Intervenţie a militarilor pentru salvarea echipajului unei nave eşuate lângă farul de la Sulina

Un elicopter IAR 330 Puma navalizat a intervenit în această dimineaţă (8 octombrie), începând cu ora 6.45, pentru evacuarea echipajului unei nave cargo care a eşuat la intrarea pe braţul Sulina al Dunării.
Cele 12 persoane care compun echipajul au fost transportate cu elicopterul de la bordul navei pe uscat, lângă farul de la Sulina, de unde au fost preluate de Căpitănia Portului Sulina.

De asemenea, o echipă de scafandri militari a fost pregătită pe aerodromul de la Mihail Kogălniceanu, să intervină în caz de necesitate.
Misiunea de salvare a fost executată la solicitarea IGSU.

Forțele Navale Române

10 comentarii:

  • No idea.
   Nu s-a spus nimic de pavilionul navei si nationalitatea echipajului. Sa vedem cat de repede vor veni cu date suplimentare despre avarii la nava si cat dureaza pana o indeparteaza

   • Cargoul Fortuna S., o navă de 3450 tdw, sub pavilion Republica Moldova …

    • Nimic despre echipaj?
     Daca e pavilion Moldova nu ne ajuta prea mult pentru ca moldovenii aplica, pentru inregistrarea navelor, o legislatie similara Ciprului si Liberiei. Oricine isi poate inregistra nava la ei pentru ca au taxe mici.

   • Pai la tv arata deja 3/4 scufundata… Ziceau de vreo 3 romani si ca o sa trimita remorchere…Pavilion RM

 1. http://www.evz.ro/americanii-preiau-maine-comanda-la-baza-militara-de-la-deveselu.html
  Parca baza era in subordinea unui comandant roman, iar sistemul in cea a unuia american!?

  • Ei spun ca exercitii similare au avut loc in lunile anterioare in poligonul de la Tulcea (Babadag-6Martie).
   Pentru ce s-or pregati: pentru interpunere in Ucraina sau pentru o posibila situatie in Transnistria – Bugeac ?

   • Pai acum cu ultimele scandaluri pe la Petrotel, nu se stie niciodata. Poate ca va incepe si prin Transnistria-Bugeac cate cava, sa mai sperie procurorii astia ai nostri prea efervescenti. 🙂 Asta daca pana la iarna nu ingheata de frig cand ne taie Ivan gazele! :)))) Ideea e ca ei (soldatii romani, americani si britanici) sa fie pregatiti pentru un asemenea scenariu, in cazul in care Putin se incalzeste prea mult la iarna de la gezele in exces ce-i raman pe stoc…si incearca ceva prin zonele alea. Daca vine ordinul asta vreodata are o relevanta anume, dar sa fie ei pregatiti e mai important! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *