Germania interesata de drone israeliene inarmate, in defavoarea celor americane

heron_tp_4

Heron TP

Astfel nemtii au inceput discutile cu partea israeliana pentru achizitionarea unor UCAV-uri, considerand ca dronele israeliene sunt mai avansate tehnologic decat cele americane, sustine saptamanalul Der Spiegel.

Presa germana sustine ca ministru federal al apararii a avut deja doua intaniri cu isarelienii pe aceasta tema, iar Seful Statului Major al Aviatiei Germane urmeaza sa viziteze Israelul cu scopul de a vedea drone Heron TP, considerata a fi peste americana Predator, intentia fiind ca dronele capabile sa lanseze armament sa fie pe viitor integrate Fortelor Aeriene Germane.

In aceeasi ordine de idei si Chile a cumparat drone de supraveghere de la Israel. Astfel chilienii s-au orientat spre mini-UAV de tip Spylite. Acest tip de drona este una mica, de doar 9 kilograme si cu o autonomie de 4 ore de zbor, putand fi operata de la o distanta de maximum 50 de km. Spylite este lansata cu ajutorul unei mici catapulte, aterizare facandu-se cu ajutorul unei parasute.

Drona israeliana are un plafon de zbor de 6000 de metri si functioneaza be baza unui motor electric.

images (1)

Spylite UAV

Si se pare ca chilienii sunt foarte multumiti de tehnologia israeliana, in urma cu doi ei fiind primul client pentru exportul unui UAV, mai mare de aceasta data, numit Hermes 900. Hermesul face parte din aceeasi categorie cu Predator-ul American, in jur de 1,1  tone, dar are ca principal caratceristica capacitatea de a sta foarte mult in aer.

Astfel Hermes 900 poata zbura 36 de ore,  poate acrosa o incarcatura suplimentara de pana la 300 kg, iar o viteza de croaziera de 125km/h, raza de actiune a aparatului se apropie de 4500 de kilometri, iar cum statul Chile are o coasta de 4300 de kilometri lungime, chilienii folosesc Hermesul pentru patrulare maritima dea lungul coastei proprii. O misiune de patrulare de 30 de ore poate oferi o imagine de asamblu pentru intregul litoral chilian, intr-un timp relativ scurt si cu costuri foarte rezonabile.

Hermes900-2012(638x253)

Hermes 900

 

Sursa: defencetalk

 

GeorgeGMT

 

 

 

2 comentarii:

  1. Deutsche volke nu sunt in stare sa faca o drona?…
    Probabil e din siru’ de „desbagubiri” neoficiale, ca si atunci cand nu le-au mai luat evreilor o parte din plata submarinelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *