Marea Adunarea Nationala de la Chisinau – 5 iulie

Pe 5 iulie, la Chișinău, va avea loc cea mai mare manifestație unionistă de până acum, MAREA ADUNARE NAȚIONALĂ.

Toți unioniștii, toți cei care doresc să-și vadă țara reîntregită, au datoria să se afle în acea zi în Piața Marii Adunări Naționale pentru a cere Unirea României cu Republica Moldova. Doar uniți putem face față provocărilor viitorului, putem trăi mai bine la noi în țară, ne putem bucura de o țară mare, fără granițe interne, fără opreliști, cu un destin comun și prosper pentru toți românii.

Manifestația este organizată de Platforma Unionistă Acțiunea 2012 în colaborare cu Tinerii Moldovei și mai multe organizații de peste Prut, grupate în Blocul Unității Naționale.

 

Marea Adunare Nationala Stefan

Suntem din ce în ce mai mulți – la ultima adunare unionistă, din luna mai 2015, au manifestat peste 25.000 de oameni! Acum vom depăși din nou acest număr! Basarabenilor li se vor alătura și frații de dincoace de Prut:

Deplasarea se face organizat, de la București, costul fiind de 85 RON pentru membrii cotizanți ai Acțiunii 2012 și 100 RON pentru simpatizanți. Plecarea va fi vineri seară (3 iulie 2015) iar întoarcerea duminică seară (5 iulie 2015) după marș. Cazarea va fi asigurată, pentru cei care au nevoie.

Numere de contact pentru orice alte informații privind deplasarea și marșul : 0724840009 (Ștefan) și 0763341006 (Laura).

UNIREA FACE PUTEREA!

 

Mai multe detalii aici.

 

 

 

35 de comentarii:

 1. „Intrarea (in Republica Moldova) se face cu buletinul”

 2. „Președintele Nicolae Timofti va efectua o vizită în România, la data de 7 iulie, la Suceava, pentru a se întâlni cu șeful statului român, Klaus Iohannis.”

  Oare se mai gandeste cineva la calea ferata Iasi-Chisinau cu ecartament european de 1435 mm?

  Rusia a prezentat planul podului peste stramtoarea Kerci:
  http://www.unian.info/economics/1095399-russia-approves-blueprints-for-crimean-bridge-across-kerch-strait.html
  https://www.youtube.com/watch?v=cllPl0GKgZI

  …in timp ce a inceput si deminarea zonei:
  http://tvzvezda.ru/news/forces/content/201507011016-nuav.htm

  • Pana la ecartament european pe toata distanta, s-ar putea prelungi cu inca 15 km linia cu ecartament dublu, ajung astfel la Gara (Mare) din Iasi. Acum linia cu ecartament dublu se termina la marginea orasului, in Gara Socola, care e mai mult o gara industriala.

   • Corect. Dar visăm, au trebuit câțiva ani să peticească găurile de pe podul de la Sculeni, mai mare rușinea, fix la intrarea în UE, asfalt găurit.

 3. Marius, chiar va duceti?

  Trebuia sa ne ziceti si noua si ne planificam din timp. Poate mergeam cu totii.

 4. Pentru cei interesati de trenul Cailor Ferate din Moldova, ruta Bucuresti-Chisinau si retur: https://ziaruldeinvestigatii.ro/blog/posts/calea-ferata-din-moldova-a-ramas-fara-vagoane-trenul-prietenia-bucuresti-chisinau-va-circula-din-doua-in-doua-zile

  106
  Bucuresti – Chisinau
  Plecare: 19.05
  Sosirea la Ungheni: 04.59 (stationare: 107 minute)
  Plecarea de la Ungheni: 06.49
  Sosire la Chisinau: 08.54
  Ore parcurse: 13.49
  Calea de deservire: CFM
  Categorie vagoane: SV, VC,CB
  Zile: Luni, Miercuri, Vineri

  105
  Chisinau – Bucuresti
  Plecare din Chisinau: 16.35
  Sosire la Ungheni: 18.43 (stationare: 100 minute)
  Plecarea de la Ungheni: 20.23
  Sosire la Bucuresti: 06.15
  Ore parcurse: 13.40
  Calea de deservire: CFM
  Categorie vagoane: SV, VC, CB
  Zile: Marţi, Joi, Duminică

 5. CE sent va intampla pe 5iulie LA Chisinau va avea numai un ecou cu efecte zero,LA fel ca si podul de flori din 1990.

 6. Ghita Bizonu'

  Pentru cei interesati : nu ar fi mai bine sa si ganditi?!

  Daca la adunarea aia vin 1 milion de cetateni „moldoveni” adica ai R M este f bine ptr”noi” si ocianai ploho (nasol) ptr rusofoni…Nu de lata dar guvernu de la Chisinau s-ar simti nevoit sa zica „ne unim!”

  Ins aausa cu nu stiu cati insi din tara ..va dati seama care va fi propaganda rusofila? Ce voi va lasati imprsionati de viztele alora din Ungaria care vin si zbiara pe aici diverse (nu ma luati ca Transilvania si basarabia nu sunt situatii cam identice ca stiu! Ins areactiile pmaneilor sunt limitate ca numar – ori dau din umeri, pro te pupa, ori te spurca ori iti dau in cap. Cam 4 tipuri maro si late)

  Nu tipati ca as fi nu stiu cum. Doresc aceasta unire … mai muot decat credeti voi.

  Ins aeste vorba despre tactica !!! Ca si cu unirele la fel ca si cu muierile .. daca te apuci s azbieri [pe strada „UUUU! fa leana vina sa te aia de-ti sara ##### pe tavan!” ramane sa faci dusuri reci… asa si acu.. Propunerea trebuie sa vina de la ei ..

  tactica ca tit afceti recalam la Tactica si strategie …

   • Ghita Bizonu'

    Incurajari de pe margine… ca daca te „prind” rusofonii in cadru risti sa devii cam cunoscut in media internationala ca „cunoscutul activist militarist si fascist” si s apari si pe Youtube unde sa fii injurat ca esti nazist, ca vrei sa omori monoriatri sa reiei holo$$$tu si naiba mai stie ce ….
    Daca ia cunoscuti straini explica-le ce si cum …

    Primum non nocere …

 7. Mihai-Cristian

  Sincer, asteptam postarea de mult insa mi-a fost jena sa o cer. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata … 🙂

  Unirea face puterea !

 8. Sa vedem, eu cred ca merg cu inca un grup din Sibiu ….este visul nostru – al romaniilor de a ne uni, si visul asta nu e de azi, de maine, ci de sute de ani, mai exact de la prima unire 1600 facuta de Mihai Voda, la fel si noi trebuie sa ne unim.

 9. Sa continuom cu vestile bune:

  http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Stiri/infiintarea+Tinutului+Secuiesc+cu+statut+autonom 🙂
  Înfiinţarea Ţinutului Secuiesc cu statut autonom, anulată definitiv!

 10. Plecam si noi maine seara din Constanta, un microbuz plin si cativa cu masinile personale. Ne vedem acolo! Unirea face puterea!

 11. Fratilor vă așteptăm ! Unirea e aproape și o mică scâteie ne desparte. Unirea trebuie sa vină de pe ambele amluri să ne întâlnim cu toții la Prut să refacem poduld e flori încă odată și încă odată. Iar d acă stăm și punem întrebari suntem gata nu suntem e bine a cum sau lasam pe al anu, – nu facem amre brânză. Bineânțeles că totul va fi la timpul său dar eu nu vad alt moment mai prielnic decât acum. Puteti să spuneți că BASARABIA încă nu e gata ,, nu e pregătită poentru UNIRE – da sigur Respublika Maldovaa niciodată nu va fi gata pentru reunirea țării . Vomi fi uniți doar atunci când Romania va fi agta pentru a afce primul pas prima propunere o ofertă cu tot tacâmul . O Românie puternică stabilă bogată poate afce UNIREA foarte repede ,anume a sta așteaptă Moldovenii un braț puternic care să îi vină în ajutor ! Noi Tinerii Moldovei vom merge pe jos până la Prut sper să ne vedem pe pod cât mai mulți pe 11 iulie . Cine din voi va veni mă poate găsi eu sunt IGOR MOCANU :https://www.facebook.com/igor.mokanu , sper să ne vedem fac eu cinste cu vin negru de la mine de la țară 😀

  • Văd că tinerii moldoveni continuă munca tinerilor care am fost, cu alte mijloace 😉 dar poate că îmbinând tehnicile urâte cu idealurile frumoase facem să se întâmple lucruri bune.
   Prin 2011 am susținut că unirea se va face, în ciuda obstacolelor și cred că momentul e mai aproape decât în perioada neagră când munceam la asta „pe direct”. Împreună suntem mai puternici.

  • Tare magareasca legea asta. Pot bancile sa-si faca de cap, sa arunce cu banii in stanga si in dreapta, ca in trecut…..iar daca iese groasa, sa le salveze fraierii de le crediteaza!

 12. Si unde sunt nepotii lui Coposu, Maniu si Bjoza? In fata televizorului? Ei nu-si risca pielea. Asa o sa fie si la mobilizare????

  • Ghita Bizonu'

   da!
   Nu de alta dar unde erau bunicii lor in 1941?! 42? 43? 44? 45?

   Din cate stiu doar maiorul Ion Mihalache (sef PNT, veteran I ul) a trecut Prutul… Din „inalta societate” doar Bazu ..
   Restu…

 13. Până acum era mai simplu să iei un credt de la bancă decât să treci Prutul la frații tăi . Acum s-a făcut dreptate !
  suna ca la reclamă:
  În Basarabia doar cu buletinul 😀

 14. repet …unirea nu se va face daca Romania nu va fi un stat puternic militar economic si social.EU sunt din suceava de loc si credeti-ma ca imi doresc unirea ,dar trebuie sa nu stam drepti si sa Judecam stramb….trebuie totul calculat minutios si LA detaliu …trebuie agresivitate pe toate fronturile ptr a o realiza

 15. Ghita Bizonu'

  E ! Si voi bre cica F35 ..
  Momentan inteleg ca este un pic „indisponibil” si ptr USAF (minus in filmele blockbuster unde bantuie nene!!!)

  Apoi amerlosii se vor indestula ei. Cu destule si nu se produc iute precum F 84!
  Apoi Isaraelul (daca e cazu vior primi inainte de UASF)
  Apoi Niponia.
  Apoi UK. Australia si Canada.
  Cu restu se vor mai gandi.. poa Nemtia daca nu va deveni prea agitata. Sau poate d’aia!~
  Romania? Pai Romania e cam la coada listei Si poa un Tismaneanu sau o Macovei vro zbiera ” nu dati ca suntem tradatori. S-au mai da o flatubtea mumia lu Pacepa.. si al Pentagon vor zice „OK … mati tibea!” Sau vor zice „Davai shale, davai gold, davai si lu asta micu ceva .. ca apoi vom mai discuta ..” Nu stiu daca v-ati prins da noi nu suntem chiar iubiti „acolo sus” unde se avanta … lobistii!!!

  Asa ca deocamdata bun si F 16.
  Daca ma avea bni SUperhornet . Da nu avem

  Si nu mai visati la 35 .. poa peste 35 de ani cand si voi veti fi pesnionari si „asistati”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *