Patria AMV-28A

Aparitia de anul acesta a celor de la Patria, AMV-28A, o varianta cu coca alungita (XP ?), cu kit modular de protectie extinsa si amfibiu, in varianta marina si motorizare pentru desert, climatizare inclusa.

La toate acestea se adauga o piramida de turele: Kongsberg MCT-30 cu tun cal. 30mm Bushmaster Mk44, peste care este fixata o Protector M153 OWS cumitraliera .50cal M2HB si lansator de rachete antitanc Javelin.

 

Probabil este vorba de rezultanta tehnologiei folosite de Patria in cadrul competitiei USMC…

Deci chestia si pluteste, cu un maxim de 10km/h, fapt testat de curand in Finlanda, putand transporta un echipaj de 3 oameni si o grupa de 8 militari echipati.

Fie vorba intre noi, aratarea e cam ciudata, latita peste masura, noroc ca noi nu luam asa ceva 🙂

Teleoperabila cu Javelin integrat arata ce puteam avea si noi integrat pe Piranha IIIC, daca unii gandeau si anticipau putin…

Marius Zgureanu

26 Comments:

 1. Ce dracu-i chestia aia?

 2. Patria AMV’s capacity to float and surmount water obstacles showcased in Bulgaria.

  http://patria.fi/en/media/news/patria-amv-perfect-amphibian

 3. De AGILIS ce se mai aude? Au infiintat RMVS si de atunci liniste si pace, ceva noutati pe surse? 🙂

  • Are Iohannis conferinta de presa la 14:15, avura sedinta CSAT inceputa la 11:00 cu privire la achizitii.

   • La loc comanda!
    Docomentul de achizitii 2017-2026 nu era bazat pe 2% din PIB pe cheltuieli de aparare timp de zece ani!
    🙂 🙁
    S-a trimis la reevaluare…

    • Ce jeguri infecte 🙁

    • Mama lor de nonorociti, pai pana acum, in restul sedintelor CSAT de anul asta si de anul trecut, nu au avut timp si ochi sa vada toate astea de le anunta acum? Chiar trebuiau sa astepte luna iulie a lui 2017 sa-si dea seama ca nu le da casa cu masa?

     Astea-s doar tromboane sa nu faca nimc….a inceput si neamtul asta sa fie politruc dambovitean autentic!

     PS Care vorbea de blat Iohannis-Dragnea pe tema guvernului Tudose? Ete, mai uite unul acum!!!

     • Acum, Iohannis ar fi trebuit să-i spună ministrului Apărării: „1. Îi dai afară pe toţi cei vinovaţi de taraganare sau pleci tu. 2. La şedinţa CSAT de luna viitoare, vii cu planul revizuit in acord cu alocarile prevazute sau vii cu demisia.”

      • Da, insa nu a facut-o. Lucrul asta ma face sa cred ca intre ei e un mare blat……dar mare de tot!!!

       Ca de fiecare data, noi am cazut de prosti!

      • Pai la revizuire la viitorul CSAT poate vin cu un plan de investitii in tehnica militara moderna pt Armata romaniei de 2% pe an pana in 2026. caci de aceea jwk trimise planu la revizuire. Sperantza moare ultima! Doamne ajuta! Ca la cate sunt de cumparat (sperm ca mare majoritate le vor fabrica in Romania sau cel putin achizitzionate cu off-set), ca tehnica militara moderna pt FMRo…te ia cu ametzeli si vrb singur!!!!

     • sunt curios pe ce realizari si impliniri marete isi va baza campania pentru al doilea mandat ca probabail asta e singura lui apasarea .retraim tiparul lui emil c. ahtiat dupa imagine ,lipsit de nerv si cu mania grandorii la extern…iar suntem lideri regionali pe afara si inauntru ne sufocam in rahat.

    • Au retras ce era mai important…hai ca-i buna asta , Acum trebuie asteptat iarasi nu stiu cat timp pana refac aia planul . In orice caz din ce am inteles ce s-a aprobat de Parlament ar trebui sa mearga inainte , adica TBT , corvete , ceva AA , MLI si ce au mai aprobat aia acolo….Ca la nebuni la noi mai frate…

  • tu vrei noutati tot la cateva saptamani 🙂
   Amu’ ce sa fie, cred ca se asteapta faza cu contractul, adica MApN sa scoata lista de cerinte, daca nu cumva se face licitatie mai intai, sa se semneze contractul sau acordul-cadru, si apoi sa se aloce malaiul pentru prima faza…

   • Pai tocmai….s-a faut fie si o jumatate de pas in sensul asta….din tot ce spui tu acolo sau au bagat totul la sertar in pur stil romanesc?

 4. Drept , e cam urat Patria asta , se prostira finlandejii

Germanos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *