Ranets-E, by Russia

In ultima vremea producatorii rusi fac reclama unei arme ciudate, si anume generatorul de impulsuri electromagnetice Ranets-E, cum spun rusii, sau arma cu microunde, cum spun occidentalii. Acest complex a fost realizat initial pentru protejarea sistemelor de aparare antiaeriana de mijloacele de lovire

de precizie (in speta rachete autodirijate antiradiolocatie). Sistemul este compus din antena ( 2 variante ), generator de impulsuri electromagnetice, sistemele de dirijare, aparatura de testare si service, si generatorul de energie electrica pentru alimentarea sistemului. Masa acestor sisteme se cifreaza la circa 4 tone.

Lucreaza in tandem cu sistemul de cercetare electronica 85V6 Vega/Orion.

Sunt disponibile 2 tipuri de antene:

– una cu un castig de 50 dB, cu un fascicul de 60ş

– cea de a doua de 45 dB, cu o deschidere mai mare a fasciculului

Aceasta din urma se foloseste pentru tinte de mici dimensiuni, cum ar fi proiectile de artilerie dirijate in faza terminala a traiectoriei sau avioane fara pilot de mici dimensiuni. Ambele antene au emisia in banda centimetrica, cu o durata a impulsului cuprinsa intre 10 – 20 ns, cu o putere  a sursei de 500 MW  ( HPM ), ceea ce da o putere de emisie totala de 2,5-5 KW.

Impulsurile sunt modulate la cca. 500 Hz (ne referim la PRF). Producatorul sustine ca  sistemul poate distruge sistemul electronic de dirijare al munitiilor autodirijate la o distanta de pana la 10  km,  al aparatelor de zbor pana la 12-14 km, iar electronica avioanelor specializate in lupta impotriva apararii antieriene poate fi afectata pana la o distanta de 40 km.

Sistemul poate fi realizat in varianta fixa sau mobila, pe un sasiu  8×8 tip MAZ 7930 sau MAZ 7910.

 Si acum ceva poze cu impricinatul, Excelenta Sa Ranets-E!

 

 

Nicusor

Sursa :  militaryparitet.ru

 

2 comentarii:

  1. Dintr-o analiza a ausairpower pare a fi o arma redutabila,nu stiu daca americanii au ceva asemanator,probabil da,insa nu stiu daca l-au scos la ”vedere’ pana acum

  2. Au operativ un sistem care provoaca orbire temporara, adormire, paralizie, chiar spaima, soldatilor inamici. Se afla in dotarea Fortelor Speciale si a infanteristilor marini, posibil si la politie, fiind un dispozitiv cu laser, cu o bataie maxima de 300 m. Dar, la Laboratorul National Los Alamos, se lucreaza la tunuri acustice -daca sunt concentrarte pe un anumit organ al corpului provoaca explozia acestuia; arme bazate pe acizi, care distrug orice este din cauciuc, beton, sticla, fier, fibra optica, etc; arme cu impulsuri electromagnetice -se pare ca deja US Navy dispune de o asemenea arma care scoate orice dispozitiv electronic din functiune. DARPA, lucreaza si ea la miniroboti (de la insecte pana la mini-avioane), ce vor fi capabile de spionaj, distrugere, etc. Au cu siguranta proiecte de care nu s-a aflat nimic inca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *