Sistemul de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot™ primește o interfață modernă

Noua interfață, similară cu cele ale jocurilor video, simplifică misiunile militare și training-urile operaționale

Inginerii Raytheon vor integra în cadrul PDB 8.1., următoarea etapă de modernizare a sistemului Patriot, o Interfață Warfighter-Machine, pe scurt WMI. Această nouă tehnologie de comandă și control le va permite partenerilor care folosesc sistemul de Apărare Antiaeriană Patriot™  să vizualizeze date complexe prin intermediul unei interfețe noi, mai ușor de utilizat.

WMI înlocuiește formele pixelate și sistemul complex de directoare din versiunea precedentă cu vizualuri 3D, pagini de status ușor de citit și funcții de căutare ce le sunt foarte familiare oricărui pasionat de jocuri video. Testele realizate de Raytheon au arătat că WMI îmbunătățește timpii de reacție ai soldaților și scade riscul apariției de erori în timpul misiunilor militare. În același timp, interfața reduce timpul necesar familiarizării operatorilor cu modul de utilizare al Patriot.

„Raytheon îmbunătățește și modernizează permanent sistemul Patriot astfel încât să se asigure că acesta rămâne cu un pas înaintea amenințărilor”, a spus Tom Laliberty, Vicepreședintele diviziei Integrated Air and Missile Defense din cadrul Raytheon. „Integrarea WMI în varianta de modernizare PDB 8.1 valorifică cele mai noi descoperiri tehnologice pentru a le oferi celor 16 membri ai parteneriatului Patriot o interfață de utilizare cu o vedere completă asupra câmpului de operațiuni.”

În 2018, armata SUA a decis să implementeze WMI în funcțiile de comandă și control ale tuturor celor 60 de unități de tragere și 15 batalioane ale sale. PDB 8.1 cu WMI încoprorat este planificat să devină operațional în cadrul Armatei SUA în 2022. Partenerii Patriot care optează pentru modernizarea cu PDB 8.1 vor primi WMI inclus în optimizare.

 Raytheon

2 comentarii:

  1. Deci, alea platite si inca nesosite vor fi deja cu WM I ? Deja cei care lucreaza cu ele isi vreaca mainile si cauta in taskbar daca au preinstalat un Mario sau ceva, asa mai usurel .

    • Nu cred, daca nu se aproba bani suplimentari, cred ca vor fi doar cu PDB 8.0, nu 8.1.
      Presupun ca nu ar costa mult si ar merita luate direct cu 8.1, ca sa nu cheltuim apoi de 2 ori cu instruirea personalului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *