Radare anti-UAV rusesti

1L212E-radar300

Cum avioanele fara pilot sunt la mare moda si cautare, rusii si-au zis ca si mijloacele de combatere a lor ar trebui sa fie cel putin la fel de cautate. Este adevarat nu tot crestinul are bani sa cumpere si intretina o flota de drone, dar ar trebui ca fiecare om/popor/natiune/Iranian sa tin ape langa casa, sau ma rog, pe langa lucrurile mai importante, macar un radar dedicat vizualizarii de UAV-uri dusmane, daca nu si o baterie de rachete.

Asadar compania rusa NNIIRT a inceput sa ofere la export radare specializate, zic ei, in detectarea dronelor. La AeroIndia compania rusa a prezentat radarul PESA 1L121-E solid-state, care opereaza in banda UHF si este specializat pe observarea si urmarirea obiectelor de dimensiuni mici, cum ar fi mini-UAV sau proiectile ghidate.

1L121E-mobile-3D-radar

1L121-E la MAKS 2011

1L121-E este gandita sa ofere acoperire la 360 de grade si poate fi folosit chiar daca vehiculul pe care este montat se afla in mars. Raza maxima este undeva la 90km, dar nu poate detecta tinte aflate la mai putin de 5km de radarul propiu-zis si poate urmari simultan 64 de tinte . Daca raza minima este adusa la 2 kilometri, numarul de tinte urmarite concomitant scade la 32.

Acuratetea detectiei merge pana la 100m sau un grad pe vertical si orizontala. De asemenea radarul are capacitatea de a clasifica patru tipuri diferite de tinte, poate intercepta semnale emise de acestea, inclusiv pentru a identifica tintele ca amic-inamic sau pentru a bruia semnalele dronelor inamice.

Radarul a fost prezentat in premiera la MAKS 2011.

 

Sursa: Defense-update

 

 GeorgeGMT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *