Scutul de la Deveselu…rusii latra, scutul…se monteaza

In urma cu cateva  zile a avut loc o intalnire Rusia –NATO, la care s-au discutat inclusiv aspecte referitoare la scutul antiracheta american si la cel viitor al NATO. Rusia  a cerut ca in cazul scutului NATO sa fie parte integranta, cu drepturi depline. Adica fullacces la toate sistemele operationale. Practic rusi au propus un scut comn. NATO a zis… pas!

A doua propunere a rusilor, a fost ca daca va fi sa fie, fiecare cu scutul… masi, ea, Rusia, din mila fata de aproape si  dragoste frateasca, s-ar angaja, in marinimia ei, sa preia apararea antiracheta a… atentie mare va rugam!… Poloniei si Tarilor Baltice. Acum fata de istoria comuna si foarte recenta dintre Rusia si amintitele tari, va puteti inchipui reactia NATO!…Pas!.. din nou.

Sesizand rusii ca dragostea lor nu este impartasita de noi astilalti, s-au cam suparat si au inceput sa maraie…Mai intai la Romania, apoi la Scutul de la Deveselu, si mai apoi la crucisatorul USS Monterey, proaspat sosit la Constanta. Cum Romania (pe care Rusia nu vroia sa o apere! 🙂 ), le-a dat cu flit, au ramas cu maraitul in gat, si cu scutul din Ro pe cap, basca ditamai crucisatorul prin Marea Neagra!

Acum, amintitul crucisator, nu este orisice crucisator, ci este mandrul posesor a sistemului Aegis si a numeroase rahete si rachetute, gata sa fie lansate… cam 122 de bucati!

DEVESELU… acum de ce dracu face Rusia atata tambalau pentru niste amarate de rachete !?

Pentru ca sistemul care va fi montat la noi este ceva… mai special! Cand americanii au spus ca va fi un simplu siloz de rachete, nu au spus tot adevarul. Sistemul va consta din urmatoarele:

-trei silozuri si trei rampe de lansare

-un radar de interceptare model Master  Spy 1 (AN/SPY-1), 3D, cu capacitatea de a conduce simultan spre tinte 24 de rachete. Poate detecta o tinta de 10 cm, de la 100 km.

-in prima faza rachetele montate vor fi de tipil SM-3 (Fn-3) produse de Raytheon, DAR apoi vor fi aduse si rachete tip PAC  1. Acestea din urma avand capacitatea de a lovi direct capul rachetei tinta, evitand astfel explozia focosului! PAC 1 nu este altceva decat faimosul Patriot, MIM-104.

Asa ca Rusia este suparata si cum am mai spus o data destul de speriata. Speriata este de faptul ca nu prea poate face nimic. Amenintarea cu un nou Razboi Rece si o noua cursa a inarmarilor… fiind doar glume. Rusia nu are astazi capacitatea economica pentru a sustine o astefel de intreprindere.

Si ca un corolar. Navele de lupta a tarilor neriverane Marii Negre, nu pot stationa aici mai mult de 21 de zile. Asadar, daca va fi vreodata un sistem Aegis in M. Neagra, sunt sanse ca acesta sa fie montata pe o nava romaneasca. Stiu ca suna ciudat… dar…

 

GeorgeGMT

3 comentarii:

  1. Aoloo bre sa va auda Dumnezeu cand spuneti de niste rachete Patriot in tarisoara nostra(poate chiar cu cocarde pe ele), si 2 Alreingh Burke 😀 ,donate ne americani,altfel nu vad cum.

  2. Eu am auzit ca amerlocii au amanat actiunea pentru anul 2016 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *