Moscova si-a intarit capacitatea defensiva cu 4 radare noi

poza1

poza2

Radar 96L6E

 

4 noi radare mobile si compatibile cu S-300 & S-400 au fost adaugate scutului anti-aerian ce apara Moscova. Noile detectoare fac parte din categoria ,,all-altitude” si pot detecta pana la 100 de aparate de zbor: rachete, avioane sau drone.

Anuntul a fost facut sambata de comndantul adjunct al „Aerospace Defense Forces” Rusia, generalul-maior Kirill Makarov: ,,Aceste sisteme pot detecta tinte aeriene, inclusiv rachete de croaziera la o distanta mare. Utilizarea acestor radare permite detectarea in timp util si combaterea unui atac aerian inamic atunci cand este cazul”.

Radarul 96L6E este o componenta optionala pentru versiunile mai noi S-300 si se regaseste in orice instalatie S-400. Radarul este complet mobil si atunci cand este atasat la o baterie de rachete nu se bazeaza pe radare stationare pentru a detecta si identifica obiectivele zburatoare. Acesta poate detecta orice aparat de zbor pe o raza de 300km si poate urmari simultan pana la 100 de obiective.

Acesta mutare a fost facuta pentru inlocuirea a doua sisteme radar de generatie mai veche, ce au fost concepute pentru altitudine joasa si medie spre inalta. Cele doua sisteme aveau capacitati limitate fata de 96L6E, care a fost conceput pentru toate altitudinile, poate servi ca post de comanda sau poate oferi date unei statii de lupta cu privire la urmarirea sau angajamentul unor obiective zburatoare.

 

poza3

poza4

 

Radarul 96L6E este configurat in doua versiuni. Cel mai frecvent el este intalnit pe un sasiu ce poarta intregul echipament + un generator de energie electrica. Durata de instalare este de 5 minute. Antena poate fi ridicata optionala pana la 24 sau 40m, ea este folosita in special pentru detectarea tintelor ce zboara la altitudine joasa in zonele forestiere si deluroase.

Capitala Rusiei a fost in mod traditional cel mai bine pazit loc din tara la categoria anti-aeriana. In medie, fortele anti-aeriene rusesti, detecteaza si urmaresc zilnic ~800 de aparate de zbor.

 

 

Sursa: RT

 

Citeste si 

S-400 langa Moscova

 

 NeroFlash

2 comentarii:

  1. La tot mai multe si reusite!

  2. Este recomandabil ca si Bucurestiul sa aiba un astfel de sistem. Poate ne ajuta NATO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *