Lockheed Martin și Aerostar S.A. vor deschide un centru MRO pentru Black Hawk în România

Elicopter S-70 Black Hawk construit în Europa pentru România

Lockheed Martin, în parteneriat cu Aerostar S.A., au anunțat astăzi planurile lor de a deschide un centru de întreținere, reparații și revizie (MRO) a elicopterelor Black Hawk în Bacău, România.

În urma unui contract semnat între cele două companii în luna ianuarie, centrul MRO Black Hawk este programat să fie complet acreditat și operațional atunci când cele șapte elicoptere S-70 Black Hawk vor sosi în România, în cursul acestui an. Ministerul Afacerilor Interne al României a semnat un acord-cadru pentru o flotă de până la 12 Black Hawk în noiembrie 2021 pentru a răspunde nevoilor serviciilor de urgență ale țării.

„Aceast centru, atunci când va fi operațional, va contribui la crearea și menținerea locurilor de muncă înalt calificate în România, a declarat Ray Piselli, vicepreședinte pentru afaceri internaționale la Lockheed Martin. „De asemenea, va permite creșterea gradului de pregătire și reducerea costurilor operaționale pentru elicopterele Black Hawk operate aici. Pe măsură ce căutăm să integrăm suportul pentru alte produse Lockheed Martin, anticipăm că acest centru are un potențial puternic de creștere în viitor.”

După ce a finalizat un audit al Aerostar și al instalațiilor sale, Lockheed Martin așteaptă o evaluare a planurilor instalațiilor de către autoritățile române. Angajații Aerostar au finalizat deja pregătirea MRO necesară la Academia de Training Sikorsky Lockheed Martin din West Palm Beach, Florida.

„Prin această nouă capabilitate, Aerostar va continua și va parcurge întreg procesul de preluare a activităților MRO necesare pentru noile aeronave din România și din regiune. Dorim să consolidăm poziția României pe această piață și să ne bazăm pe capacitățile și cunoștințele noastre tehnice pentru a stimula cooperarea cu alte companii românești din acest domeniu”, a declarat Grigore Filip, Președinte și CEO la Aerostar.

Construit la uzina PZL Mielec a Lockheed Martin din Polonia, popularul S-70 Black Hawk și-a câștigat statutul de aeronavă utilitară de încredere pentru operatorii din întreaga lume, având o versatilitate multi-misiune de neegalat și o navigabilitate de nivel militar, capabilă să opereze în condiții meteo extreme, ziua sau noaptea.

Lockheed Martin

15 comentarii:

 1. Pt 7 elicoptere face lumea centru de
  mentenanta dar pt 54 de tancuri nu, a da stai alea nu e cumparate si nu se stie cand o sa fie

  3
 2. Buna ziua , bocitoarea de serviciu …prezent la datorie: Hai să mai punem putină sare pe rană ! și anume Această știre hazlie cu centrul ăsta …de mentenanță …și alte abureli !!! Daca nu erau Amerlocii și unchișorul Sam , să ne mai arunce câte un os …. am fi murit de foame și plictiseală …. nu-i așa ?!?
  Să ne reamintim puțin ,că aceste elicoptere sunt cu iz non militar…. Pe scurt îs civile ….. !!! O posibilă achiziție de caricioptere militare ,e departeeeee …undeva in secolul viitor ; deci și prin urmare… cine dracu o sa vină să-și țină mentenanța in halele din Românica ? Doar noi cu max 12 bucăți (parca atâtea vroiau să cumpere ) și poate Amerlocii ce mai vin in vizita pe aici ….că restul ….pauza !!!! Doar nu vin polonezii tocmai la noi , să-și facă mentenanță ,când au fabrica la ei in curte ?!?
  După părerea mea umila și plină de indolență …acest centru o sa șomeze mult și bine …..
  Dar e mișto.. . că mai semnam și noi niste acte , mai facem o poza , mai tăiem o panglică …..cu greii ….?
  Că de restul suntem buni doar la cules de căpșuni și zarzavat de pe ogoarele străinilor !
  PS: ca de fiecare data…. rog mult ,iertati-mi boceala … dar funia îmi face cu ochiul și romanu îi bun doar la văitat ,jelit și nu în ultimul rând ….la aruncatul cu privirea în ograda altora… De ce să stricam trendul ?!?
  Vivaaa ,vivaaa și mai vagă o manea …că romanului îî lace așa …și o shaorma cu de toate să ne fie mațu plin …!!!! ???

  4
  • Amerlocu de serviciu

   @Marian doar atat intreb: de ce ii numesti Amerloci?

   Multumesc.

   10
   • hotnews.ro
    https://www.hotnews.ro › stiri-politi…
    ·

    ” Basismul este ceva inventat de pesedei, la fel cum postacii rusi au inventat termenul amerloc sau licurici. Intr-o societate in care propaganda si brainwashing- …”

    16
   • Din simpatie , din indiferenta , din plictis…din nebunie (poate) . Alege tu care e mai bun …!
    pt mine tot una este ! 1 American = 1amerloc …la grămadă îs Amerlocii …?
    Nici de cum și departe îmi era gândul că cineva are nik mame-ul acesta …dar intamplare-i întâmplare și am încălecat pe-o șa și am zis vrajala așa ! ?

    1
    • Felicitări Don Luci, asta era și idea ! Miștoul de mahala…
     Pt că trăim într-o mahala, sau poate consideri, că România este vreo țară plină de intelectuali și oameni de valoare (poate)@ ??? Putina decenta ,sa fim realiști aici sau pe strada … aceași vrajala ,aceași mămăliga veche și în putrefacție …
     M’DA, Vorbesc în rime de mahala ,pt că sunt unul din rezultatele acestei mahalale!
     Și voi (în general și fără să arăt cu arătătorul mijlociu )sunteți la fel ,stați fara grijă ….doar că unii prefera să se mintă frumos noaptea , înainte de culcare !
     PS:. Scuze ție și altora ….poate unii dintre voi au intenții bune ,dar cam atâta ….lipsește acțiunea ,dacă mă înțelegi !!!
     Iartamă-mi grosolănia ,dar națiunea asta plină de borfași ,hoți ,mincinoși și visători (în sensul rău al cuvântului ) trebuie pălmuită din când în când !
     Hienele repede , la jugulară…..he,he în ce lume plina de monștri trăim !!! Vise umede dragi cititori …poate visați la înarmarea și dotarea polonezilor …poate visați la tuleul unguresc, sau la pragmatismul nemțesc …. Poate visați că sunteți regi și împărați ,poate visați la ciosvârta aruncata de Amerlocii …dar la final, trebuie sa va treziți și să mirosiți propia lentoare …și vomă!
     Hai că spuse prea multe și nu înțelegeți nici măcar pe jumătate …..noapte buna !

     2
     • Gigi Mecanicu

      Boss, vezi că rușii au plecat ieri din România cu mașini de spălat după ei și pă tine te-au lăsat fără ruble convertibile. Nasol moment, mișto colivă…

      4
   • E genul de mistocareala de mahala/facebook. Piranda in loc de Piranha, Amerloci, Romanica, Caricoptere, Macrou si Bideu etc

    Plin de „interesanti” dinastia pe net… si textul e obositor de urmarit cu punctuatiile si ideile aruncate asa.

    20
 3. Din culisele…declaratiilor lui Nasui, Romania a insistat ca americanii sa semneze cu….Romaero. Companie de stat. Care stim cum merge, cat de sifonata e treaba pe acolo. E, unchiul nu si nu, a semnat cu Aerostar. Firma privata, care chiar a dovedit ca face treaba serioasa. Fraieri americanii…

  5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *