BTR-4MV la inceput de drum…

poza1

 

BTR-4MV este cel mai nou model de APC 8×8 dezvoltat de industria apararii din Ucraina. Prima aparitie publica a fost in cadrul expozitiei IDEX 2013 (Emiratele Arabe Unite) unde companiile Morozov și Ukrspecexport au participat cu acest produs.

BTR-4MV este bazat pe BTR-4, proiect prezentat in 2006 ce a avut un succes enorm pe piata externa (420 de bucati pentru Irak si 100 la Kazahtan) + contracte pentru armata Ucrainei.

Noul model corespunde standardelor NATO, incorporeaza noi upgrad-uri, poate desfasura misiuni pe teren accidentat, ziua sau noaptea, rezista la temperaturi cuprinse in tre -40 grade C pana la +50.

Aceasta versiune se produce si pentru infanteria marina.

poza2

Armamentul variaza in functie de cerinta clientului, ce poate opta pentru turela BM-3 „Shturm”, turela BAU-23×2 „Grom” sau BM-7 „Parus”.

poza3
BM-3 „Shturm”

 

poza4
BAU-23×2 „Grom”

 

poza5
BM-7 „Parus”

poza6

Alte accesorii ce sunt incluse in modelul standard: camere video de mare precizie pe timp de zi sau noapte, protectie NBC, sistem de control al armelor computerizat, CPS, aer conditionat, echipajul este de 3 membrii + 10 soldati, protectie proprie de nivel 3, dar cu posibilitate de crestere pana la nivelul 4 sau 5.
Masa este 17.5t si echipat cu armura pana la 21.9t, viteza maxima 100km/h, autonomie 700km.

http://www.56.com/u68/v_ODY4NDU3NjE.html

Sursa: Armyrecognition
NeroFlash

17 comentarii:

 1. cam seamana cu saur2, pacat 🙁

 2. ar fi fost bine sa se promoveze saur1 pe pietele pe care concureaza firmele ucrainiene.dar ai nostri au alte tampenii in cap.vechea poveste

 3. bravo lor si jale noua, oare noi de ce nu am expus saur 1 si 2 la IDEX, nu ne-au dat viza
  ? poate ca cei de Moreni ar trebui sa inteleaga ca salvarea lor va veni din contracte externe nu de la MApN, ar trebui sa tipe sa fie prezenti la toate targurile si sa faca si demonstratii in poligon dar ale noastre nu sunt nici macar omologate…

 4. O veste buna omologarea SAUR 1/2, dar la ce-i ajuta pe cei de la Moreni? Ce armata straina ar cumpara aceste transportoare fara ca Armata Romana sa nu le aiba in dotare? Chiar daca s-ar duce Moreniul cu el pe la expozitiile de profil, ar face doar un exercitiu de imagine si-atat, mai greu export…Una dintre regulile de baza ale comertului cu arme este ca produsul sa se afle in dotarea armatei statului care-l exporta, altfel se nasc o multime de intrebari cu privire la acesta -asta nicio legatura cu bugetul militar, putin ii pasa unui potential cumparator ca TU n-ai bani sa-ti cumperi propriul produs, pe EI ii intereseaza calitatea, performantele si ce stie sa faca, de banii pe care-i cer eu, ca vanzator. Mita are si ea rostul ei, dar asta-i comertul cu arme!

  • In a doua jumatate a comentului tau incepi sa ai dreptate, dar pt partea de inceput am eu catva exemple chiar cu APC care te contrazic:

   BTR-4 (incep cu cazul de fata – Ucraina) s-au exportat peste 500 de bucati in timp ce MApN ucrainean are putin peste 10.
   Nurol Ejder – Turcia nu are nici o masina in timp ce georgienii au ~100

   • Scuze, pana m-am cacait eu sa scriu mi-ai luat-o tu inainte 🙂

   • @nero. Da, dar 10 bucati BTR-4 nu-s totuna cu 0 exemplare de SAUR in dotarea MApN. Ai dreptate in privinta Turciei. Poate ca s-ar putea face export si-asa, insa intre noi si turci este o mica mare diferenta -ei sunt sprijiniti de catre politicienii lor prin lobby, bani, etc, pe cand la noi industria de profil este subminata, in loc sa fie sprijinita! Daca reusim sa facem export in aceste conditii suntem mari, insa…Cel mai bun exemplu este posibilul dar sabotatul contract cu Columbia -bine zicea cineva pe blog, noi suntem cei mai mari dusmani ai nostrii.

  • Ma indoiesc ca Ucraina a cumparat multe TBT-uri din modelul vandut Irak-ului…si totusi irakienii au cumparat. Sunt convins ca si altii au reusit sa vanda produse pe care armatele tarilor lor nu le au in dotare. Nu zic ca nu este un argument solid dar cand politrucii tai nu te ajuta atunci te ajuti singur. Zicea cineva pe aici ca s-ar bucura ca si ai nostrii sa poata da spa…comisioane cand vand … pai comisioanele initiale sunt cele care pregatesc tranzactia cel putin pentru clientii potentiali ai produselor noastre…

 5. noi ne vaitam de ale noastre dar ia uitati-va ce zic ei de al lor tbt
  http://www.youtube.com/watch?v=jOICufpvCKo
  este interesant de urmarit toata seria

 6. ale noastre sunt giugiuc…eu cred ca daca s-ar face un clasament al celor mai proaste blindate pe roti din istorie, aceste Stryker-uri ar merita cu brio medalia de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *