GRESEALA ESTE MAI SUBTILA DECAT NOI (Murphy)

O noua greseala tocmai s-a infaptuit… Ceea ce-am nu ne-am dorit si-am urat cu totii, noi cei de pe blogurile militare, a devenit realitate –Romaniacumpara 12 avioane F-16 la mana a treia, din Portugalia! Ideea de vechi, dar “util”, a triumfat din nou, contrar oricarui minim bun simt si realism economic. Desi GeorgeGMT si blogul ROMilitary (si nu numai) s-au chinuit a le explica gorobetilor variantele economice -deloc imposibile -avantajoase pentru Romania, totul a fost in zadar, jocurile la nivel inalt fiind deja facute, lucru dealtfel cunoscut si asteptat de catre toti. Nimeni nu se mai indoia de faptul ca se va continua lantul greselilor si al erorilor, voite sau nu, impuse sau aranjate, in ceea ce priveste achizitiile militare si dotarea armatei noastre.

Ne uimeste insa indarjirea cu care EI, cei care ne conduc, indiferent de culoarea politica, continua seria erorilor initiata de peste 20 de ani. Teoretic, nimeni nu-si propune, din proprie vointa, sa greseasca. Cu atat mai mult, sa comita o eroare impardonabila! Cel putin, asa s-ar intampla intr-otaranormala, cu conducatori normali…Nu si inRomaniapost-decembrista, unde greselile “elitelor” noastre bantuie printre noi precum microbii. Consecintele insa, sunt suportate de catre noi toti, individual sau colectiv, si de cele mai multe ori, cu resemnare. Astia suntem, si asa se va intampla si-n cazul de fata cu “minunatele” F-uri tri-hand!

Greseala, incompetenta, prostia si spaga, sunt practic cetateni cu drepturi depline in aceastatara, fiind intalniti in tot ceea ce facem, in toate sectoarele si la toate nivelurile, in proportii mai mult sau mai putin vizibile. In virtutea “competentilor” de la toate nivelele de conducere ale statului, acesti “cetateni” exista, dar lipsesc cu desavarsire…

Nici Armata Romana, din pacate, n-a fost scutita de…greseli. Aici, de peste 20 de ani, s-au facut erori stupide si descalificante, de catre o mana de incompetenti numiti pe criterii de apartenenta politica si nepotism. Incompetenti la prima vedere, fiindca in realitate, EI sunt cat se poate de “calificati” in distrugerea si anihilarea bratului armat al Tarii. Si, haideti sa fim seriosi, nu-si permit sa faca greseli minore si doar de proportii incomensurabile, fiindca, nu-i asa, doar un om “competent” poate face gafe “competente”! Si, pana la urma, nimic nu-i intamplator, toate gafele conducatorilor nostri in ceea ce priveste dotarea armatei, precum fregatele, ATROM-ul, HAWK-urile, Piranha si, de “ultima generatie”, F-urile 16 ex-SUA, ex-portugheze, sau facut si se fac in virtutea unui scop bine definit –mita.

Din pacate, sunt inca multi cei care astazi, dupa atatia ani de iluzii si dezamagiri, inca mai cred ca tot ceea ce s-a facut in privinta Armatei este ok si “atat putem”.

Ultimul gheseft anuntat, cele 12 F-16 tri-hand din Portugalia, frumos ambalate in utopia F-35, nu probeaza decat un lucru –MANIPULARE, dar facuta cu maxima eficienta, marturie stand lipsa de reactie din mass-media autohtona. Mass-medie, pentru care asa ceva nu conteaza, dar in schimb conteaza Bahmu si-alte idiotenii scandaloase, puerile si de prost gust. Manipulare ascunsa in promisiunea F-35, care, pentru multi dintre noi, cei de pe RoMilitary, reprezinta doar un mod de a conferi inutilului (F-16 tri-hand) forma…Si mai arata un lucru –starea de imbecilitate si coruptie atinsa de catre factorii politici si militari (din pacate, trista realitate), care nu vor sa vada avantajele achizitiei de tehnica noua si a offsetului pentru armata si industrie, pentru buget si cetatean.

Interesant este faptul ca tot acest sistem imbecil si gaunos se bazeaza pe increderea cetateanului usor manipulabil, vesnic mintit si credul, asa cum bine spune Mendel Harvers: “Intreg sistemul se bazeaza pe increderea maselor, astfel incat nu este necesara prea multa imaginatie pentru un delict”. Perfect adevarat si perfect aplicabil noua!

Este cel putin ciudat, ca sa nu spun criminal, cum pe noi ne preocupa vechiturile in situatia in care am avea acces la tehnologie de varf, de ultima generatie, doar sa ne-o dorim. Este ciudat cum la noi afacerile paguboase sau perfectionat de-a lungul istoriei noastre militare, punandu-ne nu de putine ori in dificultate. Afaceri paguboase care astazi, in virtutea “traditiei mioritice”, digera incet, incet, o institutie vitala pentru orice stat care se respecta –ARMATA. Si asta, pe timp de pace, fiindca pe timp de razboi (Doamne-fereste!) se va dovedi fatala, iar istoria ne-o demonstreaza.

Este, daca vreti, asasinatul perfect, rod al birocratiei ineficientei, chiar o sinucidere asistata. Si nu-i o gluma, fiindca, in viitorul apropiat, cu o armata ce dispune deja de armament invechit (supus si acesta la reduceri si taieri), o escadrila formata din vechituri ce inlocuieste alte escadrile formate din vechituri, un submarin care nu se scufunda si altele, nu vom mai reprezenta NIMIC…

Vom continua insa sa raspundem prin “da” si “nu” chemarii periodice a decizionarilor –a celor care iau decizii in numele poporului, bineanteles. A celor care au adus astazi Armata Romana, la stadiul insignifiant in care se afla –pentru a-i propulsa in fruntea primariilor, ministerelor, guvernului si presedintiei, introducand voturi in urne.

Am scris aceste randuri cu mahnire si revolta si sunt sigur ca multi ma vor critica, dar “greseala este mai subtila decat noi”. Punct!

Ma intreb in situatia de astazi, cu nivelul aproape zero in ceea ce priveste achizitiile de tehnica noua, dar cu un nivel maxim al incompetentei si prostiei ce poarta numele second-hand si mai nou, o premiera chiar, tri-hand, cat timp vom mai avea armata?

Poate, printr-o minune, decidentii nostri vor reflecta la cuvintele lui Henri Wold: “A gandi cu adevarat inseamna si a te razgandi”. Asa poate vor renunta la politica achizitiilor umilitoare si paguboase, bazate pe textul devenit de-acum un logo –N-AVEM BANI! Un vis frumos pentru NOI, inacceptabil insa pentru EI…

Dar, ii vom vedea oare vreodata pe acesti vajnici “eroi” ai natiunii, tragand din greu la ramele galerei numitaRomaniacu prora indreptata tenace si triumfator in directia unui viitor mai bun?

 

MULTUMIM ALESILOR PENTRU NIMIC!

                                                                                                                                     

WW

 

 

7 comentarii:

  1. Pentru ce sa fii criticat? Pentru ca spui adevarul? Doar o persoana lipsita de coloana vertrebala poate face asta.

    • Se gasesc Andrei, se gasesc! Din pacate, sunt inca multi cei care aplica politica strutului -cine nu vede, n-aude si tace, traieste o mie de ani in pace (s-a vazut in multe cazuri. Pacat ca doar RoMilitary si inca cateva bloguri au percutat la PETITIE). RoMilitary a ales sa nu taca si ca urmare, multi latrai ne critica, ne mistocaresc(bietii idioti, nu-si dau seama ca de fapt se fac de ras), chiar isi arata adevarata „fata” injurandu-ne! Daca ar putea GeorgeGMT sa posteze ce mesaje primeste de la tot felul de cretini, te-ai crucii -bine ca n-o face insa, fiindca acest blog nu-i destinat can-can-ului.

      • Stiu, am primit si eu destule raspunsuri pe facebook de la acuze ca avem treaba cu Dogaru pana la faptul ca militarii au unele facilitati pe care altii nu le au. De parca toata lumea in tara asta jura ca isi va apara tara si interesele ei cu pretul vietii.

  2. Niste cretini, de la primul la ultimul! Dar ce le pasa lor? Ca doar nu ei o sa trebuiasca sa zboare cu vechturile. Altii vor zbura si tare mi-e frica ca unii vor plati cu viata. Din pacate armata nu mai reprezinta interes, pentru ca majoritatea au impresia ca daca suntem in NATO si in UE, ne vor apra „aliatii”. Dar chiar faptul ca suntem in NATO si in UE ar trebui sa ne sensibilizeze, pentru ca avem anumite obligatii pe care nu le putem duce la bun sfarsit cu o armata de mana a-3-a. Cat despre aliati, tare curios as fi cat de aliati ne-ar fi ei in momentul in care am avea probleme serioase cu Rusia sau/si Uncraina?

  3. daca voi crede ti ca nato si ue si caz de ceva doamne fereste va sarii sa ne apere io nu cred sa intimplat de atitea ori in istorie ne vor vinde ca sa si apere interesul lor sint doar buni de jumulit atit altefl intareau granita estica a nato ca lumea vai de urmasii nostri asa ca io la viitorele alegeri nu vreau sa aud de astia prefer sa ma vinda iar altii noi poate astia vor fi un pic mai PATRIOTI asa ca adio psd pnl pdl udmr etc esaloeanele 4 5 utc dixit alde boc mru PA PA, da sintem atit de dezbinati de interese personale incit cred ca ne vor conduce si copii copiilor lor traiasca ioana ha ha ha

    • Atunci retragere din N.A.T.O. si U/E.Independenta proprie nu mai facem jocul nimanui pe teatrele de razboi din lumea intreaga unde mor fii nostrii.Dar pana mai ieri;Fortele Aeriene Romanesti cu ce se deplasa?cu deltaplanul cumva?unde sant acele avioane care sant camuflate care se vad pe langa aeropoartele din Timisoara,Bacau si altele.Unde sant acele M.I.G.-uri care speriiau o lume intreaga.Am avut fabrica de avioane la Craiova.Ce sa facut cu ea?Sa intrebam pe exministru Berceanu ca a vandut-o la jidani la fier vechi.Oare credeti ca lumea aceasta este chiar asa de innapoiata(proasta)nu mai afla nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *