Koreea de Nord vrea si ea drone…vintage insa!

Dupa ce Multu’ Iubitu’, Farul Caluzitor, ala de s-au invartit cocorii prin aer cand s-a nascut pe lume, adica Kim-Jong-Un, El Lidero cel mai lider din lume, s-a aciuit pe langa unele …obecte militare: tancuri (cum dracu o fi intrat?!), avioane si alte alea, astia mici din nord au decis sa fie si ei in timp cu moda vremurilor, ca nu se poate ca tocmai o armata ca a lor, rea si data dracului, carevasazica nu se poate ca tocmai ei, ma intelegeti, sa ramaie fara drone!!!

Cum chinezii, rusii si iranienii stau toti cu sublerele-n dinti pe langa ghiniosnista RQ-170 Sentinel si o cauta prin toate cele, nord-coreeni au zis sa faca si ei ceva! Si probabil ca americanii au ceva, ce numai ei au, un anume lipici si un anume sarm, de nu le rezista nimeni, altfel nu se explica de ce si supusii liderului cu cocorii vestitori, au ales sa reverseze inginereste tot un marafet americanesc si anume o drona, care de fapt nu prea era drona, ci o amarata de tinta zburatoare, deci o chestia care zbura,  americaneasca de prin anii 1970!

Respectiva relicva a fost dezgropata, deshumata mai bine zis, si pusa pe masa de disectie ca sa vada adica ce si cum, de ce zboara si cum da din aripi.

Ideea celor din nord, asta daca-i putem banui ca au cateodata si ideei, nu numai slogane, este sa faca din amarata de tinta americana ori o drona, ori un fel de racheta, spre beneficiul si “fericirea”, cui altcuiva, decat a fratilor din sud, care fie vorba intre noi, sunt sigur ca-si doresc de mult sa fi fost singuri la parinti 🙂 !

MQM-107D Streaker,  pe numele ei de fata, este o batrana si venerabila tinta telecomandata, numita ironic astazi drona. Acum coreeni ii vor schimba numele, penibil de altfel, Streaker inseamna un barbat gol-pusca alergand, intrunul ceva mai infricosator.

Rapciuga de drona-tinta a fost se pare primita din Siria, de la prietenul Assad. Ca de, prietenul la nevoie se cunoaste. Ce va iesi, daca va zbura si mai ales cum, vom vedea, deocamdata sa uram Coreei de Nord bun venit in clubul Streaker, adica al tarilor detinatoare de…drone! 🙂

Tinta zburatoare americana, aleasa de kum-fum-spum sa-si faca si ei drona

Sursa: defensetech.org

5 comentarii:

  1. batrane, ceva articole despre blindaje MBT – n-ai in pregatire? Pe maine ma intereseaza cum arata un chobam in sectiune, ce tip de aliaje si combinatii de straturi se folosesc de vreme ce reusesc sa opreasca un proiectil de tungsten care are capacitate de penetrare peste 1000 mm RHA. hm?

  2. Au ales chiar bine! Culoarea rosie, in mod sigur, a fost determinanta in alegerea facuta de Kim-Mic-Poc-Pic…Nici nu se putea mai inspirata! O sa vedem in curand sloganuri la TV Hau-Hau Koreea de Nord: „Mesajul de pace al Coreii, strans unita in jurul marelui lider, tatic incontestabil al intregii natiuni victorioase, zboara el stie unde, ducand culoarea rosie, simbol al sacrificiului suprem pe care-l vom face cu totii bucurosi, intru propasirea liderului caruia ii suntem datori ca exista!”. Chestia rosie va purta cu siguranta initialele numelui marelui conducator: KJU -1 STRECHEA!

  3. Bre, răutăcios mai ești cu ăștia ai lui Kim Ir-Sen. :))

    Ce-i drept asta nu e dronă „d-aia”, ci doar o țintă zburătoare cum bine ai zis și tu. Totuși nu-i chiar o relicvă, producția ei a încetat abia în 2003. Era mai grav dacă se apucau să copieze un Ryan Firebee 😛 de fapt stai! că d-astea au ceilalți frați roșii: ăia ai lui Mao!

    • Da frate, au aia, dar este oricum superioara asteia! Da, astea rosii ale nordistilor, fiindca sisteme de ghidare avansate mocca, dar astia, isteti precum ii stim, sigur ca vor gasi solutia ideala -vor fi cu siguranta sinucigase, precum Ohka japoneze din WW II. Se da la o parte ogiva, intra fericitul nord-coreean desemnat sa moara pentru marele conducator de vreo 1,60 m si 120 kg; asta ia in mana carmele boambei zburatoare si banzaiiiiii, sau cum dracu striga aia kimmmmm-iiiiiiii, se duce sa-si intalneasca stramosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *