G/ATOR AN/TPS-80

Northrop Grumann G/ATOR AN/TPS-80 Ground/Air Task Oriented Radar… tocmai a trecut de fazele design & critical review pentru USMC, primind fonduri din partea viitorului beneficiar pentru ceea ce se numeste „initial integration event (IIE)”: testarea initiala a sistemului si definirea unor obiective ale activitatii de integrare ramase.

 

Potrivit fisei postului, radarul va fi unul multirol cu raza scurta, care pe langa modul de lucru clasic antiaerian, poate lucra si in mod contrabaterie (Ground Weapon Locating Radar – GWLR), atat la 360° cat si sector, putand detecta si urmari diferite tipuri de tinte: aeronave, rachete de croaziera, UAV, rachete sol-sol, proiectile de artilerie si aruncator.

Obiectivul proiectului este ca acest nou model de radar, in versiunea G/ATOR Block II , sa capete capacitate operationala initiala la mijlocul anului 2018.

Northrop Grumman Completes G ATOR Block II Preliminary and Critical Design Reviews 640 001

Impricinatul

Sursa: Armyrecognition.com

Marius Zgureanu

8 comentarii:

 1. N-am gasit nicaieri date despre raza de actiune dar banuiesc ca e pe undeva pe la 120-130km, cat are Gap Filler-ul original.

  • poate 30 km. cred eu

  • am gresit..wiki zice short to medium range..se poate la 100 km

  • Si nici nu le vei gasi in mod official de la americani. Ei nu dau parametri de functionare in general. Tot ce dau spunca ca este 25+ km raza..
   Rusii in schimb dau date complet fanteziste – R-27 raza de actiune de 80km… zic ei. Manualul de Mig 29 nu dadea mai mult de 30km spre o tinta care se apropie la inaltime.

   • Daca citesti pe wikipedia scrie clar despre r-27 urmatoarele:
    R-27R-Effective kill range for a target at same altitude: 2 to 42.5 km head-on, 0.7 to 7.5 km tail-on
    R-27T- Effective kill range for a target at same altitude: 2 to 33 km head-on, 0 to 5.5 km tail-on.
    Mai sunt 2 variante cu range mai mare
    Si cred ca varianta de export este mai downgradata!

    • Oricum nu da mai mult de nici cum.
     R-27 era cu 35km head-on data in manualul de arme al Mig29. Plus sistemul de tragere nu permitea tragerea daca arma nu era in parametri aceea.

     *0km era raza balistica. Adica daca lansau racheta pe o traiectorie parabolica ajungea la o distanta de 80 km. Dar la fina era doar o piatra mai mare.

 2. La banii lor, puteau investi intr-un filmulet de prezentare generat pe calculator cu grafica la nivelul curent. Sunt destule studiouri care se ocupa de asa ceva si nu doar pt chestii fantasy.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *