Planes…

ULTRA LEGGERO -BLACKSHAPE

MARINA MILITARE – ULTRALEGGERO, INNOVATIVO E MADE IN ITALY: BLACKSHAPE
ATTIVITA` OPERATIVA

http://webtv.marina.difesa.it

Posted by Fan di Marina Militare on Thursday, November 2, 2017

10 Comments:

 1. Mishto, dar la ce poate fi folosit? Sau ce face in plus fata de o drona mai sofisticata? Duce la mal sampania lu ‘ dom’ amiral?

  • Nu este o drona ci un avion ultrausor facut integral din materiale compozite. A fost testat pe portavionul Cavour pentru a-i valuta rezistenta structurii in conditii speciale de zbor si la aterizare. Au vandut circa 60 de aparate intr-un an.

  • Ce nu intelege lumea pe aici este ca trebuie regandita armata si armele traditionale. Viitorul este al armelor comandate de la distanta daca bruiajul permite asta sau autonome cand bruiajul este puternic sau s-a intrerupt legatura (meteo, zone neacoperite) si revenire la modul comandat cand situatia o permite.
   Drona nu inseamna jucariile gen quadropter prezentate astfel. Orice avion usor, elicopter, dirijabil, poate fi transformat in „drona”. Viitorul este al acestora. Orice vehicul aerian, terestru, naval sau aflat in imersie poate fi automatizat partial sau total (in conditiile de mai sus). Rachetele si altele sunt arme la care cu greu se va gasi un „antidot”.

 2. Bun asa, Vard la Tulcea, Damen la Galati si Mangalia, Francii la Constanta.

 3. La altii se poate. Cu toata Mafia si macaroanele pe care le mananca italienii chiar dezvolta lucruri. Din pacate noi ramanem tot la nivelul de mamaligiki.

 4. Hmm, ce fac àstia cu un ultra-usor, fàcea Breguet cu al sàu 941 în anii ’60.

  Un aparat de transport extraordinar pentru calitàtile sale de decolare-aterizare scurtà. A ràmas în stare de prototip, desi si McDonell luase licenta.
  Se amuzau sà decoleze si sà aterizeze de 3-4 ori pe lungimea unei piste normale de aerodrom.

  https://www.youtube.com/watch?v=4DAgzBIvqEs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *