Razboiul petrolului II…runda cu persii si Chavez!

Astazi marile puteri , in frunte cu SUA, au anuntat ca vor arunca pe piata petrolului o cantitate uriasa de titei din rezervele strategice.60 milioane de barili !Este a treia oara in istorie cand se intampla asa ceva, dar cantitatea scoasa este cea mai mare din toate timpurile!Si asta datorita pretului prea ridicat si pericolului de reintrare in recesiune a economiilor occidentale!Adica piata libera sa fie da sa ne convina si noua!

De altfel americanii au avertizat,  printr-o declaratie publica, ca actualul pret este un pic cam nesimtit si au ridicat tonul la OPEC, datorita imptrivirii tarilor membre de a mari cantitatea extrasa.Arabia Saudita, aliatul de incredere al Vestului, a marit productia unilatera, dar doua tari membre s-au opus.Puteti ghicii cine sunt?!Daca puteti ,atunci veti afla cele mai probabile doua tinte ale urmatoarei runde de „democratizare” pe care Pentagonul le are in vedere !

Un mic indiciu?!  Of course a-ti ghicit! Venezuela cu nenea Chavez la conducere si bunul sau prieten Ahmadinejad, prezident peste poporul persan al Iranului!

Asa ca : fetite si baieti pregatiti popcorn-ul si niscai limonada…pentru ca urmeaza o superproductie a studiourilor Pentagon Entertainment Ltd.! Libia poate fi doar un mic antrenament, Iranul insa este foarte savuros si Venezuela  foarte aproape!

In rolurile principale: Marines, US Army, US AirForces

Also starring             : F 117(in scenele intunecoase), F 15, F 16,Abrams (zis si 120)

Figuranti(adica roluri de morti): persii( eu tot arabi zic ca sunt) ,cei mai multi, si cativa venezueleni!

In rolul baiatului sarac dar cinstit(vorba lui Ilici Iliescu) care il ajuta dezinteresat pe cel cinstit si drept(adica pe americanii) ,impotriva diavolului petrolului……RoArmy & Friends.

Razboi placut…pentru ca sigur…va urma

2 comentarii:

  1. Din pacate, e mult pana departe chiar si pentru State, iar Iranul e o nuca grea, in timp ce atacarea Venezuelei se poate lasa cu preturi la baril de la 200 de $ in sus !

  2. Poate! dar doar pe termen scurt….Iar pana la accesul la puturile petroliere se poate trai din rezervele strategice.SUA are petrol pt un an si aliatii arabii ai americanilor ar pompa mai mult pentru scurt timp….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *