F-16 cocar romeno!!!

Conform www.passarodeferro.com Fotografii: Marco Casaleiro, la Baza Aeriana #5 Monte Real, 5 aprilie, ora locala 12:00-12:30, in conditii „nu prea” ideale de luminozitate (confirmare de la Jorge Ruivo).

Richard

78 de comentarii:

 1. Ar putea fi, schema de camuflaj seamana.

 2. E draguta schema de camuflaj, desi as fi preferat sa o pastreze pe cea de pe lancer 🙂

 3. Poate ii vezi pe ai nostri mirobolanti din conducerea Armatei ca o sa manelizeze avioanele vopsindu-le in roz, fucsia, violet si rosu aprins …sa se stieee…:)

 4. uff, am citit prima data „cocalar” 🙂

  Schema de vopsire nu seamana nici cu ANG, nici cu Agressor, nici cu portugheza, olandeza, poloneza, turca, greaca sau altceva cunoscut.
  Cea mai apropiata, si cu marcaje „cerculete” e… pakistaneza, dar nu chiar identica 🙂
  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/24/Pakistani_F-16.jpg

  • Poate au schimbat schema, acu” daca au avioane noi 🙂 . Pe de alta parte pana le inmatriculeaza si nu le propteste cocarda pe aripi suntem la nivel de 1 aprilie.
   Am putea afla daca as reusi sa gasesc articolul in care prezentam avioanele portugheze care vor fi livrate Ro cu numere cu tot, dar nu reusesc sa gasesc articolul pe blog 🙂 .

  • Ce nevoie mai era sa intelegi „cocalar” cand „cocar” inseamna xula, pe tiganeste 🙂 )))

  • Domnilor fromoasa pentura pe F-16 ABM Falcon rumanesco dar era mai bine ca sa fie pinturados asha por la Rumania vreo cel putzin 72 de avioesh F-16 ca sa fie rentabila macar montajul lor in Rumania daca nu chiar o fabricatzie sub licentza. iar in timp tot asha vreo cel putin 72 F-15 ABM Eagle (am pus asha un M pt o ipotetica shi viitoare virtulala modernizare in Romania). e de preferabil tandemul F-16 Falcon cu F-15 Eagle datorita utilizarii aceluiash tip de motor fie F-110-GE, fie F-110-PW. acum ca FARo va avea in dotare In afara de F-16 Falcon, shi un alt avion bimotor de lupta supersonic multirol, fabricat in Romania, sub licentza dintre cele existente acum pe piatza occidentala sau dintre cele care sunt acum in stadiul de proiect tot la pro-occidentali, asta ramane de vazut shi de sperat ca se va intampla cat de curand !!!

 5. …in poza 3, are sistem de alimentare; in pozele de pe AD nu. Cred ca sint alte aparate. Parerea mea…

 6. Inmatricularea este portugheza dar aceste avioane nu au cocarde, ceea ce arata ca sunt prospat vopsite.

 7. Eu le-asi vopsi negru cu flacari pe coada.

 8. Aici, la BSDA 2012 era macheta „two-tone”: http://www.rumaniamilitary.ro/bsda-2012-poze

  Si mai era o poza facuta in interiorul unei institutii, la MApN sau la aviatori, in urma cu cativa ani, nu mai stiu, era un poster mare cu F-16 in zbor cu cocarde romanesti..nu-mi mai aduc aminte…

 9. Tot Richard ne-a trimis linkul asta prin ianuarie legat de achizitionarea vopselei/vopselurilor:
  http://www.base.gov.pt/Base/pt/Pesquisa/Contrato?a=1943565

 10. Frumoasa schema de camuflaj, poza 2.

 11. Avionul cu nr de bord 15123 este portughez si a fost cumparat de Romania…

 12. Hmmm … La prima poza din cate se vede are carligul de franare pe portavion, iar in celelalte poze se vede sistemul de alimentare in zbor, avioanele astea se pare ca vor fi pasari calatoare, mie imi da un pic cu virgule si cu multe …

 13. Uite aici un material cel putin la fel de interesant:

 14. Astea pe aripi nu au niciun pilon de acrosaj

 15. Simpatic, daca le-ar camufla altfel decat standardurile , desi schema asta mi se pare cam prea simetrica pe aripi . Din lateral nu-mi displace …adduce a ”rusi ” de la simularile top-gun

  https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/f7/F-16_camouflaged_to_blend_in_with_the_dismal_Alaskan_skies_%282621246555%29.jpg

 16. Mihai-Cristian

  Mai conteaza in ziua de astazi camuflajul, cand actiunea se petrece aproape mereu BVR?

 17. Se pare ca da , de vreme ce se cauta in continuare scheme de camuflaj , unele hy-tech

 18. Nu-mi place deloc schema de camuflaj. As fi preferat varianta clasica dar cu tonuri mai inchise, exact ca turcii si nu ca olandezii.
  Sper macar sa gasim o varianta low-visibility pentru cocarda, am citit in mai multe randuri ca insemnele prea colorate, cum sunt cercurile noastre in tricolor, atrag rachetele IR.

 19. Puteam sa intuim schema de vopsire din logo-ul de pe pagina aceasta de pe site-ul ROAF. Era postata de mult poza (logo-ul din stanga cu Peace Carpathian F-16 MLU) dar nu am bagat de seama:
  http://www.roaf.ro/?page_id=4757

 20. Stie cineva ce armament si ce cantitate o sa vina cu f-urile ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *