermarket, ghidat mai ceva ca o Javelin de o anumita doamna care tot insista ca-mi poarta numele 🙂 🙂 , ne-am cunoaste si am avea si ceva relatii de rudenie… 🙂

    • indienii nu reusesc sa faca o racheta AT care sa nimereasca tinta 🙂 si ei vor sa faca scut anti-racheta, domeniu in care nici americanii nu se descurca 🙂 tare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *